Leporello έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 10:58
Jimmy81 έγραψε: ↑11 Απρ 2019, 07:02
skartados έγραψε: ↑10 Απρ 2019, 12:34
Αντίθετα η δική μου πρόταση δεν δημιουργει κανένα αδιέξοδο.
Από τους Πελασγούς και την γλώσσα τους προήλθαν μεσα στον ελληνικό χώρο και ο ελληνικός και ο ανατολικός κλάδος.
Οι Έλληνες έλεγαν Άργος,οι άλλοι αργισσα.
Οι Έλληνες έλεγαν αμφιπολη,οι άλλοι Αμφισσα κτλ.
Επικράτησαν οι Έλληνες,Ο ανατολικός κλάδος πέρασε στην Ασία,αλλά κάποια τοπωνύμια όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πάρεμειναν.
Παρότι διαφωνώ με την υπόθεση της ΙΕ κοιτίδας στην Ελλάδα, πρέπει να σε καλωσορίσω στη μεγάλη ινδοευρωπαϊκή μας οικογένεια.

Μετά από τόσα χρόνια συζητήσεων στο παλιό phorum αποδείχτηκε ότι οι προσπάθειες έπιασαν τόπο. Επιτέλους έγινες Ινδοευρωπαϊστής! Παράτησες γελοίες θέσεις όπως ότι οι ξένοι λαοί δεν μιλούσαν και πήραν τις ομοιότητες από τους Ελληνες όπως τους άκουγαν και αποδέχτηκες ότι η ελληνική είναι θυγατρική γλώσσα αυτού που ονομάζουμε Ινδοευρωπαϊκή (όποιους κι αν θεωρείς ότι τη μιλούσαν). Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες για τις οποίες μπορεί να διαφωνούμε για μια ζωή. Εύγε λοιπόν!

Ακούστε τώρα και οι 2.
Ημουν,ειμαι και θα ειμαι πρόθυμος να συζητήσω οποιαδήποτε θεωρία αρκεί να κινείται γύρω από την μονη σταθερά που έχουμε για την προϊστορία.Αυτή δεν είναι άλλη από την αυτόχθονια των Ελλήνων.
Είναι το μόνο ζήτημα που είναι δεδομένο,ανάμφισβητητο,αδιαπραγμάτευτο.Ολα τα άλλα μπορουν να συζητηθούν,
Ξεκαθαρίζω ακόμα μια φορά ότι όταν μιλάμε για αυτόχθονια,εννουμε την περίοδο από την μόνιμη εγκατάσταση και μετα,δηλαδή από την μεσολιθικη και κυρίως την νεολιθική εποχή.
Με λίγα λόγια,η ιε θεωρία θα πρέπει να εξηγήσει την αυτόχθονια των Ελλήνων που είναι δεδομενη,όχι το αντίστροφο.
Άρα είτε έγινε διασπορά των Ελληνικών διαλέκτων,είτε οι Πελασγοί ήταν οι πρωτοινδοευρωπαιοι,άρα οι Έλληνες είναι πάλι αυτόχθονες.
Αν δεν μπορει να εξηγηθεί με αυτή τη βαση η συγγένεια των γλωσσών,τότε απλά μιλάμε για παλαιολιθική συνέχεια.
Θεωρίες τύπου κουργκαν και της λίγο πιο σοβαρης του Σείριου,είναι για τα μπαζα.
Στο θεμα αυτό έφερα δεκάδες γλωσσολογικά αδιέξοδα που δημιουργουν.