Κανένας ακαδημαϊκός δεν έχει πει ποτέ ότι η WIkipedia είναι αναξιόπιστη. Δεν ξέρω από ποιο μέρος του εγκεφάλου σου το βγάζεις αυτό. Το αντίθετο συμβαίνει, η έρευνα έχει δείξει ότι η Wikipedia είναι πλέον η πιο αξιόπιστη εγκυκλοπαίδεια.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑03 Νοέμ 2023, 13:26Μπρο, μπερδεύεις την ιστορία με την εφημερίδα. Και δεν ξέρω αν θα σε τσούξει πιο πολύ αν σου θυμίσω ότι δεν το λέω εγώ αλλά οι ακαδημαϊκοί.hellegennes έγραψε: ↑03 Νοέμ 2023, 13:19Ιστορικοί την γράφουνε. Εγκυκλοπαίδεια είναι και μάλιστα μακράν η πιο αξιόπιστη, γιατί έχει άμεσα διαθέσιμες τις πηγές για να τις ελέγξεις. Αν λες ότι η Wikipedia είναι απόψεις ατόμων και όχι άρθρα στοιχειοθετημένα από πρωτογενείς πηγές τότε δεν ξέρεις τι είναι η Wikipedia και πώς δουλεύει ούτε έχεις μπει ποτέ να δεις στα σχόλια της κάθε σελίδας τις ατελείωτες συζητήσεις και κανόνες για το τι είναι πρωτογενής αξιόπιστη πηγή και πόσο σθεναρά φρουρούνται τα σημαντικά εγκυκλοπαιδικά άρθρα από στρατιές εθελοντών που προσπαθούν να εξαλείψουν κάθε ίχνος προσωπικής άποψης από το κείμενο και ισχυρισμών χωρίς πρωτογενείς πηγές.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑03 Νοέμ 2023, 11:50Θα.σου πω ένα μυστικό. Αλλά μην το πεις πουθενά. Στη Wikipedia γράφουν τύποι χειρότεροι από εμένα. Δεν την γράφουν ιστορικοί.
Γιατί εδώ μέσα έχουμε μπερδέψει τη βούρτσα με την πούτσα και τους ακαδημαϊκούς με τους μπακάληδες.
Ίσως να σε μπερδεύει το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια αποθαρρύνουν τους φοιτητές να ψάχνουν πληροφορίες για το αντικείμενό τους σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εγκυκλοπαίδεια, γιατί οι εγκυκλοπαίδειες δεν είναι πρωτογενείς πηγές. Δεν υπάρχει κάποια οδηγία μόνο για την Wikipedia, απλά αυτή αναφέρεται πιο συχνά γιατί είναι η πλέον προσβάσιμη (ποιος φοιτητής έχει στο δωμάτιό του εγκυκλοπαίδεια σήμερα;).
Εντούτοις, σε όλα τα πανεπιστήμια η οδηγία είναι ότι αν είναι να συμβουλευτείς κάποια εγκυκλοπαίδεια για να σε βοηθήσει σε κάποια έρευνα, να προτιμήσεις την Wikipedia γιατί έχει πρωτογενείς πηγές παντού και μπορείς να κατευθυνθείς προς αυτές για να αντλήσεις ο ίδιος τις απαιτούμενες πληροφορίες. Επίσης γιατί συχνά τα άρθρα της σού δίνουν γενικές κατευθυντήριες γραμμές για έρευνα σε έναν τομέα και ακόμη και επαγγελματίες ερευνητές παραδέχονται ότι την χρησιμοποιούν για να ξεκινήσουν να ψάχνουν πληροφορίες σε έναν τομέα που δεν είναι του αντικειμένου τους.