Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
-
Machine ghost
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Machine ghost » 03 Αύγ 2024, 05:20
hellegennes έγραψε: ↑03 Αύγ 2024, 01:29
Όχι, φίλε μου. Δεν με νοιάζει τι νομίζει η Wikipedia ότι λέει το ΛΚΝ. Αυτό λέει το ΛΚΝ:
https://www.greek-language.gr/greekLang ... %CF%82&dq=
Όσο για τα διαχρονικά δάνεια, τέτοια λέξη είναι ο υπουργός. Είναι δάνειο από την αρχαία ελληνική. Το λέμε για λέξεις που είχαν πάψει να χρησιμοποιούνται για αιώνες και τις νεκραναστήσαμε για να τις χρησιμοποιήσουμε για μια νέα έννοια. Η λέξη αλματώδης είναι της νεοελληνικής, δεν υπήρχε ποτέ πριν. Ο σχηματισμός της είναι λόγιος και αποτελεί μεταφραστικό δάνειο του by leaps and bounds, το οποίο είναι η μετάφραση που δίνουν τα ελληνοαγγλικά λεξικά, όπως του Γεωργακά:

… Όχι, φίλε μου. Δεν με νοιάζει τι νομίζει η Wikipedia ότι λέει το ΛΚΝ. Αυτό λέει το ΛΚΝ:

τωρα με εκανε και φίλο…
φιλος εισαι εσυ και ολο σου το σοι! μαμα μπαμπας γυναικα παιδι σκυλι καναρινι , φιλος είναι και οι ψείρες που κουβαλάς.
Χασκογελάνε τα δάσα.
-
hellegennes
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από hellegennes » 03 Αύγ 2024, 05:22
Αφού τον ήπιες και σ' αυτό το νήμα, ξεκουβάλα Σταύρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
-
- 19 Απαντήσεις
- 425 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
17 Φεβ 2025, 23:04
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 1182 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
23 Ιαν 2024, 23:59
-
-
- 13 Απαντήσεις
- 963 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
22 Σεπ 2023, 00:38
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 235 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
27 Ιαν 2025, 17:23
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.