«Είδες ποτέ σου πόσο φως κρύβεται σε ένα τραύμα;»
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
«Είδες ποτέ σου πόσο φως κρύβεται σε ένα τραύμα;»
Περιγράψτε λίγο πώς αντιλαμβάνεστε αυτό τον στίχο, αν τον έχετε βιώσει, πώς τον έχετε βιώσει. Και αν λόγω του «τραύματος» έχετε αλλάξει κοσμοθεωρία/τρόπο αντίληψης και ζωής… αν πιστεύετε ή έχετε ζήσει πως μια άσχημη εμπειρία ή βίωμα μπορεί να μας αλλάξει προς το καλύτερο. Γενικά, θέλω τις σκέψεις σας. 

Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Re: «Είδες ποτέ σου πόσο φως κρύβεται σε ένα τραύμα;»
άσχημη εμπειρία όπως να σε πατήσει ένα τραίνο και να μείνεις καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι με 50 σωληνάκια πχ?δεν νομίζω
Πω πω. Το πήρες πολύ κυριολεκτικά!

Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Με άλλα λόγια: ο,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Η δύναμη εδώ είναι το φως, η γνώση. Μαθαίνεις από τις δυσκολίες.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Όχι πάμτα. Εξαρτάται το άτομο και την περίπτωση. Γι’ αυτό έκανα το νήμα. Για να μου πείτε τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας.
Μερικές φορές ο άνθρωπος είναι σαν να κοιμάται κι όταν του συμβαίνει κάτι τον ταρακουνάει και τον ξυπνάει.
Μερικές φορές, τις περισσότερες συνεχίζει να κοιμάται.
Έχει να κάνει και με την οπτική, μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν κάτι θετικό ακόμα και στις κακουχίες.
Και για να απαντήσω στο νήμα, ισχύει αλλά όχι πάντα.
Έχει να κάνει και με την οπτική, μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν κάτι θετικό ακόμα και στις κακουχίες.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Το θέμα είναι είδες εσύ τελικά φως στο τραύμα που σου έδωσε η φύση.Casp έγραψε: ↑09 Ιαν 2023, 01:47Περιγράψτε λίγο πώς αντιλαμβάνεστε αυτό τον στίχο, αν τον έχετε βιώσει, πώς τον έχετε βιώσει. Και αν λόγω του «τραύματος» έχετε αλλάξει κοσμοθεωρία/τρόπο αντίληψης και ζωής… αν πιστεύετε ή έχετε ζήσει πως μια άσχημη εμπειρία ή βίωμα μπορεί να μας αλλάξει προς το καλύτερο. Γενικά, θέλω τις σκέψεις σας.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Εξαρτάται από το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον όρο "φως".Casp έγραψε: ↑09 Ιαν 2023, 01:47Περιγράψτε λίγο πώς αντιλαμβάνεστε αυτό τον στίχο, αν τον έχετε βιώσει, πώς τον έχετε βιώσει. Και αν λόγω του «τραύματος» έχετε αλλάξει κοσμοθεωρία/τρόπο αντίληψης και ζωής… αν πιστεύετε ή έχετε ζήσει πως μια άσχημη εμπειρία ή βίωμα μπορεί να μας αλλάξει προς το καλύτερο. Γενικά, θέλω τις σκέψεις σας.
Αν παραδείγματος χάριν το βλέπουμε ως έναν φακό που διευκρινίζει κάποια δικά μας ή μη σκοτεινά σημεία, που δεν θέλαμε να δούμε ή να αναλύσουμε, είναι όντως κάτι θετικό.
Αν το βλέπουμε ως κάτι "ποιητικό" ίσως να είναι προσωρινό χανζαπλαστ στην πληγή. Κάτι σαν ποιητική συσκότιση δηλαδή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Και από πού προκύπτει ότι ένας καθηλωμένος σε κρεββάτι δεν έχει ΚΑΙ ψυχικό τραύμα;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Ιαν 2023, 16:54Εξαρτάται από το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον όρο "φως".Casp έγραψε: ↑09 Ιαν 2023, 01:47Περιγράψτε λίγο πώς αντιλαμβάνεστε αυτό τον στίχο, αν τον έχετε βιώσει, πώς τον έχετε βιώσει. Και αν λόγω του «τραύματος» έχετε αλλάξει κοσμοθεωρία/τρόπο αντίληψης και ζωής… αν πιστεύετε ή έχετε ζήσει πως μια άσχημη εμπειρία ή βίωμα μπορεί να μας αλλάξει προς το καλύτερο. Γενικά, θέλω τις σκέψεις σας.
Αν παραδείγματος χάριν το βλέπουμε ως έναν φακό που διευκρινίζει κάποια δικά μας ή μη σκοτεινά σημεία, που δεν θέλαμε να δούμε ή να αναλύσουμε, είναι όντως κάτι θετικό.
Αν το βλέπουμε ως κάτι "ποιητικό" ίσως να είναι προσωρινό χανζαπλαστ στην πληγή. Κάτι σαν ποιητική συσκότιση δηλαδή.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Dwarven Blacksmith
Καθένας είναι προϊον όλων όσων του έχουν συμβεί. Επομένως αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, σε ένα βαθμό όντως πιστεύεις πως όλα ήταν για καλό, αφού σε άλλη περίπτωση δεν θα υπήρχες, θα ήσουν κάποιος άλλος.

Το ερώτημα είναι το κατά πόσον το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, εξαρτάται από την επιβεβαίωση των άλλων για τον εαυτό σου. Γιατί τα πράγματα δεν συμβαίνουν μόνον σε μας αλλά και στους άλλους και βάσει αυτών κρίνονται φαινόμενα και παρατηρητές.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Ιαν 2023, 20:17Καθένας είναι προϊον όλων όσων του έχουν συμβεί. Επομένως αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, σε ένα βαθμό όντως πιστεύεις πως όλα ήταν για καλό, αφού σε άλλη περίπτωση δεν θα υπήρχες, θα ήσουν κάποιος άλλος.
Εννοώ, ότι όποιος υπάρχει μόνον μέσω της άποψης των άλλων, είναι ήδη κάποιος άλλος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Συμφωνώ απόλυτα!1451 έγραψε: ↑09 Ιαν 2023, 16:23Μερικές φορές ο άνθρωπος είναι σαν να κοιμάται κι όταν του συμβαίνει κάτι τον ταρακουνάει και τον ξυπνάει.
Δεν προκύπτει από πουθενά. Έχεις δίκαιο. Επίσης ερώτηση είναι κυρίως το νήμα. Για όσους/ες το έχουν/έχετε ζήσει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
05 Δεκ 2023, 10:10
-
-
Νέα δημοσίευση Στον σύγχρονο πόλεμο δεν κρύβεται τίποτα...εκτός κι αν έχεις ομπρέλα.
από Evritis » 15 Δεκ 2024, 11:12 » σε Τεχνολογία - 8 Απαντήσεις
- 435 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
20 Δεκ 2024, 10:38
-
-
- 51 Απαντήσεις
- 1828 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
16 Οκτ 2023, 23:54