καλά κάνουν. Δε νομίζω ότι σπούδασε κανένας τους Queer Studies ή ότι θα θεωρούσε φυσιολογικό να βγάζει 150 χιλιάρικα το χρόνο για να ξεχρεώσει δάνειο για ένα τέτοιο πτυχίο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 23:27Στην Ελλάδα οι μπούμερς είναι και πολύ καλύτεροι μη σου πω.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 23:21ρε πούστη δε το πιστεύω
είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τον πίθηκα
το αστείο της υπόθεσης είναι πως ενώ ισχύουν όλα αυτά, οι baby boomers κατηγορούν τις νέες γενιές από πάνω
Στην Αμερική σπούδασαν σχεδόν τζάμπα, και τώρα λένε τους πτυχιούχους με $75k χρέος entitled.
Baby boomers: παρασιτα με παχυλους μισθους, συνταξεις και εθνικισμο
Re: Baby boomers: παρασιτα με παχυλους μισθους, συνταξεις και εθνικισμο
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
για κλωτσιές ρε φίλεDwarven Blacksmith έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 23:27Στην Ελλάδα οι μπούμερς είναι και πολύ καλύτεροι μη σου πω.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 23:21ρε πούστη δε το πιστεύω
το αστείο της υπόθεσης είναι πως ενώ ισχύουν όλα αυτά, οι baby boomers κατηγορούν τις νέες γενιές από πάνω
Στην Αμερική σπούδασαν σχεδόν τζάμπα, και τώρα λένε τους πτυχιούχους με $75k χρέος entitled.
Εδώ έχουν κάποια επίγνωση.
κι εδώ τα ίδια σκατά είναι
"οι νέεοι δε δουλεύουν" "προτιμούν τη καφετέρια" "εμείς είχαμε ξεπατωθεί στη δουλειά" (και είναι συνταξιούχοι δυ με σύνταξη 2k από τα 50)
ζήσαν τις καλύτερες εποχές, φτιάξαν εξοχικά, είχαν πλήρη εργασιακά δικαιώματα, 8ωρο πενθήμερο, χαμηλή ανεργία, άνγχος μηδέν και κατακρίνουν τους σημερινούς νέους που δουλεούν 12ωρα για 500 ευρώ, τους λένε και τεμπέληδες από πάνω ή το κλασσικό "ε τώρα που είσαι νέος πρέπει να δουλέψεις έτσι"
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
Northern Spirit έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 23:26
μετα το '45 λεμε αρχιζει η συγκεκριμενη γενια..
τι εχτισαν τα αλανια; Με δανεικα που πληρωνουνε τα παιδια και τα εγγονια τους...Ετσι ολοι χτιζουνε...ΚΙ εγω αν μου δωσεις δανεια που θα ξεπληρωνουνε τα παιδια και τα εγγονια μου θα χτισω..
για δειξε μας που το βρηκες γραμμενο οτι ειναι απο το 45 και μετα
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
μη το συγκεκριμενοποιείς
η ουσία είναι πως οι τύποι σπουδάσαν τζάμπα και κατακρίνουν τους σημερινούς νέους που παίρνουν δάνεια και βγάζουν ένα πτυχίο που θα το ξεπληρώνουν μέχρι τα 40 τους
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Αυτός που φταίει όμως είναι αυτός που άφησε τη φωτιά να μπει.
the end
- Dwarven Blacksmith
Να προσθέσω ότι αν για τα δανεικά στην Ελλάδα μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν, το συνταξιοδοτικό ήταν ΣΤΗΜΕΝΟ σε όλες τις χώρες.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 23:33για κλωτσιές ρε φίλεDwarven Blacksmith έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 23:27Στην Ελλάδα οι μπούμερς είναι και πολύ καλύτεροι μη σου πω.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 23:21ρε πούστη δε το πιστεύω
Εδώ έχουν κάποια επίγνωση.
κι εδώ τα ίδια σκατά είναι
"οι νέεοι δε δουλεύουν" "προτιμούν τη καφετέρια" "εμείς είχαμε ξεπατωθεί στη δουλειά" (και είναι συνταξιούχοι δυ με σύνταξη 2k από τα 50)
ζήσαν τις καλύτερες εποχές, φτιάξαν εξοχικά, είχαν πλήρη εργασιακά δικαιώματα, 8ωρο πενθήμερο, χαμηλή ανεργία, άνγχος μηδέν και κατακρίνουν τους σημερινούς νέους που δουλεούν 12ωρα για 500 ευρώ, τους λένε και τεμπέληδες από πάνω ή το κλασσικό "ε τώρα που είσαι νέος πρέπει να δουλέψεις έτσι"
Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην ήξερε ότι με αυτές τις εισφορές δεν βγαίνουν τέτοιες συντάξεις. Ήξεραν όλοι και συμφώνησαν μεταξύ τους ότι μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

- Μετανάστρια
- Phorum.gr user: Μετανάστρια
Δεν είμαι σίγουρη σε ποιά χώρα και σε ποιά κοινωνική τάξη αναφέρεσε.
Οι γονείς μου που είναι baby boomers αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο μόλις τελείωσαν το δημοτικό για να πάνε να δουλέψουν, εργάζονταν για πολλά χρόνια για μισθούς που με το ζόρι έφταναν να φάνε (ο πατέρας μου μας έλεγε ότι έκανε τρία χρόνια σκληρές οικονομίες για να μπορέσει να αγοράσει το πρώτο του κοστούμι) και εν τέλει αναγκάστηκαν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν ένσημα να βγουν στη σύνταξη διότι εννοείται ότι για αμέτρητα χρόνια τα καλά αφεντικά τους είχαν ανασφάλιστους.
Νομίζω δε ότι πιό αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτής της γεννιάς στην Ελλάδα είναι ο πατέρας μου και όχι ξέρω γω ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ή όποιος άλλος παρόμοιος σας έρχεται στο νου όταν λέτε baby boomers.
Οι γονείς μου που είναι baby boomers αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο μόλις τελείωσαν το δημοτικό για να πάνε να δουλέψουν, εργάζονταν για πολλά χρόνια για μισθούς που με το ζόρι έφταναν να φάνε (ο πατέρας μου μας έλεγε ότι έκανε τρία χρόνια σκληρές οικονομίες για να μπορέσει να αγοράσει το πρώτο του κοστούμι) και εν τέλει αναγκάστηκαν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν ένσημα να βγουν στη σύνταξη διότι εννοείται ότι για αμέτρητα χρόνια τα καλά αφεντικά τους είχαν ανασφάλιστους.
Νομίζω δε ότι πιό αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτής της γεννιάς στην Ελλάδα είναι ο πατέρας μου και όχι ξέρω γω ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ή όποιος άλλος παρόμοιος σας έρχεται στο νου όταν λέτε baby boomers.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
- Dwarven Blacksmith
Οι γονείς σου ήταν εργάτες, αλλά ήταν μέρος μιας γενιάς που όλη η Ελλάδα ήτανε μεσαία τάξη και το εργάτης ήταν συνώνυμο του "Αλβανός".Μετανάστρια έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 23:54Δεν είμαι σίγουρη σε ποιά χώρα και σε ποιά κοινωνική τάξη αναφέρεσε.
Δεν θα τους έλεγα αντιπροσωπευτικό δείγμα με τίποτα.

- Μετανάστρια
Η Ελλάδα ήταν μεσαία τάξη στις δεκαετίες του 60 και 70; Μάλλον μπέρδεψες τις εποχές. Η Ελλάδα την είδε μεσαία τάξη από τη δεύτερη τετραετία του ΠΑΣΟΚ και μετά.
- Cecily Anne
Ειναι πολυ εύκολο να βάζουμε ταμπέλες κατόπιν εορτής. Εγω δε χρειάστηκε να κουνήσω το δάχτυλο μου για τιποτα οσο μεγάλωνα. Ο πατέρας μου ηταν δεδομενο οτι θα δούλευε απο ανήλικο κιολας. Εγω ηταν δεδομενο οτι θα σπούδαζα πανεύκολα σε ενα εκπαιδευτικό σύστημα γτπ με πανεπιστήμια σε καθε κωλοχωρι με φόρους που πλήρωνε ο πατέρας μου, οπως και οι δικοί σας. Ο πατέρας μου έστρωσε τετραπλό κωλο για να μπει σε εποχές που έμπαινε ενας κ τον έδειχναν ολοι. Μου φαινεται ανόητο να κατηγορούμε κ να εκμηδενίζονται ολα. Ναι έγιναν λάθη, αλλά Οχι οτι τα είχαν ολα έτοιμα στο πιατο. Αν εγω κουράστηκα μισο, ο πατέρας μου κουράστηκε 100000000000 και ναι εχει δικαίωμα μονο κ γι αυτο να μου τα σουρνει. Κ στην τελική εμεις δεν πεινάσαμε ποτε, Οποτε ίσως θα επρεπε να υπάρχει ενα μέτρο στην ασέβεια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Dwarven Blacksmith
Αν οι γονείς σου ήταν από τους τελευταίους μπούμερς που γεννήθηκαν το '65, τότε το 83 ενηλικιώθηκαν. Τι μπέρδεψα;Μετανάστρια έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 00:07Η Ελλάδα ήταν μεσαία τάξη στις δεκαετίες του 60 και 70; Μάλλον μπέρδεψες τις εποχές. Η Ελλάδα την είδε μεσαία τάξη από τη δεύτερη τετραετία του ΠΑΣΟΚ και μετά.
Είναι μεγαλύτεροι;
Εμένα οι δικοί μου είναι Gen X'ers.

Εγώ τι είμαι ρε κλισέδουρες;
Γεννήθηκα το 62. Τι είμαι; Boomer ή Γενιά Χ;
Δεν έχω καμία σχέση με τους γεννημένους το 45-55
δεν έχω καμία σχέση με τους γεννημένους μετά το 75
Γεννήθηκα το 62. Τι είμαι; Boomer ή Γενιά Χ;
Δεν έχω καμία σχέση με τους γεννημένους το 45-55
δεν έχω καμία σχέση με τους γεννημένους μετά το 75
- Μετανάστρια
Boomer. X από το 68 και μετά (κατά άλλους από το 65).
μαλακίες αμερικανιές.
- Μετανάστρια
Και το 65 οι πρώτοι Boomers είχαν ήδη ενηλικιωθεί. Και η μεγάλη πλειοψηφία, που είναι ανάμεσα, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 80 ήταν ήδη σε ηλικία όπου οι πιθανότητες της στη ζωή είχαν ήδη καθοριστεί αμετάκλητα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 00:21
Αν οι γονείς σου ήταν από τους τελευταίους μπούμερς που γεννήθηκαν το '65, τότε το 83 ενηλικιώθηκαν. Τι μπέρδεψα;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βουλή: Αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις μετά από 14 χρόνια
από Ίακχος » 27 Ιούλ 2023, 11:15 » σε Εσωτερική Πολιτική - 166 Απαντήσεις
- 4353 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
13 Δεκ 2023, 14:20
-
-
- 59 Απαντήσεις
- 1843 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από O I
21 Νοέμ 2023, 05:03
-
-
Νέα δημοσίευση Οι δημιουργοι του τραγουδιου Baby Shark πρεπει να εκτελεστουν για παραδειγματισμο
από Μαδουραίος » 13 Απρ 2024, 22:33 » σε Κοινωνικά θέματα - 25 Απαντήσεις
- 868 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sid Vicious
14 Απρ 2024, 20:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί απέτυχε ο υπαρκτός σοσιαλισμός να εξαφανίσει τον εθνικισμό;
από taxalata xalasa » 04 Ιουν 2023, 19:43 » σε Διεθνής πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 340 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
10 Ιουν 2023, 19:55
-