Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άλεξλαμπ
Δημοσιεύσεις: 176
Εγγραφή: 14 Οκτ 2019, 11:10

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άλεξλαμπ » 28 Νοέμ 2019, 14:37

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 13:57
Εικόνα
:smt038

Παίζει ρόλο κι η παρουσίαση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Άλεξλαμπ την 28 Νοέμ 2019, 14:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άλεξλαμπ
Δημοσιεύσεις: 176
Εγγραφή: 14 Οκτ 2019, 11:10

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άλεξλαμπ » 28 Νοέμ 2019, 14:38

Άλεξλαμπ έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 14:37
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 13:57
Εικόνα
:smt038
Μηχανικός έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 18:39
Θράψαλα στην κατσαρόλα σκέτα με σαλάτα μαρούλι.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
θράψαλα.jpg
Τι ωραίο!

Χόρχε ντελ Σάλτο

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο » 28 Νοέμ 2019, 15:17

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 14:28

Αναφορικά με τις συστάσεις σου, η πατάτα μ' αρέσει μόνον σε ολόκληρα κομμάτια στις σούπες. Μικρά ή μεγάλα, αδιάφορο. Η πολτοποιημένη δίνει μια τραχιά υφή στο χύλωμα που δεν γουστάρω.

Αν έχει κρεατικό η σούπα ή το κοκκινιστό, τα αφήνω να σιγοβράζουν ΠΑΝΤΑ, τουλάχιστον 2,5 ώρες. Για μοσχάρι και χοιρινό, η κότα παίζει και με λιγότερο χρόνο. Έτσι δεν χρειάζεται συνεχής προσθήκη νερού, που αποδυναμώνει τη γεύση. Η δυνατή φωτιά είναι που ξεχωρίζει το λάδι από την σάλτσα. Επ' ευκαιρία, στη σούπα αυτή, το έπαιξα φλώρικα και σωτάρισα τα κομμάτια του κρέατος με αλεύρι. Δεν το κάνω πάντα. :lol:
-δεν εννοώ ντε και καλά πολτοποιημένη. αν βράσει πολύ αρχίζει να βγάζει το άμυλο, οπότε κάνει την δουλειά της πήξης.

-Δυνατή φωτιά εννοούσα μόλις για την πρώτη βράση στιγμιαία. Μετά συμφωνώ, θέλει χαμηλή για ώρα.

-Σωτάρισμα με αλεύρι πώς το εννοείς?? αλεύρωμα ωσάν σαρδέλες? Κάνει κρούστα? κρατάει τα υγρά εντός? :smt017

-Το κοτοπουλάκι, λιτό, δωρικό, χομπίστικο...λιμπιστερό.
Ερώτησις...το λαδάκι του ψητού πού το πήγες?! θέλομε βούτες με ζεστό πσωμάκι. (και αν είναι ολόκληρο το πτηνό, κομμάτι φέτα να μισολιώσει εντός του)

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68600
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Νοέμ 2019, 15:51

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 15:17

-Σωτάρισμα με αλεύρι πώς το εννοείς?? αλεύρωμα ωσάν σαρδέλες? Κάνει κρούστα? κρατάει τα υγρά εντός? :smt017

-Το κοτοπουλάκι, λιτό, δωρικό, χομπίστικο...λιμπιστερό.
Ερώτησις...το λαδάκι του ψητού πού το πήγες?! θέλομε βούτες με ζεστό πσωμάκι. (και αν είναι ολόκληρο το πτηνό, κομμάτι φέτα να μισολιώσει εντός του)

Το σωτάρισμα με αλεύρι, γίνεται όπως όλα τα σωταρίσματα με αλεύρι. Αλευρώνω τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζω σε καυτό λάδι. Συνήθως προσθέτω και χοντροκομμένα κρεμμύδια γιατί βγάζουν υγρασία και μπορεί να διαρκέσει το σωτάρισμα περισσότερο χωρίς να αρπάξουν τα κομμάτια. Παίρνει άλλη γεύση και το κρεμμύδι. Μετά αρχίζω να προσθέτω υγρά κατά βούληση.

Όσο για ο συγκεκριμένο ψητό δεν έχει λαδάκι. Το ήθελα κριτσανιστό. Γενικώς, δεν τρελλαίνομαι για τη λαδίλα στα φαγητά φούρνου. Κι επειδή κι εγώ είμαι φαν της βουτιάς, αν το φαγητό είναι δωρικό, τις βούτες τις κάνω στο λαδάκι μιας χωριάτικης, χόρτων ή κάνω κάτι σαν ελαφρύ τζατζίκι. Ταβέρνα στάιλ.

Αν θες πιο υγρή εκδοχή, κάτι είχα ανεβάσει αλλά δεν θυμάμαι πότε, αν το βρω θα σου πω λεπτομέρειες.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
Δημοσιεύσεις: 472
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ » 29 Νοέμ 2019, 04:22

Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:00
Ερμής έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:50
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 15:20


:fp:
Και εγώ το αντίθετο ήξερα αλλά είπα να σωπάσω γιατί δεν είμαι βαθύς γνώστης
Μεχρι κ ο perseus το γνωριζει :003: - οπως και ποιο προτιμαμε απο δεξι - αριστερο.


Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 01:59

O Αδάμ φταίει για όλα Χόρχε μου.

Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
Δημοσιεύσεις: 472
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ » 29 Νοέμ 2019, 04:26

the comet the course the tail έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:05
ναι μωρέ γίνεται και το κότσι στο φούρνο. αν έχεις γάστρα, με λίγη υπομονή.

να τεστάρω τον ντεμέκ ήθελα.
Οοοξω

Οντως προτιμώ χεράκι που αν θυμαμαι καλα εχει πιο πολυ λίπος απο μπουτακι, αλλα η απορια μου ειναι γιατι συνηθως ειναι πιο ακριβό το μπούτι, αφού στο ψητό αρνάκι αυτη ειναι η ομορφιά, το λιπακι του

Για αυτό είπα να ρωτησω και σενα αλλα εισαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 01:59

O Αδάμ φταίει για όλα Χόρχε μου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32127
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 29 Νοέμ 2019, 11:52

Μηχανικός έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 18:39
Θράψαλα στην κατσαρόλα σκέτα με σαλάτα μαρούλι.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
θράψαλα.jpg
εχει περασει η εποχη τους, παιζει να μην ηταν φρεσκα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25881
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 29 Νοέμ 2019, 11:58

Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 04:22
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:00
Ερμής έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:50


Και εγώ το αντίθετο ήξερα αλλά είπα να σωπάσω γιατί δεν είμαι βαθύς γνώστης
Μεχρι κ ο perseus το γνωριζει :003: - οπως και ποιο προτιμαμε απο δεξι - αριστερο.


Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου
:smt018
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 14597
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 29 Νοέμ 2019, 12:03

Ροβύθια.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
Δημοσιεύσεις: 472
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ » 29 Νοέμ 2019, 12:23

Αγις έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 11:58
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 04:22
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:00


Μεχρι κ ο perseus το γνωριζει :003: - οπως και ποιο προτιμαμε απο δεξι - αριστερο.


Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου
:smt018
δεξι ή αριστερο; :xena:
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 01:59

O Αδάμ φταίει για όλα Χόρχε μου.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25881
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 29 Νοέμ 2019, 12:26

Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 12:23
Αγις έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 11:58
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
29 Νοέμ 2019, 04:22




Τι κουλό ειναι παλι αυτο; τρολαρεις μωρη γεροντοκόρη, ξηγήσου
:smt018
δεξι ή αριστερο; :xena:
perseus ενημερωσε τον Κυριο πως να διαλεγει κρεας .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άλεξλαμπ
Δημοσιεύσεις: 176
Εγγραφή: 14 Οκτ 2019, 11:10

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άλεξλαμπ » 30 Νοέμ 2019, 10:53

Σαλατούλα με φρούτα του δάσους

Εικόνα

Και ριζότο

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25881
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 30 Νοέμ 2019, 20:39

Σουβλάκια.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 22929
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 30 Νοέμ 2019, 20:56

Τι Ριζότο είναι τούτο ρε Αλεκο;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άλεξλαμπ
Δημοσιεύσεις: 176
Εγγραφή: 14 Οκτ 2019, 11:10

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άλεξλαμπ » 01 Δεκ 2019, 12:04

Ερμής έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 20:56
Τι Ριζότο είναι τούτο ρε Αλεκο;
Αλεξάνδρα :D .

Σοταρισμένα μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο, ρύζι Αρμπόριο. Σιγοβράζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο νερό, λίγο κρύο βούτυρο να χυλώσει, ζωμό λαχανικών, λίγες σταγόνες λάδι τρούφας, μια κούπα παρμεζάνα και σερβίρουμε με φέτες παρμεζάνα και δεντρολίβανο.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών