Ο σύντροφος Λαγός ειναι εθνικιστής.
Άρα ο Παλαμας ήταν Χρυσή Αυγή. Μπινγκο!

Μάθαμε στο σχολείο ότι στον εθνικισμό υπάρχει κοινή γλώσσα, θρησκεία, καταγωγή, ήθη κι έθιμα.Pertinax έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 15:37Το ίδιο είναι. Η Πατρίδα αυτή είναι η εθνική Πατρίδα, το Έθνος-Κράτος, άρα ο πατριωτισμός αυτού του τύπου ταυτίζεται με την ιδεολογία του εθνικισμού. Οι αρχαίοι Έλληνες λ.χ. δεν δήλωναν πίστη σε κάποια κοινή εθνική Πατρίδα (Ελλάδα), αλλά στις Πατρίδες Πόλεις-Κράτη.omg και tyt έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 15:16Άλλο εθνικισμός και άλλο λατρεία προς την πατρίδα.
Ο πρώτος είναι η ιδεολογία της γαλλικής επανάστασης ενώ η πατριδολατρία είναι συναίσθημα αγάπη προς την πατρίδα.
Αυτό είναι ο εθνοφυλετισμός. Να νομίζεις ότι το έθνος σου είναι ανώτερο από τα άλλα.Cloud87 έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 17:53Προσωπική άποψη. Πως καταλαβαίνω αυτές τις έννοιες.
Πατριωτισμός: Αγαπάω τη χώρα μου και τους κατοίκους της και κάνω οτι μπορώ για να προστατέψω αυτά.
Εθνικισμός: Πιστεύω οτι η χώρα μου και οι άνθρωποι της είναι καλύτεροι απ τις άλλες/Θέλω η χώρα μου να είναι καλύτερη απ τις άλλες/Θεωρώ το έθνος στο οποίο ανήκω ανώτερο απο τα υπόλοιπα.
Αυτή είναι μονάχα η πολιτισμική βάση, που από μόνη της δεν δημιουργεί συλλογική ταύτιση.omg και tyt έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 19:59Μάθαμε στο σχολείο ότι στον εθνικισμό υπάρχει κοινή γλώσσα, θρησκεία, καταγωγή, ήθη κι έθιμα.
Το θέμα είναι ότι χωρίς τη μεσολάβηση του εθνικισμού ένας Κρητικός ή ένας Αθηναίος δεν θα έδιναν δεκάρα για τις Σκουριές ή για τη Μακεδονία.Η αγάπη για την πατρίδα μπορεί άνετα να μην περιλαμβάνει τον εθνικισμό. Περιλαμβάνει σίγουρα και το έδαφος. Για παράδειγμα κάποιος που αγαπά την πατρίδα δεν μπορεί να είναι σύμφωνος με την καταστροφή στις Σκουριές.
Όχι ήταν ΝΔ.deCaritaine έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 17:44Ο Παλαμας ήταν εθνικιστής.
Ο σύντροφος Λαγός ειναι εθνικιστής.
Άρα ο Παλαμας ήταν Χρυσή Αυγή. Μπινγκο!
1. Κρίνουμε την κατάσταση στην αρχαία Ελλάδα με τα διδάγματα του εθνικισμού. Ο Γκέρνελ έγραψε μία πολύ καλή σχετική μελέτη.
Καθένας έχει τα προσωπικά του στάδια. Δεν απόλαυσα τόσο τον Παλαμά, όσο από τα 40 κι ύστερα. Αυτά είναι πορείες.sys3x έγραψε: ↑17 Οκτ 2018, 15:26Αηδίες, από 14-15 χρονών δάκρυζα με τα γραπτά του, είναι σαν να λες ότι χρειάζεται να ωριμάσεις για να γευτείς την ομορφιά της μουσικής του Μπαχ ή του Μπετόβεν, αυτή ακριβώς είναι η μαεστρία τους ότι δεν χρειάζεται. Σίγουρα όταν "ωριμάζεις" αρχίζεις να "γεύεσαι" περισσότερα πράματα αλλά δεν αλλάζει κάτι από τα τα προηγούμενα.
Οι μόνες συμμορίες που εκμεταλλεύονται ταλέντα είναι ο πολιτικός σου χώρος.Cavaliere έγραψε: ↑18 Οκτ 2018, 00:24Εγώ, έχω μια απορία. Είναι ο εθνικισμός που έδωσε το ταλέντο στον Παλαμά, ή ο Παλαμάς, ως εθνικιστής, με το ταλέντο εξέφρασε πράγματα; Ήταν ο Ρίτσος κομουνιστης και γι΄αυτό ήταν άριστος ποιητής -και μη μου πείτε πως ο Επιτάφιος είναι μάπα.Όχι, κύριοι. Οι ιδεολογίες δεν πρέπει να καπηλεύονται το αλέντο κανενός. Ο ποιητής επιλέγει την ιδέα, κι όχι η ιδέα τον ποιητή. Δηλαδή, κάθε εθνικιστής μπορεί να γράψει όπως ο Παλαμάς; Ή κάθε κομουνιστής όπως ο Γκόρκι; Μαλακίες. Άλλη μια προσπάθεια συμμοριών να καπηλευτούν ταλέντα. Ναι, ο Αποστόλου και ο Κασιδιάρης είναι οι επίγονοι του Παλαμά. Στα...μαχαίρια.
Παπαριές, Μαρίτσαμ. Πίσω από όλη τη συζήτηση βρίσκεται ένα είδος προσεταιρισμού του συγκεκριμένου ποιητή. Ο Παλαμάς ήταν εθνικιστής, ο Μπαμπής ο νεφροκόπτης με τη φαλτσέτα δηλώνει εθνικιστής, άρα ο Μπάμπης είναι Παλαμάς.Golden Age έγραψε: ↑18 Οκτ 2018, 13:01Οι μόνες συμμορίες που εκμεταλλεύονται ταλέντα είναι ο πολιτικός σου χώρος.
Απο εκεί και πέρα, δεν υπάρχει καμμία "εκμετάλλευση" του Παλαμά. Απάντηση σε κάτι προκατειλημένους ψευτοξερόλες υπάρχει, που προσπαθούσαν να "διαψεύσουν" αποδεδειγμένη δήλωσή του.
Πίσω απο τη δική σου προσπαθεια βρίσκεται μια (εμμονική) απόπειρα προπαγάνδας κατα της ΧΑ (και να φανταστείς, η σελίδα Εθνικό Κράτος είναι ακομμάτιστη). Κάνε κι εσύ την εκδοτική προσπάθεια που κάνουν οι (επίσης ακομμάτιστες) εκδόσεις Νέα Γενεά (με τις οποίες σχετίζεται η σελίδα) και μετά μιλάς για "φαλτσέτες". Ο "Μπάμπης ο φαλτσέτας" ήτανε χαρακτηριστική φιγούρα των δικών σου κάποτε και προσπαθούσαν να τον κρύβουν πίσω διανουμένους (ενίοτε τους έβαζαν να υπογράφουν και δηλώσεις συμπαράστασης στον "αγωνιστή").Cavaliere έγραψε: ↑18 Οκτ 2018, 13:06Παπαριές, Μαρίτσαμ. Πίσω από όλη τη συζήτηση βρίσκεται ένα είδος προσεταιρισμού του συγκεκριμένου ποιητή. Ο Παλαμάς ήταν εθνικιστής, ο Μπαμπής ο νεφροκόπτης με τη φαλτσέτα δηλώνει εθνικιστής, άρα ο Μπάμπης είναι Παλαμάς.Golden Age έγραψε: ↑18 Οκτ 2018, 13:01Οι μόνες συμμορίες που εκμεταλλεύονται ταλέντα είναι ο πολιτικός σου χώρος.
Απο εκεί και πέρα, δεν υπάρχει καμμία "εκμετάλλευση" του Παλαμά. Απάντηση σε κάτι προκατειλημένους ψευτοξερόλες υπάρχει, που προσπαθούσαν να "διαψεύσουν" αποδεδειγμένη δήλωσή του.