Έκανα σωματική «θεραπεία» για λίγο, καλά ήταν, αλλά το μυαλό μου είναι αλλού... η ψυχή μου είναι χάος, γι' αυτό δε λύνεται με σωματικό τρόπο.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑23 Μαρ 2025, 22:03Αυστηρή δίαιτα για καθημερινή άσκηση με έμφαση στο τρέξιμο, βάδισμα ή στο κολύμπι. Σε έναν μήνα θα είσαι καλύτεραΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑23 Μαρ 2025, 20:41Χωρίς να θέλω να πω πολλές πληροφορίες, θα σας εκθέσω τα προβλήματα μου συνοπτικά. Παρακαλώ, λίγη προσοχή...
Το βασικό είναι ότι όλα είναι ψυχολογικά. Και τα επαγγελματικά ακόμη μπερδεύονται και γίνονται γάμησέ τα.
Η ψυχολογία μου είναι σκατά. Έχω παθολογικές εμμονές με τις επαγγελματικές προοπτικές, τις επιλογές, τις σπουδές.
Τέλειωσα το πρώτο πτυχίο με άριστα και πάω στο δεύτερο. Ανακαλύπτω, βέβαια, ότι όλο αυτό είναι μια νοσηρή φάση και δεν είμαι ο εαυτός μου.
Τώρα με την κατάθλιψη, δεν έχω κουράγιο να γράψω ούτε αυτές τις γραμμές.
Δε σκέφτομαι αντικειμενικά, δε μ' αρέσει τίποτα κατά βάθος και μ' αρέσουν όλα εξίσου.
Το «δώσε χρόνο στον εαυτό σου» δε με βοηθάει, γιατί τα όνειρα και οι προσδοκίες γίνονται τέρατα.
Ζω σ' έναν λαβύρινθο.
Ευχαρίστως θα μπορούσα να εξηγήσω τα θέματά μου περισσότερο δομημένα λογικά, αλλά δεν έχω ιδέα από που να το πιάσω.
Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι είστε κατάλληλοι σύμβουλοι, αλλά οποιαδήποτε ιδέα και να πυροδοτήσετε μπορεί να βγει σε καλό. Θέλω ανατροφοδότηση, όσο παράλογη και αν είναι.
Είμαι σε αδιέξοδο. Βρείτε μου λύση.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Re: Είμαι σε αδιέξοδο. Βρείτε μου λύση.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Εγώ δεν βγάζω άκρη από τα γραφόμενά σου
Αλλά θέλω να ρωτήσω
Με πόσα τη βγάζεις τώρα? Θέλω να πω, δεν είσαι πλεον γενιά των 700, κατα κάποιον τρόπο, πρέπει να έχεις μεγαλώσει. ή όχι?
Δες το και συνδυαστικά με αυτό:
Αλλά θέλω να ρωτήσω
Με πόσα τη βγάζεις τώρα? Θέλω να πω, δεν είσαι πλεον γενιά των 700, κατα κάποιον τρόπο, πρέπει να έχεις μεγαλώσει. ή όχι?
Δες το και συνδυαστικά με αυτό:
vagabondo έγραψε: ↑23 Μαρ 2025, 21:26Δύσκολα...Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Δεκ 2023, 20:08Εγώ έχω αποδεχθεί ότι είμαι κουίρ και είμαι έτοιμος για την πρώτη μου φορά.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
(αν παρερμήνευσα, σχωρνάτε, βαριέμαι και είδα φως και μπήκα)
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
- Γενιά της Αμαρτίας
Σήμερα ξύπνησα με πιο carpe diem διάθεση, έκανα αλλόκοτες σκέψεις το πρωί στον καθιερωμένο καφέ και με αποδέχτηκα.
Ειλικρινά, δεν ξέρω πού να πάω. Οι μέρες περνάνε και δε μένει τίποτα, όσο και να προσπαθώ τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητάς μου.
Πριν από μέρες, γούσταρα να ακούω μουσική και να ονειρεύομαι. Πλέον η μουσική είναι απλά θόρυβος, δε με ευχαριστεί σε πολύ βασικό επίπεδο, δεν ξεφεύγω, αλλά χάνομαι μόνο με την κακή έννοια.
Να έχετε στον νου σας ότι η ψυχοπαθολογία μου περιλαμβάνει τη βαριά κατάθλιψη, τα καταθλιπτικά επεισόδια. Γι' αυτό χρειάζεται να θωρακιστεί η άμυνά μου μπροστά σ' αυτά τα επεισόδια. Η διάγνωση που έχω είναι η χειρότερη δυνατή.
Αλλιώς έπρεπε να είναι η ζωή μου. Έχω τόσες γνώσεις για να την ξαναφτιάξω, αλλά το μυαλό μου επηρεάζεται από αντίθετες ιδέες, είμαι γεμάτος αντιφάσεις. Περιμένω την έμπνευση, γιατί έχω καλή έμπνευση ενίοτε.
Σκέφτομαι να φύγω για εξωτερικό για μεταπτυχιακό, ν' αλλάξω περιβάλλον και κοσμοθεωρία.
Ειλικρινά, δεν ξέρω πού να πάω. Οι μέρες περνάνε και δε μένει τίποτα, όσο και να προσπαθώ τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητάς μου.
Πριν από μέρες, γούσταρα να ακούω μουσική και να ονειρεύομαι. Πλέον η μουσική είναι απλά θόρυβος, δε με ευχαριστεί σε πολύ βασικό επίπεδο, δεν ξεφεύγω, αλλά χάνομαι μόνο με την κακή έννοια.
Να έχετε στον νου σας ότι η ψυχοπαθολογία μου περιλαμβάνει τη βαριά κατάθλιψη, τα καταθλιπτικά επεισόδια. Γι' αυτό χρειάζεται να θωρακιστεί η άμυνά μου μπροστά σ' αυτά τα επεισόδια. Η διάγνωση που έχω είναι η χειρότερη δυνατή.
Αλλιώς έπρεπε να είναι η ζωή μου. Έχω τόσες γνώσεις για να την ξαναφτιάξω, αλλά το μυαλό μου επηρεάζεται από αντίθετες ιδέες, είμαι γεμάτος αντιφάσεις. Περιμένω την έμπνευση, γιατί έχω καλή έμπνευση ενίοτε.
Σκέφτομαι να φύγω για εξωτερικό για μεταπτυχιακό, ν' αλλάξω περιβάλλον και κοσμοθεωρία.
- Γενιά της Αμαρτίας
Φυτοζωώ σαν φοιτητής, κάποιες φορές αποταμιεύω για το μέλλον των σπουδών μου.Saturn έγραψε: ↑24 Μαρ 2025, 12:44Εγώ δεν βγάζω άκρη από τα γραφόμενά σου
Αλλά θέλω να ρωτήσω
Δες το και συνδυαστικά με αυτό:vagabondo έγραψε: ↑23 Μαρ 2025, 21:26Δύσκολα...Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Δεκ 2023, 20:08Εγώ έχω αποδεχθεί ότι είμαι κουίρ και είμαι έτοιμος για την πρώτη μου φορά.
Οικονομικά πώς τα πας;
Γιατί ενίοτε η ανέχεια είναι εφαλτήριο δημιουργικότητας.
Γιατί ενίοτε η ανέχεια είναι εφαλτήριο δημιουργικότητας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Γενιά της Αμαρτίας
Έχω μάθει να ζω σπαρτιατικά. Ούτε καν σκέφτομαι διασκεδάσεις που στοιχίζουν έναν μισθό.
Ό,τι έβγαλα ήταν από υποτροφίες και μεταπτυχιακές εργασίες για άλλ@.
- Γενιά της Αμαρτίας
Τίποτα παραπάνω απ´ ό,τι έλεγες παλιότερα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Γενιά της Αμαρτίας
Μπήκες κακοδιάθετη, δικό σου πρόβλημα.
Κάθε άλλο. Αυτός που θέλει ντάντεμα για τη δική του κακή διάθεση, είσαι εσύ. Εγώ απλώς νομίζω, ότι έχεις πολλά κοινα χαρακτηριστικά, με τον Κάππα και τον Έκτορα.
Μήπως αν τα κουβεντιάζατε μεταξύ σας σε κάποιο νήμα, το αποτέλεσμα θα ήταν πιο δημιουργικό;

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αν υπάρχει κατάθλιψη, το βασικό είναι ότι φταίνε όλα και δεν πάει καλά τίποτε.
Η κατάθλιψη καλείται να σε πείσει ότι όλα είναι λάθος, όλα είναι αδιέξοδα και τίποτα δεν έχει νόημα.
Οχι γενικά και αόριστα όλα αυτά, αλλά με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα.
Ομως αυτό είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί υπό άλλες συνθήκες, όλα θα ήταν αντιμετωπίσιμα.
Εχουμε να κάνουμε λοιπόν με μία ψευδαίσθηση που διαθέτει πειθώ. Η πραγματική αίσθηση είναι η ασχήμια και το σκοτάδι που προκύπτει από την ανηδωνία. Αυτή ουσιαστικά μασκαρεύεται με facts προκειμένου να πείσει ότι έχει λόγω ύπαρξης.
Η κατάθλιψη καλείται να σε πείσει ότι όλα είναι λάθος, όλα είναι αδιέξοδα και τίποτα δεν έχει νόημα.
Οχι γενικά και αόριστα όλα αυτά, αλλά με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα.
Ομως αυτό είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί υπό άλλες συνθήκες, όλα θα ήταν αντιμετωπίσιμα.
Εχουμε να κάνουμε λοιπόν με μία ψευδαίσθηση που διαθέτει πειθώ. Η πραγματική αίσθηση είναι η ασχήμια και το σκοτάδι που προκύπτει από την ανηδωνία. Αυτή ουσιαστικά μασκαρεύεται με facts προκειμένου να πείσει ότι έχει λόγω ύπαρξης.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Ίσως για να μπορέσει κάτι που θα χτίσεις να σου προσφέρει και στην πράξη κάτι ουσιαστικό, με κάποιο νόημα που θα ευχαριστήσει την ψυχή σου, να πρέπει να πάψει να είναι "οτιδήποτε".Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑24 Μαρ 2025, 12:37Ώρες-ώρες όπως τώρα οι φαντασιώσεις μου για ένα γαμάτο μέλλο φουντώνουν... τη βρίσκω με τα επαγγελματικά...SpoilerShowstudent έγραψε: ↑23 Μαρ 2025, 22:48Μήπως αναγκάζεσαι πλέον να αναθεωρήσεις το αντικείμενο των εμμονών σου...τα όνειρα και τις προσδοκίες...αυτά που σε έτρεφαν και σε κινητοποιούσαν, αυτά που οραματιζόσουν τόσο καιρό?Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑23 Μαρ 2025, 20:41Χωρίς να θέλω να πω πολλές πληροφορίες, θα σας εκθέσω τα προβλήματα μου συνοπτικά. Παρακαλώ, λίγη προσοχή...
Το βασικό είναι ότι όλα είναι ψυχολογικά. Και τα επαγγελματικά ακόμη μπερδεύονται και γίνονται γάμησέ τα.
Η ψυχολογία μου είναι σκατά. Έχω παθολογικές εμμονές με τις επαγγελματικές προοπτικές, τις επιλογές, τις σπουδές.
Τέλειωσα το πρώτο πτυχίο με άριστα και πάω στο δεύτερο. Ανακαλύπτω, βέβαια, ότι όλο αυτό είναι μια νοσηρή φάση και δεν είμαι ο εαυτός μου.
Τώρα με την κατάθλιψη, δεν έχω κουράγιο να γράψω ούτε αυτές τις γραμμές.
Δε σκέφτομαι αντικειμενικά, δε μ' αρέσει τίποτα κατά βάθος και μ' αρέσουν όλα εξίσου.
Το «δώσε χρόνο στον εαυτό σου» δε με βοηθάει, γιατί τα όνειρα και οι προσδοκίες γίνονται τέρατα.
Ζω σ' έναν λαβύρινθο.
Ευχαρίστως θα μπορούσα να εξηγήσω τα θέματά μου περισσότερο δομημένα λογικά, αλλά δεν έχω ιδέα από που να το πιάσω.
Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι είστε κατάλληλοι σύμβουλοι, αλλά οποιαδήποτε ιδέα και να πυροδοτήσετε μπορεί να βγει σε καλό. Θέλω ανατροφοδότηση, όσο παράλογη και αν είναι.
Μήπως συνειδητοποιείς πλέον ότι τελικά εξ αρχής τάιζες και κυνηγούσες τέρατα... για τα οποία τώρα που τα πλησίασες ή και κατέκτησες συνειδητοποιείς την πραγματική, κενή φύση τους?
Μήπως τελικά αυτό που επιζητούσες και επιθυμούσες αποδεικνύεται πλέον και αυτό εντελώς...μάταιο? με κρότο?
κάνοντας την κατάθλιψη το αναπόφευκτο σκοτάδι που ακολουθεί την κατάρρευση της παραμύθας?
Η αλήθεια είναι ότι τα επαγγελματικά και οι σπουδές είναι σταθερά θεμέλια για να χτίσω κάτι, οτιδήποτε.
Πραγματικά, νιώθω την κενότητα που λες, αλλά η μανία είναι θηρίο πλέον.
Πες μου κι άλλα, με ενδιαφέρουν αυτά που λες.
Η δική μου εμπειρία στη ζωή έχει δείξει ότι τα περισσότερα από όσα κυνηγάμε για να χτίσουμε για ένα "γαμάτο μέλλον" αποδεικνύονται τελικά μάταια, κούφια, κενά, ανεπαρκή, πολύ μακρυά από τις φαντασιώσεις που τα έθρεψαν σαν παραγωγούς ευχαρίστησης και νοήματος...
όταν δε αυτή η ματαιότητα αρχίζει και μας γίνεται φανερή το αποτέλεσμα συνήθως είναι πολύ ζημιογόνο στην ψυχοσύνθεσή μας, (πόσο μάλλον αν τα κυνηγήσαμε και εμμονικά).
Όσο περισσότερο δε είχαμε ποντάρει πάνω σε αυτές τις κατασκευές, όσο περισσότερα αυτά που επενδύσαμε, θυσιάσαμε, τόσο μεγαλύτερος και ο κλονισμός. Αν μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και μια γενναία δόση ναρκισσισμού για το πόσο γαμάτος και ξεχωριστός είμαι και για όλα όσα δικαιωματικά μου αναλογούν σαν συνέπεια...το χάος στην ψυχή παίζει και να γίνεται χειροπιαστό
ΥΓ. Εξήγησε αν θες λίγο παραπάνω το "η μανία είναι θηρίο πλέον". Μανία ως προς τι?
Καλό είναι να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια.
Η καταθλιψη είναι σαν κινούμενη άμμος..Όσο προσπαθείς να την παλέψεις μόνος τόσο βουλιάζεις.
Καμία βιταμίνη δεν θα σε βοηθήσει στη παρούσα φάση.
Πρέπει να βρεις κάποιον να σου μάθει γιατί σκέφτεσαι έτσι καο το κυριότερο να αγαπήσεις ακόμα και το καταθλιπτικό σου κομμάτι.
Μη το αφήσεις άλλο να επισκιάσει την ολοτητα σου ,δεν είσαι μόνο αυτό.
Στο λαβύρινθο που έχεις εγκλωβιστει δυστυχώς χρειάζεσαι κάποιον να σου δείξει τον δρόμο.
Η καταθλιψη είναι σαν κινούμενη άμμος..Όσο προσπαθείς να την παλέψεις μόνος τόσο βουλιάζεις.
Καμία βιταμίνη δεν θα σε βοηθήσει στη παρούσα φάση.
Πρέπει να βρεις κάποιον να σου μάθει γιατί σκέφτεσαι έτσι καο το κυριότερο να αγαπήσεις ακόμα και το καταθλιπτικό σου κομμάτι.
Μη το αφήσεις άλλο να επισκιάσει την ολοτητα σου ,δεν είσαι μόνο αυτό.
Στο λαβύρινθο που έχεις εγκλωβιστει δυστυχώς χρειάζεσαι κάποιον να σου δείξει τον δρόμο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τὸ ἀδιἐξοδο τῆς ἔρευνας γιὰ τὸν ἱστορικὸ Ἰησοῦ.
από tanipteros » 24 Δεκ 2023, 22:50 » σε Θρησκειολογία - 66 Απαντήσεις
- 2536 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
29 Φεβ 2024, 20:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μπάιντεν: «Είμαι περήφανη που είμαι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ»!
από Αρίστος » 05 Ιούλ 2024, 15:17 » σε Διεθνής πολιτική - 67 Απαντήσεις
- 2804 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chupacabra
06 Ιούλ 2024, 21:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ειμαι η Εριεττα......και ειμαι καλα.
από Μαδουραίος » 08 Νοέμ 2024, 14:32 » σε Κοινωνικά θέματα - 5 Απαντήσεις
- 437 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
08 Νοέμ 2024, 14:49
-
-
- 32 Απαντήσεις
- 1773 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chilloutbuddy
28 Σεπ 2023, 04:18