Éla moré "néo sίstima jrafίs xéno solustuscatίcus tuplanίtiji". Mñaharά δemecatalavénis?hellegennes έγραψε: ↑25 Αύγ 2019, 23:31Δεν είναι χίλιες και ο τρόπος να το απλοποιήσεις αυτό είναι να τα κάνεις όλα [ι], όχι να επινοήσεις ένα νέο σύστημα γραφής που θα είναι ξένο σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη Γη.
Κι εξάλλου τι σε νοιάζει αν κάποιος είναι ορθογραφημένος; Η αστυνομία της ορθογραφίας είσαι; Χιλιάδες μετανάστες πρώτης γενιάς, που δεν μεγάλωσαν εδώ και δεν διδάχτηκαν την ελληνική γλώσσα σε κανένα σχολείο, ξέρουν μια χαρά και να διαβάζουν και να γράφουν. Μπορεί να μην είναι σωστά ορθογραφημένα τα κείμενά τους, αλλά αυτό δεν τα κάνει ούτε στο ελάχιστο λιγότερο κατανοητά.
ελληνικά με λατινικό αλφάβητο
Re: ελληνικά με λατινικό αλφάβητο
To y χρησιμοποιείται καμιά φορά στην ελληνική γραφή για το ψ. Eπειδή δεν ήξερα αν πρέπει να γράψω jipsos ή jibsos σκέφτηκα το y ως τρόπο διατήρησης της διττογράφησης στο λατινικό.Leporello έγραψε: ↑25 Αύγ 2019, 23:45Aπό τον jίyo ασφαλώς κατανοητότερα γράφουν. Και από τις άλαλες μαλατσίες.hellegennes έγραψε: ↑25 Αύγ 2019, 23:31Δεν είναι χίλιες και ο τρόπος να το απλοποιήσεις αυτό είναι να τα κάνεις όλα [ι], όχι να επινοήσεις ένα νέο σύστημα γραφής που θα είναι ξένο σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη Γη.
Κι εξάλλου τι σε νοιάζει αν κάποιος είναι ορθογραφημένος; Η αστυνομία της ορθογραφίας είσαι; Χιλιάδες μετανάστες πρώτης γενιάς, που δεν μεγάλωσαν εδώ και δεν διδάχτηκαν την ελληνική γλώσσα σε κανένα σχολείο, ξέρουν μια χαρά και να διαβάζουν και να γράφουν. Μπορεί να μην είναι σωστά ορθογραφημένα τα κείμενά τους, αλλά αυτό δεν τα κάνει ούτε στο ελάχιστο λιγότερο κατανοητά.
- hellegennes
Όχι. Μου πήρε 2 λεπτά να διαβάσω τι σκατά γράφεις. Επίσης δεν έχει νόημα αυτό που προτείνεις. Το είπαμε; Ναι, το είπαμε.Antigeist έγραψε: ↑25 Αύγ 2019, 23:49Éla moré "néo sίstima jrafίs xéno solustuscatίcus tuplanίtiji". Mñaharά δemecatalavénis?hellegennes έγραψε: ↑25 Αύγ 2019, 23:31Δεν είναι χίλιες και ο τρόπος να το απλοποιήσεις αυτό είναι να τα κάνεις όλα [ι], όχι να επινοήσεις ένα νέο σύστημα γραφής που θα είναι ξένο σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη Γη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
7 νήματα έχει ξεκινήσει και τα 5 είναι μαλακίες για τα σκουπίδια!hellegennes έγραψε: ↑26 Αύγ 2019, 00:21Όχι. Μου πήρε 2 λεπτά να διαβάσω τι σκατά γράφεις. Επίσης δεν έχει νόημα αυτό που προτείνεις. Το είπαμε; Ναι, το είπαμε.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
κουβεντα να γινεται..
Ωστοσο ειχα ακουσει οτι οι Κυπριοι ειχαν χρησιμοποιησει λατινικα γραμματα για την γραφη τους καποια στιγμη.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- hellegennes
Οι Κύπριοι όμως δεν μιλάνε ελληνικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
αναθεώρηση. β δ γ= v d g
γκ, ντ, μπ= nk, nt, b anankazo, ankaria, entasi, beno= αναγκάζω, αγγαρεία, ένταση, μπαίνω
θ= th
τσ, τζ= ts, tz
/i/=i iktos, pira, ilios οίκτος, πείρα, ήλιος
γκ, ντ, μπ= nk, nt, b anankazo, ankaria, entasi, beno= αναγκάζω, αγγαρεία, ένταση, μπαίνω
θ= th
τσ, τζ= ts, tz
/i/=i iktos, pira, ilios οίκτος, πείρα, ήλιος
-
- Phorum.gr user: kingstonian
Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΈΡΟΧΗ
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΈΡΟΧΟΙ
Πως ξεχωριζουν στα λατινικα;
Αν θεωρησουμε οτι ειναι ο ιδιος ηχος. Που κανονικα δεν ειναι αλλα λεμε τωρα.
O idios akrivos ixos ine. Den ksexorizi. To grafis "i fili mu ine iperoxi" ke to noima to katalavenis apo ta simfrazomena.kingstonian έγραψε: ↑15 Ιουν 2020, 15:58Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΈΡΟΧΗ
- Λίνο Βεντούρα
Opios protimai na asxolite me orthografies pu ine anusia pragmata ke to ligotero usiodes meros tis glosikis ekpedefsis provlima tu. Vasika merikes fores i orthografia beni ebodio stin glosiki ekpedefsi. Posos kosmos proferi to ankliko debt me b epedi grafete etsi? I glosa apotelite apo fonimata ke i grafi arki na anaparista afta ke mono gia na vgeni noima. Ta ipolipa ine axriasta.
- Dwarven Blacksmith
Antigeist έγραψε: ↑15 Ιουν 2020, 16:09Opios protimai na asxolite me orthografies pu ine anusia pragmata ke to ligotero usiodes meros tis glosikis ekpedefsis provlima tu. Vasika merikes fores i orthografia beni ebodio stin glosiki ekpedefsi. Posos kosmos proferi to ankliko debt me b epedi grafete etsi? I glosa apotelite apo fonimata ke i grafi arki na anaparista afta ke mono gia na vgeni noima. Ta ipolipa ine axriasta.

- Λίνο Βεντούρα
Απλά αντικατέστησες την υπάρχουσα ορθογραφία με μιαν άλλην, εν μέρη πολυπλοκότερηAntigeist έγραψε: ↑15 Ιουν 2020, 16:09Opios protimai na asxolite me orthografies pu ine anusia pragmata ke to ligotero usiodes meros tis glosikis ekpedefsis provlima tu. Vasika merikes fores i orthografia beni ebodio stin glosiki ekpedefsi. Posos kosmos proferi to ankliko debt me b epedi grafete etsi? I glosa apotelite apo fonimata ke i grafi arki na anaparista afta ke mono gia na vgeni noima. Ta ipolipa ine axriasta.
-
- Phorum.gr user: kingstonian
Δεν ειναι τοσο απλο. Οι λεξεις μεταφέρουν και νοηματα δεν ειναι η αποτυπωση των ηχων.
Πχ Ευ υποδηλωνει καλο. Αλλο η Ευτυχια αλλο ο Εφορος αλλο ο Ευφορος.
Δυς υποδηλωνει κακο
Αλλο η Δυσκολία ο Δύσχρηστος και αλλο ο Δίσκος.
Πχ Ευ υποδηλωνει καλο. Αλλο η Ευτυχια αλλο ο Εφορος αλλο ο Ευφορος.
Δυς υποδηλωνει κακο
Αλλο η Δυσκολία ο Δύσχρηστος και αλλο ο Δίσκος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΌ ΑΛΦΆΒΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΏΣΣΕΣ;
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 19 Αύγ 2023, 23:24 » σε Γλωσσολογία - 58 Απαντήσεις
- 2739 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας