Το Ελληνικό ερωτηματικό
Το Ελληνικό ερωτηματικό
Το Ελληνικό ερωτηματικό (;) σχεδόν έχει ξεχαστεί . Πολλοί χρησιμοποιούν τον λατινικό ερωτηματικό(?).
Η Ελληνικά θα γράφουμε ή Αγγλικά ,Γερμανικά κ.τ.λ. Αυτό είναι το Ελληνικό ερωτηματικό(;)
Η Ελληνικά θα γράφουμε ή Αγγλικά ,Γερμανικά κ.τ.λ. Αυτό είναι το Ελληνικό ερωτηματικό(;)
-
Re: Το Ελληνικό ερωτηματικό
Η απορία μου είναι όταν γράφεις ελληνικό κείμενο αλλά με λέξεις διαφόρων γλωσσών και η τελευταία είναι αγγλική ποιο ερωτηματικό μπαίνει; Αυτό της βασικής γλώσσας κειμένου ή το αγγλικό;
Γράφουμε Ελληνικά, άρα χρησιμοποιούμε σαφώς, το Ελληνικό ερωτηματικό.
Σε Αγγλικό κείμενο, το Αγγλικό.
Σε Αγγλικό κείμενο, το Αγγλικό.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ειπες ότι το κείμενο είναι ελληνικό, άρα τα σημεία στίξης είναι ελληνικά.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑28 Σεπ 2022, 22:52Η απορία μου είναι όταν γράφεις ελληνικό κείμενο αλλά με λέξεις διαφόρων γλωσσών και η τελευταία είναι αγγλική ποιο ερωτηματικό μπαίνει; Αυτό της βασικής γλώσσας κειμένου ή το αγγλικό;
Εάν παραθέσεις αυτολεξεί αγγλική πρόταση αυτή πρέπει να πάρει τα σημεία στίξης της γλώσσας αυτής. Θα είναι όμως η παράθεση ανάμεσα σε αγκύλες ή σε πλάγια γραφή
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Εμένα μου αρέσει το γαλλικό ερωτηματικό είναι πιο elegant.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Αφού αντιλαμβάνεσαι τι λέω, γιατί ρωτάς;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Με ενοχλεί στον υπολογιστή -ευτυχώς στο πχορουμ διευθετήθηκε- που δεν μπορείς να γράψεις μια ερώτηση μέσα σε παρένθεση. Το ερωτηματικό όταν βρίσκεται διπλα στο κλείσιμο της παρένθεσης, γίνεται αυτόματα το εμοτικον wink ;-) 

- hellegennes
Επίσης, θεωρητικά, όταν γράφεις κείμενο στα ελληνικά, όλες οι λέξεις πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες, ανεξάρτητα από το αν είναι υπαρκτά δάνεια στην γλώσσα ή όχι. Κάποτε ήταν απαράβατος κανόνας. Ούτε σε περιοδικά ποικίλης ύλης δεν έβρισκες λέξεις γραμμένες στα αγγλικά. Σήμερα το βλέπεις και σε λογοτεχνικά κείμενα, λες και πρέπει εγώ να ξέρω πώς σκατά προφέρεται το Jyväskylä.Beria έγραψε: ↑28 Σεπ 2022, 23:07Ειπες ότι το κείμενο είναι ελληνικό, άρα τα σημεία στίξης είναι ελληνικά.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑28 Σεπ 2022, 22:52Η απορία μου είναι όταν γράφεις ελληνικό κείμενο αλλά με λέξεις διαφόρων γλωσσών και η τελευταία είναι αγγλική ποιο ερωτηματικό μπαίνει; Αυτό της βασικής γλώσσας κειμένου ή το αγγλικό;
Εάν παραθέσεις αυτολεξεί αγγλική πρόταση αυτή πρέπει να πάρει τα σημεία στίξης της γλώσσας αυτής. Θα είναι όμως η παράθεση ανάμεσα σε αγκύλες ή σε πλάγια γραφή
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Της βασικής γλώσσας κειμένου, δηλ. το ελληνικό.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑28 Σεπ 2022, 22:52Η απορία μου είναι όταν γράφεις ελληνικό κείμενο αλλά με λέξεις διαφόρων γλωσσών και η τελευταία είναι αγγλική ποιο ερωτηματικό μπαίνει; Αυτό της βασικής γλώσσας κειμένου ή το αγγλικό;
Αντιστοίχως, έστω ότι ρωτούσε ένας ξένος εδώ μέσα: is it correct to write Αθήνα?
- Λίνο Βεντούρα
Το βλέπεις γιατί αυτοί που γράφουν σήμερα δεν έχουν κανέναν αισθητήριο για την ελληνική, αλλά αντιθέτως σκέφτονται και γράφουν σαν αγγλόφωνοι.hellegennes έγραψε: ↑30 Σεπ 2022, 00:23Επίσης, θεωρητικά, όταν γράφεις κείμενο στα ελληνικά, όλες οι λέξεις πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες, ανεξάρτητα από το αν είναι υπαρκτά δάνεια στην γλώσσα ή όχι. Κάποτε ήταν απαράβατος κανόνας. Ούτε σε περιοδικά ποικίλης ύλης δεν έβρισκες λέξεις γραμμένες στα αγγλικά. Σήμερα το βλέπεις και σε λογοτεχνικά κείμενα, λες και πρέπει εγώ να ξέρω πώς σκατά προφέρεται το Jyväskylä.Beria έγραψε: ↑28 Σεπ 2022, 23:07Ειπες ότι το κείμενο είναι ελληνικό, άρα τα σημεία στίξης είναι ελληνικά.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑28 Σεπ 2022, 22:52Η απορία μου είναι όταν γράφεις ελληνικό κείμενο αλλά με λέξεις διαφόρων γλωσσών και η τελευταία είναι αγγλική ποιο ερωτηματικό μπαίνει; Αυτό της βασικής γλώσσας κειμένου ή το αγγλικό;
Η Ελληνικιά γραμματικικά , δημοτικιά γλώσσα
Οι σκελετοί , τα σκελετά,
Οι φάκελοι , τα φάκελα.
έκατσα αντί κάθισα ,
Σε μια έκθεση το Γυμνάσιο αντί να γράψω καθίσαμε έγραψα κάτσαμε .Ακόμη το θυμάμαι!!!
Οι σκελετοί , τα σκελετά,
Οι φάκελοι , τα φάκελα.
έκατσα αντί κάθισα ,
Σε μια έκθεση το Γυμνάσιο αντί να γράψω καθίσαμε έγραψα κάτσαμε .Ακόμη το θυμάμαι!!!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 773 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πτολεμαίος
20 Φεβ 2024, 19:12
-