Νταλάρας: Η Δεξιά χρωστάει συγνώμη στον ελληνικό λαό
Re: Νταλάρας: Η Δεξιά χρωστάει συγνώμη στον ελληνικό λαό
Nαι, μια χαρά τα κατάφερε ο Αντρέας στην εθνική συμφιλίωση. Το 99% του πληθυσμού της χώρας αποκαλύφθηκε ότι ήταν αντιστασιακοί αντάρτες που πολεμούσαν το σύστημα εκ των έσω. 

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Ότι πιο βρώμικο η δεξιά, με μια αρρώστια βαθιά που δυσκολα ξεριζώνεται, αλλά και ο Νταλάρας ένας γλυφτης της εξουσίας ήταν πάντα. Τώρα στα γεράματα θυμήθηκε να το παίξει αξιοπρεπής.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Ξέρεις πολλούς καλλιτέχνες που δεν είναι γλείφτες της εξουσίας;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:14Ότι πιο βρώμικο η δεξιά, με μια αρρώστια βαθιά που δυσκολα ξεριζώνεται, αλλά και ο Νταλάρας ένας γλυφτης της εξουσίας ήταν πάντα. Τώρα στα γεράματα θυμήθηκε να το παίξει αξιοπρεπής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Αυτός ήταν από τους κορυφαίους.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:22Ξέρεις πολλούς καλλιτέχνες που δεν είναι γλείφτες της εξουσίας;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:14Ότι πιο βρώμικο η δεξιά, με μια αρρώστια βαθιά που δυσκολα ξεριζώνεται, αλλά και ο Νταλάρας ένας γλυφτης της εξουσίας ήταν πάντα. Τώρα στα γεράματα θυμήθηκε να το παίξει αξιοπρεπής.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
Οκ, η απάντηση ήταν όχι. Κατανοητόν.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:24Αυτός ήταν από τους κορυφαίους.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:22Ξέρεις πολλούς καλλιτέχνες που δεν είναι γλείφτες της εξουσίας;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:14Ότι πιο βρώμικο η δεξιά, με μια αρρώστια βαθιά που δυσκολα ξεριζώνεται, αλλά και ο Νταλάρας ένας γλυφτης της εξουσίας ήταν πάντα. Τώρα στα γεράματα θυμήθηκε να το παίξει αξιοπρεπής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Mε βαση τις εμπΥριες μου ειναι το πιο ξεφτιλισμενο ειδος της ανθρωπινης πανιδαςΓΑΛΗ έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:22Ξέρεις πολλούς καλλιτέχνες που δεν είναι γλείφτες της εξουσίας;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:14Ότι πιο βρώμικο η δεξιά, με μια αρρώστια βαθιά που δυσκολα ξεριζώνεται, αλλά και ο Νταλάρας ένας γλυφτης της εξουσίας ήταν πάντα. Τώρα στα γεράματα θυμήθηκε να το παίξει αξιοπρεπής.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Και πληρώθηκαν όλοι και ξέχασαν για καμιά εικοσαριά χρόνια τις διαχωριστικές γραμμές

Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Ξεφτιλισμένο για ποιο λόγο; Στην τελική και αυτοί επαγγελματίες είναι. Και στην περίπτωση τους, παίζει ξεκάθαρα και το θέμα της προσφοράς και της ζήτησης γιατί καλλιτέχνης χωρίς κοινό δεν τραβάει για πολύ.Αγις έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:33Mε βαση τις εμπΥριες μου ειναι το πιο ξεφτιλισμενο ειδος της ανθρωπινης πανιδαςΓΑΛΗ έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:22Ξέρεις πολλούς καλλιτέχνες που δεν είναι γλείφτες της εξουσίας;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 12:14Ότι πιο βρώμικο η δεξιά, με μια αρρώστια βαθιά που δυσκολα ξεριζώνεται, αλλά και ο Νταλάρας ένας γλυφτης της εξουσίας ήταν πάντα. Τώρα στα γεράματα θυμήθηκε να το παίξει αξιοπρεπής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δούλευε πάρα πολύ πάνω σε αυτό που έκανε, αυτό είναι πιστοποιημένο από πολλές μπάντες, οι τεχνικοί τον βρίζανε για άλλους λόγους...
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Και μετά, όλοι χειροκρότησανGolden Age έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 01:14“Ένα βράδυ παίζαμε στα Νέα Δειλινά. Έρχεται μέσα η χωροφυλακή και θέλανε να μας σταματήσουν, γιατί εγώ έκανα την κουταμάρα να τραγουδάω τραγούδια του Θεοδωράκη, ενώ απαγορευόταν. Γύρισα στον κόσμο και λέω με το μικρόφωνο, ‘κοιτάξτε, εμείς τραγουδάμε για σας. Ήρθαν τώρα οι εκπρόσωποι του νόμου και μας λένε να σταματήσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι στη δική τους δικαιοδοσία αυτό. Εγώ θα πάρω εντολή από σας. Να σταματήσω ή να τραγουδήσω;’. Και κατάλαβες ο κόσμος τι είπε. Φοβηθήκανε οι χωροφύλακες, μείνανε λίγο πίσω. Μόλις τελείωσα με πήγανε στον διοικητή, στο τμήμα, και την άλλη μέρα με φώναξε ο Σπανός, ο βασανιστής Σπανός που ήταν το γραφείο του στην ΕΣΑ. Και μου είπε ‘κάνετε πράγματα εναντίον της πατρίδας, λέτε τραγούδια αυτού του κομμουνιστή του Θεοδωράκη’. Και του λέω ‘όχι κύριε διοικητά, είναι λάθος, μήπως εννοείτε αυτό το τραγούδι που λέει πετούν τα παλιομάχαιρα με χαρές και πάνε’; Μου λέει ‘αυτό εννοώ, αυτά είναι πράγματα τρομοκρατικά, είναι κομμουνιστικά’. Και του λέω ‘όχι κύριε, είναι πλάνη αυτό, αυτό το τραγούδι είναι του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου’. Και μου λέει ‘λες;’. Κι έτσι τη γλίτωσα.
όλοι οι φραγκοφονιάδες είναι δουλευταράδες.
Βέβαια να μας πει όμως αν και κατα πόσο ισχύει πως στα φεστιβαλ της ΚΝΕ παρουσιαζόταν αμισθί
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
αν δεν έλεγες όνομα, θα στοιχημάτιζα ότι είναι ο Μίμης Γκιουλέκας στη φωτό. ΦτυστόςGolden Age έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 01:40Αυτός ο νεαρός τραγουδιστής που τραγουδά στην επέτειο της 21ης Απριλίου ποιος είναι;
Να 'ναι κανένας οργισμένος με τη Δεξιά;Ντοκουμέντο: ο Νταλάρας τραγουδάει στη γιορτή της 21ης Απριλίου στο Βόλο -μαζί ο Πάριος και ο Δάκης!
Σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του Τάκη Πανανίδη που περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό άλμπουμ του «Αυτόπτης φωτομάρτυρας στην Οδό Ονείρων»
Ο Γιώργος Νταλάρας με βελούδινο σακάκι, μεταξωτό παντελόνι και πουκάμισο, και λουστρίνια σκαρπίνια, τραγουδάει τον «Μέτοικο».
Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής που επίμονα έχει φιλοτεχνήσει το προφίλ του αριστερού, του κοινωνικού και πολιτικού αγωνιστή κ.λπ. Κι όμως, τραγούδησε (λίγο σκυφτός οπωσδήποτε) στη γιορτή για την επέτειο της 21ης Απριλίου στο Βόλο. Μαζί του ο flashy Δάκης, η Τζελσομίνα, ο Κώστας Κάραλης, ο Γεράσιμος Λαβράνος, και ο Γιάννης Πάριος.
Η φωτογραφία προέρχεται από το φωτογραφικό άλμπουμ του Τάκη Πανανίδη «Αυτόπτης φωτομάρτυρας στην Οδό Ονείρων», εκδόσεις Τόπος. Ολόκληρη η ελληνική καλλιτεχνική σκηνή (λαϊκή και έντεχνη) παρελάυνει σε αποκαλυπτικές εικόνες. Έχει πολλά ντοκουμέντα ο πολύτιμος αυτός τόμος, όμως το ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι το πιο ερεθιστικό και αποκαλυπτικό από όλα.
Στάδιο Βόλου. Ο Γιάννης Πάριος με άσπρο κοστούμι, πουά μεταξωτό πουκάμισο με άσπρες βούλες και μοκασίνια παπούτσια τραγουδάει «Τι θέλεις να κάνω». Πίσω του στα μπουζούκια , οι Γιάννης Μωραΐτης και Κώστας Παπαδόπουλος, ο Παπαγγελίδης στο μπάσο και ο Κώστας Καράλης στην κιθάρα.
Στάδιο Βόλου. Στη συναυλία για την επέτειο της 21ης Απριλίου: Γεράσιμος Λαβράνος στην κορνέτα, Φίλιππος Τσεμπερούλης στο σαξόφωνο, Δάκης, Τζελσομίνα, Πασχάλης στα φωνητικά, η Μίλλυ τραγούδι και ο Κώστας Καράλης στην κιθάρα.
https://www.lifo.gr/blogs/retronaut/nto ... olo-mazi-o
Αλήθεια πόσες συναυλίες για τη Κύπρο έχει κάνει ο Νταλάρας; φέτος θα κάνει καμία;
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Σενέκας έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 13:39Και μετά, όλοι χειροκρότησανGolden Age έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 01:14“Ένα βράδυ παίζαμε στα Νέα Δειλινά. Έρχεται μέσα η χωροφυλακή και θέλανε να μας σταματήσουν, γιατί εγώ έκανα την κουταμάρα να τραγουδάω τραγούδια του Θεοδωράκη, ενώ απαγορευόταν. Γύρισα στον κόσμο και λέω με το μικρόφωνο, ‘κοιτάξτε, εμείς τραγουδάμε για σας. Ήρθαν τώρα οι εκπρόσωποι του νόμου και μας λένε να σταματήσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι στη δική τους δικαιοδοσία αυτό. Εγώ θα πάρω εντολή από σας. Να σταματήσω ή να τραγουδήσω;’. Και κατάλαβες ο κόσμος τι είπε. Φοβηθήκανε οι χωροφύλακες, μείνανε λίγο πίσω. Μόλις τελείωσα με πήγανε στον διοικητή, στο τμήμα, και την άλλη μέρα με φώναξε ο Σπανός, ο βασανιστής Σπανός που ήταν το γραφείο του στην ΕΣΑ. Και μου είπε ‘κάνετε πράγματα εναντίον της πατρίδας, λέτε τραγούδια αυτού του κομμουνιστή του Θεοδωράκη’. Και του λέω ‘όχι κύριε διοικητά, είναι λάθος, μήπως εννοείτε αυτό το τραγούδι που λέει πετούν τα παλιομάχαιρα με χαρές και πάνε’; Μου λέει ‘αυτό εννοώ, αυτά είναι πράγματα τρομοκρατικά, είναι κομμουνιστικά’. Και του λέω ‘όχι κύριε, είναι πλάνη αυτό, αυτό το τραγούδι είναι του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου’. Και μου λέει ‘λες;’. Κι έτσι τη γλίτωσα.

Ακόμη ένας βασανισμένος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Έχει σφυρίξει ο ίδιος τη λήξη.Golden Age έγραψε: ↑21 Φεβ 2024, 01:28Πισογύρισμα στη Μεταπολίτευση θέλει. Στα χρόνια της δοξάστηκε κι έκανε σούπερ καρριέρα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μέρκελ θαυμαστής του Τσίπρα. Χρωσταμε μια συγνώμη στον αληθινό ηγέτη
από Γαληνός » 26 Νοέμ 2024, 17:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 166 Απαντήσεις
- 3902 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
03 Δεκ 2024, 19:11
-
-
- 128 Απαντήσεις
- 2975 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
05 Νοέμ 2024, 11:35