Ο Έλληνας επιστήμονας που έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν θα κολλήσει στα αρχαία ελληνικά του γυμνασίου και συνήθως θα έχει άριστη βαθμολογία και εκεί. Όπως θα έχει άριστη γνώση και της ελληνικής γλώσσας. Δεν κάνει διακρίσεις και δεν βγάζει άχρηστο κανένα από τα μαθήματα που διδάχτηκε. Ούτε καν τη θεατρική αγωγή στην τρίτη δημοτικού. Επίσης όταν θέλει να συντάξει μια μελέτη ή μια έκθεση, δεν παίρνει τη βοήθεια του κοινού και δεν χρησιμοποιεί τον κορέκτορα.Ασέβαστος έγραψε: ↑31 Μάιος 2023, 19:22
εγραψες ενα σεντονι εν πολλοις σωστο, ξεκινωντας απο λαθος παραδοχη. δεν ειμαι καν τεχνιτης. ερασιτεχνης ψευτομαστορακος ειμαι, και δεν εχω αναγαγει αυτη την ιδιοτητα σε τιποτα. δε μιλησα πουθενα για τον εαυτο μου, και ποσο σπουδαιος η οχι ειμαι.
καλα τα λες. τα αρχαια δεν εχω καταλαβει που κολλανε.
θες μηπως να πεςι οτι στις υψηλοτερες βαθμιδες της επιστημης, συννενοουνται στα αρχαια η κατι τετοιο; οτι για να φτιαξει καποιος ενα νεο υπεραγωγο μια νεα μεθοδο διαγνωσης καρκινου, να αναλυσει κοκκαλα 5 000 χρονων η οτι τετοιο, πρεπει να ξερει αρχαια ελληνικα; εστω, οτι βοηθανε καπου;
εννοειται οτι καλο ειναι να εχει αριστη γνωση της γλωσσας (της αγγλικης συνηθως) για να μπορει να συννενοηεθι με σαφηνεια, να διαβασει και να καταλαβει οτι εχουν γραψει αλλοι κλπ.
εγω λεω οτι για να εχουμε περισσοτερους τετοιους, καλο θα ηταν οταν ειναι μικροι να τους φερνουμε σε επαφη με καποια ζωντανη μορφη επιστημης, τεχνολογιας, η και τεχνης, αντι να σπαταλαμε το χρονο τους με νεκρες γλωσσες.
Υπάρχουν άνθρωποι σ' αυτόν τον κόσμο, που όταν βλέπουν ένα έγγραφο μπορούν να εντοπίσουν τα ορθογραφικά λάθη ακόμη κι αν δεν υπάρχει η κόκκινη γραμμή του Thesaurus από κάτω. Κι αυτό συμβαίνει γιατί πρώτον προσπάθησαν, δεύτερον δεν απαξίωναν τα μαθήματα της γλώσσας και τρίτον ντρέπονται να μην γνωρίζουν καλά, παρά πολύ καλά ελληνικά. Όχι γιατί αυτό τους κάνει καλύτερους από τους άλλους, αλλά γιατί πήραν το βιβλίο στα χέρια τους. Είτε είναι των νέων ελληνικών, είτε είναι των αρχαίων ελληνικών.
Ασέβαστος έγραψε: ↑31 Μάιος 2023, 19:31απο αυτο που εγραψες τωρα, προκυπτει οτι χειροτερευουμε 5%καθε 20ετια;Gherschaagk έγραψε: ↑31 Μάιος 2023, 19:15Αυτό το λες εσύ που η σχέση σου με την εκπαίδευση είναι πως τελείωσες το πολυκλαδικό, αλλά ξέρεις πως τα αρχαία είναι άχρηστα.
Σου έχω δωράκι όμως.
Εδώ η παγκόσμια κατάταξη των εκπαιδευτικών συστημάτων, σε όσες χώρες υπάρχει διαθέσιμες πληροφορίες.
https://wisevoter.com/country-rankings/ ... y-country/
Η Ελλάδα σε αυτόν τον πίνακα είναι 27η. Πρώτη έρχεται η Γερμανία. Η Ολλανδία στην οποία τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικά στο γυμνάσιο, έρχεται 12η.
Είμαστε πάνω από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και έχουμε την Ιαπωνία ακριβώς από κάτω μας.
ισως επερεπε να σου εχουν κοψει λιγες ωρες αρχαια στο σχολειο, και να διδασκαν λογικη διαλογου.
λογικη, γενικοτερα.δεν καταλαβαινω πως καταληγουμε οτι η ολλανδια ας πουμε ειναι πανω απο μας επειδη κανουν αρχαια, και οχι για χιλιους αλλους λογους, η οτι οι υπολοιπες χωρες που ειναι πανω απο μας , και την ολλανδια, χωρις αρχαια, κανουν κατι λαθος

Οι μαθητές χειροτερεύουν. Αυτό που σου έβαλα εδώ είναι η κατάταξη των εκπαιδευτικών συστημάτων.
Τα αρχαία δεν έχουν καμία σχέση με την κατάταξη. Δεν σου φταίνε τα αρχαία.
Δες τον διαχωρισμό στα λύκεια και σκέψου ποια είναι τα μαθήματα που δεν διδάσκονται στα ΕΠΑΛ.
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.