Νταλάρας: Η Δεξιά χρωστάει συγνώμη στον ελληνικό λαό

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Νταλάρας: Η Δεξιά χρωστάει συγνώμη στον ελληνικό λαό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Φεβ 2024, 12:11

Nαι, μια χαρά τα κατάφερε ο Αντρέας στην εθνική συμφιλίωση. Το 99% του πληθυσμού της χώρας αποκαλύφθηκε ότι ήταν αντιστασιακοί αντάρτες που πολεμούσαν το σύστημα εκ των έσω. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 21 Φεβ 2024, 12:14

Ότι πιο βρώμικο η δεξιά, με μια αρρώστια βαθιά που δυσκολα ξεριζώνεται, αλλά και ο Νταλάρας ένας γλυφτης της εξουσίας ήταν πάντα. Τώρα στα γεράματα θυμήθηκε να το παίξει αξιοπρεπής.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Φεβ 2024, 12:22

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
21 Φεβ 2024, 12:14
Ότι πιο βρώμικο η δεξιά, με μια αρρώστια βαθιά που δυσκολα ξεριζώνεται, αλλά και ο Νταλάρας ένας γλυφτης της εξουσίας ήταν πάντα. Τώρα στα γεράματα θυμήθηκε να το παίξει αξιοπρεπής.
Ξέρεις πολλούς καλλιτέχνες που δεν είναι γλείφτες της εξουσίας;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 21 Φεβ 2024, 12:24

ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Φεβ 2024, 12:22
Αυτός ήταν από τους κορυφαίους.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Φεβ 2024, 12:25

21 Φεβ 2024, 12:24
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αυτός ήταν από τους κορυφαίους.
Οκ, η απάντηση ήταν όχι. Κατανοητόν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 21 Φεβ 2024, 12:33

ΓΑΛΗ έγραψε:
Mε βαση τις εμπΥριες μου ειναι το πιο ξεφτιλισμενο ειδος της ανθρωπινης πανιδας
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 21 Φεβ 2024, 12:35

ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Φεβ 2024, 12:11
Nαι, μια χαρά τα κατάφερε ο Αντρέας στην εθνική συμφιλίωση. Το 99% του πληθυσμού της χώρας αποκαλύφθηκε ότι ήταν αντιστασιακοί αντάρτες που πολεμούσαν το σύστημα εκ των έσω. :lol:
Και πληρώθηκαν όλοι και ξέχασαν για καμιά εικοσαριά χρόνια τις διαχωριστικές γραμμές :lol: . Έστω κι έτσι. Μετά βέβαια ήρθε η άμπωτη και ξαναφάνηκαν οι γραμμές, μόνο για να ξεπεραστούν στην πράξη.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Φεβ 2024, 12:39

Αγις έγραψε:
21 Φεβ 2024, 12:33
ΓΑΛΗ έγραψε:
Mε βαση τις εμπΥριες μου ειναι το πιο ξεφτιλισμενο ειδος της ανθρωπινης πανιδας
Ξεφτιλισμένο για ποιο λόγο; Στην τελική και αυτοί επαγγελματίες είναι. Και στην περίπτωση τους, παίζει ξεκάθαρα και το θέμα της προσφοράς και της ζήτησης γιατί καλλιτέχνης χωρίς κοινό δεν τραβάει για πολύ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 21 Φεβ 2024, 13:37

Exodus έγραψε:
21 Φεβ 2024, 01:30
Δουλεύω οπουδήποτε πάω. Ποτέ δε σταμάτησα.
Εδώ ο Νταλάρας λέει αλήθεια. Είναι δουλευταράς. Έχω πέσει σε περιοδεία να είμαστε διαδοχικές εκδηλώσεις, κι έπαθα την πλάκα μου. Οι τεχνικοί τον βρίζανε, αλλά στην Ελλάδα σε βρίζουν όλοι έτσι ή αλλιώς.
Δούλευε πάρα πολύ πάνω σε αυτό που έκανε, αυτό είναι πιστοποιημένο από πολλές μπάντες, οι τεχνικοί τον βρίζανε για άλλους λόγους...
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 21 Φεβ 2024, 13:39

Golden Age έγραψε:
21 Φεβ 2024, 01:14
“Ένα βράδυ παίζαμε στα Νέα Δειλινά. Έρχεται μέσα η χωροφυλακή και θέλανε να μας σταματήσουν, γιατί εγώ έκανα την κουταμάρα να τραγουδάω τραγούδια του Θεοδωράκη, ενώ απαγορευόταν. Γύρισα στον κόσμο και λέω με το μικρόφωνο, ‘κοιτάξτε, εμείς τραγουδάμε για σας. Ήρθαν τώρα οι εκπρόσωποι του νόμου και μας λένε να σταματήσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι στη δική τους δικαιοδοσία αυτό. Εγώ θα πάρω εντολή από σας. Να σταματήσω ή να τραγουδήσω;’. Και κατάλαβες ο κόσμος τι είπε. Φοβηθήκανε οι χωροφύλακες, μείνανε λίγο πίσω. Μόλις τελείωσα με πήγανε στον διοικητή, στο τμήμα, και την άλλη μέρα με φώναξε ο Σπανός, ο βασανιστής Σπανός που ήταν το γραφείο του στην ΕΣΑ. Και μου είπε ‘κάνετε πράγματα εναντίον της πατρίδας, λέτε τραγούδια αυτού του κομμουνιστή του Θεοδωράκη’. Και του λέω ‘όχι κύριε διοικητά, είναι λάθος, μήπως εννοείτε αυτό το τραγούδι που λέει πετούν τα παλιομάχαιρα με χαρές και πάνε’; Μου λέει ‘αυτό εννοώ, αυτά είναι πράγματα τρομοκρατικά, είναι κομμουνιστικά’. Και του λέω ‘όχι κύριε, είναι πλάνη αυτό, αυτό το τραγούδι είναι του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου’. Και μου λέει ‘λες;’. Κι έτσι τη γλίτωσα.
Και μετά, όλοι χειροκρότησαν

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 21 Φεβ 2024, 13:41

Exodus έγραψε:
21 Φεβ 2024, 01:30
Δουλεύω οπουδήποτε πάω. Ποτέ δε σταμάτησα.
Εδώ ο Νταλάρας λέει αλήθεια. Είναι δουλευταράς. Έχω πέσει σε περιοδεία να είμαστε διαδοχικές εκδηλώσεις, κι έπαθα την πλάκα μου. Οι τεχνικοί τον βρίζανε, αλλά στην Ελλάδα σε βρίζουν όλοι έτσι ή αλλιώς.
όλοι οι φραγκοφονιάδες είναι δουλευταράδες.
Βέβαια να μας πει όμως αν και κατα πόσο ισχύει πως στα φεστιβαλ της ΚΝΕ παρουσιαζόταν αμισθί
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 21 Φεβ 2024, 13:42

Golden Age έγραψε:
21 Φεβ 2024, 01:40
Αυτός ο νεαρός τραγουδιστής που τραγουδά στην επέτειο της 21ης Απριλίου ποιος είναι;

Εικόνα

Να 'ναι κανένας οργισμένος με τη Δεξιά;
Ντοκουμέντο: ο Νταλάρας τραγουδάει στη γιορτή της 21ης Απριλίου στο Βόλο -μαζί ο Πάριος και ο Δάκης!

Σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του Τάκη Πανανίδη που περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό άλμπουμ του «Αυτόπτης φωτομάρτυρας στην Οδό Ονείρων»

Εικόνα
Ο Γιώργος Νταλάρας με βελούδινο σακάκι, μεταξωτό παντελόνι και πουκάμισο, και λουστρίνια σκαρπίνια, τραγουδάει τον «Μέτοικο».

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής που επίμονα έχει φιλοτεχνήσει το προφίλ του αριστερού, του κοινωνικού και πολιτικού αγωνιστή κ.λπ. Κι όμως, τραγούδησε (λίγο σκυφτός οπωσδήποτε) στη γιορτή για την επέτειο της 21ης Απριλίου στο Βόλο. Μαζί του ο flashy Δάκης, η Τζελσομίνα, ο Κώστας Κάραλης, ο Γεράσιμος Λαβράνος, και ο Γιάννης Πάριος.

Η φωτογραφία προέρχεται από το φωτογραφικό άλμπουμ του Τάκη Πανανίδη «Αυτόπτης φωτομάρτυρας στην Οδό Ονείρων», εκδόσεις Τόπος. Ολόκληρη η ελληνική καλλιτεχνική σκηνή (λαϊκή και έντεχνη) παρελάυνει σε αποκαλυπτικές εικόνες. Έχει πολλά ντοκουμέντα ο πολύτιμος αυτός τόμος, όμως το ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι το πιο ερεθιστικό και αποκαλυπτικό από όλα.

Εικόνα
Στάδιο Βόλου. Ο Γιάννης Πάριος με άσπρο κοστούμι, πουά μεταξωτό πουκάμισο με άσπρες βούλες και μοκασίνια παπούτσια τραγουδάει «Τι θέλεις να κάνω». Πίσω του στα μπουζούκια , οι Γιάννης Μωραΐτης και Κώστας Παπαδόπουλος, ο Παπαγγελίδης στο μπάσο και ο Κώστας Καράλης στην κιθάρα.

Εικόνα
Στάδιο Βόλου. Στη συναυλία για την επέτειο της 21ης Απριλίου: Γεράσιμος Λαβράνος στην κορνέτα, Φίλιππος Τσεμπερούλης στο σαξόφωνο, Δάκης, Τζελσομίνα, Πασχάλης στα φωνητικά, η Μίλλυ τραγούδι και ο Κώστας Καράλης στην κιθάρα.

Εικόνα

https://www.lifo.gr/blogs/retronaut/nto ... olo-mazi-o
αν δεν έλεγες όνομα, θα στοιχημάτιζα ότι είναι ο Μίμης Γκιουλέκας στη φωτό. Φτυστός

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 21 Φεβ 2024, 13:48

Αλήθεια πόσες συναυλίες για τη Κύπρο έχει κάνει ο Νταλάρας; φέτος θα κάνει καμία;
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Φεβ 2024, 13:57

Σενέκας έγραψε:
21 Φεβ 2024, 13:39
Golden Age έγραψε:
21 Φεβ 2024, 01:14
“Ένα βράδυ παίζαμε στα Νέα Δειλινά. Έρχεται μέσα η χωροφυλακή και θέλανε να μας σταματήσουν, γιατί εγώ έκανα την κουταμάρα να τραγουδάω τραγούδια του Θεοδωράκη, ενώ απαγορευόταν. Γύρισα στον κόσμο και λέω με το μικρόφωνο, ‘κοιτάξτε, εμείς τραγουδάμε για σας. Ήρθαν τώρα οι εκπρόσωποι του νόμου και μας λένε να σταματήσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι στη δική τους δικαιοδοσία αυτό. Εγώ θα πάρω εντολή από σας. Να σταματήσω ή να τραγουδήσω;’. Και κατάλαβες ο κόσμος τι είπε. Φοβηθήκανε οι χωροφύλακες, μείνανε λίγο πίσω. Μόλις τελείωσα με πήγανε στον διοικητή, στο τμήμα, και την άλλη μέρα με φώναξε ο Σπανός, ο βασανιστής Σπανός που ήταν το γραφείο του στην ΕΣΑ. Και μου είπε ‘κάνετε πράγματα εναντίον της πατρίδας, λέτε τραγούδια αυτού του κομμουνιστή του Θεοδωράκη’. Και του λέω ‘όχι κύριε διοικητά, είναι λάθος, μήπως εννοείτε αυτό το τραγούδι που λέει πετούν τα παλιομάχαιρα με χαρές και πάνε’; Μου λέει ‘αυτό εννοώ, αυτά είναι πράγματα τρομοκρατικά, είναι κομμουνιστικά’. Και του λέω ‘όχι κύριε, είναι πλάνη αυτό, αυτό το τραγούδι είναι του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου’. Και μου λέει ‘λες;’. Κι έτσι τη γλίτωσα.
Και μετά, όλοι χειροκρότησαν
:smt023

Ακόμη ένας βασανισμένος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 21 Φεβ 2024, 14:03

Golden Age έγραψε:
21 Φεβ 2024, 01:28
Saturn έγραψε:
21 Φεβ 2024, 01:25
Λέω μήπως, δηλώνοντας παιδί του μεροκάμματου προσπαθεί να μετριάσει την οργή που προκαλεσε
Πισογύρισμα στη Μεταπολίτευση θέλει. Στα χρόνια της δοξάστηκε κι έκανε σούπερ καρριέρα.
Έχει σφυρίξει ο ίδιος τη λήξη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών