Ταιριάζουν και με τσιγάρα και με εφημερίδες.the comet the course the tail έγραψε: ↑18 Μάιος 2019, 21:30γλώσσες τηγανιτές το μεσημέρι.
το βράδυ έχει ούζο με γαρίδες σαγανάκι και σουπιές με ψιλικά.
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Πως ετριψες τον ανανά;Ορέστης 35 έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:26Εφτιαξα φαλαφελ με τριμμενο ανανα που συνδυασα με σως γουακαλολε και στιμμενο λεμονι. Εγινε ονειρο! Απλα χρειαζομαι ενα ακομη αρωματικο για να ισορροπησω τη γλυκητητα του ανανα, ισως αστεροειδη γλυκάνισο ή κανελα. Αν ειχα εστιατοριο θα εφτιαχνα fusion μεσογειακης-μεξικανικης-χαβανεζικης κουζινας.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Στον τριφτη.Naida έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 22:02Πως ετριψες τον ανανά;Ορέστης 35 έγραψε: ↑20 Μάιος 2019, 16:26Εφτιαξα φαλαφελ με τριμμενο ανανα που συνδυασα με σως γουακαλολε και στιμμενο λεμονι. Εγινε ονειρο! Απλα χρειαζομαι ενα ακομη αρωματικο για να ισορροπησω τη γλυκητητα του ανανα, ισως αστεροειδη γλυκάνισο ή κανελα. Αν ειχα εστιατοριο θα εφτιαχνα fusion μεσογειακης-μεξικανικης-χαβανεζικης κουζινας.
Xωρις τηφλουδα, ετσι;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
καλησπερα κυριε
εγω τις κανω με διπλό κουρκούτι (αλεύρι και φρυγανιά με μιξ τριμμένη τσούσκα μέσα) και αντί για την κλασσική συνταγή (τηγάνισμα σε βούτυρο), τις κάμω πρώτα σε λάδι ελαφρώς και μετά λιώνω φρέσκο βούτυρο πάνω. Λατρεύω το λουρπακ αλλά είναι προσιτό μόνο αν έχει μπει η σύνταξη. Μετά στίβω λάιμ (παίρνω πάντα μονάχα τρια από το σούπερ, λογω της ακριβής τιμής, το ένα για κάρβουνα, το δεύτερο για τηγάνι γλώσσα ή σαγανάκι και το τρίτο για βότκα μοναχική στο σπίτι με φόρουμ και Manfred Mann's Earth Band) και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊδανό που τον έχω κοπανήσει με το γουδοχέρι. Συνοδεύω με βότκα Beluga Που έχει μείνει από ταξίδι στην Ρωσία της ξαδέρφης μου της Μαριγούλας, ουδεμία σχέση με τα καθαριστικά wc που σερβίρονται εδώ και με σαλάτα με ελαιόλαδο που έχω αφήσει να μουλιάσει καυτή πιπεριά, ρίγανη από το μποστάνι μου, ντομάτα από τον Κυρ Σπύρο στην λαϊκή που την μπολιάζει με ζάχαρη ο πούστης και κρομμύδι ξερό μεν αλλά φρέσκο. Μετά βάζω στο πικάπ το Spirits In The Night και αποκοιμιέμαι ροχαλίζοντας στην κουνιστή πολυθρόνα, αφού μετρήσω πόσες μεζούρες βότκα μου απόμειναν ακόμα.
θα ήταν ωραία να σας κάνω το τραπέζι ένα βράδυ αυγούστου
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Μαγειρεψα ρεβυθομπιφτεκο με ψιλοκομμενη κοκκινη πιπερια. Εγινε πολυ νοστιμο, εχει τη γευση πιτσας!
- shrike
- Δημοσιεύσεις: 4282
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
- Phorum.gr user: Isildur
- Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Κουρκούας ακούει;
Έλα ρε, είχαμε προχθες τα φασόλια που σου έλεγα, και θυμήθηκα (επιτέλους) να ρωτήσω.
Τελικά, ήταν λίγο-πολύ όπως σου είπα: απλά πράματα, τίποτα το ιδιαίτερο.
Τα κάνει σε βαθύ τηγάνι (ή χαμηλή κατσαρόλα, το ίδιο είναι), περίπου σαν ένα κλασικό λαδερό φαΐ κι όχι σαν φασολάδα/σούπα, αυτό είναι όλο.
Φασόλια χάντρες, αν είναι κατεψυγμένα δεν θέλουν καν φούσκωμα. Λαδάκι στο τηγάνι (με αλάτι), σωτάρει αρχικά κρεμμύδι, λίγο πριν ετοιμαστεί αυτό ρίχνει και τον μαϊντανό (να τσιγαριστεί μεν, αλλά να μην παρα-μαραθεί) και στη συνέχεια ρίχνει τα φασόλια και περιμένει να "ασπρίσουν" (η ίδια το λέει "να γίνουν διάφανα", δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό). Μόλις... "γίνουν διάφανα" ρίχνει τη ντομάτα. Το χειμώνα έτοιμη σάλτσα ή πελτέ ή ό,τι υπάρχει, το καλοκαίρι αν βρει καλές ντομάτες, το κάνει με ντομάτα. Το καπακώνει και το αφήνει να γίνει. Αυτό μόνο, τίποτα άλλο.
Μου είπε ότι σηκώνει και διάφορα μπαχαρικά κλπ αν θες (εκείνη συχνά βάζει και έναν κύβο λαχανικών), αλλά όχι πολύ πράμα για να μην παρα-βαρύνει.
Έλα ρε, είχαμε προχθες τα φασόλια που σου έλεγα, και θυμήθηκα (επιτέλους) να ρωτήσω.
Τελικά, ήταν λίγο-πολύ όπως σου είπα: απλά πράματα, τίποτα το ιδιαίτερο.
Τα κάνει σε βαθύ τηγάνι (ή χαμηλή κατσαρόλα, το ίδιο είναι), περίπου σαν ένα κλασικό λαδερό φαΐ κι όχι σαν φασολάδα/σούπα, αυτό είναι όλο.
Φασόλια χάντρες, αν είναι κατεψυγμένα δεν θέλουν καν φούσκωμα. Λαδάκι στο τηγάνι (με αλάτι), σωτάρει αρχικά κρεμμύδι, λίγο πριν ετοιμαστεί αυτό ρίχνει και τον μαϊντανό (να τσιγαριστεί μεν, αλλά να μην παρα-μαραθεί) και στη συνέχεια ρίχνει τα φασόλια και περιμένει να "ασπρίσουν" (η ίδια το λέει "να γίνουν διάφανα", δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό). Μόλις... "γίνουν διάφανα" ρίχνει τη ντομάτα. Το χειμώνα έτοιμη σάλτσα ή πελτέ ή ό,τι υπάρχει, το καλοκαίρι αν βρει καλές ντομάτες, το κάνει με ντομάτα. Το καπακώνει και το αφήνει να γίνει. Αυτό μόνο, τίποτα άλλο.
Μου είπε ότι σηκώνει και διάφορα μπαχαρικά κλπ αν θες (εκείνη συχνά βάζει και έναν κύβο λαχανικών), αλλά όχι πολύ πράμα για να μην παρα-βαρύνει.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Οκ, ευχαριστώ. Το κατάλαβα το διάφανα, απλό και ωραίο φαίνεται. Θα το δοκιμάσω.shrike έγραψε: ↑23 Μάιος 2019, 20:46Κουρκούας ακούει;
Έλα ρε, είχαμε προχθες τα φασόλια που σου έλεγα, και θυμήθηκα (επιτέλους) να ρωτήσω.
Τελικά, ήταν λίγο-πολύ όπως σου είπα: απλά πράματα, τίποτα το ιδιαίτερο.
Τα κάνει σε βαθύ τηγάνι (ή χαμηλή κατσαρόλα, το ίδιο είναι), περίπου σαν ένα κλασικό λαδερό φαΐ κι όχι σαν φασολάδα/σούπα, αυτό είναι όλο.
Φασόλια χάντρες, αν είναι κατεψυγμένα δεν θέλουν καν φούσκωμα. Λαδάκι στο τηγάνι (με αλάτι), σωτάρει αρχικά κρεμμύδι, λίγο πριν ετοιμαστεί αυτό ρίχνει και τον μαϊντανό (να τσιγαριστεί μεν, αλλά να μην παρα-μαραθεί) και στη συνέχεια ρίχνει τα φασόλια και περιμένει να "ασπρίσουν" (η ίδια το λέει "να γίνουν διάφανα", δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό). Μόλις... "γίνουν διάφανα" ρίχνει τη ντομάτα. Το χειμώνα έτοιμη σάλτσα ή πελτέ ή ό,τι υπάρχει, το καλοκαίρι αν βρει καλές ντομάτες, το κάνει με ντομάτα. Το καπακώνει και το αφήνει να γίνει. Αυτό μόνο, τίποτα άλλο.
Μου είπε ότι σηκώνει και διάφορα μπαχαρικά κλπ αν θες (εκείνη συχνά βάζει και έναν κύβο λαχανικών), αλλά όχι πολύ πράμα για να μην παρα-βαρύνει.
Άμα βρεθώ σε κανά μάστερσεφ και τα φτιάξω, θα τα πω φασόλια αλ' α ισίλντουρ.
- shrike
- Δημοσιεύσεις: 4282
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
- Phorum.gr user: Isildur
- Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Σωστός.Κουρκούας έγραψε: ↑23 Μάιος 2019, 22:29Οκ, ευχαριστώ. Το κατάλαβα το διάφανα, απλό και ωραίο φαίνεται. Θα το δοκιμάσω.shrike έγραψε: ↑23 Μάιος 2019, 20:46Κουρκούας ακούει;
Έλα ρε, είχαμε προχθες τα φασόλια που σου έλεγα, και θυμήθηκα (επιτέλους) να ρωτήσω.
Τελικά, ήταν λίγο-πολύ όπως σου είπα: απλά πράματα, τίποτα το ιδιαίτερο.
Τα κάνει σε βαθύ τηγάνι (ή χαμηλή κατσαρόλα, το ίδιο είναι), περίπου σαν ένα κλασικό λαδερό φαΐ κι όχι σαν φασολάδα/σούπα, αυτό είναι όλο.
Φασόλια χάντρες, αν είναι κατεψυγμένα δεν θέλουν καν φούσκωμα. Λαδάκι στο τηγάνι (με αλάτι), σωτάρει αρχικά κρεμμύδι, λίγο πριν ετοιμαστεί αυτό ρίχνει και τον μαϊντανό (να τσιγαριστεί μεν, αλλά να μην παρα-μαραθεί) και στη συνέχεια ρίχνει τα φασόλια και περιμένει να "ασπρίσουν" (η ίδια το λέει "να γίνουν διάφανα", δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό). Μόλις... "γίνουν διάφανα" ρίχνει τη ντομάτα. Το χειμώνα έτοιμη σάλτσα ή πελτέ ή ό,τι υπάρχει, το καλοκαίρι αν βρει καλές ντομάτες, το κάνει με ντομάτα. Το καπακώνει και το αφήνει να γίνει. Αυτό μόνο, τίποτα άλλο.
Μου είπε ότι σηκώνει και διάφορα μπαχαρικά κλπ αν θες (εκείνη συχνά βάζει και έναν κύβο λαχανικών), αλλά όχι πολύ πράμα για να μην παρα-βαρύνει.
Άμα βρεθώ σε κανά μάστερσεφ και τα φτιάξω, θα τα πω φασόλια αλ' α ισίλντουρ.
Με έναν μικρό αναγραμματισμό, το Isildur's bane γίνεται μια χαρά bean.
(Αν και εδώ δεν είναι isildur's, αλλά isilduraina's).
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Χοιρινές σπαλομπριζόλες στον φούρνο με μανιτάρια σαμπινιόν και τυρί κατσικίσιο με πιπέρι.
Ordem e Progresso.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 28490
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Κι εγώ πήρα σιτάκε από τον μανάβη. Λέω να τα κάμω σάλτσα για πάστα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Άρτυματα: ουγγαρεζικη πάπρικα γλυκεια κς, αποξηραμενοι λωτοί δυο, βράσιμο για εφτά με δέκα στο τέλος pedigree loaf δυο κΣ καλό ανακάτεμα συνοδεύει ορτύκια.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Πήγα στου Ρέντη που έχει κρεοπωλείο ανοιχτό σήμερα γιατί χθες δεν πρόλαβα να πάρω μπριζόλες. Ήθελα να φτιάξω μπριζόλες με πατάτες. Και πήρα τέλεια αβοκάντο και έβρασα και αυγά και έφτιαξα αυγόαβοκαντοσαλάτα με λαδολέμονο
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
ντολμάδες με αμπελόφυλλα αυγοκοφτούς που τους είχε πιάσει ωραία το λεμόνι. σαλάτα μαρούλι με αμπελοβλάσταρα.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
φασολάδα σκέτη. ούτε ψωμί δεν έφαγα. :|
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
ούτε τυράκι;
ούτε αλμυρά;
ούτε κρασάκι;
ούτε σαλατούλα;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 220 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
05 Ιουν 2024, 18:17
-
- 10 Απαντήσεις
- 753 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 135 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
28 Αύγ 2024, 12:19
-
- 17 Απαντήσεις
- 1045 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
01 Αύγ 2023, 20:30