Κανονικά θα έπρεπε να είναι μεγάλη μέρα για όλη την Ελλάδα
Αυτές οι μάχες κράτησαν όρθια την Ελλάδα και κατέστησαν την εκστρατεία του Ιμπραήμ σαν μια από τις πιο αποτυχημένες όλων των εποχών
Να ζήσει η Μάνη και η ιερή οικογένεια των μαυρομιχαλαιων
Δεν διαφωνω επι της αρχης αλλα σε οικογενειακο επιπεδο η οικογένεια μου με τους Μαυρομιχαλαιους ηταν στα μαχαιρια απο τον 18ο αιωνα οταν μας τη φέρανε πισωπλατα επειδη απειληθηκε η δυναμη τους. Α και για κατι γκομενικα αλλα κυριως γιατι μας τη φερανε πισωπλατα το 1715.
Σταματησαμε τη βεντετα το 1821 και την ξαναξεκινησαμε το 1834.
Σημερα βεβαια λιγοι το θυμουνται αυτο αν και ποτε δεν καναμε επισημα ειρηνη μεταξυ μας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Εδω οτι απομενει σημερα απο τον Πυργο του κουρσάρου Χρηστέα που κανονιοβολησε τους Τουρκοαιγυπτιους στον κολπο της Μαλσοβας με την Κοψαχειλα και δεν τους αφησε να αποβιβαστουν εκει.
Διακρινεται και η βραχονησιδα στον κολπο οπου ειχαν οχυρωθει και αλλοι ανδρες με οπλα και εριχναν και απο εκει στους εισβολεις.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Μοναδικη παραφωνια σε ολο αυτο ειναι πως τα κομμάτια της Κοψαχείλας ειναι ακομα πεταμένα στο σημειο που εσκασε το 1936 και κανενας δεν εχει ενδιαφερθει να τα μαζεψει να τα βαλει σε ενα μουσειο εστω.
Ο Δημος το εχει περιφράξει το σημειο βεβαια αλλα μονο θαυμα ειναι που δεν εχουν παει τιποτα γυφτοι να τα παρουν για μπρουντζο και να τα πουλησουν.
Ειναι πραγματι κατι απίθανο πως και μια και μοναδικη - και τυχαια θα έλεγα - κανονιά μπορεσε και αλλαξε την ιστορια της Ελλαδας, γιατι πραγματι την αλλαξε. Εχω μείνει 10 μερες στην Σελίνιτσα πριν 20 και πλεον χρονια και φετος σκοπευω να ξαναπαω. Διαβαζοντας λοιπον ολα αυτα περι "κοψαχείλας" θελησα να μαθω αν υπαρχουν ακομα τα συντριμια της εκει κοντα στον Πυργο των Χρηστέων. Ρωτησα λοιπον και εμαθα πως πριν μερικα χρόνια ενα απογονος των Χρηστέων τα μαζεψε και τα τοποθετησε στο σπιτι του καπου στην Αττικη. Δεν ειμαι σε θεση να κρινω αν επραξε καλα ή κακα, αλλα μαλλον καλα επραξε γιατι αν δεν τα ειχε μαζεψει μαλλον θα ειχαν καταληξει στην καροτσα καποιου Ντατσουν....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Leon_94 την 15 Ιούλ 2024, 13:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μοναδικη παραφωνια σε ολο αυτο ειναι πως τα κομμάτια της Κοψαχείλας ειναι ακομα πεταμένα στο σημειο που εσκασε το 1936 και κανενας δεν εχει ενδιαφερθει να τα μαζεψει να τα βαλει σε ενα μουσειο εστω.
Ο Δημος το εχει περιφράξει το σημειο βεβαια αλλα μονο θαυμα ειναι που δεν εχουν παει τιποτα γυφτοι να τα παρουν για μπρουντζο και να τα πουλησουν.
Ειναι πραγματι κατι απίθανο πως και μια και μοναδικη - και τυχαια θα έλεγα - κανονιά μπορεσε και αλλαξε την ιστορια της Ελλαδας, γιατι πραγματι την αλλαξε. Εχω μείνει 10 μερες στην Σελίνιτσα πριν 20 και πλεον χρονια και φετος σκοπευω να ξαναπαω. Διαβαζοντας λοιπον ολα αυτα περι "κοψαχείλας" θελησα να μαθω αν υπαρχουν ακομα τα συντριμια της εκει κοντα στον Πυργο των Χρησταίων. Ρωτησα λοιπον και εμαθα πως πριν μερικα χρόνια ενα απογονος των Χρησταιων τα μαζεψε και τα τοποθετησε στο σπιτι του καπου στην Αττικη. Δεν ειμαι σε θεση να κρινω αν επραξε καλα ή κακα, αλλα μαλλον καλα επραξε γιατι αν δεν τα ειχε μαζεψει μαλλον θα ειχαν καταληξει στην καροτσα καποιου Ντατσουν....
A τα πήραν τελικά? Πρέπει να έγινε πρόσφατα γιατι ήταν ακόμα εκεί τα κόμματια όταν είχα περάσει καιρο πριν.
Ειναι πραγματι κατι απίθανο πως και μια και μοναδικη - και τυχαια θα έλεγα - κανονιά μπορεσε και αλλαξε την ιστορια της Ελλαδας, γιατι πραγματι την αλλαξε. Εχω μείνει 10 μερες στην Σελίνιτσα πριν 20 και πλεον χρονια και φετος σκοπευω να ξαναπαω. Διαβαζοντας λοιπον ολα αυτα περι "κοψαχείλας" θελησα να μαθω αν υπαρχουν ακομα τα συντριμια της εκει κοντα στον Πυργο των Χρησταίων. Ρωτησα λοιπον και εμαθα πως πριν μερικα χρόνια ενα απογονος των Χρησταιων τα μαζεψε και τα τοποθετησε στο σπιτι του καπου στην Αττικη. Δεν ειμαι σε θεση να κρινω αν επραξε καλα ή κακα, αλλα μαλλον καλα επραξε γιατι αν δεν τα ειχε μαζεψει μαλλον θα ειχαν καταληξει στην καροτσα καποιου Ντατσουν....
A τα πήραν τελικά? Πρέπει να έγινε πρόσφατα γιατι ήταν ακόμα εκεί τα κόμματια όταν είχα περάσει καιρο πριν.
Ετσι μου είπε μολις χθες καποιος μονιμος κατοικος της Σελίντσας... Οχι αόριστα αλλα συγκεκριμένα...ποιος δηλαδη τα πηρε και που ακριβως τα πηγε και φυσικα δεν ειναι αναγκαιο να αναφερθουν τετοια στοιχεια εδω, αν και νομιζω πως ειναι κοινο μυστικο....
Γνωριζει καποιος να μου πει, αν εκτος απο τα 100-150 μετρα του τειχους της Βεργας απο τον κεντρικο δρομο που ειναι το μνημειο εως τον πυργισκο, σωζεται σε κανα αλλο σημειο τμημα του τειχους;
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.