Το (κωλο)Facebook κανει tracking ακομα και οταν εισαι offline.
Re: Το (κωλο)Facebook κανει tracking ακομα και οταν εισαι offline.
Και όλα αυτά τα δεδομένα στέλνονται στους σέρβερς του Αντιχρίστου, για να σας κάνει κατοικίδια του όταν έρθει στην γη.
Δεν σας σώζει τίποτα.
Δεν σας σώζει τίποτα.
Με συγχωράτε Λεγεώνη μου, να μιλάτε για του λόγου σας, εμείς λογοδοτούμε αλλού
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Από τις θεωρίες για το 5G που προκαλεί κορωνοϊό μέχρι την κριτική για την συλλογή πολλών προσωπικών δεδομένων χωρίς ποτέ κανείς να παίρνει χαμπάρι τίποτα, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Προσωπικά θα ήθελα σε όλες τις σελίδες (που γνωρίζουν οι πάντες ότι είναι πρακτικά αδύνατο να καθόμαστε να διαβάζουμε όλο το κατεβατό του τι συλλέγεται και που μεταφέρεται), να δίνεται μια μινιμουμ λειτουργικότητα by default και από κει και πέρα ο χρήστης που επιθυμεί το κάτι παραπάνω να δίνει την έγκρισή του για τα δεδομένα που πρέπει να παραχωρήσει για την έξτρα υπηρεσία.
ΥΓ. Μιλάω με φίλο στο κινητό και μου περιγράφει ότι βρήκε μαγαζί με πολύ καλό καφέ στην περιοχή του. Μόλις τελειώνει η κλήση πατάω κατά λάθος την φωνητική αναζήτηση και μου προτείνει να αναζητήσω καταστήματα καφέ στην περιοχή μου. Σύμπτωση; Μπορεί. Γίνεται tracking λέξεων κλειδιών στην συνομιλία μου; Αν ναι, θα έπρεπε να είχα ερωτηθεί για κάτι τέτοιο ξεκάθαρα. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα φωνητικές εντολές αναζήτησης. Γιατί θα πρέπει τώρα να φάω χρόνο να ψάχνω τι πρέπει να απενεργοποιήσω και από που; Τι ξεφτίλα είναι αυτή; Κάθε καινούργιο κινητό που θα παίρνουμε θα πρέπει να τρώμε και χ ώρες να μαθαίνουμε τι καταγραφές γίνονται εν αγνοία μας και να απενεργοποιούμε υπηρεσίες; Και σε κάθε νέα αναβάθμιση πάλι φτου και απ' την αρχή γιατί προσέθεσαν κάτι κάπου αλλού;
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
εγώ που δεν έχω ούτε φβ, ούτε σμαρτφον ούτε online banking ούτε τίποτα, νιώθω comfy να απολαμβάνω τέτοιες ιστορίες
όταν τα γράφω με λένε γραφικό
και ακόμη στην αρχή βρισκόμαστε
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Δεν γλυτώνεις λέμε, συνήθισε από τώρα το λουράκι γύρω από τον λαιμό σου.
-
- Phorum.gr user: Gewponos90
Αν κερδίσει ο Αντί, σας παίρνει και εσάς η μπαλα
Μην νιώθεις κόμφυ,έχεις (και έχω) AΦΜ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑22 Απρ 2020, 17:09εγώ που δεν έχω ούτε φβ, ούτε σμαρτφον ούτε online banking ούτε τίποτα, νιώθω comfy να απολαμβάνω τέτοιες ιστορίες
Επίσης,γράφεις (και γράφω) στο φόρουμ αυτό (μεταξύ άλλων).
Από όσα ανέφερες πιο πάνω,μόνο online banking έχω,αλλά και πάλι,δεν είναι μεγάλη η διαφορά από το να έχεις και απ' όλα τ' άλλα.
Η αλήθεια είναι ότι εντελώς στα τέτοια μου και αν καταγράφουν τις κινήσεις μου.
Εγώ δεν πρότεινα κάτι τέτοιο πάντως. Και υπάρχουν επαγγέλματα στα οποία απλά δεν μπορείς να σταθείς χωρίς τα παραπάνω.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑22 Απρ 2020, 17:09εγώ που δεν έχω ούτε φβ, ούτε σμαρτφον ούτε online banking ούτε τίποτα, νιώθω comfy να απολαμβάνω τέτοιες ιστορίες
Η ασφάλεια της προσωπικής ζωής σου είναι δικό σου θέμα. Δεν καταλαβαίνω άνθρωποι ενήλικες γιατί τους φαίνεται απίστευτο ότι το facebook και γενικά όλοι αυτοί οι content/service providers που δεν τους χρεώνουν ούτε ένα ευρό για τίποτα, τους κάνουν track και πουλάνε τα δεδομένα τους. Εννοώ ναι προφανώς δεν θα έπρεπε να το κάνουν και είναι και παράνομο το ότι το κάνουν, αλλά σε τελική ανάλυση πρέπει να είσαι και λίγο μαλάκας για να μην καταλαβαίνεις ότι εσύ είσαι το προϊον.
Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να προστατευτείς μέσα σε αυτό το σύστημα αν και το καλύτερο θα ήταν να το αποφύγεις εντελώς. Αλλά γενικά άμα περιμένετε sane defaults που προστατεύουν εσάς ώστε να μην ασχοληθείτε εσείς, από εταιρείες τύπου Google Facebook και σια, ζείτε σε άλλο κόσμο. Αυτές οι εταιρίες είναι διαφημιστικές στο core τους, το να σας κάνουν profiling είναι η πεμπτουσία του business τους.
Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να προστατευτείς μέσα σε αυτό το σύστημα αν και το καλύτερο θα ήταν να το αποφύγεις εντελώς. Αλλά γενικά άμα περιμένετε sane defaults που προστατεύουν εσάς ώστε να μην ασχοληθείτε εσείς, από εταιρείες τύπου Google Facebook και σια, ζείτε σε άλλο κόσμο. Αυτές οι εταιρίες είναι διαφημιστικές στο core τους, το να σας κάνουν profiling είναι η πεμπτουσία του business τους.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
Κυρίως φιλοσοφικά λολ το προσεγγίζουμε το θέμαklg έγραψε: ↑22 Απρ 2020, 17:28Η ασφάλεια της προσωπικής ζωής σου είναι δικό σου θέμα. Δεν καταλαβαίνω άνθρωποι ενήλικες γιατί τους φαίνεται απίστευτο ότι το facebook και γενικά όλοι αυτοί οι content/service providers που δεν τους χρεώνουν ούτε ένα ευρό για τίποτα, τους κάνουν track και πουλάνε τα δεδομένα τους. Εννοώ ναι προφανώς δεν θα έπρεπε να το κάνουν και είναι και παράνομο το ότι το κάνουν, αλλά σε τελική ανάλυση πρέπει να είσαι και λίγο μαλάκας για να μην καταλαβαίνεις ότι εσύ είσαι το προϊον.
Πάντως, αυτό με το να πρέπει να κάνω αποδοχές και λοιπά κλικαρίσματα σε κάθε σελίδα που μπαινω, θα ήμουν ευγνώμων εαν κάποιος μου έλεγε τον τρόπο να σταματήσει (εαν γίνεται)
ΥΓ: το φουσκί πιο πάνω, να είναι σίγουρο μόνο για την γούνα του

...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
@ klg
Δεν διαφωνώ για το διαφημιστικό core των εταιρειών αυτών. Απλά έχει γίνει λίγο κουραστικό με τον χρόνο που απαιτείται κάθε τόσο για να μαθαίνεις πως να κλείνεις αυτό ή το άλλο. Και δεν υπάρχει επιστροφή. Ούτε καν για άτομα όπως εγώ που θεωρώ αδιανόητο το να γράψω σε social που βρίσκομαι ή να μοιραστώ προσωπικές φωτογραφίες κλπ υλικό.
Δεν μπορείς να απαιτείς από κάθε ενήλικα να έχει τις απαραίτητες γνώσεις να κάνει root ή να περνάει ειδικές εκδόσεις στο νέο του κινητό προκειμένου να γίνει σχετικά ασφαλές.
Γιαυτό παραπονέθηκα για το GDPR. Κάναμε ένα μεγάλο μπάχαλο, φάγαμε ώρες τρελής γραφειοκρατίας και τελικά έγινε χειρότερο το browsing, δεν περιορίστηκε ούτε στο ελάχιστο το spam και οι μεγάλες εταιρείες εξακολουθούν να αλωνίζουν με τα δεδομένα μας.
Δεν διαφωνώ για το διαφημιστικό core των εταιρειών αυτών. Απλά έχει γίνει λίγο κουραστικό με τον χρόνο που απαιτείται κάθε τόσο για να μαθαίνεις πως να κλείνεις αυτό ή το άλλο. Και δεν υπάρχει επιστροφή. Ούτε καν για άτομα όπως εγώ που θεωρώ αδιανόητο το να γράψω σε social που βρίσκομαι ή να μοιραστώ προσωπικές φωτογραφίες κλπ υλικό.
Δεν μπορείς να απαιτείς από κάθε ενήλικα να έχει τις απαραίτητες γνώσεις να κάνει root ή να περνάει ειδικές εκδόσεις στο νέο του κινητό προκειμένου να γίνει σχετικά ασφαλές.
Γιαυτό παραπονέθηκα για το GDPR. Κάναμε ένα μεγάλο μπάχαλο, φάγαμε ώρες τρελής γραφειοκρατίας και τελικά έγινε χειρότερο το browsing, δεν περιορίστηκε ούτε στο ελάχιστο το spam και οι μεγάλες εταιρείες εξακολουθούν να αλωνίζουν με τα δεδομένα μας.
λολ, εδώ και πολλάααα χρόνια. Τώρα το καταλάβατε?...
Το Facebook είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά και πολύ επικυνδινο
Είναι σαν την μοτοσικλέτα με την οποία πας στην δουλειά σου αλλά με αυτή μπορεί να πέσεις και σκοτωθείς
Είναι σαν την μοτοσικλέτα με την οποία πας στην δουλειά σου αλλά με αυτή μπορεί να πέσεις και σκοτωθείς
That’s deep bro.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Χρόνια συμβαίνει αυτό με το FB και όχι μόνο.ST48410 έγραψε: ↑22 Απρ 2020, 17:06Από τις θεωρίες για το 5G που προκαλεί κορωνοϊό μέχρι την κριτική για την συλλογή πολλών προσωπικών δεδομένων χωρίς ποτέ κανείς να παίρνει χαμπάρι τίποτα, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Προσωπικά θα ήθελα σε όλες τις σελίδες (που γνωρίζουν οι πάντες ότι είναι πρακτικά αδύνατο να καθόμαστε να διαβάζουμε όλο το κατεβατό του τι συλλέγεται και που μεταφέρεται), να δίνεται μια μινιμουμ λειτουργικότητα by default και από κει και πέρα ο χρήστης που επιθυμεί το κάτι παραπάνω να δίνει την έγκρισή του για τα δεδομένα που πρέπει να παραχωρήσει για την έξτρα υπηρεσία.
ΥΓ. Μιλάω με φίλο στο κινητό και μου περιγράφει ότι βρήκε μαγαζί με πολύ καλό καφέ στην περιοχή του. Μόλις τελειώνει η κλήση πατάω κατά λάθος την φωνητική αναζήτηση και μου προτείνει να αναζητήσω καταστήματα καφέ στην περιοχή μου. Σύμπτωση; Μπορεί. Γίνεται tracking λέξεων κλειδιών στην συνομιλία μου; Αν ναι, θα έπρεπε να είχα ερωτηθεί για κάτι τέτοιο ξεκάθαρα. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα φωνητικές εντολές αναζήτησης. Γιατί θα πρέπει τώρα να φάω χρόνο να ψάχνω τι πρέπει να απενεργοποιήσω και από που; Τι ξεφτίλα είναι αυτή; Κάθε καινούργιο κινητό που θα παίρνουμε θα πρέπει να τρώμε και χ ώρες να μαθαίνουμε τι καταγραφές γίνονται εν αγνοία μας και να απενεργοποιούμε υπηρεσίες; Και σε κάθε νέα αναβάθμιση πάλι φτου και απ' την αρχή γιατί προσέθεσαν κάτι κάπου αλλού;
Δεν είναι κάτι που ξεκίνησε το τελευταίο έτος.
Όχι πως είναι οκ.
Οι πληροφορίες και τα δεδομένα του καθενός αξίζουν κάμποσα για τις εταιρίες που ασχολούνται.
Εξάλλου το προϊόν δεν είναι το FB ,το Insta αλλά εμείς (όσοι) τα χρησιμοποιούμε.
Και ναι παίζει αυτό με τις λέξεις κλειδιά κλπ να ξέρουν τι να σου πλασάρουν σαν διαφημιστικά μετά.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι : Τι άλλο κάνουν ;

Ο άλλος θα σου πει δεν έχω να κρύψω τίποτα. Και σιγά μην ασχολείται ο κάθε ζουκερμπερκ με το αν έφαγα σουβλάκια προχθές και το πόσταρα στο ινστα στόρυ μαζί με 5 χαμένες ρωσίδες που με θελαν για την...ομορφιά μου.
Ζμπουτσαμας.
Πάντως για κεραίες 5g και covid δεν ξέρω πως προέκυψε και ουτε θα κάτσω να δω τι λένε όσοι στηρίζουν ότι η Γη είναι επίπεδη αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως προκαλούν ζημιά στις μέλισσες με τις οποίες ασχολούμαι (μειωμένη παραγωγή, αποπροσανατολισμός ).
Αν δεν τις βάλουν εκεί που πάμε για βοσκή όλα καλά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτή παραβιάζει τον κώλο του Μπουγά, αλλά όταν αυτός διαμαρτύρεται ''παραληρεί εμετικά''
από georgebi » 19 Δεκ 2023, 11:14 » σε Κοινωνικά θέματα - 69 Απαντήσεις
- 1858 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ναύτης
20 Δεκ 2023, 19:58
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εισαι εταιρεια/βιοτεχνια και δινεις να σου κανει μεταφραση το ανηψάκι σου
από George_V » 12 Φεβ 2025, 21:46 » σε Κοινωνικά θέματα - 34 Απαντήσεις
- 633 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mike Bassett
14 Φεβ 2025, 11:08
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ακρόπολη: όταν κάνει καραγκιοζιλίκια το ΚΚΕ ειναι οκ - όταν τα κάνουν τουρίστες ειναι αίσχος
από georgebi » 29 Απρ 2024, 16:35 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 355 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
29 Απρ 2024, 18:29
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οταν εισαι επαγγελματιας γλειφτης/γλιτσας το κανεις με μαεστρια
από George_V » 12 Μαρ 2025, 17:34 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 184 Προβολές
-