ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Georg Von Balkanen
Δημοσιεύσεις: 1646
Εγγραφή: 04 Σεπ 2019, 11:33

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Georg Von Balkanen » 05 Δεκ 2019, 16:22

Το βλέπω σε 50 χρόνια Έλληνες τηλεπωλητες να διεκδικούν την ελληνικότητα του Χίτλερ.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 19506
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 05 Δεκ 2019, 16:28

ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε:
06 Οκτ 2019, 23:34
οι δυο μεγαλοι αντιπαλοι στον β παγκοσμιο πολεμο.
ο τσωρσιλ ηταν μεγαλος ηγετης αλλα το μισος του για την γερμανια κατεστρεψε την βρετανικη αυτοκρατορια.
ειναι επιτυχημενος ενας πολιτικος που παραλαμβανει αυτοκρατορια και παραδιδει στο τελος της θητειας του ενα νησι;
γιατι ποιες απο τις αποικιες που τους απεμειναν συγκρατησαν μεταπολεμικα;και δεν αφορα μονο την αγγλια αυτο.
οι εποχες ειχαν αλλαξει προ πολλου

Άβαταρ μέλους
Drexler
Δημοσιεύσεις: 8047
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 11:43

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 05 Δεκ 2019, 16:49

Οθωμανέλλην έγραψε:
05 Δεκ 2019, 16:14


Δεν νομίζω να μιλάω αλβανικά αγορίνα μου.

ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΕ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΤΆΓΜΑ ΣΤΑ SS. Ο Φουλιδης μπήκε καθαρά απο κωλοφαρδια. Στην περίπτωση που υπήρξε. Γιατί μάλλον για χοαξια πρόκειται από βαρεμενους νεοναζί.
Ειπα εγω οτι υπηρξε ελληνικο ταγμα στα SS?Υπηρξαν πολλοι που πολεμησαν με τη Βερμαχτ,αυτο ειπα.

Απο κωλοφαρδια?τι ηταν διορισμος απο ΠΑΣΟΚ? :smt005:

Φυσικα και υπηρξε ο Φουλιδης.

Απο κομμουνιστικο σαιτ. :wave:

https://erodotos.wordpress.com/tag/%CE% ... %BF%CE%B9/

Με τους Ελληνοπόντιους του ΡΟΑ είχε σχέση και ένα ικανότατο στέλεχος των γερμανικών Ειδικών Δυνάμεων (Μεραρχία Brandenburg), ο συμπατριώτης μας Σεβαστιανός Φουλίδης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από το γερμανικό επιτελείο στις πιο δύσκολες αποστολές.

Ο Φουλίδης καταγόταν από τον Πόντο και ήταν φανατικός αντικομμουνιστής. Στη γερμανική αντικατασκοπεία είχε ενταχθεί το 1938, με μοναδικό σκοπό να πλήξει τους Μπολσεβίκους με οποιονδήποτε τρόπο. Αφού φοίτησε σε μια σχολή πρακτόρων και εκπαιδεύτηκε στο Quenz, εντάχθηκε στο τμήμα της Brandenburg που είχε την ευθύνη των βαλκανικών χωρών.

Ο Κανάρης που συνδεόταν φιλικά με τον Φουλίδη ζήτησε από τον Έλληνα πράκτορα να του μεταφέρει πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατούσε στη νότια Ρωσία και στα παράλια της Μαύρης θάλασσας. Επειδή όμως η τουρκική αστυνομία τον καταζητούσε, απ΄την εποχή του Μικρασιατικού πολέμου, (1919 – 1922), ο Φουλίδης μετέφερε την έδρα του στην Αθήνα. Στη συμφωνία που έκανε με τον Κανάρη τόνισε πως η δράση του και οι πληροφορίες που θα συγκέντρωνε θα αφορούσαν αποκλειστικά τη Σοβιετική Ένωση και σε καμιά περίπτωση την Ελλάδα, την οποία θεωρούσε πατρίδα του και υπεραγαπούσε. Άλλωστε σε προσωπικές του συζητήσεις με τον αρχηγό της Abwehr ανέφερε πως ότι έκανε το έκανε για να δει τον Πόντο ενωμένο με τη μητροπολιτική Ελλάδα, μετά τον νικηφόρο αγώνα του Άξονα εναντίον των Σοβιετικών.

Επί δύο ολόκληρα χρόνια ο Φουλίδης συνεργαζόταν στενά -εκτός από τη γερμανική Abwehr- και με τον αστυνόμο Σπύρο Παξινό της υπηρεσίας Αλλοδαπών. Είχε συμφωνήσει με τον Παξινό, με την έγκριση του Κανάρη, να παραχωρεί στις ελληνικές αρχές όλα τα έγγραφα και τα δελτία των πρακτόρων του, τα οποία αφού θα φωτογραφίζονταν, θα του επιστρέφονταν για να σταλούν στο Βερολίνο. Με τη βοήθεια του Παξινού ο Φουλίδης οργάνωσε το δίκτυό του, πο το αποτελούσαν κυρίως Ρωσομαθείς Έλληνες. Κατόρθωσε να τους ναυτολογήσει σε τουρκικά καράβια που επισκέπτονταν τα ρωσικά λιμάνια του Εύξεινου Πόντου. Παράλληλα αποκατέστησε επαφή με τους πράκτορες του οι οποίοι δρούσαν στη νότια Ρωσία.

Ο Σεβαστιανός Φουλίδης

Για τη συνεργασία Φουλίδη-Παξινού έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Αρθουρ Ζάιτς, ένας άλλος σημαντικός Γερμανός πράκτορας στην Ελλάδα: «Με αυτόν τον τρόπο η εναντίον της Ρωσίας κατασκοπευτική εργασία του Φουλίδη κατέληγε να γίνεται γνωστή και να επωφελούνται συγχρόνως η ελληνική, η αγγλική και η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών. Τούτο το γνώριζε βέβαια η γερμανική κατασκοπεία, η οποία κατά κανόνα δεν επέτρεπε στους πράκτορές της παρόμοιες συνεργασίες. Και αυτό επετράπη μόνο στον Φουλίδη, επειδή αυτός είχε δηλώσει ότι, ως Έλληνας στην καταγωγή, δεν δεχόταν να εργασθεί στην Ελλάδα ως κατάσκοπος της Γερμανίας χωρίς τη συγκατάθεση των ελληνικών αρχών. Και ο ίδιος πρότεινε αυτού του είδους τη συνεργασία, την οποία τόσο ο Ναύαρχος Κανάρης, όσο και ο άμεσος προϊστάμενος του Φουλίδη στο Βερολίνο, συνταγματάρχης Μούντσιγκερ, υιοθέτησαν απολύτως, διότι αφενός είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση στον χαρακτήρα του Φουλίδη και αφετέρου οι πληροφορίες αφορούσαν τη Ρωσία, εναντίον της οποίας στρέφονταν τότε όλοι».

Αυτά βέβαια ίσχυαν ως την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, οπότε οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν ανάγκασαν τη γερμανική κατασκοπεία να τροποποιήσει το πρόγραμμα της. Η επίθεση στη Σοβιετική Ένωση ήταν θέμα χρόνου. Ο Φουλίδης ήταν ενημερωμένος από τους προϊσταμένους του στο Βερολίνο. Οργάνωσε λοιπόν ένα σώμα από αποφασισμένους Λευκορώσους μετανάστες που ζούσαν από καιρό στην Ελλάδα και τους έστειλε λίγους μήνες αργότερα πίσω από τις ρωσικές γραμμές για διενέργεια δολιοφθορών, συλλογή πληροφοριών και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο ίδιος ο Φουλίδης έφυγε από την Ελλάδα τον Αύγουστο του 1941 και παρουσιάστηκε στον συ-ταγματάρχη φον Κλάουζεβιτς, αρχηγό της Υπηρεσίας Κατασκοπείας της Ομάδας Στρατιών του Νότου. Αποστολή του ήταν η συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση που επικρατούσε στα ρωσικά μετόπισθεν και ο κλονισμός του ηθικού των Ουκρανών οι οποίοι υπηρετούσαν στον Κόκκινο Στρατό. Ο Φουλίδης και η ομάδα του εφοδιάστηκαν με το κατάλληλο προπαγανδιστικό υλικό και μεταφέρθηκαν ενα βράδυ με γερμανικό αεροπλάνο πίσω από τις ρωσικές γραμμές.

Ο τολμηρός Έλληνας κατάφερε πολύ περισσότερα από όσα περίμενε το γερμανικό στρατηγείο. Πρώτα από όλα ενημέρωσε με τον ασύρματο του τον Κλάουζεβιτς για την ακριβή θέση των αεροδρομίων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι Σοβιετικοί, καθώς και για τον αριθμό και τη θέση των αρμάτων μάχης που υπεράσπιζαν το Κίεβο. Όταν άρχισε η γερμανική επίθεση ο Φουλίδης και οι σύντροφοι του πέρασαν πάλι μέσα από τις ρωσικές γραμμές. Με κίνδυνο της ζωής τους ενημέρωσαν τον επιτελάρχη του γερμανικού στρατεύματος για τις κινήσεις των ρωσικών τεθωρακισμένων, τα οποία τελικά εξουδετερώθηκαν.

Δύο μέρες μετά την κατάληψη του Κιέβου στο πολεμικό ανακοινωθέν της Wehrmacht έγινε μνεία του ηρωισμού και της αυτοθυσίας της ομάδας Φουλίδη. Ο ίδιος από ανθυπολοχαγός προήχθη στον βαθμό του υπολοχαγού επ’ ανδραγαθία. Στη συνέχεια οι επιτυχίες του Φουλίδη, ιδιαίτερα στον Καύκασο, ξεπέρασαν και την πιο τολμηρή φαντασία, «αφού υπερέβη σε κατορθώματα και τη δράση του θρυλικού Άγγλου πράκτορα Λώρενς της Αραβίας», όπως έγραψε ο Ζάιτς. Με τα κηρύγματα και την προπαγάνδα του δαιμόνιου Έλληνα εξεγέρθηκαν χιλιάδες Πόντιοι, Γεωργιανοί και Αρμένιοι εναντίον των Σοβιετικών. Ηταν τόσο μεγάλη η ταραχή της ρωσικής κυβέρνησης ώστε και μετά το τέλος του πολέμου οι λαοί αυτοί θεωρήθηκε ότι δεν μπόρεσαν να αποβάλουν το «σπέρμα της προδοσίας» με το οποίο «διαβρώθηκαν» από τους Γερμανούς.

Το τέλος του Φουλίδη ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Τον Δεκέμβριο του 1943 ο Κλαούζεβιτς του ανέθεσε να εισχωρήσει εκ νέου στις ρωσικές γραμμές για να εξακριβώσει τον αριθμό των Σοβιετικών και τη διάταξη των εχθρικών τεθωρακισμένων. Ο Φουλίδης έγινε όμως αντιληπτός από μια ρωσική περίπολο και άφησε την τελευταία του πνοή σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από τις γερμανικές γραμμές.
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!

Άβαταρ μέλους
Drexler
Δημοσιεύσεις: 8047
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 11:43

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 05 Δεκ 2019, 16:51

Οθωμανέλλην έγραψε:
05 Δεκ 2019, 16:22
Το βλέπω σε 50 χρόνια Έλληνες τηλεπωλητες να διεκδικούν την ελληνικότητα του Χίτλερ.
Αν σκεφτεις οτι ο Χιτλερ ειχε γραψει στο βιβλιο του οτι ''προγονους μας πρεπει να θεωρουμε τους αρχαιους Ελληνες'' ειναι Ελληνας κατα καποιο τροπο :)
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!

Άβαταρ μέλους
Drexler
Δημοσιεύσεις: 8047
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 11:43

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 05 Δεκ 2019, 16:55

Οθωμανέλλην έγραψε:
05 Δεκ 2019, 16:20
:smt005:

Ψάξε τον φουλιδη

:smt005:

Και τα μόνα σαητ που βρίσκει κανείς είναι κάτι αξιςχιστορυ

ΤΥΠΕ, να μιλήσουμε για γενιτσαρους που ξέρουμε καλά ότι υπήρχαν Έλληνες;
Τιμη και δοξα στον Ελληνα Brandenburger :smt023
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25627
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:37

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 05 Δεκ 2019, 16:55

wooded glade έγραψε:
05 Δεκ 2019, 16:21
Στην ίδρυση των Ελληνικών SS αντέδρασαν κατά κύριο λόγο οι Ιταλοί και μετά το 1943 ήταν αργά πιά.
Αλλά και ο Έβερτ το ματαίωσε με ένα τέχνασμα. Ενώ ήταν οι 2200 που είχαν υποβάλει αίτηση, πήγε και είπε στους Γερμανούς "προσέξτε διότι αυτοί λένε ψέμματα, θέλουν να σας πάρουν τα όπλα και μετά να γίνουν αντάρτες στο βουνό". Οι Γερμανοί το πίστεψαν και δεν έγιναν οι 2200 προσλήψεις.
Κάτι υπήρχε βέβαια, η ΕΣΠΟ που την ανατίναξαν, ο Πούλος, οι τσάμηδες.
Ο Τσολάκογλου ήταν αυτός που έσπειρε αυτήν την αμφιβολία.
Παρ' όλα αυτά η προσπάθεια για ίδρυση του Γαλάζιου Τάγματος των SS δεν σταμάτησε. Η ΕΣΠΟ συνέχιζε να μαζεύει εθελοντές μεχρι που τους εξαέρωσε η ΠΕΑΝ
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Drexler
Δημοσιεύσεις: 8047
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 11:43

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 05 Δεκ 2019, 17:46

Beria έγραψε:
05 Δεκ 2019, 16:55


Ο Τσολάκογλου ήταν αυτός που έσπειρε αυτήν την αμφιβολία.
Παρ' όλα αυτά η προσπάθεια για ίδρυση του Γαλάζιου Τάγματος των SS δεν σταμάτησε. Η ΕΣΠΟ συνέχιζε να μαζεύει εθελοντές μεχρι που τους εξαέρωσε η ΠΕΑΝ
Η οποια ΠΕΑΝ ειχε μελη απο τις ευπορες συνοικιες των αθηνων,αναμεσα τους και εκλεκτους Παλαιοπασοκους(Πεπονη,Μαγκακη) και τα οποια πολεμησαν κατα του ΕΛΑΣ.
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!

Manos87
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 25 Οκτ 2019, 07:04
Phorum.gr user: Manos87

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manos87 » 06 Δεκ 2019, 06:28

Bazoomba έγραψε:
05 Δεκ 2019, 16:09
Ρε συ τύπε...
Εσεις
Εισαστε
Βρισκεστε
Εξελιχθειτε


Δώσε τα φώτα σου σε εμάς την πλέμπα, ΜΙΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ
Θα μιλήσω με έναν γρίφο. Ητε είμαι ο S ή ένας super εξελιγμένος paladin.
Ποια γνώση κατέχεις που τόσο διακαώς θες να μοιραστείς σχεδόν σε κάθε ποστ, αλλά δεν μπορείς γιατί χανόμαστε στην σύνταξη?
Γνωρίζω τον σωστό τρόπο για να ψήνεις ρεβίθια.
Και αν επιτηδευμενα γίνεσαι δυσνόητος, τότε προς τι η εμμονή σου να αναφέρεσαι στην γνώση που ασυνείδητα αγνοούμε?
Μέχρι οι πλίνθοι να γίνουν λευκόχρυσος.
We said if she 'd stop hooking I' d stop killing people. I guess we were aiming high.

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Δημοσιεύσεις: 9702
Εγγραφή: 22 Σεπ 2019, 09:33
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 06 Δεκ 2019, 06:53

Manos87 έγραψε:
06 Δεκ 2019, 06:28

Θα μιλήσω με έναν γρίφο. Ητε είμαι ο S ή ένας super εξελιγμένος paladin.
Γνωρίζω τον σωστό τρόπο για να ψήνεις ρεβίθια.
Μέχρι οι πλίνθοι να γίνουν λευκόχρυσος.
Μοιράσου τον μαζί μας να σβήσει η κάψα, να φύγει ο μυστηριακος ποθος,και ποιος ξέρει, μπορεί κάποιος μαθαίνοντας να ψήνει ρεβίθια, να μετατραπεί σε πλατίνα...
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Manos87
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 25 Οκτ 2019, 07:04
Phorum.gr user: Manos87

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manos87 » 06 Δεκ 2019, 07:53

Bazoomba έγραψε:
06 Δεκ 2019, 06:53
Manos87 έγραψε:
06 Δεκ 2019, 06:28

Θα μιλήσω με έναν γρίφο. Ητε είμαι ο S ή ένας super εξελιγμένος paladin.
Γνωρίζω τον σωστό τρόπο για να ψήνεις ρεβίθια.
Μέχρι οι πλίνθοι να γίνουν λευκόχρυσος.
Μοιράσου τον μαζί μας να σβήσει η κάψα, να φύγει ο μυστηριακος ποθος,και ποιος ξέρει, μπορεί κάποιος μαθαίνοντας να ψήνει ρεβίθια, να μετατραπεί σε πλατίνα...
Δε μπορώ δωρεάν. Πρέπει κάτι να μου δώσεις.
We said if she 'd stop hooking I' d stop killing people. I guess we were aiming high.

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Δημοσιεύσεις: 9702
Εγγραφή: 22 Σεπ 2019, 09:33
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 06 Δεκ 2019, 08:00

Manos87 έγραψε:
06 Δεκ 2019, 07:53
Bazoomba έγραψε:
06 Δεκ 2019, 06:53
Manos87 έγραψε:
06 Δεκ 2019, 06:28

Θα μιλήσω με έναν γρίφο. Ητε είμαι ο S ή ένας super εξελιγμένος paladin.
Γνωρίζω τον σωστό τρόπο για να ψήνεις ρεβίθια.
Μέχρι οι πλίνθοι να γίνουν λευκόχρυσος.
Μοιράσου τον μαζί μας να σβήσει η κάψα, να φύγει ο μυστηριακος ποθος,και ποιος ξέρει, μπορεί κάποιος μαθαίνοντας να ψήνει ρεβίθια, να μετατραπεί σε πλατίνα...
Δε μπορώ δωρεάν. Πρέπει κάτι να μου δώσεις.
Μα δάσκαλε, τα ψηγματα γνώσης, έως τώρα δωρεάν τα παρείχες, υπό τη μορφή αφορισμων.

Αλλά ξέρεις ποια είναι η ιδιαιτερότητα των αφορισμων?

Εκτός από την μεγάλη σοφία, μπορούν να κρύψουν και την ημιμάθεια...

Η αμφίσημια των αφορισμων, δύναται να γίνει και αμφίσημια σκοπού.. :wink
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Manos87
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: 25 Οκτ 2019, 07:04
Phorum.gr user: Manos87

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manos87 » 06 Δεκ 2019, 10:19

Bazoomba έγραψε:
06 Δεκ 2019, 08:00
Manos87 έγραψε:
06 Δεκ 2019, 07:53
Bazoomba έγραψε:
06 Δεκ 2019, 06:53

Μοιράσου τον μαζί μας να σβήσει η κάψα, να φύγει ο μυστηριακος ποθος,και ποιος ξέρει, μπορεί κάποιος μαθαίνοντας να ψήνει ρεβίθια, να μετατραπεί σε πλατίνα...
Δε μπορώ δωρεάν. Πρέπει κάτι να μου δώσεις.
Μα δάσκαλε, τα ψηγματα γνώσης, έως τώρα δωρεάν τα παρείχες, υπό τη μορφή αφορισμων.

Αλλά ξέρεις ποια είναι η ιδιαιτερότητα των αφορισμων?

Εκτός από την μεγάλη σοφία, μπορούν να κρύψουν και την ημιμάθεια...

Η αμφίσημια των αφορισμων, δύναται να γίνει και αμφίσημια σκοπού.. :wink
Καλά. Θα σου δώσω κάτι μικρό: Όταν δίνεις παίρνεις.
We said if she 'd stop hooking I' d stop killing people. I guess we were aiming high.

ΤΑΥΓΕΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 1399
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2018, 20:08
Phorum.gr user: ΤΑΥΓΕΤΗΣ

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΥΓΕΤΗΣ » 07 Δεκ 2019, 11:08

ρε σεις μια απορια.
στον πολεμο συγκρουοντο τεραστειες δυναμεις μεχρι αρχες του 1944 με αμφιβολο αποτελεσμα.
η μοιρα των μικρων λαων ειναι να διχαζονται.
γιατι οσοι πηγαν με τους αγγλους,αμερικανους,ρωσους ηταν πατριωτες,ενω οσοι πηγαν με τους γερμανους προδοτες;
Οταν καποιος κανει εγκλημα και μετανοει ειναι ανθρωπος.Αν κανει εγκλημα και καμαρωνει για αυτο ειναι κομμουνιστης.
Επι 100 κομμουνιστων οι 59 ειναι αφελεις(βλακες),οι 40 αγυρτες(δηλ λαμογια ) και μονον ενας πραγματικος μπολσεβικος.ΛΕΝΙΝ 1917

Άβαταρ μέλους
Leon
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 21 Ιουν 2019, 13:13
Τοποθεσία: Ιερουσαλήμ(δυτική Ιερουσαλήμ)

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leon » 07 Δεκ 2019, 18:00

ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε:
07 Δεκ 2019, 11:08
ρε σεις μια απορια.
στον πολεμο συγκρουοντο τεραστειες δυναμεις μεχρι αρχες του 1944 με αμφιβολο αποτελεσμα.
η μοιρα των μικρων λαων ειναι να διχαζονται.
γιατι οσοι πηγαν με τους αγγλους,αμερικανους,ρωσους ηταν πατριωτες,ενω οσοι πηγαν με τους γερμανους προδοτες;
Γιατί ίσως οι Γερμανοί της εποχής ήταν ναζιστές; Λέω εγώ τώρα.Δεν υπάρχει πιο καταπτυπστο από την συμμαχία με ναζιστές.

Άβαταρ μέλους
wooded glade
Δημοσιεύσεις: 29284
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:04

Re: ΤΣΩΡΣΙΛ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 07 Δεκ 2019, 18:18

Leon έγραψε:
07 Δεκ 2019, 18:00
ΤΑΥΓΕΤΗΣ έγραψε:
07 Δεκ 2019, 11:08
ρε σεις μια απορια.
στον πολεμο συγκρουοντο τεραστειες δυναμεις μεχρι αρχες του 1944 με αμφιβολο αποτελεσμα.
η μοιρα των μικρων λαων ειναι να διχαζονται.
γιατι οσοι πηγαν με τους αγγλους,αμερικανους,ρωσους ηταν πατριωτες,ενω οσοι πηγαν με τους γερμανους προδοτες;
Γιατί ίσως οι Γερμανοί της εποχής ήταν ναζιστές; Λέω εγώ τώρα.Δεν υπάρχει πιο καταπτυπστο από την συμμαχία με ναζιστές.
Εξαρτάται από τη φάση.
Η διαμόρφωση της καταστάσεως δεν ήταν ομοιόμορφη.
Πέραν των πολιτικών θέσεων ας επρέσβευον οι αντιμαχόμενοι (Ρούσβελτ-Τσώρτσιλ-Χίτλερ-Χιροχίτο-Ντε Γκωλ-Ζιρώ ...), εξαρτάται από την περίπτωση του καθενός.
Για τα Αγγλόνια θα πρέπει μάλλον να δεχτούμε ότι έγινε μία επαναληπτική προσποίηση και ξεκίνησαν τον πόλεμο.
Για τους κατοίκους των Μαριάννων δεν νομίζω ισχύει ότι πέρναγαν και πολύ καλά με τους Japs.
Οι Έλληνες υπήρξαν αμυνόμενοι.
Οι Εσθονοί τώρα τι προδότες να τους πεις ;
Υπάρχει δε και φιλογερμανική χώρα -η Φινλανδία- που την έβγαλε καθαρή.

Για τους Ουκρανούς και Ρώσους ισχύει ότι υποστήριζαν Χίτλερ με χίλια στην αρχή, αλλά αυτός τους είπε "θα σας κάνω σαπούνι κι εσάς".
Το 1943 παρ' όλο που είχε ξεκινήσει η αντεπίθεση του Στάλιν, ο Χίμμλερ ο οποίος ήταν και μπούφος και δεν καταλάβαινε ούτε από κινήσεις στρατευμάτων ούτε τίποτα, για να δικαιολογηθεί που προκάλεσε τη συσπείρωση των Ρώσων με την πολιτική σαπουνιού είπε σε ένα λόγο "άστε με ρε σεις τώρα με τους μουζίκους, σιγά μην είναι στρατός αυτοί".
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών