Smart home σύστημα

Νέες τεχνολογίες, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά, ρομποτική, σχετικές κατασκευές κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Smart home σύστημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Οκτ 2021, 11:58

Έχετε στήσει κανένα τέτοιο συστηματάκι;
Google, Apple ή Alexa;

Περιγράψτε να διαφωτίσετε. Τι συσκευές έχετε βάλει μέσα; Πως το έχετε στήσει; Είναι ικανοποιητικό; Έκανε την καθημερινότητα πιο εύκολη;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Smart home σύστημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Οκτ 2021, 12:16

Δεν έχω στήσει εγώ. Έχω κάποιο φίλο που παίζουν τα παιδιά του με τέτοια πράγματα. Είναι βολικό να ανοίγεις το φως χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείς από την καρέκλα ή το κλιματιστικό πριν φτάσεις σπίτι.

Δεν λειτουργούν όλα πάντα αλλά τα πιτσιρίκια το έχουν σαν παιχνίδι οπότε αγοράζουν φτηνοδιακόπτες.

Προσωπικά δεν θα το έκανα. Ίσως έχει αξία αν έχεις ηλικιωμένο σπίτι και μπαίνεις εξαποστάσεως και του ανάβεις θέρμανση κλπ. Νομίζω ότι σε αυτά καλύτερη απάντηση θα πάρεις από τον enaon

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Οκτ 2021, 12:33

ST48410 έγραψε:
07 Οκτ 2021, 12:16
Δεν έχω στήσει εγώ. Έχω κάποιο φίλο που παίζουν τα παιδιά του με τέτοια πράγματα. Είναι βολικό να ανοίγεις το φως χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείς από την καρέκλα ή το κλιματιστικό πριν φτάσεις σπίτι.

Δεν λειτουργούν όλα πάντα αλλά τα πιτσιρίκια το έχουν σαν παιχνίδι οπότε αγοράζουν φτηνοδιακόπτες.

Προσωπικά δεν θα το έκανα. Ίσως έχει αξία αν έχεις ηλικιωμένο σπίτι και μπαίνεις εξαποστάσεως και του ανάβεις θέρμανση κλπ. Νομίζω ότι σε αυτά καλύτερη απάντηση θα πάρεις από τον enaon
Είχα πάρει αυτό

https://www.skroutz.gr/s/26431268/Xiaom ... White.html

Φίλε γαμάει.
λες " Έι γκούγκολ πλέι τζαζ" ή "Μπέηκερ στριτ". Σου λέει "πλέι Μπέηκερ στρι μπάι τζέρυ Ράφετι ον σπότιφάι" και το παίζει.

Ή πλέι σαμ μιούσικ. Του λες γουα ις πλέινγκ νάου και σου απαντάει.
Σου βάζει ξυπνητήρι. Σου βάζει ριλάξινγκ σάουντς αντίλ θρι οκλόκ.
όπεν τιβί και σου λέει δεν βρίσκει καμία 9παραγγειλα μία 43άρα LG με γκουγκλ. θα παίζω την άλλη βδομάδα.
Του λες "Κολ Στάθις". Σε καλεί στο Duo. απαντάς με το τηλέφωνό σου και σου μιλάω ξαπλωμένος από το ηχείο. Πιάνει και από μακριά το μικρόφωνό του.
Στέλνεις τραγούδι από το πισί ή το τηλέφωνό σου. Έχει wifi και bluetooth.
Του λες να κάνει σερτς μία λέξη. και σου απαντάει από βικιπέδια. Σε ρωτάει αν θες κι άλλα στοιχεία και σου προτείνει από που.
Βόλιουμ απ ή βόλιουμ ντάουν ή βόλιουμ (συγκακριμένα) στο 5.
Παύση, πλέι, στοπ.
Εκτελεί ρουτίνες
Και δεν ξέρω τι άλλο κάνει.

Φαντάσου να το καλείς από το δρόμο να του λες να ανάψει το θερμοσίφωνα μισή ώρα πιο πριν για να έχεις νερό αμέσως όταν φτάσεις.
Να βάλει το ρομποτάκι να σκουπίσει.

Δηλαδή έξοδα που έτσι κι αλλιώς θα κάνεις για λάμπες, ηλ. σκούπα, τιβι κλπ
να τα έχεις όλα συνδεδεμένα σε ένα σύστημα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Οκτ 2021, 14:16

Χαοτικός έγραψε:
07 Οκτ 2021, 12:33
Είχα πάρει αυτό

https://www.skroutz.gr/s/26431268/Xiaom ... White.html

Φίλε γαμάει.
λες " Έι γκούγκολ πλέι τζαζ" ή "Μπέηκερ στριτ". Σου λέει "πλέι Μπέηκερ στρι μπάι τζέρυ Ράφετι ον σπότιφάι" και το παίζει.

Ή πλέι σαμ μιούσικ. Του λες γουα ις πλέινγκ νάου και σου απαντάει.
Σου βάζει ξυπνητήρι. Σου βάζει ριλάξινγκ σάουντς αντίλ θρι οκλόκ.
όπεν τιβί και σου λέει δεν βρίσκει καμία 9παραγγειλα μία 43άρα LG με γκουγκλ. θα παίζω την άλλη βδομάδα.
Του λες "Κολ Στάθις". Σε καλεί στο Duo. απαντάς με το τηλέφωνό σου και σου μιλάω ξαπλωμένος από το ηχείο. Πιάνει και από μακριά το μικρόφωνό του.
Στέλνεις τραγούδι από το πισί ή το τηλέφωνό σου. Έχει wifi και bluetooth.
Του λες να κάνει σερτς μία λέξη. και σου απαντάει από βικιπέδια. Σε ρωτάει αν θες κι άλλα στοιχεία και σου προτείνει από που.
Βόλιουμ απ ή βόλιουμ ντάουν ή βόλιουμ (συγκακριμένα) στο 5.
Παύση, πλέι, στοπ.
Εκτελεί ρουτίνες
Και δεν ξέρω τι άλλο κάνει.

Φαντάσου να το καλείς από το δρόμο να του λες να ανάψει το θερμοσίφωνα μισή ώρα πιο πριν για να έχεις νερό αμέσως όταν φτάσεις.
Να βάλει το ρομποτάκι να σκουπίσει.

Δηλαδή έξοδα που έτσι κι αλλιώς θα κάνεις για λάμπες, ηλ. σκούπα, τιβι κλπ
να τα έχεις όλα συνδεδεμένα σε ένα σύστημα.
Συμφωνώ σε όλα αυτά. Προχθές ήμουν στο σπίτι φίλου και μιλάγαμε. Σε λίγο εμφανίστηκαν στο email του 2 διαφημίσεις σχετικές με 2 από τα πράγματα που είχαμε συζητήσει χωρίς να τα έχουμε κάνει search στον υπολογιστή. Δεν το θέλω τέτοιο ρουφιανιλίκι. Θα με βόλευε λίγο αυτό με το κλιματιστικό και το θερμοσίφωνο αλλά μέχρι εκεί. Αν δεν σηκώνομαι ούτε να ανάψω το φως, θα βγάλω ρίζες :lol:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών