Άρχισαν οι εξαιρέσεις. Ονόματα δεν έχουν αυτές οι 50-60 πόλεις και οι άλλες 2-3; Μέσα στα γενικολογα θα κρυφτείς;Chainis έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:31Απο 50-60 σημαντικές πόλεις της χώρας μιλάς για 2-3 εξαιρέσεις που οφείλονταν σε τοπικούς παράγοντες και που και εκεί επιτέθηκαν στους Γερμανούς ενώ έφευγαν η ετοιμάζονταν να φύγουν.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 16:30Διαφωνώ. Σε πολλές πόλεις δώθηκαν σκληρές μάχες τόσο με τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις όσο και με τις ντόπιες πολιτοφυλακές, συμμαχικές στις ναζιστικές γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Και αυτές οι μάχες δόθηκαν τόσο πέριξ των μεγάλων πόλεων, όσο και εντός. Και φυσικά σε αυτές τις μάχες οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ δεν ήταν σε άγαστη συνεργασία με το συμμαχικό διοικητήριο των Βρετανών...
Δηλαδή πώς να το κάνουμε; Να σκίσουμε αυτές τις σελίδες της ιστορίας, και να κάνουμε ότι δεν συνέβη, επειδή δεν βολεύει το αφήγημα του καθενός;
Η Θεσσαλονίκη ελεύθερη!
-
Re: Η Θεσσαλονίκη ελεύθερη!
-
Θα ήθελα να έχεις απαντήσει στις ερωτήσεις μου.Golden Age έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:25«...προέβη τῇ ἐγκρίσει τῆς Αὐτοῦ Μεγαλειότητος τοῦ Βασιλέως εἰς τὴν κήρυξιν τοῦ Στρατιωτικοῦ Νόμου καθ’ ἅπασαν τὴν Χώραν καὶ τὴν διάλυσιν τῆς Βουλῆς.»Εμπεδοκλής έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:23Μπράβο του. Ευχαριστημένος; Τί έλεγε το Σύνταγμα που κατέλυσε συνταγματικά;Golden Age έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:21
Με συνταγματικά μέσα κατέλυσε τη δημοκρατία, όχι με πραξικόπημα.
Δεν παλεύεσαι ρε τύπε. Αν τρολάρεις μπράβο σου. Αν όχι, τι να πω;
Συνταγματικότατα την κατέλυσε.
Φασιστες του ΕΑΜ ΕΛΑς....Περιμεναν να φυγει ο Γερμανος και ο Βουλγαρος για να πανε να κανουν παρελσση και να επιβληθουν στον κοσμακη που δεν αντεχε πια.
Εχω ψαξει για μαχες του Ελας...πραγματικες μαχες απεναντι στους Γερμανους,,, ολο κατι αψιμαχιες με ελαχιστο τακτικο αντικτυπο βλεπεις που δε χρησιμευαν σε τιποτα παρα αντιποινα στους πολιτες.
Εχω ψαξει για μαχες του Ελας...πραγματικες μαχες απεναντι στους Γερμανους,,, ολο κατι αψιμαχιες με ελαχιστο τακτικο αντικτυπο βλεπεις που δε χρησιμευαν σε τιποτα παρα αντιποινα στους πολιτες.
-
Τί γνώμη έχεις για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου με εντολές του συμμαχικού επιτελείου;Passager έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:52Φασιστες του ΕΑΜ ΕΛΑς....Περιμεναν να φυγει ο Γερμανος και ο Βουλγαρος για να πανε να κανουν παρελσση και να επιβληθουν στον κοσμακη που δεν αντεχε πια.
Εγινε με συμμετοχη του ΕΔΕΣ ολο το τεχνικο κομματι το ανελαβαν τρεις Αγγλοι κομμαντος μεταξυ των οποων ο μεγας φιλλελκνας και ακαδημαικος Γουντχαουζ που ειχα την τιμη και την τυχη να γνωρισω λιγο πριν τον θανατο του...Εμπεδοκλής έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:53Τί γνώμη έχεις για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου με εντολές του συμμαχικού επιτελείου;Passager έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:52Φασιστες του ΕΑΜ ΕΛΑς....Περιμεναν να φυγει ο Γερμανος και ο Βουλγαρος για να πανε να κανουν παρελσση και να επιβληθουν στον κοσμακη που δεν αντεχε πια.
οποτε η επιχειρηση δεν ανηκει μονο στον Ελας.
Αυτο πρωτο και δευτερο ηταν μικρης σημασιας. Ανακατασκευαστηκε σε λιγες βδομαδες και ηδη δεν χρησιμοποιουταν σαν βασικος αξονας μεταφορων.
και μικρης εκτασης επιχειρηση...καμμια 80ρια Ιταλοι και...οχι τοσο ενθουδιωδεις. Κατασκευη ακομα ενος μυθου για αφηγημα κατ εμε
-
Εκεί δεν είχε αντίποινα;Passager έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:59Εγινε με συμμετοχη του ΕΔΕΣ ολο το τεχνικο κομματι το ανελαβαν τρεις Αγγλοι κομμαντος μεταξυ των οποων ο μεγας φιλλελκνας και ακαδημαικος Γουντχαουζ που ειχα την τιμη και την τυχη να γνωρισω λιγο πριν τον θανατο του...Εμπεδοκλής έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:53Τί γνώμη έχεις για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου με εντολές του συμμαχικού επιτελείου;Passager έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:52Φασιστες του ΕΑΜ ΕΛΑς....Περιμεναν να φυγει ο Γερμανος και ο Βουλγαρος για να πανε να κανουν παρελσση και να επιβληθουν στον κοσμακη που δεν αντεχε πια.
οποτε η επιχειρηση δεν ανηκει μονο στον Ελας.
Αυτο πρωτο και δευτερο ηταν μικρης σημασιας. Ανακατασκευαστηκε σε λιγες βδομαδες και ηδη δεν χρησιμοποιουταν σαν βασικος αξονας μεταφορων.
και μικρης εκτασης επιχειρηση...καμμια 80ρια Ιταλοι και...οχι τοσο ενθουδιωδεις. Κατασκευη ακομα ενος μυθου για αφηγημα κατ εμε
το βασικο της ερωτησης σου ειναι ο γοργοποταμος το αν ηταν αποκλειστικα εργο του ελας και αν ηταν σημαντικη ΜΑΧΗ...
Σ'αυτο απαντησα.
Αστα τα αντιποινα...ποτε δεν απασχολησαν τους κουμμουνιστες που εσφαζαν κανα ανυποπτο Γερμανο στην καθησια του και μετα οι Γερμανοι εκτελουσαν 100
-
Δεν υπήρχε βασικό και λιγότερο βασικό σημείο στην ερώτηση μου. Τα αντίποινα για το Γοργοπόταμο και τις άλλες ενέργειες των Βρετανών ήταν μικρότερης κλίμακας;Passager έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 22:15το βασικο της ερωτησης σου ειναι ο γοργοποταμος το αν ηταν αποκλειστικα εργο του ελας και αν ηταν σημαντικη ΜΑΧΗ...
Σ'αυτο απαντησα.
Αστα τα αντιποινα...ποτε δεν απασχολησαν τους κουμμουνιστες που εσφαζαν κανα ανυποπτο Γερμανο στην καθησια του και μετα οι Γερμανοι εκτελουσαν 100
Τέλος πάντων. Συνεχίστε να πονάτε που η ιστορία γράφτηκε λίγο διαφορετικά από ότι θα προτιμούσατε...
Πως δεν υπηρχε ;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 22:43
Δεν υπήρχε βασικό και λιγότερο βασικό σημείο στην ερώτηση μου. Τα αντίποινα για το Γοργοπόταμο και τις άλλες ενέργειες των Βρετανών ήταν μικρότερης κλίμακας;
Τέλος πάντων. Συνεχίστε να πονάτε που η ιστορία γράφτηκε λίγο διαφορετικά από ότι θα προτιμούσατε...
Ειπα να μου δωσετε μια σημμαντικη μαχη του Ελας που να εχουν εμπλεχτει στρατευματα σοβαρα και να εχει χιλιαδεςη αντε πολλες εκατονταδες εχθρους Γερμανους η Βουλγαρους απωλειες στο πεδιο. Ενα δυο συνταγματα κατεστραμμενα κατι τετοιο σε κλιμακα ΒΠΠ...
Με ρωτησες ο Γοργοποταμος τι ηταν και σου απαντησα επ αυτου...
τωρα τι συζητάμε ? γιατι οι κατσαπλιαδες συμμοριτες ηταν κατσαπλιαδες συμμοριτες ?
-
Πώς τον λέγανε τον στρατηγό που εξολόθρευσαν κάτω στους Μολάους; Πόσους βάρεσαν στα Καλάβρυτα; Ή αυτά δεν πιάνονται; Η Αράχωβα μετράει; Η Μερίτσα;Passager έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 23:01Πως δεν υπηρχε ;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 22:43
Δεν υπήρχε βασικό και λιγότερο βασικό σημείο στην ερώτηση μου. Τα αντίποινα για το Γοργοπόταμο και τις άλλες ενέργειες των Βρετανών ήταν μικρότερης κλίμακας;
Ειπα να μου δωσετε μια σημμαντικη μαχη του Ελας που να εχουν εμπλεχτει στρατευματα σοβαρα και να εχει χιλιαδεςη αντε πολλες εκατονταδες εχθρους Γερμανους η Βουλγαρους απωλειες στο πεδιο. Ενα δυο συνταγματα κατεστραμμενα κατι τετοιο σε κλιμακα ΒΠΠ...
Με ρωτησες ο Γοργοποταμος τι ηταν και σου απαντησα επ αυτου...
Γενικά, υπήρξε άλλη αντάρτικη ομάδα με μεγαλύτερη δυναμική και δεν μας το λες;
-
Σε όλη την αντίσταση αξιομνημόνευτες είναι μόνο δύο ενέργειες
1)το διωξιμο των τσάμηδων από τον εδες
1)το κάψιμο των χαρτιών με τα ονόματα Ελλήνων που προοριζόταν για δουλειά στα γερμανικά εργοστάσια την άνοιξη του 43 από τον ελας της Αθήνας
Την διαδήλωση αυτήν την οργάνωσε ο Πλουμπίδης μέσα σε μια μέρα
1)το διωξιμο των τσάμηδων από τον εδες
1)το κάψιμο των χαρτιών με τα ονόματα Ελλήνων που προοριζόταν για δουλειά στα γερμανικά εργοστάσια την άνοιξη του 43 από τον ελας της Αθήνας
Την διαδήλωση αυτήν την οργάνωσε ο Πλουμπίδης μέσα σε μια μέρα
Τι να κρυφτώ ρε ασχετε;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:47Άρχισαν οι εξαιρέσεις. Ονόματα δεν έχουν αυτές οι 50-60 πόλεις και οι άλλες 2-3; Μέσα στα γενικολογα θα κρυφτείς;Chainis έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:31Απο 50-60 σημαντικές πόλεις της χώρας μιλάς για 2-3 εξαιρέσεις που οφείλονταν σε τοπικούς παράγοντες και που και εκεί επιτέθηκαν στους Γερμανούς ενώ έφευγαν η ετοιμάζονταν να φύγουν.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 16:30
Διαφωνώ. Σε πολλές πόλεις δώθηκαν σκληρές μάχες τόσο με τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις όσο και με τις ντόπιες πολιτοφυλακές, συμμαχικές στις ναζιστικές γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Και αυτές οι μάχες δόθηκαν τόσο πέριξ των μεγάλων πόλεων, όσο και εντός. Και φυσικά σε αυτές τις μάχες οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ δεν ήταν σε άγαστη συνεργασία με το συμμαχικό διοικητήριο των Βρετανών...
Δηλαδή πώς να το κάνουμε; Να σκίσουμε αυτές τις σελίδες της ιστορίας, και να κάνουμε ότι δεν συνέβη, επειδή δεν βολεύει το αφήγημα του καθενός;
Κάτσε και γράψε εσύ τις πόλεις που απελευθέρωσε με μάχες ο ηρωικός ΕΛΑΣ που τις ανέφερες, εγώ είπα και επιμένω ότι παντού περίμενε να σιγουρευτεί ότι έφυγαν οι Γερμανοί και τότε έμπαινε θριαμβευτής σε κάθε πόλη για να εξασφαλίσει την κατοχή της.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
Συγνώμη, εσύ αράδιασες αριθμούς από τον πισινό σου, όχι εγώ. Ε, εσύ θα πρέπει να αποδείξεις τους αριθμούς αυτούς, όχι εγώ.Chainis έγραψε: ↑25 Οκτ 2022, 03:09Τι να κρυφτώ ρε ασχετε;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑24 Οκτ 2022, 21:47Άρχισαν οι εξαιρέσεις. Ονόματα δεν έχουν αυτές οι 50-60 πόλεις και οι άλλες 2-3; Μέσα στα γενικολογα θα κρυφτείς;
Κάτσε και γράψε εσύ τις πόλεις που απελευθέρωσε με μάχες ο ηρωικός ΕΛΑΣ που τις ανέφερες, εγώ είπα και επιμένω ότι παντού περίμενε να σιγουρευτεί ότι έφυγαν οι Γερμανοί και τότε έμπαινε θριαμβευτής σε κάθε πόλη για να εξασφαλίσει την κατοχή της.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 346 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από avideditor
25 Ιουν 2024, 15:27
-