Εκτιμώ το καλό (έξυπνο, ακριβές, χαριτωμένο, μετρημένο, για το λίγο πιο υπερβολικό χρειάζεται μεγάλο ταλέντο) που λέμε χιούμορ (όσον αφορά το κινηματογραφικό, τον Λογοθετίδη που είπε παραπάνω και η Γαλή τον θεωρώ τον καλύτερο κωμικό που πέρασε ποτέ από τον κινηματογράφο και το θέατρο μάλλον-στο θέατρο δεν τον πρόλαβα βέβαια), δεν μπορώ με τίποτα να παρακολουθήσω "αμερικανιές" -δεν κατάλαβα ποτέ τους ανθρώπους που γελάνε με αυτές, γιατί γελάνε, επίσης δεν μπορώ να παρακολουθήσω Σεφερλή-ακόμα και αν έχει μια ικανότητα να φτιάχνει ατάκες στο λεπτό και πολύ καλή παρατηρητικότητα, είναι χυδαίες και βασίζονται πολύ στην ασχήμια των πραγμάτων τις περισσότερες φορές), η ειρωνία στο χιούμορ είναι αναγκαία, όταν ξεφεύγει όμως και γίνεται υπερβολική και υπερβολικά πνευματώδης μάλλον δείχνει αναίδεια και κακότητα και ψυχρότητα συναισθημάτων, δεν μπορώ και περισσότερο δεν θέλω με τίποτα να γελάσω εις βάρος άλλων (εκτός από το πχόρουμ
) και θεωρώ-ακόμη και αν το αστείο είναι πολύ πετυχημένο που λέμε-τέρμα φθηνό και χυδαίο να κάνεις κωμωδία ή χιούμορ με τα ελαττώματα ή τα παθήματα του άλλου.
Επίσης, έχει τύχει να βρεθώ παρέα με άτομο πολύ ευχάριστο και με ικανότητα να μιλάει χιουμοριστικά όμως μετά από κάμποση ώρα, αυτή η εμμονή να μιλάει χιουμοριστικά συνέχεια με κούρασε.
Από την δική μου πλευρά, εγώ δηλαδή, (κι εκτός από το πχόρουμ πάλι
) γενικώς θα έλεγα οτι είμαι "βαρύς" άνθρωπος και δύσκολα κάνω χιούμορ, τα τελευταία χρόνια μάλλον βρήκα τον εαυτό μου σε αυτό, συνήθως μάλλον όταν είμαι στρεσαρισμένη πολύ μπαίνω στην διαδικασία ή εαν έχω έμπνευση και όρεξη με κάποια κατάσταση ή άνθρωπο. (Θα έλεγα οτι τα δύσκολα που βιώνω με κάνουν να καταφεύγω στο χιούμορ περισσότερο για να βγει πέρα η κατάσταση και έχουν συνεισφέρει να αναπτύξω την ικανότητα του χιουμορίζειν. Αν και ντρέπομαι συνήθως να χιουμορίσω και το κάνω με δικούς μου ανθρώπους και αφορά περισσότερο ατάκες παρά αστεισμούς).
Άμα βρω άνθρωπο που με κάνει πραγματικά να γελάω, τον λατρεύω.
Πάντως, το γέλιο χρειάζεται στην ζωή αλλά με μέτρο (δεν λέει τυχαία ο λαός: σε καλό να μας βγουν τα γέλια)
Από εδώ μέσα, αυτός που πραγματικά έχει πολύ καλό χιούμορ
όταν είναι στις καλές του και όταν δεν ξεφεύγει και με κάνει και γελώ , έγραψε και πιο πριν, είναι ο Καβαλιέρε
γι αυτό καλύτερα να χιουμορίζει παρά να νευριάζει
Το 'χει που λένε!