Τελείωσε ο Εμφύλιος το 1974;Θεωρητικά ναι...στην πράξη η δεξια ρητορική παρέπεμπει στον Εμφύλιο και σπέρνει το μίσος..

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Kiki mat
Phorum.gr user: Dela

Re: Τελείωσε ο Εμφύλιος το 1974;Θεωρητικά ναι...στην πράξη η δεξια ρητορική παρέπεμπει στον Εμφύλιο και σπέρνει το μίσος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 15 Αύγ 2020, 20:26

run έγραψε:
15 Αύγ 2020, 20:08
Kiki mat έγραψε:
15 Αύγ 2020, 19:17
run έγραψε:
15 Αύγ 2020, 17:54

τοσες σφαγες εκαναν τα συντροφια και δε λεω μελιγαλα αλλα και την καταβοθρα της φενεου

την καταβοθρα της ορεινης ναυπακτιας και τα γιουρα στη δυτικη φθιωτιδα

πρωτα οι φονιαδες εβγαλαν μαχαιρι και μετα κλαιγόντουσαν που τα θυματα τους πηραν εκδικηση

για αυτό και εμφύλιος πρωτη φση 1943-1945 β φαση 1946-1949

στον εμφυλιο και οι δυο αντιμαχόμενοι προβαινουν σε φριχτα εγκληματα που τα περσοτερα κινητρο εχουν την αντεκδικηση

το τι γινεται στον εμφυλιο νομιζω πρωτος ειχε περιγραψει το φαινομενο ο θουκιδιδης
Ναι λόγω αντεκδίκησης έγινε το σκηνικό...
οι φονοι και βασανιστήρια από πολιτες για αυτό το λογο εγιναν

η πολιτικη που ακολουθησε κατά των κουμουνιστων το κρατος ηταν άλλη περιπτωση

σαυτη η αστυνομια και ο στρατος οργανα του ελληνικου κρατους κληθηκαν να καταστειλουν την κουμουνιστικη απειλη,ολη η βορεια ελλαδα αν νικουσαν τα φερέφωνα της μοσχας χανονταν υπερ βουργαριας γιουγκοσλαβιας και αλβανιας

και τα καταφερε με τη βοηθεια των αγγλων και μετα το 1947 των αμερικανων

από κει και περα εγιναν οσα γινονται σε εμφυλιο,δολοφονιες βασανιστήρια,εξοριες και δεν εγιναν τετοια μονο στην ελλαδα ααλλα σε κάθε χωρα με εμφυλιο

παλλιοτερα στην κορεα στο βιετνμ στη λατινικη αμερικη στην αφρικη
Ένας μαλακας από τα γραφεία του ΚΚΕ έχει ενστάσεις για το βιετναμ και ηρθε και μου το πε σε παραλήρημα μου από πυρετό . Είμαι από παιδί φιλάσθενη έχω καμμένο εγκεφαλο από πυρετό... Στις παραισθήσεις στο 40,5 περίπου ειχα τα συνηθισμένα μου οράματα , Ντοκυμαντέρ πολέμου , τηλεόραση δεν πολυεβλεπα , βλέπω ταινίες στην ζουλα , λοιπόν κάπου εκεί στο δάσος που εξελισόταν η μάχη όμορφα και καλά με βιετναμ πετιέται ένας που ορκιζομουν μου ναι τόσο γνωστός ..δήθεν μεταμφιεζοταν σε θύμα πολέμου ....Ήμουν δεκατρία χρόνων ,δεν ξανακανα πυρετό και πρι ν λίγα χρόνια στα 33 περίπου έκανα τρεις εβδομάδες πυρετό . Υποψιαζομαι ότι έχω αθροιτικά από τα τέσσερα μου χρόνια

run
Phorum.gr user: ran

Re: Τελείωσε ο Εμφύλιος το 1974;Θεωρητικά ναι...στην πράξη η δεξια ρητορική παρέπεμπει στον Εμφύλιο και σπέρνει το μίσος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 15 Αύγ 2020, 20:30

Kiki mat έγραψε:
15 Αύγ 2020, 20:26
run έγραψε:
Kiki mat έγραψε:
15 Αύγ 2020, 19:17

Ναι λόγω αντεκδίκησης έγινε το σκηνικό...

σαυτη η αστυνομια και ο στρατος οργανα του ελληνικου κρατους κληθηκαν να καταστειλουν την κουμουνιστικη απειλη,ολη η βορεια ελλαδα αν νικουσαν τα φερέφωνα της μοσχας χανονταν υπερ βουργαριας γιουγκοσλαβιας και αλβανιας

από κει και περα εγιναν οσα γινονται σε εμφυλιο,δολοφονιες βασανιστήρια,εξοριες και δεν εγιναν τετοια μονο στην ελλαδα ααλλα σε κάθε χωρα με εμφυλιο

Ένας μαλακας από τα γραφεία του ΚΚΕ έχει ενστάσεις για το βιετναμ και ηρθε και μου το πε σε παραλήρημα μου από πυρετό . Είμαι από παιδί φιλάσθενη έχω καμμένο εγκεφαλο από πυρετό... Στις παραισθήσεις στο 40,5 περίπου ειχα τα συνηθισμένα μου οράματα , Ντοκυμαντέρ πολέμου , τηλεόραση δεν πολυεβλεπα , βλέπω ταινίες στην ζουλα , λοιπόν κάπου εκεί στο δάσος που εξελισόταν η μάχη όμορφα και καλά με βιετναμ πετιέται ένας που ορκιζομουν μου ναι τόσο γνωστός ..δήθεν μεταμφιεζοταν σε θύμα πολέμου ....Ήμουν δεκατρία χρόνων ,δεν ξανακανα πυρετό και πρι ν λίγα χρόνια στα 33 περίπου έκανα τρεις εβδομάδες πυρετό . Υποψιαζομαι ότι έχω αθροιτικά από τα τέσσερα μου χρόνια
υγιεινη διατροφή απεφυγε ζαχαρη και αλατι
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Kiki mat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 15 Αύγ 2020, 20:37

run έγραψε:
15 Αύγ 2020, 20:30
Kiki mat έγραψε:
15 Αύγ 2020, 20:26
run έγραψε:

υγιεινη διατροφή απεφυγε ζαχαρη και αλατι
Κάνω ζάχαρη δεν ετρωγα χρόνια,δεν μου άρεσε καν ..αλλά έφτανε το ζάχαρο μου κάτω από το φυσιολογικό. Τ ην έφαγα με το ζόρι για να αποκτησω φυσιολογικές τιμές. Τώρα έχω εντάξει την ζάχαρη στην ζωή μου . Για το αλάτι με πολύ φειδώ το χρησιμοποιώ και ήμουν υποτασικια . Τρώω τώρα και κανά αλμυρό αμα νιώθω ζάλη .

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 15 Αύγ 2020, 20:56

Έπεφτε το ζάχαρο κάτω από το φυσιολογικό επειδή δεν έτρωγες ζάχαρη. :smt005:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 15 Αύγ 2020, 23:43

Chainis έγραψε:
15 Αύγ 2020, 19:23
Χαοτικός έγραψε:
15 Αύγ 2020, 18:53
Chainis έγραψε:
15 Αύγ 2020, 16:19

Όχι δεν είπες καλά.
Το 46-49 για παραδειγμα δεν έχει σχεση με Γερμανούς.
Και είναι και η πρόταση που έκοψες.

Ολοι αγώνες του έθνους είναι αγώνες του έθνους και πάντα οι φτωχοί και κατατρεγμένοι πρωτοστατούσαν.
Επίσης οι Γερμανοί επίσης κυνηγούσαν τους κομμουνιστές. Ένα πράγμα είστε.
Οχι δεν πρωτοστατούν οι φτωχοί, οι μεγαλύτερες επιτυχίες οφείλονται στην πολιτική ηγεσία της χώρας σε φωτισμενους πολιτικούς και σε ικανά επιτελεία του στρατού (Επτάνησα, Θεσσαλία, Βαλκάνιοι πολεμοι, 1940)
Αν δεν ήταν ο Βενιζέλος και ο Γεώργιος του 12 οι φτωχοί θα ήταν στο σπίτι τους να ξύνουν τ αρχιδια τους.

Οι Γερμανοί κυνηγουσαν όποιον τους πολεμούσε γι αυτό κυνηγουσαν και τον ΕΔΕΣ και την ΕΟΚ στην Κρήτη.
Κανένα μονοπώλιο δεν είχαν οι κομουνιστές στον πατριωτισμό και το μεγαλύτερο μερος της προσπάθειας τους ήταν να εξαφανίσουν τους πολιτικούς τους αντιπαλους κι όχι τους Γερμανούς.

Δες ξανά την υπογραφή μου.
Δεν ξέρω κανέναν πολιτικό που πολέμησε. Το αίμα το χύνουν οι φτωχοί. Τους κομμουνιστές τους κυνηγούσε αρχικά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα άρα και όλοι οι λακέδες του/ Παγκοσμίως όχι μόνο στην Ελλάδα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 16 Αύγ 2020, 00:46

πατησιωτης έγραψε:
15 Αύγ 2020, 17:49

Το 1989 τελείωσε όχι επειδή υπέγραψε ο Σαμαράς αλλά επειδή εξαφανίσθηκε ο λόγος του εμφυλίου με την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και την ενοποίηση της Ευρώπης.Ο εμφύλιος δεν ήταν παρά τοπικό επεισόδιο του ψυχρού πολέμου και τερματίσαντος του ψυχρού πολέμου πέρασε στην ιστορία και αυτός.
Τώρα ότι τρώνε τα ρούχα τους με αυτόν κάποιοι 30 χρόνια μετά είναι δικό τους πρόβλημα.
Δεν είναι έτσι καθώς παρότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, η κατάρευση του ανατολικού μπλοκ συνέβη τον Νοέμβριο του 1989 και φυσικά ουδείς μπορούσε να προβλέψει τις ακριβείς εξελίξεις.
Τα παραπάνω γεγονότα είχαν προηγηθεί και αντανακλούσαν στην ωρίμανση των γεγονότων προς εθνική συμφιλίωση.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Kiki mat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 16 Αύγ 2020, 01:02

Μηχανικός έγραψε:
15 Αύγ 2020, 20:56
Έπεφτε το ζάχαρο κάτω από το φυσιολογικό επειδή δεν έτρωγες ζάχαρη. :smt005:
Δεν ετρωγα γενικως

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 16 Αύγ 2020, 11:43

Chainis έγραψε:
15 Αύγ 2020, 19:08
Γιάννης έγραψε:
15 Αύγ 2020, 16:46
Chainis έγραψε:
15 Αύγ 2020, 16:33

Μπροστά σε όσους σακάτεψαν οι κομουνιστές και στα σπίτια που έκλεισαν από το 43 μέχρι το 49 ήταν ελάχιστοι.
Συγκρίνεις 6 χρόνια έναντι 31; Τι ωραία που τα λες...
Συγκρίνω την δράση των μεν και των δε.
Ναι, αλλά συγκρίνεις τελείως μονόπλευρα. Get your facts right.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 16 Αύγ 2020, 11:44

Golden Age έγραψε:
15 Αύγ 2020, 17:56
Γιάννης έγραψε:
15 Αύγ 2020, 16:21

ΥΓ2: Δικτατορία, όχι "επανάστασις"
Αυτό ισχύει για το καθεστώς των Μπολσεβίκων
Όχι, ισχύει για το πραξικόπημα του 1967.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 16 Αύγ 2020, 11:48

run έγραψε:
Γιάννης έγραψε:
Kiki mat έγραψε:
15 Αύγ 2020, 16:05

Oχετος σκέτος εγώ σαν απόγονος μεγάλων πουσταριων δεν μπορώ να πω πολλά . Όχι τίποτα άλλο αλλά αγάπησαμε τα απόβλητα. Ή γιαγιά μας βασανιστήκε στην πλατεία του χωριού και το εγγόνι της παντρεύτηκε με το εγγόνι του βασανιστή της ... Σακατεμενη οδηγήθηκε στην Μακρονησο ,πέθανε σε βαθια γεράματα . Έζησε όλην την ζωη της μετά το συμβάν κυρίως ξαπλωμένη στο κρεβάτι... .
Μετά από τόσους ανθρώπους που σακατέψανε και μετά από τόσα σπίτια που κλείσανε με τις ρουφιανιές τους, έχουν και το θράσος να μιλάνε τα ακροδεξιά βοθρολύματα. Αν είχαν έστω και λίγη εναπομένουσα αξιοπρέπεια θα πήγαιναν να κάνουν κάτι χρήσιμο, π.χ. να αυτοκτονήσουν.

ΥΓ1: Εμφύλιος, όχι "συμμοριτοπόλεμος".

τοσες σφαγες εκαναν τα συντροφια και δε λεω μελιγαλα αλλα και την καταβοθρα της φενεου

Μυθολογία και μούφες όλα εκτός από τον Μελιγαλά (ο οποίος ήταν μαζική εκτέλεση δοσιλόγων και ταγματασφαλιτων - τα ντεμέκ ονόματα ανήλικων προστέθηκαν στη λίστα μεταγενέστερα για ξεκάρφωμα, στα πλαίσια της δεξιάς προπαγάνδας)

Άβαταρ μέλους
περαστικος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστικος » 16 Αύγ 2020, 11:52

Γιάννης έγραψε:
16 Αύγ 2020, 11:48
run έγραψε:
Γιάννης έγραψε:

Μετά από τόσους ανθρώπους που σακατέψανε και μετά από τόσα σπίτια που κλείσανε με τις ρουφιανιές τους, έχουν και το θράσος να μιλάνε τα ακροδεξιά βοθρολύματα. Αν είχαν έστω και λίγη εναπομένουσα αξιοπρέπεια θα πήγαιναν να κάνουν κάτι χρήσιμο, π.χ. να αυτοκτονήσουν.

Μυθολογία και μούφες όλα εκτός από τον Μελιγαλά (ο οποίος ήταν μαζική εκτέλεση δοσιλόγων και ταγματασφαλιτων - τα ντεμέκ ονόματα ανήλικων προστέθηκαν στη λίστα μεταγενέστερα για ξεκάρφωμα, στα πλαίσια της δεξιάς προπαγάνδας)
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙΝ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ!!!111
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Οκτ 2020, 22:16
Το μόνο τραγούδι που αξίζει να ακουστεί για να τιμήσει το 21, θα είναι τα ουρλιαχτά των Τούρκων όταν θα πέφτουν στο κεφάλι τους τα πυρηνικά στις μεγαλύτερες τους πόλεις.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 16 Αύγ 2020, 12:33

Αρχέλαος έγραψε:
16 Αύγ 2020, 00:46
πατησιωτης έγραψε:
15 Αύγ 2020, 17:49

Το 1989 τελείωσε όχι επειδή υπέγραψε ο Σαμαράς αλλά επειδή εξαφανίσθηκε ο λόγος του εμφυλίου με την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και την ενοποίηση της Ευρώπης.Ο εμφύλιος δεν ήταν παρά τοπικό επεισόδιο του ψυχρού πολέμου και τερματίσαντος του ψυχρού πολέμου πέρασε στην ιστορία και αυτός.
Τώρα ότι τρώνε τα ρούχα τους με αυτόν κάποιοι 30 χρόνια μετά είναι δικό τους πρόβλημα.
Δεν είναι έτσι καθώς παρότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, η κατάρευση του ανατολικού μπλοκ συνέβη τον Νοέμβριο του 1989 και φυσικά ουδείς μπορούσε να προβλέψει τις ακριβείς εξελίξεις.
Τα παραπάνω γεγονότα είχαν προηγηθεί και αντανακλούσαν στην ωρίμανση των γεγονότων προς εθνική συμφιλίωση.
Οι πολιτικοί ήξεραν που πάει το πράγμα ένα χρόνο πριν.Και να μην καταλάβαιναν κατά πάσα πιθανότητα είχαν ενημερωθεί αρμοδίως από τον Μάρτιο.
Τον Μάρτιο 1989 συναντήθηκαν στη Μάλτα Μπους και Γκορμπατσωφ και διεκήρυξαν το "τέλος της Γιάλτας" που χώρισε την Ευρώπη.
Βασικό στοιχείο της διάσκεψης της Γιάλτας το 1945 ήταν η αποαναγνώριση από τους Δυτικούς της εξόριστης κυβέρνησης της Πολωνίας για λογαριασμό της οποίας είχαν μπει στον πόλεμο το 1939 :D και η αναγνώριση της κομμουνιστικής κυβέρνησης που ήθελαν οι Σοβιετικοί και η αναγνώριση κυβέρνησης χωρίς την αριστερά στην Ελλάδα,πράγμα το οποίο υλοποιήθηκε την επόμενη ημέρα ακριβώς από τη Γιάλτα με την υπογραφή της συμφωνίας της Βάρκιζας και την κατάθεση των όπλων από τον ΕΛΑΣ.
Μετά την εξαγγελία του τέλους της Γιάλτας τον Μάρτιο ακολούθησαν εκλογές σε Ελλάδα και Πολωνία τον Ιούνιο.Η πρωτοτυπία ήταν ότι στις εκλογές της Πολωνίας επετράπη για πρώτη φορά η συμμετοχή του συνδικάτου "Αλληλεγγύη" που κέρδισε όλες τις έδρες στις οποίες κατέβηκε - επειδή κάποιες δόθηκαν στο ΚΚ αριστίνδην χωρίς αντίπαλο - και ο σχηματισμός μη κομμουνιστικής κυβέρνησης μετά από μισό αιώνα ενώ ταυτόχρονα μπήκαν στην Ελλάδα αριστεροί σε κυβέρνηση πάλι μετά από μισό αιώνα.
Τυφλός να ήταν κάποιος μετά τα όσα έγιναν τον Ιούνιο θα καταλάβαινε που πάει το πράγμα.

run

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 16 Αύγ 2020, 13:34

Γιάννης έγραψε:
16 Αύγ 2020, 11:48
run έγραψε:
Γιάννης έγραψε:

οσο και να προσπαθησε το κκε να σκεπασει τις δολοφονιες καποιοι επέζησαν ζουν ακομη να πουμε ο πατερας μου και αλλοι χωριανοι που μιλουσαν για την οπλα,εκτελεστικο απόσπασμα τη λεγανε,

οποτε τα περι φαντασιας αστα

το κκε εκανε μαζικες σφαγες όχι μονο στα ταγματα ασφαλειας αλλα σε οσους οι χαφιέδες του εαμ υποδεικνυαν ως αντιδραστικο

λυπάμαι γιαννακη θυμασαι τι ειπε ο βελουχιωτσ σκοτωστε αμα νικήσουμε δεν θα το μαθει αν νικηθούμε...

νικηθηκαν και εγιναν γνωστες οι σφαγες

αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

run

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 16 Αύγ 2020, 13:41

υγ ακουγα στο χωριο και σε διπλανα να αναφερουν τα γιουρα οποιος πηγαινε εκει δεν ξαναγυρνουσε

ποιος τους πηγαινε η τοπικη οπλά, καπετανιος της τοπικης οπλα ηταν από το χωριο τραγανα

νομιζα πως τα γιουρα ηταν στην ορθρυ

μου ειπαν πως είναι στα βουνα της μακρακωμης δυτ φθιωτιδα

καταλαβες γιαννακη +δεν εξαφανισε το κκε ολους τους μαρτυρες

ο καπετανιος από την τραγανα επεζησε στον εμφυλιο,κατεβηκε στην αθηνα και σκοτωθηκε

οι ντοπιοι ειπαν πως το κκε του εκλεισε το στομα

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 16 Αύγ 2020, 16:38

Γιάννης έγραψε:
16 Αύγ 2020, 11:43
Chainis έγραψε:
15 Αύγ 2020, 19:08
Γιάννης έγραψε:
15 Αύγ 2020, 16:46

Συγκρίνεις 6 χρόνια έναντι 31; Τι ωραία που τα λες...
Συγκρίνω την δράση των μεν και των δε.
Ναι, αλλά συγκρίνεις τελείως μονόπλευρα. Get your facts right.
Όχι, προσπαθώ να ισορροπησω την μονόπλευρα καθιερωμενη στην μεταπολιτευση άποψη ότι ο κομουνιστές ήταν οι καλοί και οι δεξιοί οι κακοί.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών