φυσικά ειμαι σίγουρος,όπως ειμαι σίγουρος ότι δεν έτρωγαν άλογα,ούτε έπιναν φοραδισιο γάλα όπως οι μογγολοι κουργκαναιοι
Περι των Ινδοευρωπαιων
Re: Περι των Ινδοευρωπαιων
Και τότε γιατί φώναζαν κοροιδευτικά στον Φωκά πάλι τον καύκον έπιες, πάλιν τον νουν απώλεσας

μήπως θες να ρίξεις μια ματιά τι είναι ο καύκος;
Που εξαφανίστηκες ρε καυλιαρη οαννησεα?Δεν θα μας πεις κανέναν αρχαίο ινδοευρωπαιο που έπινε κρασί από κρανία? : 

Αυτό είναι τουλάχιστον αστείο. Πολλοί λαοί δεν άφησαν μνημεία και επιγραφές αλλά υπήρχαν πάραυτα.Juno έγραψε: ↑01 Απρ 2018, 15:01Όποιος νομίζει πως δεν είναι μπαρούφα, να μας δείξει ένα ινδοευρωπαϊκό μνημείο, μία ινδοευρωπαϊκή επιγραφή, ένα κτίριο ινδοευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής.
Γενικώς να μας φέρει μία απόδειξη ότι υπήρξε λαός από τον οποίο προήλθαν όλοι οι υπόλοιποι και μάλιστα ήταν τόσο πολιτισμένος ώστε να μας δώσει τη γλώσσα του σαν μητρική όλων των γλωσσών.
Διευκρινίζω, ότι η ινδοευρωπαϊκή θεωρία ξεκίνησε περίπου πριν από 2 αιώνες από έναν Γερμανό, σαν έρευνα των κοινών σημείων των γλωσσών για την μελέτη τους και καταλήξαμε να ψάχνουμε έναν λαό φάντασμα που τα έδωσε όλα και όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί τελικά είναι ετερόφωτοι.
Σίγουρα οι άνθρωποι προερχόμαστε από κάπου και αυτοί οι πρόγονοί μας κάπως θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους, όμως άλλο να λες για κάποιους τροφοσυλλέκτες τύπου Νεάντερταλ που έβγαζαν μονοσύλλαβες λέξεις και άλλο να λες για λαό με γλώσσα, πολιτισμό έστω ανεξέλικτο που με μετακινήσεις και εμπόριο μετέδωσε τα φώτα του σε όλους. Αυτό βολεύει μόνον Αγγλάκια, Γερμανάκια κλπ να αποβάλλουν το κόμπλεξ των ετερόφωτων του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού (Ελληνικού βασικά).
Κάπως πρέπει να εξηγηθούν οι δομικές και λεξιλογικές ομοιότητες στις Ευρωπαϊκές, Περσικές, και Ινδικές γλώσσες και διαλέκτους. Ε, η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι προέρχονται από μια κοινή. Δεν θέλει πολύ "κλικ-κλικ"... Και μη μου πεις ότι τα πήραν από τους Έλληνες, γιατί δεν περίμεναν εμάς για να μάθουν καθημερινές λέξεις και αριθμούς, όπως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έφτασαν ποτέ οι Έλληνες στη Σκανδιναβία, την Ιρλανδία, την Αγγλία, τη Βαλτική, και την Ινδία πριν τον 4ο αιώνα π.Χ.
Όπως δεν περίμεναν τους Έλληνες για να χρησιμοποιούν ξεχωριστή λέξη για το "δεν" (not, nicht, inte κτλ) σε αντιδιαστολή με π.χ. τις Τουρκογενείς γλώσσες, που απλώς κολλάνε ένα "m" ή "n" στο μέσο του ρήματος για να δηλώσουν άρνηση. Αν γοογλαρεις θα βρεις πολλά τέτοια κοινά δομικά στοιχεία των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών.
Αστειότητες επίσης τα περί κομπλεξ Γερμανών και Άγγλων... Θα αισθανόσουν εσύ κάποιο κομπλεξ αν ο προπροπάππους ενός γνωστού σου ήταν τραγουδιστής; Από πού και ως πού αισθάνονται εκείνοι επειδή οι προπροπρο.........παππούδες μας ήταν... αυτοί που ήταν; Αρκετά με αυτές τις αρλούμπες. Κανένας δεν σε ζηλεύει και κανένας δεν σε λαμβάνει υπόψιν
Το αιώνιο παράμυθι για μικρα παιδιά,ότι δήθεν οι λέξεις της καθημερινότητας δεν δανείζονται.Αυτό είναι τουλάχιστον αστείο. Πολλοί λαοί δεν άφησαν μνημεία και επιγραφές αλλά υπήρχαν πάραυτα.
Κάπως πρέπει να εξηγηθούν οι δομικές και λεξιλογικές ομοιότητες στις Ευρωπαϊκές, Περσικές, και Ινδικές γλώσσες και διαλέκτους. Ε, η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι προέρχονται από μια κοινή. Δεν θέλει πολύ "κλικ-κλικ"... Και μη μου πεις ότι τα πήραν από τους Έλληνες, γιατί δεν περίμεναν εμάς για να μάθουν καθημερινές λέξεις
Λες και Εμεις σημερα δεν λεμε πόρτα αντί για θύρα,δεν λεμε ντουλάπι αντί για έρμαριο,δεν λέμε το τουρκικό μπαμπας αντί για το πατέρας.
Θα σε πω ομως και μια άγνωστη στους πολλούς ιστορία μι ας άλλης καθημερινής λέξης.Ό Ομηρος και ο Ησίοδος ήξεραν μόνο τη λέξη όρος.Μας λέει ξαφνικά ο Ηρόδοτος ότι οι ντόπιοι σε μια Ελληνική αποικία,όνομαζαν τον σωρό βουνό.Αυτή η λέξη λοιπόν,εδώ και χιλιάδες χρόνια ,αντικατέστησε στην καθημερινότητα μας την Ελληνική λέξη όρος.
Μην ψάχνεις λοιπόν φίλε μου λογική στα γλωσσικά δάνεια καιμην αφήνεις τους διάφορους τραμπακουλες του δήθεν ορθολογισμού να σε κοροϊδεύουν
Εγώ θεωρώ την ΙΕ θεωρεία λάθος.
Από όλα τα έθνη που "ανήκουν" στην "ΙΕ γλώσσα" ποια αναφέρονται με το ίδιο όνομα από τότε μέχρι τώρα;
Από όλα τα έθνη που "ανήκουν" στην "ΙΕ γλώσσα" ποια αναφέρονται με το ίδιο όνομα από τότε μέχρι τώρα;
Να σου πω κάτι, χωρίς διάθεση επίθεσης;
Όταν γράφεις κάτι με τόση σιγουριά, (εγώ την ΙΕ θεωρία τη θεωρώ λάθος)

για ένα ζήτημα που είναι αρκετά περίπλοκο επιστημονικά, χωρίς να παρουσιάζεις το παραμικρό στοιχείο
και ταυτόχρονα κάνεις ορθογραφικό λάθος, πώς να το πω ...αδυνατίζεις τη θέση σου
Αν δεν έγραφες με τόση έπαρση, προφανώς δεν θα επεσήμανα το λάθος
Το περί έπαρσης εσύ το συμπεραίνεις. Μια πληροφορία έδωσα για να συνεχίσω. Το συναισθηματισμό τον βάζει αυτός που διαβάζει την πληροφορία, μάλλον λόγω προσωπικότητας του, ίσως το πως νιώθει εκείνη την στιγμή κτλ. Ωραίο θέμα για νήμα...
Και γιατί να μην έχω σιγουριά; Μέχρι αποδείξεως του εναντίον όταν πιστεύω κάτι, το πιστεύω Ή δεν το πιστεύω. "ΕΓΩ" έγραψα.
Μερικές φορές δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω το ποστ λόγω εργασίας και κάνω ορθογραφικά λάθη ή μπορεί και συντακτικά. καλή θέληση να υπάρχει...
Και γιατί να μην έχω σιγουριά; Μέχρι αποδείξεως του εναντίον όταν πιστεύω κάτι, το πιστεύω Ή δεν το πιστεύω. "ΕΓΩ" έγραψα.
Μερικές φορές δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω το ποστ λόγω εργασίας και κάνω ορθογραφικά λάθη ή μπορεί και συντακτικά. καλή θέληση να υπάρχει...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ksmyrn την 26 Ιούλ 2018, 14:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ό βερια είναι ορθογραφοκαυλιαρης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 359 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V