και μαλιστα ηταν και παρων στην παρουσιαση οπλων των γερμανων κατα την εξοδο απο τα οχυρα
μετα βεβαια πηγαν να τους εκτελεσουν οι γερμανοι σε ενα χωριο παραδιπλα και λιγο πριν τους στησουν για εκτελεση τους σκοτωσαν οι ανταρτες τελευταια στιγμη που ειχαν στησει μπλοκο σε παρακειμενο χωριο
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Βασικά τα οχυρά δεν καταλαμβάνονται αλλά παρακάμπτονται. Έτσι έγινε στην πραγματικότητα. Οι Γερμανοί δεν πέρασαν από τα οχυρά που ήταν στα ελληνοβουλγαρικά αλλά μπήκαν από τη Γιουγκοσλαβία.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Πόσο χρονών είστε ρε που είχατε και παππούδες βετεράνους; Εμένα ο προ παππούς πολέμησε.
Εμένα ο παππούς μου πολέμησε στο Μικρασιατικό πόλεμο γεννημένος το 1897. Είμαι το μικρότερο εγγόνι του το 68. Ο πατέρας μου πολέμησε στο συμμοριτοπόλεμο, ζει.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
H αληθεια ειναι πως ακομα και οι Γερμανοι εντυπωσιαστηκαν απο το πεισμα και την μαχητικοτητα των υπερασπιστων των οχυρων που παρα τη συνθηκολογηση δεν βγηκαν απο τα οχυρα παρα μονο οταν ειχαν ριξει και την τελευταια σφαιρα.
Με πνευμα Πρωσσικου ιπποτισμου ο φον Λιστ (νομιζω ηταν αυτος) εκδιδει διαταγη με τα εξης:
1. Να μην αιχμαλωτιστουν οι στρατιωτες
2. Οι αξιωματικοι να διατηρησουν τα ξιφη τους και τον ατομικο τους οπλισμο
3. Τα Συνταγματα να διατηρησουν τις Πολεμικες Σημαιες τους
4. Να παρουσιασουν οπλα οι Γερμανοι στρατιωτες κατα την εκκενωση των οχυρων.
Μια τιμη που δεν ειχε δοθει ποτε μεχρι τοτε σε αντιπαλο των Γερμανων και δεν ξαναδοθηκε σε κανεναν αλλο μετα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
H αληθεια ειναι πως ακομα και οι Γερμανοι εντυπωσιαστηκαν απο το πεισμα και την μαχητικοτητα των υπερασπιστων των οχυρων που παρα τη συνθηκολογηση δεν βγηκαν απο τα οχυρα παρα μονο οταν ειχαν ριξει και την τελευταια σφαιρα.
Με πνευμα Πρωσσικου ιπποτισμου ο φον Λιστ (νομιζω ηταν αυτος) εκδιδει διαταγη με τα εξης:
Μια τιμη που δεν ειχε δοθει ποτε μεχρι τοτε σε αντιπαλο των Γερμανων και δεν ξαναδοθηκε σε κανεναν αλλο μετα.
Κατά παράφραση σου σε άλλο νήμα, όσοι παραδόθηκαν ήταν λιποτάκτες. Η κυβέρνηση ουδέποτε έδωσε εντολή παράδοσης. Τί όχι;
Κατά παράφραση σου σε άλλο νήμα, όσοι παραδόθηκαν ήταν λιποτάκτες. Η κυβέρνηση ουδέποτε έδωσε εντολή παράδοσης. Τί όχι;
Εξαντλησε ο Τσολακογλου καθε μεσο αμυνας?
Γιατι αυτοι στα οχυρα εριξαν μεχρι και τους νεροχυτες στους Γερμανους.
Εχει διαφορα το οτι εχω εξαντλησει τα παντα και δεν εχω πυρομαχικα απο την συνθηκολογηση εν ανοικτω πεδιο ενω εχω πυρομαχικα και μεσα αμυνας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Το οχυρό Ιστίμπεη ήταν ένα από τα οχυρά της γραμμής Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο μαζί με τα γειτονικά Κελκαγιά και Αρπαλούκι κάλυπτε τον υποτομέα Θύλακος.
Εξαντλησε ο Τσολακογλου καθε μεσο αμυνας?
Γιατι αυτοι στα οχυρα εριξαν μεχρι και τους νεροχυτες στους Γερμανους.
Εχει διαφορα το οτι εχω εξαντλησει τα παντα και δεν εχω πυρομαχικα απο την συνθηκολογηση εν ανοικτω πεδιο ενω εχω πυρομαχικα και μεσα αμυνας.
Σφαίρες είχαν. Με τη λόγχη. Παραδόθηκαν με μικρές απώλειες.Η παράδοση είναι παράδοση. Ειδικά όταν η κυβέρνηση μιλά για μέχρις ενός.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.