μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε.Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 13:27Χεράκι ή μπουτάκι προτιμάς φιλε;the comet the course the tail έγραψε: ↑24 Νοέμ 2019, 22:52σήμερα το μενού είχε αρνί στο φούρνο με πατάτες. μαρούλι-ρόκα σαλάτα.
Καλο βγήκε;
Συνοδευτηκε με κρασί;
Έφτιαξα ρυζόγαλο. ΛΑΓΗ τρεμε...
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
- Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
- Δημοσιεύσεις: 472
- Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
the comet the course the tail έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 13:50μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε.Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 13:27Χεράκι ή μπουτάκι προτιμάς φιλε;the comet the course the tail έγραψε: ↑24 Νοέμ 2019, 22:52σήμερα το μενού είχε αρνί στο φούρνο με πατάτες. μαρούλι-ρόκα σαλάτα.
Καλο βγήκε;
Συνοδευτηκε με κρασί;
Έφτιαξα ρυζόγαλο. ΛΑΓΗ τρεμε...
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Θράψαλα στην κατσαρόλα σκέτα με σαλάτα μαρούλι.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Και εγώ το αντίθετο ήξερα αλλά είπα να σωπάσω γιατί δεν είμαι βαθύς γνώστηςΑγις έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 15:20the comet the course the tail έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 13:50μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε.Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 13:27
Χεράκι ή μπουτάκι προτιμάς φιλε;
Καλο βγήκε;
Συνοδευτηκε με κρασί;
Έφτιαξα ρυζόγαλο. ΛΑΓΗ τρεμε...
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
ρε σεις..κάντε κάτι με την εμφάνιση του πιάτου σας.
δεν ξέρω..μπορεί να βγήκε μια χαρά από γεύση...
αλλά δε γίνεται να σερβίρεις κάτι που μοιάζει με γεμάτο καθίκι.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Σα να έχει ανοίξει κονσέρβα φλοκος μοιάζουν
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Μεχρι κ ο perseus το γνωριζει - οπως και ποιο προτιμαμε απο δεξι - αριστερο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
ναι μωρέ γίνεται και το κότσι στο φούρνο. αν έχεις γάστρα, με λίγη υπομονή.
να τεστάρω τον ντεμέκ ήθελα.
να τεστάρω τον ντεμέκ ήθελα.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Απλά και λιτά, όχι σαν εκείνες τις γελοιότητες που στολίζουν τα πιάτα σαν επιτάφιο.Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 20:54αλλά δε γίνεται να σερβίρεις κάτι που μοιάζει με γεμάτο καθίκι.
Ο Άγις που μικρός τον τάιζαν Μέλανα ζωμό, τι να πεί;
Την ίδια εικόνα είχε και χθές το κουνουπίδι με πατάτες γιαχνί που ξέχασα να βάλω.
.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
1o στάδιο της πέψης.Μηχανικός έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 21:07Απλά και λιτά, όχι σαν εκείνες τις γελοιότητες που στολίζουν τα πιάτα σαν επιτάφιο.Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: ↑27 Νοέμ 2019, 20:54αλλά δε γίνεται να σερβίρεις κάτι που μοιάζει με γεμάτο καθίκι.
Ο Άγις που μικρός τον τάιζαν Μέλανα ζωμό, τι να πεί;
Την ίδια εικόνα είχε και χθές το κουνουπίδι με πατάτες γιαχνί που ξέχασα να βάλω.
.
Κουνουπίδι.jpg
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
η αρκετά βρασμένη πατάτα μπορεί να κάμει τέτοια δουλειά λόγω του αμύλου.
το κλασικό βεβαίως το οποίο απορρίπτομε ,γιατί δεν είμαστε φλώροι, είναι με λίγο αλεύρι.
Γενικώς δίνεις μία δυνατή φωτιά να σκάσουν οι μεγάλες φουσκάλες και μετά κατεβάζεις αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει.
Η απάντησις της έμπειρης γαλής (καρότο-κρεμμύδι χυλός και προσθήκη μέσα), έχει μεν καλό αποτέλεσμα,αλλά
1.μανούρα το έξτρα βράσιμο και κοπάνημα και προσθήκη
2.αν κάτσει κάποια ώρα θα ξεχωρίσουν τα υγρά/λάδι από τον χυλό.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Η γαλή δεν είναι έμπειρη, πειραματίζεται συνέχεια με τις προτάσεις επαγγελματιών ή ερασιτεχνών μάγειρων.Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 14:09η αρκετά βρασμένη πατάτα μπορεί να κάμει τέτοια δουλειά λόγω του αμύλου.
το κλασικό βεβαίως το οποίο απορρίπτομε ,γιατί δεν είμαστε φλώροι, είναι με λίγο αλεύρι.
Γενικώς δίνεις μία δυνατή φωτιά να σκάσουν οι μεγάλες φουσκάλες και μετά κατεβάζεις αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει.
Η απάντησις της έμπειρης γαλής (καρότο-κρεμμύδι χυλός και προσθήκη μέσα), έχει μεν καλό αποτέλεσμα,αλλά
1.μανούρα το έξτρα βράσιμο και κοπάνημα και προσθήκη
2.αν κάτσει κάποια ώρα μπορεί να ξεχωρίσουν τα υγρά/λάδι από τον χυλό.
Κάποιες τις κρατάει, κάποιες όχι και πότε πότε προσθέτει και τα δικά της. Είμαι καλή μαθήτρια.
Αναφορικά με τις συστάσεις σου, η πατάτα μ' αρέσει μόνον σε ολόκληρα κομμάτια στις σούπες. Μικρά ή μεγάλα, αδιάφορο. Η πολτοποιημένη δίνει μια τραχιά υφή στο χύλωμα που δεν γουστάρω.
Αν έχει κρεατικό η σούπα ή το κοκκινιστό, τα αφήνω να σιγοβράζουν ΠΑΝΤΑ, τουλάχιστον 2,5 ώρες. Για μοσχάρι και χοιρινό, η κότα παίζει και με λιγότερο χρόνο. Έτσι δεν χρειάζεται συνεχής προσθήκη νερού, που αποδυναμώνει τη γεύση. Η δυνατή φωτιά είναι που ξεχωρίζει το λάδι από την σάλτσα. Επ' ευκαιρία, στη σούπα αυτή, το έπαιξα φλώρικα και σωτάρισα τα κομμάτια του κρέατος με αλεύρι. Δεν το κάνω πάντα.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 463 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Ιούλ 2022, 04:39
-
- 19 Απαντήσεις
- 1366 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
13 Απρ 2023, 02:21
-
- 17 Απαντήσεις
- 1241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kongrosian
29 Απρ 2023, 20:56