Περίεργες γνώσεις των αγωνιστών του 21 για αρχαία μνημεία
Re: Περίεργες γνώσεις των αγωνιστών του 21 για αρχαία μνημεία
Και η Τούμπα όμως λεγόταν πάντα έτσι, αλλά η πραγματική Τούμπα (=νεολιθικός τάφος) ανακαλύφθηκε το 2001.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 23:45Το δεύτερο σίγουρα θα ισχύειLeporello έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 23:42Λάθος, του Αριστοτέλη ήταν το Λύκειο και όχι του Πλάτωνα.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 23:39Εντάξει τέτοια έχω ακούσει πολλά,αλλά ο χάρτης του Ρήγα έχει τρομερές λεπτομέρειες, είναι κάτι το μοναδικό
Δεν νομίζω να είναι απλή σύμπτωση. Είτε ήταν γνωστή η τοποθεσία και παρ'όλα αυτά χτίσθηκε η περιοχή, είτε ονομάσθηκε έτσι η οδός λόγω τής γενικότερης περιγραφής από αρχαίους. Ηταν δηλαδή σύμπτωση, αλλά μέσα σε λίγες πιθανότητες.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Λεπο εσύ στην βόρεια Μακεδονία δεν είχε πάει για δουλειά η θυμάμαι λάθος;
-
Η Τούμπα ,ο τύμβος δηλαδή , υπήρχε και την έβλεπαν,άσχετα αν δεν είχε ανασκαφείLeporello έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 23:50Και η Τούμπα όμως λεγόταν πάντα έτσι, αλλά η πραγματική Τούμπα (=νεολιθικός τάφος) ανακαλύφθηκε το 2001.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 23:45Το δεύτερο σίγουρα θα ισχύειLeporello έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 23:42Λάθος, του Αριστοτέλη ήταν το Λύκειο και όχι του Πλάτωνα.
Δεν νομίζω να είναι απλή σύμπτωση. Είτε ήταν γνωστή η τοποθεσία και παρ'όλα αυτά χτίσθηκε η περιοχή, είτε ονομάσθηκε έτσι η οδός λόγω τής γενικότερης περιγραφής από αρχαίους. Ηταν δηλαδή σύμπτωση, αλλά μέσα σε λίγες πιθανότητες.
Όπως και εκατοντάδες άλλες σε όλη την Μακεδονία
Πάει αυτό, εδώ και ένα σχεδόν χρόνο έχω επαναπατρισθεί.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Φαινόταν εξόγκωμα, αλλά δεν ξέραμε ότι ήταν Τούμπα.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 23:55Η Τούμπα ,ο τύμβος δηλαδή , υπήρχε και την έβλεπαν,άσχετα αν δεν είχε ανασκαφεί
1.
Καιρός ήταν πατριώτη φίλε μου.
-
Έτσι τα ονομάζανεLeporello έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 23:58Φαινόταν εξόγκωμα, αλλά δεν ξέραμε ότι ήταν Τούμπα.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 23:55Η Τούμπα ,ο τύμβος δηλαδή , υπήρχε και την έβλεπαν,άσχετα αν δεν είχε ανασκαφεί
Και στην Θέρμη κοντά στο φράγμα που έχει ένα,οι παλιοί τουμπα το λενε
-
Kαι στα Τεμπη πολλοι αναφερουν το παρανομο φορτιο σε αδηλωτο βαγονι σε αορατο κοντεινερ ενω δεν εχει βρεθει τιποτα απο ολα αυτα.
-
Το αρχαιολογικο μουσειο Ολυμπιας αναφερει οτι το 1766 εντοπίσθηκε η θέση του αρχαίου ιερού δηλαδη καμια 30αρια χρονια πριν την χαρτα του ΡηγαΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 22:56Ας αρχίσω με την χάρτα του Ρήγα και τα αρχαία μνημεία της Ολυμπίας πολύ πρωτού αρχίσουν οι ανασκαφές εκεί
Προσέξτε πως με ακρίβεια δείχνει που βρισκόταν όλα τα στάδια οι κερκίδες και οι αρχαίοι ναοί κτλ
-
Ρε συ,δεν είναι όλα για όλουςAlex Amsterdam έγραψε: ↑06 Απρ 2024, 00:45Το αρχαιολογικο μουσειο Ολυμπιας αναφερει οτι το 1766 εντοπίσθηκε η θέση του αρχαίου ιερού δηλαδη καμια 30αρια χρονια πριν την χαρτα του ΡηγαΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 22:56Ας αρχίσω με την χάρτα του Ρήγα και τα αρχαία μνημεία της Ολυμπίας πολύ πρωτού αρχίσουν οι ανασκαφές εκεί
Προσέξτε πως με ακρίβεια δείχνει που βρισκόταν όλα τα στάδια οι κερκίδες και οι αρχαίοι ναοί κτλ
-
Συμφωνω.Δεν ειναι ολα για ολους.
Παπαρια δειχνει με ακριβεια
Σημειωσα τις θεσεις ιπποδρομιου και σταδιου με βαση το πως βλεπουμε την περιοχη απο τον Αλφειο
Μεχρι και η διαταξη ειναι λαθος.

Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 22:56
Σημειωσα τις θεσεις ιπποδρομιου και σταδιου με βαση το πως βλεπουμε την περιοχη απο τον Αλφειο

-
Κανείς δεν ξέρει που βρισκόταν ο ιππόδρομος στην αρχαία ΟλυμπίαAlex Amsterdam έγραψε: ↑06 Απρ 2024, 00:57Συμφωνω.Δεν ειναι ολα για ολους.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑05 Απρ 2024, 22:56
[img]https://i.postimg.cc/TYBXtg5P/Scre ... .png[/img]
Πολλοί έχουν εκφράσει απόψεις και στηρίζονται σε κάποια ευρήματα και αρχαίες περιγραφές αλλά προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα
Αυτά φυσικά δεν τα γράφω για σένα, αλλά για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται
Το στάδιο όμως που έχει βρεθεί είναι ακριβώς εκεί που το έχει και ο Ρήγας στον χάρτη του
Τώρα εσύ μπορεί να νομίζεις ότι όλα αυτά ήταν γνωστά από το 1776
Αλλά εσύ απαλλαζεσαι λόγω βλακείας έτσι κι αλλιώς
-
Α δεν ξερουν το 2024 που ηταν ο ιπποδρομος αλλα ηξερε ο Ρηγας το 1790.
Μαλιστα
Και δεν μου λες.
Τι εννοει ο Κολοκοτρωνης οταν λεει:
Μαλιστα
Και δεν μου λες.
Τι εννοει ο Κολοκοτρωνης οταν λεει:
Δὲν ἐστεκόμουν πουθενά, πότε εἰς τὴν Καλαμάταν, πότε εἰς τὴν Μεσσηνίαν, εἰς τὸ Λεοντάρι, Πάτρα, Καλάβρυτα, ποτὲ δὲν ἐξεκαβάλληγα. Διὰ ἕξ μήνας εἶχα 200 σωματοφύλακας, οἱ ὁποῖοι μὲ ἀκολουθοῦσαν παντοῦ. Ἀπὸ τὴν πολλὴν καβάλλα ἀρρώστησα, ἐφούσκωσαν τὰ πόδια μου καὶ τὰ ἀχαμνά (3) μου, ὁποὺ ἂν δὲν εἶχα τὸν Ἀγαμέμνον ἐχάνουμουν.
-
Ρε συ σε είπα δεν είναι όλα για όλουςAlex Amsterdam έγραψε: ↑06 Απρ 2024, 01:19Α δεν ξερουν το 2024 που ηταν ο ιπποδρομος αλλα ηξερε ο Ρηγας το 1790.
Μαλιστα
Και δεν μου λες.
Τι εννοει ο Κολοκοτρωνης οταν λεει:Δὲν ἐστεκόμουν πουθενά, πότε εἰς τὴν Καλαμάταν, πότε εἰς τὴν Μεσσηνίαν, εἰς τὸ Λεοντάρι, Πάτρα, Καλάβρυτα, ποτὲ δὲν ἐξεκαβάλληγα. Διὰ ἕξ μήνας εἶχα 200 σωματοφύλακας, οἱ ὁποῖοι μὲ ἀκολουθοῦσαν παντοῦ. Ἀπὸ τὴν πολλὴν καβάλλα ἀρρώστησα, ἐφούσκωσαν τὰ πόδια μου καὶ τὰ ἀχαμνά (3) μου, ὁποὺ ἂν δὲν εἶχα τὸν Ἀγαμέμνον ἐχάνουμουν.
Αυτός ο Αγαμέμνων που λέει εδώ ο Κολοκοτρώνης ήταν ο γιατρός του ο Αγαμέμνων Αυγερινός
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%91% ... F%8C%CF%82
Και αν τυχόν ως αγνός και αμόλυντος ηλίθιος που είσαι νομίζεις ότι αναφέρεται στο δικό του μνήμα,ο γιατρός πέθανε το 1863 ενώ ο Κολοκοτρώνης το 1843
Είναι και η τελευταία φορά που απαντάω τις χαζομάρες σου
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 422 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
20 Αύγ 2024, 15:05