Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
-
Οργισμένος
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Οργισμένος » 20 Μαρ 2025, 19:58
GoBzi έγραψε: ↑14 Απρ 2024, 20:24
Επίσης θα σου πρότεινα μετά το ccna να δεις τα certs από cloud providers. Πχ το AWS practitioner (και τα επόμενα). Υπάρχει τρελή ζήτηση για τέτοια. Πχ Solutions architect με speciality advanced networking πλερώνει από 60 μέχρι 120.
ΤΟ ΠΗΡΑ ΛΑΙΜΑΙ!!!3232!!!
Για δωσε λοιπον τα φωτα σου. Εγω στο κλαουντ , στις μεγαλες εταιρειες που ξερω, γαμαει και δερνει η Μαηκροσοφτ και γιαυτο προσανατολιζομαι για εκει. MS-102 και AZ-305 , dioti οντως γινεται πανικος απο ζητηση, νομιζω, και λεφτα. Μαλιστα τελευταια οπως παει το πραμα, το κλαουν παει ταχυτατα και στο νετγουορκινγ, δλδ κατι DNA CISCO ή MERAKI DASHBOARD , δειχνουν το δρομο... Για λεγε λοιπον γιατρε μου , τι βλεπεις.
-
Οργισμένος
από Οργισμένος » 20 Μαρ 2025, 20:03
Για την ιστορια να πω οτι η εξεταση διαρκεσε δυομιση ωρες και ειχε 89 ερωτησεις , απο τις οποιες , οι περιπου 15 εμπεριεχονταν σε 3 εργαστηρια.
Ξεκιναω και απανταω, και το παω γαμιωντας μεχρι που φτανω στα εργαστηρια. Εκει τρωω την πρωτη καρπαζα διοτι δεν γνωριζα οτι μετα την πρωτη απαντηση δεν μπορεις να ξαναγυρισεις πισω στο εργαστηριο... ΕΝ πασει περιπτωση βαλτωνω εκει , και ξαφνικα βλεπω οτι μου μενουν 20 λεπτα και 30 ερωτησεις... Καπου εκει ειπα οτι τον ηπια πανηγυρικα.
Ξεκιναω σαρωτικα και απανταω, και φτανω στην τελευταια ερωτηση 20 δευτερολεπτα πριν το τελος.. Την απανταω και τελειωνοντας ετοιμαζομαι να πατησω το κομβιο που θα μου δειξει τα αποτελεσματα. Ημουν σιγκουρος οτι θα κοπω. Το παταω και προς μεγαλη εκπληξη μου βλεπω οτι ειχα περασει και μαλιστα ανετα....
Ετσι!
-
Οργισμένος
από Οργισμένος » 20 Μαρ 2025, 20:07
klg έγραψε: ↑14 Απρ 2024, 20:10
Οργισμένος έγραψε: ↑14 Απρ 2024, 15:33
Ξεκίνησα ήδη. Διαβάζω το δωρεάν και πολύ καλά στημενο κουρς της cisco για το ccst network το οποίο τελειώνω σε 10 μέρες το πολύ, και το οποίο καλύπτει και μέρος της υλης για το ccna. Το βρισκω τρομερά ενδιαφέρον και πολύ καλά δομημένο.
Έπειτα όμως πρέπει να κάμω κάποιο κουρς για το καθαυτό ccna. Η Cisco έχει τέτοιο κουρς το οποίο μαζι με φόρο κοστιζει γύρω στη χιλιαρά και σκέφτομαι να το κάνω.
Οποίοι σχετικοί με το ccna ας δώσουν τιπς όσο αναφορά το cert η κάποιο άλλο κουρς αλλά και μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξη.
Αργότερα ως network engineer θα βάλω πλώρη φυσικά για το ccnp.
Τρομερά ενδιαφέροντα και κοντά στο παλαιό και νυν αντικείμενο εργασίας μου.
Δεν ξέρω τι παίζει πλέον 100% με την αγορά, αλλά πριν όχι και πολλά χρόνια το CCNA ήταν το de facto starting point στο network engineering. Εγώ όμως γιατί θυμόμουν ότι έκανες
data something; Πώς έγινε το pivot σε αυτό το concept.
Θελω να καμω. Αλλα το σκεφτομαι. Θελω ομως σαν τρελος. ΑΠλα κοιταζω λιγο και το χρημα τωρ, αλλα μετα θα παω εκει και θα τα δωσω ολα.
-
GoBzi
από GoBzi » 21 Μαρ 2025, 11:54
Οργισμένος έγραψε: ↑20 Μαρ 2025, 19:58
Επίσης θα σου πρότεινα μετά το ccna να δεις τα certs από cloud providers. Πχ το AWS practitioner (και τα επόμενα). Υπάρχει τρελή ζήτηση για τέτοια. Πχ Solutions architect με speciality advanced networking πλερώνει από 60 μέχρι 120.
ΤΟ ΠΗΡΑ ΛΑΙΜΑΙ!!!3232!!!
Για δωσε λοιπον τα φωτα σου. Εγω στο κλαουντ , στις μεγαλες εταιρειες που ξερω, γαμαει και δερνει η Μαηκροσοφτ και γιαυτο προσανατολιζομαι για εκει. MS-102 και AZ-305 , dioti οντως γινεται πανικος απο ζητηση, νομιζω, και λεφτα. Μαλιστα τελευταια οπως παει το πραμα, το κλαουν παει ταχυτατα και στο νετγουορκινγ, δλδ κατι DNA CISCO ή MERAKI DASHBOARD , δειχνουν το δρομο... Για λεγε λοιπον γιατρε μου , τι βλεπεις.
Συγχαρητήρια και εις ανωτερα!
Λοιπόν, AWS και Microsoft έχουν την περισσότερη ζήτηση. Δεν θυμάμαι εαν το είχα αναφέρει και παλία αλλά να ξέρεις πως τα certs τους είναι τέρμα cult-like, σε κάνουν σαν ιεραπόστολο ιεχωβά, οπότε εαν μπείς σε ενα το πιθανότερο είναι να μείνεις και εκεί. Απο την στιγμή που έχεις CCNA και σου κόβει, δεν νομίζω να σου φανούν δύσκολα τα cloud, απλά πρέπει να μάθεις ορολογίες, τι κάνει το κάθε service και πως αλληλεπιδρούν. Οι εξετάσεις είναι απο το σπιτι με webcam, οπότε η φάση είναι χαλαρή. Το Meraki δεν ξέρω εαν έχει κάποιο cert, πάντως είναι καλό να ξέρεις τα βασικά (είναι πολύ απλό σε σύγκριση με το υλικό απο το CCNA) γιατί αν και δεν εχω κάνει πολλα wifi assessments τα τελευταία χρόνια, όσα έχω κάνει ήταν πάνω σε Meraki.
-
Οργισμένος
από Οργισμένος » 21 Μαρ 2025, 16:48
GoBzi έγραψε: ↑21 Μαρ 2025, 11:54
Οργισμένος έγραψε: ↑20 Μαρ 2025, 19:58
ΤΟ ΠΗΡΑ ΛΑΙΜΑΙ!!!3232!!!
Συγχαρητήρια και εις ανωτερα!
Λοιπόν, AWS και Microsoft έχουν την περισσότερη ζήτηση. Δεν θυμάμαι εαν το είχα αναφέρει και παλία αλλά να ξέρεις πως τα certs τους είναι τέρμα cult-like, σε κάνουν σαν ιεραπόστολο ιεχωβά, οπότε εαν μπείς σε ενα το πιθανότερο είναι να μείνεις και εκεί. Απο την στιγμή που έχεις CCNA και σου κόβει, δεν νομίζω να σου φανούν δύσκολα τα cloud, απλά πρέπει να μάθεις ορολογίες, τι κάνει το κάθε service και πως αλληλεπιδρούν. Οι εξετάσεις είναι απο το σπιτι με webcam, οπότε η φάση είναι χαλαρή. Το Meraki δεν ξέρω εαν έχει κάποιο cert, πάντως είναι καλό να ξέρεις τα βασικά (είναι πολύ απλό σε σύγκριση με το υλικό απο το CCNA) γιατί αν και δεν εχω κάνει πολλα wifi assessments τα τελευταία χρόνια, όσα έχω κάνει ήταν πάνω σε Meraki.
Να σαι καλα δασκαλε. Ναι, σε σχεση με το υλικο του ccna , αυτα της μαηκροσοφτ ειναι σαν να διαβαζεις τιμοκαταλογο και μενου, ακρωνυμια και καμε οτι καμω και λοιπες μαλακιε. Καμια σχεση με ραουτινγκ, eui-64 , 16δικους, 2αδικους , και προτοκολλα ραουτινγκ και αλγορυθμους. Αλλα τι να καμω. Εχασα κατι θεσουλες οι οποιες μοιραζανε τα χιλιαρικα ωσαν καραμελες . Θα το πιω το πικρο ποτηρι. Gamvto. Αλλα μπορω και να τα συνδιασω στο μελλον ξερωγω...
-
-
- 153 Απαντήσεις
- 5120 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Φραγμένος_Τελεστής
05 Σεπ 2024, 00:32
-
-
- 225 Απαντήσεις
- 6567 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
07 Δεκ 2023, 08:53
-
-
- 119 Απαντήσεις
- 6910 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
31 Μάιος 2024, 22:31
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 268 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
23 Νοέμ 2024, 15:19
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.