November 14 2014, Athens
ΣΥΡΙΖΟΘΕΩΡΕΣ
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κοντά σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Πιθανοτικώς πως κατ' εμένα, απλά χρονικώς κατ' άλλους.
Σχετικά με μία τέτοια κυβέρνηση ακούγεται και το "... να τη δοκιμάσουμε".
Και για ένα πήδημα από την Ακρόπολη μπορεί να πει κανείς "... να το δοκιμάσουμε", αλλά λέγεται.
Τι θα (μας) κάνει μία τέτοια κυβέρνηση μόνο σε επίπεδο θεωριών μπορεί να το συζητάει κανείς αυτή τη στιγμή.
Θα μας κάνει ότι έκανε ο αράπης στη Τζούλια βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά το πόσο ακριβώς είναι το θέμα μας.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Θεωρία 1: Θα σαρώσει. Η μεγάλη σοσιαλιστική Ευρώπη με εκπληκτικές προσποιήσεις κάτω από την ηγεσία του μάγου Αλέξις θα ανατρέψει κάθε
μνημονιακή αντίσταση. Θα είναι pay-pay-pay για τη Μέρκελ και θα έρθουν και οι Γερμανικές αποζημιώσεις.
Θεωρία 2: Θα γίνει γατάκι της Μέρκελ, όπως και οι δύο γνωστοί μας Μπέννυ-Αντουάν.
Θεωρία 3: Θα τα κάνει μπάχαλο και δε θα υπάρχει ούτε σπαρματσέτο να ανάψουμε.
Πιστεύω ότι το (1) είναι λίγο extreme, αν και θα επισύρω την μήνιν των σεβαστών κ.κ. syriza-οπαδών για τις αμφισβητήσεις μου.
Πιστεύω ότι και το (3) θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται extreme αν δεν προέκυπτε από τα τρελά που πετάνε οι ίδιοι κάθε λίγο (εθνικός προϋπολογισμός που θα αποτελείται από τις απλήρωτες αποζημιώσεις, δραχμή, κουμπιά IOU και άλλα).
Εκεί που έχω καταλήξει εγώ είναι το εξής:
Χούντα μέσα - μνημόνιο έξω
Είναι ένα modus operandi και ένα accomodation scheme που το ξέρουν όλοι αλλά δεν το λένε δημόσια.
Τι θα παίζει ;
Θα παίζει ότι η Μέρκελ θα παίρνει αυτά που της χρωστάμε, η "εξυπηρέτηση του χρέους". Θα παίρνει και λιμάνια, αβγά, λεμόνια, κουνέλια και ότι υπάρχει κανονικά.
Στο εσωτερικό θα υπάρχει νεομαρξιστικός οικονομικός βούρδουλας. Πρακτικά απαγόρευση του ελευθέρου εμπορίου πλην πολυεθνικών - οι τυχεροί που θα βρίσκουν δουλειά θα γίνονται ΔΥ. Οικονομία ηλεκτρικού ρεύματος αλά Αφγανιστάν. Ποδιές στα σχολεία (που θα είναι ροζ χρώματος όμως). ΕΝΦΙΑ κλπ στο +400%. Φόρος καταθέσεων από το πρώτο ευρώ.
Εμένα αυτή είναι η θεωρία μου και δεν πρόκειται να διαψευσθεί, εκτός αν γίνει fail και κερδίσουν τα Νδσόκια. Σε μιά τέτοια περίπτωση συνεχίζει η σημερινή χουντίτσα που ξέρετε.