Αυτός μετείχε στην μαχη
Γιατι ειναι μουφα η ιστορια του Φειδιππίδη
-
Re: Γιατι ειναι μουφα η ιστορια του Φειδιππίδη
Πιθανόν να μην έφυγε κανένας δρομέας από τον Μαραθώνα να πάει στην Αθήνα διοτι οι Αθηναίοι έφυγαν κατευθείαν για την Αθήνα φοβούμενοι απόβαση Περσών στον Πειραιά.Beria έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:31Σωστά. Αυτός που έφυγε από τον Μαραθώνα για να ειδοποιήσει τους Αθηναίους δεν λεγόταν ΦειδιππίδηςΚαραμελίτσα έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:29Ο Φειδιπίδης είναι αυτός που έκανε το Αθήνα-Σπάρτη, όχι το Αθήνα-Μαραθώνας. 240 χιλιόμετρα, όχι 40.
Εντούτοις.
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9C% ... E%BF%CF%82Η ιστορία της πορείας από το Μαραθώνα στην Αθήνα εμφανίζεται αρχικά στον Πλούταρχο στη «στην Δόξα της Αθήνας» του 1ου αιώνα π.χ που αναφέρει την χαμένη εργασία του Ηρακλείδη Ποντικού. Αυτός δίνει το όνομα του δρομέα ως είτε Θέρσιπος ή Ευκλής. Ο Λουκιανός (2ος αιώνας π.X.) επίσης δίνει την ιστορία αλλά ονομάζει το δρομέα Φειλιππίδη (εκ παραφθοράς του ονόματος Φειδιππίδη). Η ιστορική ακρίβεια ίσως του ονόματος δεν είναι εξακριβωμένη.[3]. Ο Ηρόδοτος, η κύρια πηγή για τους ελληνο-περσικούς πολέμους, αναφέρει τον Φειδιππίδη ως τον αγγελιοφόρο που έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη ζητώντας βοήθεια, και έτρεξε έπειτα πίσω, μια απόσταση άνω των 240 χιλιομέτρων
Έχουμε αντικρουομενες πηγές.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Τρολαρω
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Μαδουραίος
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Mηπως γιατι δεν ειχαν ιππικο στη Μαχη του Μαραθωνα?Μαδουραίος έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:08Γιατι οι αρχαιοι Ελληνες δεν ηταν τοσο ηλιθιοι να στειλουν καποιον πεζο να τρεχει και οχι εφιππο
Μπαζει απο παντου ο μυθος
Και στο φιναλε αν δεν σου κανει ο Φειδιππιδης υπαρχει και το αλλο που ο στρατος επεστρεψε απο τον Μαραθωνα στην Αθηνα για να προλάβει τα Περσικα πλοια πριν περιπλευσουν το Σουνιο και κανουν αποβαση στον Πειραια που ηταν αφυλάχτος.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Αυτός δεν ήταν που έβγαλε τα λέιζερ και τύφλωνε τους Πέρσες;

Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
- Μαδουραίος
Ειχαν οι Περσες.Αρα μπορουσαν να παρουν καποιο μετα την νικη τους.George_V έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:42Mηπως γιατι δεν ειχαν ιππικο στη Μαχη του Μαραθωνα?Μαδουραίος έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:08Γιατι οι αρχαιοι Ελληνες δεν ηταν τοσο ηλιθιοι να στειλουν καποιον πεζο να τρεχει και οχι εφιππο
Και στο φιναλε αν δεν σου κανει ο Φειδιππιδης υπαρχει και το αλλο που ο στρατος επεστρεψε απο τον Μαραθωνα στην Αθηνα για να προλάβει τα Περσικα πλοια πριν περιπλευσουν το Σουνιο και κανουν αποβαση στον Πειραια που ηταν αφυλάχτος.
-
ΝαιΠτολεμαίος έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:45Αυτός δεν ήταν που έβγαλε τα λέιζερ και τύφλωνε τους Πέρσες;
Πιθανότατα όμως ήταν κάποιος βοσκός της περιοχής και κατέβηκε και αυτός για σαφάρι άγριων Περσών
- George_V
Ισως.Μαδουραίος έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:46Ειχαν οι Περσες.Αρα μπορουσαν να παρουν καποιο μετα την νικη τους.George_V έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:42Mηπως γιατι δεν ειχαν ιππικο στη Μαχη του Μαραθωνα?Μαδουραίος έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:08Γιατι οι αρχαιοι Ελληνες δεν ηταν τοσο ηλιθιοι να στειλουν καποιον πεζο να τρεχει και οχι εφιππο
Ειχαν ομως εκπαιδευμενο ιππεα να το καβαλησει?
Γιατι τα warhorses δεν ειναι τα αλογακια που ανεβαινεις σημερα να κανεις ιππασια.
Ηταν εντελως διαφορετικα αλογα και ενας μη-εκπαιδευμενος αναβατης δεν θα εκανε 10 μετρα πριν τον ριξει το αλογο κατω.
Μη μιλας για πραγματα που δεν ξερεις και δεν κατανοεις. Γινεσαι ρεζιλι.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Το θέμα είναι ποιον να πιστέψουμε διότι αλλά γράφει ο Πλούταρχος και άλλα ο Ηρόδοτος.George_V έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:42Mηπως γιατι δεν ειχαν ιππικο στη Μαχη του Μαραθωνα?Μαδουραίος έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:08Γιατι οι αρχαιοι Ελληνες δεν ηταν τοσο ηλιθιοι να στειλουν καποιον πεζο να τρεχει και οχι εφιππο
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
Δεν γράφουν αλλάzteo έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:49Το θέμα είναι ποιον να πιστέψουμε διότι αλλά γράφει ο Πλούταρχος και άλλα ο Ηρόδοτος.George_V έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:42Mηπως γιατι δεν ειχαν ιππικο στη Μαχη του Μαραθωνα?Μαδουραίος έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:08Γιατι οι αρχαιοι Ελληνες δεν ηταν τοσο ηλιθιοι να στειλουν καποιον πεζο να τρεχει και οχι εφιππο
Απλά ο Ηρόδοτος δεν αναφέρει το συγκεκριμένο γεγονός
Κατ αρχην δεν πολεμησαν θεσσαλοι στον μαραθωνα
Δευτερον δεν ειχαν ιππικο, ειχαν αλογα τα οποια πιθανοτατα τα χρησιμοποιουσαν σε αγροτικες εργασιες. Αυτα επισης ηταν μικροσωμα (υψος στον ωμο γυρω στο 1.30)
Τριτον ιππικο σε μαχη ηρθε 200 χρονια μετα απο τον Μαραθωνα.
Τεταρτον, ολες οι μετακινησεις που διαβαζουμε να γινινται στα Περσικα γινονται με τα ποδια. Η πρωτη που μου ερχεται ειναι των Σπαρτιατων στις Θερμοπυλες, αλλα και αυτη που πηγαν στον μαραθωνα μια μερα μετα. Λες να μπορουσαν και να πηγαν με τα ποδια; Πιστευω οτι αυτο γινοταν κυριως λογω της μικροσωμης ρατσας των αλογων σε συνδυασμο με...
...Πεμπτον δεν υπηρχαν σελες και αναβολεις για να μπορεσει καποιος να καλπαζει επι ωρες χωρις να του φυγει ο κωλος.
- George_V
Κοιτα ο Ηροδοτος ειναι πιο κοντα στα γεγονοτα αλλα το credibility του χαλαει επειδη σε πολλα σημεια γραφει παπαντζες.zteo έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:49Το θέμα είναι ποιον να πιστέψουμε διότι αλλά γράφει ο Πλούταρχος και άλλα ο Ηρόδοτος.George_V έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:42Mηπως γιατι δεν ειχαν ιππικο στη Μαχη του Μαραθωνα?Μαδουραίος έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:08Γιατι οι αρχαιοι Ελληνες δεν ηταν τοσο ηλιθιοι να στειλουν καποιον πεζο να τρεχει και οχι εφιππο
Απο την αλλη ο Πλουταρχος γραφει 4 αιωνες μετα τα γεγονοτα οποτε η ιστορια ειναι λιγο hazy και ισως αλλοιωμενη απο την παροδο των χρονων αλλα ειναι πιο σοβαρος ιστορικος και προφανως εχει πηγες απο παλαιοτερους.
Οποτε και οι δυο ειναι στο ιδιο λεβελ αλλα για διαφορετικο λογο ο καθενας.
Οπότε η ιστορία του Μαραθωνοδρομου που πήγε στην Αθήνα και είπε το νενικηκαμεν παραμένει στην γκρίζα ζώνη μεταξύ μύθου και πραγματικότητας.George_V έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:53Κοιτα ο Ηροδοτος ειναι πιο κοντα στα γεγονοτα αλλα το credibility του χαλαει επειδη σε πολλα σημεια γραφει παπαντζες.zteo έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:49Το θέμα είναι ποιον να πιστέψουμε διότι αλλά γράφει ο Πλούταρχος και άλλα ο Ηρόδοτος.George_V έγραψε: ↑10 Νοέμ 2024, 10:42
Mηπως γιατι δεν ειχαν ιππικο στη Μαχη του Μαραθωνα?
Απο την αλλη ο Πλουταρχος γραφει 4 αιωνες μετα τα γεγονοτα οποτε η ιστορια ειναι λιγο hazy και ισως αλλοιωμενη απο την παροδο των χρονων αλλα ειναι πιο σοβαρος ιστορικος και προφανως εχει πηγες απο παλαιοτερους.
Οποτε και οι δυο ειναι στο ιδιο λεβελ αλλα για διαφορετικο λογο ο καθενας.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 88 Απαντήσεις
- 2990 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
10 Οκτ 2023, 15:10
-
- 5 Απαντήσεις
- 663 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba
17 Μάιος 2023, 16:14
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί φεύγουν οι γιατροί από την Ελλάδα: Η ιστορία της Ναυσικάς και του Βασίλη
από Portia » 17 Ιούλ 2024, 19:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 8 Απαντήσεις
- 227 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
17 Ιούλ 2024, 19:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ η χειρότερη στην ιστορία της Ελλάδας;
από Κοιτάσματα » 08 Δεκ 2024, 22:24 » σε Εσωτερική Πολιτική - 33 Απαντήσεις
- 1005 Προβολές
-