"λαός που δεν έχει παρελθόν δεν έχει ούτε μέλλον" είναι κενό γράμμα αν δεν μπορείς να το αποδείξεις.George_V έγραψε: ↑07 Σεπ 2018, 02:18Το παλαιστινιακο εθνος εχει και μια αραβικη κληρονομια. Ενα παρελθον. Δειξε μου το δικο σου πριν το 1903. Πες μου κατι που σε κανει περηφανο απο τοτε. Δεν εχεις κατι. Και λαος που δεν εχει παρελθον δεν εχει ουτε μελλον. Και αυτος ειναι ο φοβος σας.Βινόσαυρος έγραψε: ↑07 Σεπ 2018, 02:11Η ιστορία του τόπου γέννησε του περήφανους μακεδόνες, όπως έχω δείξει σε σχετικό νήμα με όλους τουςGeorge_V έγραψε: ↑07 Σεπ 2018, 01:59
Συμφωνουμε οτι επροκειτο περι τερατογενέσεως. Απο κει και πέρα επειδη ακριβώς αυτη η τερατογενεση βγηκε το 1903 και ανδρώθηκε το 1945 επρεπε να βρει και προγόνους αλλιως εκτος απο τερατογένεση θα ηταν και παρθενογένεση κατι το οποιο δεν τους εγγυοταν οτι θα επιβιη ιστορια.
πόνους που γεννάει η ιστορία τα νέα έθνη. Και το παλαιστινιακό έθνος είναι νεαρότερο από το μακεδονικό
αλλά μια χαρά έθνος είναι. Η επίκληση όπως είπα χιλιάδες φορές, της αρχαιότητας βαραίνει την ελληνική
πλευρά. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι η συμφωνία των πρεσπών και η υπόθεση για ονομασία μακεδονια
του ιλιντεν. Και στις δυο περιπτώσεις, στην πρώτη εγγράφως υπάρχει αποποίηση της αρχαιότητας της
μακεδονίας και στο δευτερο υποθετικό σενάριο το ίδιο εννοείται. Παρόλαυτά βλέπουμε τους έλληνες να
φοβούνται μη τους κλέψουν την κληρονομιά που δε δικαιούνται από την αρχαιότητα. Πραγματικά δεν υπάρχει
ούτε ένα επιχείρημα για αυτό. Επομένως η ελληνική πλευρά γυρνάει και ξαναγυρνάει στην αρχαιότητα γιατί
στην συγχρονη εποχή πάει από φάπα σε φάπα.
Μανη, Θεκέλ, Φαρες.
Το να μετατοπίζεις την αρχή της εθνογέννεσης κάπου αυθαιρετα δεν μας οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.
Ας υποθέσουμε ότι οι αρχαίοι έλληνες ήταν έθνος, τι έκαναν πριν από το αυθαίρετο χρονικό σημείο που μόλις σκέφτηκα,
δηλαδή το 10.000μ π.Χ.; Κατάλαβες;
Οι μακεδόνες βλέπουν μπροστά και δημιουργούν το μέλλον τους ενώ οι νεοέλληνες απογοητευμένοι από τις συνθήκες της ζωής
και βλέποντας το ζοφερό που επιφυλάσσεται γιαυτούς μέλλον ψάχνουν κάτι για να κρατηθούν ψυχολογικά, αρπάζουν λοιπόν την φήμη
του πλάτωνα κιας μην έχουν μελετήσει πλάτωνα για να κοιμηθούν κάπως ήσυχα κι απόψε.