Μου θυμίζεις ένα περιστατικό λίγο πριν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ.Σε κατάμεστο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο μιλάει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και μετά δέχεται ερωτήσεις.Κάποιος περίεργος τον ρωτάει : αυτός ο μονεταρισμός που επαγγέλλεται η Θάτσερ τι είναι;Zelda έγραψε: ↑19 Νοέμ 2020, 14:415 με τον Μένιο Κουτσόγιωργαπατησιωτης έγραψε: ↑19 Νοέμ 2020, 14:39Kατά τα λοιπά η Θάτσερ ήταν ένας από τους 4 ιππότες της Αποκαλύψεως που εμφανίσθηκαν περί το 1980 και τελείωσαν τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα.wooded glade έγραψε: ↑18 Νοέμ 2020, 16:23Μετά τις εκλογές του 79 τα σκληρά αβγά που την είχαν ψηφίσει έλεγαν "τι κρίμα, γιατί δεν καίμε τους ινδο-πακιστανούς τώρα αφού".
Θάτσερ,Τενγκ Χσιάο Πινγκ,Ρήγκαν και Γκορμπατσώφ.
Σκέφτεται λίγο ο Άκης και απαντά : ΔΕΝ ξέρω τι είναι αλλά με τη βοήθεια του λαικού κινήματος μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνισή της το 1979 μου θύμισε τη φράση "ο Ιορδάνης εστράφη προς τα οπίσω".
Τη δεκαετία του 70 δεν υπήρχε θέμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα αλλά μόνο κρατικοποιήσεων.Ο Καραμανλής είχε κρατικοποιήσει κάποια,ο Παπανδρέου επαγγελλόταν και άλλα και οι πιο αριστεροί όλα εκτός από τα περίπτερα.Οτι θα υπάρχει πολιτικός που θα πουλήσει κρατικές επιχειρήσεις σε ιδιώτες και μάλιστα ότι θα εκλεγεί με παρόμοιο πρόγραμμα ήταν αδιανόητο.
Την ημέρα των εκλογών ήμουν σε εκδρομή στην Κρήτη και συζήτησα με Άγγλους τουρίστες.Τους ρωτούσα μα την υποστηρίζετε για να πουλήσει όλα αυτά σε ιδιώτες και μου έλεγαν ναι και δεν το πίστευα.