Κάποιοι λένε ότι βγαίνει από την "πόσθη". Το δέρμα που καλύπτει το πέος.
Λάθη που κάνουν οι ελληνόφωνοι όταν μιλούν τη γλώσσα τους
- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Re: Λάθη που κάνουν οι ελληνόφωνοι όταν μιλούν τη γλώσσα τους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος έργο_μακέτο την 29 Μαρ 2022, 19:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Ναι, και τ αρχικό άρθρο έχει υπερβολές. Να πεις τον υπολογιστή κομπιούτερ δεν είναι λάθος. Η λέξη κομπιούτερ έχει εισαχθεί στην ελληνική γλώσσα και υπάρχει σε όλα τα λεξικά. Έλεος. Σωστά ελληνικά είναι τα ελληνικά που δεν έχουν εκκεντρικότητες. Να πω, όλα πήγαν καλώς, είναι πομπώδες. Μπορώ να το πω, αλλά για να δώσω έμφαση ή χρώμα, ή ειρωνία.
Ordem e Progresso.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Μην παραχαραcετε την Ιστορία,
είναι ελληνική η ομοφυλοφιλία.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
ΣΕ μια ταινία του Γκιουνέι, λέει ο δεσμοφύλακας στον ανήλικ τη λέξη στα τούρκικα.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:54Μην παραχαραcετε την Ιστορία,Cavaliere έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:48Ναι, τον απατεώνα. Νομίζω είναι περσική λέξη.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:44
Και μην ξεχνάμε τον ελληνικοτατο πουστη, εκ του "που στη;" του Κωνσταντίνου Πλεύρη.
Ordem e Progresso.
- taxalata xalasa
ειναι μονο-πλευρος ατος...Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:44Και μην ξεχνάμε τον ελληνικοτατο πουστη, εκ του "που στη;" του Κωνσταντίνου Πλεύρη.Beria έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:33Καραμελίτσα έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:27Το πιο ενοχλητικό είναι ότι χρησιμοποιούν παραφθορές αρχαίων φράσεων και επιμένουν σ' αυτές χωρίς να τις αλλάζουν, όπως π.χ. αμπεμπαμπλόμ.
Απεμπολών του κείθε εμβόλων κυρία Τζιροπουλου;
ο ευσταθιος..... ας αρχισει απο το ονομα του που ειναι λατινικο και μετα να μιλησει για τα παππουδια..
ο πλευρης ο ντουφεκαλεύρης.
εχω queΦ σημερις.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- taxalata xalasa
και εγω ειμαι φιλος του ομοιου φιλου και εχω φιλους του φυλου, αλλα το αθλημα της ομοιοπισογλεντιας δεν μας αρεσει...Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:54Μην παραχαραcετε την Ιστορία,Cavaliere έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:48Ναι, τον απατεώνα. Νομίζω είναι περσική λέξη.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:44
Και μην ξεχνάμε τον ελληνικοτατο πουστη, εκ του "που στη;" του Κωνσταντίνου Πλεύρη.
είναι ελληνική η ομοφυλοφιλία.ομοιοπισωγλεντία
προτιμουμε την αλλομοιοπισωγλεντία.... χουγια ειν αυτα...
δεν μας πεφτει λογαριασμος τι βγανει και τι βανει ο καθεις στον πρωκτο του...
την πουστια...... ομως την παραφυλαμε για στυλιαρωμα εν καιρω...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Κάποια λάθη που ανακάλυψα ότι κάνουμε εμείς οι Ελληνόφωνοι είναι σχετικά με τους πληθυντικούς των ουσιαστικών. Για παράδειγμα. Πολλοί λένε τα σκελετά !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ενώ το σωστό είναι ο σκελετός - οι σκελετοί. Ο φάκελος - Οι φάκελοι και όχι τα φάκελα. Αυτά δεν είναι καθαρεύουσα η Αρχαία Ελληνικά . Είναι δημοτική .
Υ.Γ.
Δημοτική ή δημοτικιά;
αναρχική ή αναρχικιά;
Υ.Γ.
Δημοτική ή δημοτικιά;
αναρχική ή αναρχικιά;
Όταν τα έκανε ο έλληνας οι ολλανδοί ήταν πάνω στα κλαδιά...Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:54Μην παραχαραcετε την Ιστορία,Cavaliere έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:48Ναι, τον απατεώνα. Νομίζω είναι περσική λέξη.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑29 Μαρ 2022, 19:44
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
pylothess έγραψε: ↑01 Απρ 2022, 00:54Κάποια λάθη που ανακάλυψα ότι κάνουμε εμείς οι Ελληνόφωνοι είναι σχετικά με τους πληθυντικούς των ουσιαστικών. Για παράδειγμα. Πολλοί λένε τα σκελετά !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ενώ το σωστό είναι ο σκελετός - οι σκελετοί. Ο φάκελος - Οι φάκελοι και όχι τα φάκελα. Αυτά δεν είναι καθαρεύουσα η Αρχαία Ελληνικά . Είναι δημοτική .
Υ.Γ.
Δημοτική ή δημοτικιά;
αναρχική ή αναρχικιά;
Για πες, ποια είναι η Γενική του Ενικού/Πληθυντικού απο το ουσιαστικό "το σκυλάκι";
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Δεν ξέρω. Νομίζω δεν χρησιμοποιείται. Για να μην σου πω όμως πράγματα που δεν ισχύουν καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον φιλόλογο.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑01 Απρ 2022, 01:00pylothess έγραψε: ↑01 Απρ 2022, 00:54Κάποια λάθη που ανακάλυψα ότι κάνουμε εμείς οι Ελληνόφωνοι είναι σχετικά με τους πληθυντικούς των ουσιαστικών. Για παράδειγμα. Πολλοί λένε τα σκελετά !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ενώ το σωστό είναι ο σκελετός - οι σκελετοί. Ο φάκελος - Οι φάκελοι και όχι τα φάκελα. Αυτά δεν είναι καθαρεύουσα η Αρχαία Ελληνικά . Είναι δημοτική .
Υ.Γ.
Δημοτική ή δημοτικιά;
αναρχική ή αναρχικιά;
Για πες, ποια είναι η Γενική του Ενικού/Πληθυντικού απο το ουσιαστικό "το σκυλάκι";
Ο καταιονισμός μου άρεσε, θα τον ενσωματώσω στο καθημερινό μου λεξιλόγιο.
Μου θυμίζει τον καταποντισμό.
Επίσης να προσθέσω και τον φοριαμό αντί της ξενόφερτης ντουλάπας.
Ένα ανέκδοτο από την αρχαία αγορά.
Συζητούν δυο φίλοι για τον Πλάτωνα
-Αυτός ο Π, είναι και πολύ εξυπνάκιας
-Ναι αλλά μην το πεις μπροστά του, δεν τον είδες πως είναι σαν ντουλάπαφοριαμός.
Μου θυμίζει τον καταποντισμό.
Επίσης να προσθέσω και τον φοριαμό αντί της ξενόφερτης ντουλάπας.
Ένα ανέκδοτο από την αρχαία αγορά.
Συζητούν δυο φίλοι για τον Πλάτωνα
-Αυτός ο Π, είναι και πολύ εξυπνάκιας
-Ναι αλλά μην το πεις μπροστά του, δεν τον είδες πως είναι σαν ντουλάπαφοριαμός.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Να τον προσθέσεις βέβαια, αλλά ορθογραφημένο: φωριαμός
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 243 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από fonfon
28 Οκτ 2023, 18:21
-