Χάλια ψυχολογία

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
GreekGuy
Phorum.gr user: greekguy

Re: Χάλια ψυχολογία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy » 23 Δεκ 2022, 17:23

Λεγεών έγραψε:
23 Δεκ 2022, 17:21
Υπάρχουν φούρνοι, υπάρχουν σούπερ μάρκετ, υπάρχουν καταστήματα που ζητάνε πωλητές κάθε είδους. Τα υπόλοιπα είναι για να είχαμε να λέγαμε, και να είχαμε να πούμε.

Βέβαια από τις απαντήσεις σου όλο και περισσότερο πείθομαι ότι τρολάρεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε άλλο.

Έστειλα σε σούπερ μάρκετ και πήγα για συνέντευξη αλλά δε με κάλεσαν μετά, είχαν πολλά άτομα εκεί στη συνέντευξη και μάλλον θα πήραν κάποιον άλλον.

Οι φούρνου και για πωλητές ζητάνε προυπηρεσία, το ξέργ επειδή σε όλες τις αγγελίες το ίδιο γράφουν

Δεν τρολάρω, μακάρι να τρόλαρα...

Άβαταρ μέλους
Belladonna
Phorum.gr user: Belladonna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belladonna » 23 Δεκ 2022, 17:29

GreekGuy έγραψε:
23 Δεκ 2022, 17:17

Μα τις ίδιες κινήσεις θα έκανα πάλι, θα έστελνα παντού βιογραφικό ξέρω γω...
Αν δεν είχες να φας θα επιανες οποιαδηποτε δουλεια δεν θα εστελνες απο την ανεση του σπιτιού σου βιογραφικά.

Άβαταρ μέλους
filitsa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από filitsa » 23 Δεκ 2022, 17:33

The open letter just carelessly placed
And your moving silence, the tea so delicately laced
Εικόνα
Prepon έγραψε:
19 Αύγ 2021, 22:53
Όχι σκουλίκι, σαρανταποδαρούσα
hellegennes έγραψε:
02 Ιούλ 2022, 08:19
Οκ, είσαι πραγματικά αξιοθρήνητη.
(απευθυνόμενοι σε γνωστή χρήστρια του πακυ)

Άβαταρ μέλους
GreekGuy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy » 23 Δεκ 2022, 17:34

Belladonna έγραψε:
23 Δεκ 2022, 17:29
GreekGuy έγραψε:
23 Δεκ 2022, 17:17

Μα τις ίδιες κινήσεις θα έκανα πάλι, θα έστελνα παντού βιογραφικό ξέρω γω...
Αν δεν είχες να φας θα επιανες οποιαδηποτε δουλεια δεν θα εστελνες απο την ανεση του σπιτιού σου βιογραφικά.

Μα και από κοντά πήγα ρεσύ σε 2-3 φυτώρια εδώ κοντά που μένω, και πήγα και σε στεγνοκαθαριστήρια, γενικά όπου χρειάζονται άτομα ανειδίκευτα για χειρωνακτικές εργασίες και έφαγα πόρτα. Νομίζεις θα είχε διαφορά αν πήγαινα και παρακαλούσα σε περίπτωση που δεν είχα καν να φάω; Άμα κάποιος δεν έχει ανάγκη από άτομα, το ίδιο "Όχι" θα πει..
Όλα γίνονται για κάποιον λόγο, ακόμα και αν δε γνωρίζεις τον λόγο.

Άβαταρ μέλους
GreekGuy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy » 23 Δεκ 2022, 17:35

Όπου δε χρειάζεται προυπηρεσία και είδα σε αγγελίες από διαδίκτυο/εφημερίδες οτί είναι σε βατή απόσταση (μέχρι 2 ώρες με λεωφορείο π.χ) πήγα/έστειλα βιογραφικό και δε κάνω πλάκα

Άβαταρ μέλους
Belladonna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belladonna » 23 Δεκ 2022, 17:38

GreekGuy έγραψε:
23 Δεκ 2022, 17:34

Μα και από κοντά πήγα ρεσύ σε 2-3 φυτώρια εδώ κοντά που μένω, και πήγα και σε στεγνοκαθαριστήρια, γενικά όπου χρειάζονται άτομα ανειδίκευτα για χειρωνακτικές εργασίες και έφαγα πόρτα. Νομίζεις θα είχε διαφορά αν πήγαινα και παρακαλούσα σε περίπτωση που δεν είχα καν να φάω; Άμα κάποιος δεν έχει ανάγκη από άτομα, το ίδιο "Όχι" θα πει..
Κι εγώ σου λεω ότι δεν ξέρω άνθρωπο που πραγματικά, για θεμα βιοπορισμού δλδ, να θελει να βρει δουλειά και να μη βρίσκει.
Όσοι δεν βρίσκουν έχουν τρόπο να βιοπορίζονται με καποιο τρόπο.

Άβαταρ μέλους
GreekGuy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy » 23 Δεκ 2022, 17:41

Belladonna έγραψε:
23 Δεκ 2022, 17:38
GreekGuy έγραψε:

Κι εγώ σου λεω ότι δεν ξέρω άνθρωπο που πραγματικά, για θεμα βιοπορισμού δλδ, να θελει να βρει δουλειά και να μη βρίσκει.

Δεν έχω κανένα όφελος να κάθομαι να γράφω ψέμματα ή να τρολάρω, εδώ ήρθα να τα πω να τα βγάλω από μέσα μου.

Πες μου εσύ αν μένεις Θεσσαλονίκη, κάποιο μέρος να πάω να ρωτήσω για δουλειά και θα πάω. Όλα τα δοκίμασα εκτός από φυλλάδια (3€ /ώρα δεν είναι δουλειά αλλά δουλεία) και τηλεφωνικές πωλήσεις που είναι βάση πωλήσεων τα λεφτά, άμα δε πουλάς απλά δεν παίρνεις..

Άβαταρ μέλους
GreekGuy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy » 23 Δεκ 2022, 17:49

Επίσης, ξέρω οτί δε θα το κάνεις σκόπιμα, αλλά αυτή η πλάγια γραφή στη λέξη "πραγματικά" με προσβάλλει.

Δε ξέρω άμα διάβασες το παλιό θέμα μου (το έχω mention στο αρχικό κείμενο εδώ, στη πρώτη σελίδα, πάνω πάνω) που αναφέρω λίγο πολύ όλην έως τώρα ζωή μου και παραδέχομαι πως ναι, υπήρξα κακομαθημένο, αλλά αυτό δεξ υφίσταται πλέον. Πλέον όντως ψάχνω σοβαρά για δουλειά..

Σήμερα π.χ πήρα τηλ σε μία αγγελία που είδα σε ένα εργοστάσιο, ζητούσε υπαλλήλους, ωραία;

Με ρώτησαν που μένω, είπα την αλήθεια, και μου είπαν οτί πιάνουν δουλειά στις 7. Για καθαρά λόγους μετακίνησης εγώ μπορώ το νωρίτερο να είμαι 8 εκεί, ή έστω 7:30 (αν δεις που βρίσκεται στο χάρτη θα καταλάβεις) επειδή μετακινούμαι με αστικά. Του είπα πως ψάχνω για δουλειά αυτή τη περίοδο και άμα γινόταν να πηγαίνω 8 και να φεύγω +1 ώρα αργότερα από τους άλλους, π.χ άμα είναι 7-3, εγώ να πηγαίνω 8-4. Μου είπε οτί δε γίνεται αυτό επειδή κλείνει η παραγωγή και του είπα δεν έχω πρόβλημα άμα παίρνω λιγότερα χρήματα (-1 ωραε δηλαδή) και μου είπε θα κοιτάξει και άλλα βιογραφικά και θα με ειδοποιήσει άμα είναι. Αυτό έγινε στις 10:30-11 σήμερα. Από τότε δεν χτύπησε το τηλέφωνό μου, ακόμα περιμένω δηλαδή μήπως και... εε τι να κάνω δηλαδή άμα ο άλλος αποφασίζει; Τον τελικό λόγο αυτός τον έχει εξάλλου...

Άβαταρ μέλους
GreekGuy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy » 23 Δεκ 2022, 17:54

Και με παίρνει πολύ από κάτω που δεν βρίσκω δουλειά επειδή όπως ανάφερα έχω μόνο τη μητέρα μου (και κάτι συγγενείς που δε μιλάμε ουσιαστικά παρά μόνο σε γιορτές και μένουν αρκετά μακριά μας) και άμα γίνει κάτι χτύπα ξύλο, εγώ θα βρεθώ στο δρόμο από τη μία μέρα στην άλλη και η σκέψη αυτής της πιθανότητας με κάνει να θέλω να πάω να βρω οποιαδήποτε δουλειά, πραγματικά, και κάθε φορά που τρώω πόρτα χαλιέμαι τόσο μα τόσο πολύ επειδή νιώθω σαν να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο αυτή η μέρα που θα έκανα τα πάντα για να την αποφύγω..

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 23 Δεκ 2022, 17:58

GreekGuy έγραψε:
23 Δεκ 2022, 17:41
Belladonna έγραψε:
GreekGuy έγραψε:

Δεν έχω κανένα όφελος να κάθομαι να γράφω ψέμματα ή να τρολάρω, εδώ ήρθα να τα πω να τα βγάλω από μέσα μου.

Πες μου εσύ αν μένεις Θεσσαλονίκη, κάποιο μέρος να πάω να ρωτήσω για δουλειά και θα πάω. Όλα τα δοκίμασα εκτός από φυλλάδια (3€ /ώρα δεν είναι δουλειά αλλά δουλεία) και τηλεφωνικές πωλήσεις που είναι βάση πωλήσεων τα λεφτά, άμα δε πουλάς απλά δεν παίρνεις..
Δικέ μου, πήγαινε ρώτα σε εταιρείες που παίρνουν κομμάτια έργων από μεγάλες εργολαβίες, όπως μετρό, εργοτάξια σε διυλιστήρια και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, κατασκευαστικά έργα σε όλη την Ελλάδα.

Θα ξεκινήσεις από χαμάλης, να κουβαλάς εργαλεία και σίδερα, να κάνεις όλες τις δουλειές. Σιγά σιγά θα σε βάλουν βοηθό κάποιου μάστορα, μονταδόρου, συγκολλητή, σωληνά, χειριστή μηχανημάτων κτλ. Φρόντισε να μάθεις την δουλειά για να γίνεις και συ μάστορας σιγά σιγά με τα χρόνια. Τα λεφτά είναι τα βασικά, αλλά συνήθως έχει υπερωρίες στα εργοτάξια και έχει και πολλά εκτός έδρας, όλα πληρωμένα. Βασικά, βγάζεις καλά λεφτά, αλλά δουλεύοντας πολλές ώρες, σε δύσκολες συνθήκες και με πολλούς μήνες εκτός έδρας. Βέβαια, θα έχεις άδειες για να επιστρέφεις, αλλά σε αυτές τις δουλειές προέχει να τελειώσει το έργο. Αυτά τα τελευταία εφόσον διαλέξεις να φεύγεις εκτός Θεσσαλονίκης.

Υπάρχουν τέτοιες εταιρείες προς την Σίνδο. Ψάξε για ηλεκτρομηχανολογικά και κατασκευαστικά έργα. Ιδίως σε σταματήματα για συντήρηση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, προσλαμβάνουν πολύ κόσμο και ότι να 'ναι. Αν είσαι φυσιολογικός στην συμπεριφορά σου και στα καθήκοντά σου, πιθανότατα θα σε ζητήσουν και για άλλα έργα. Όρεξη και αντοχές να έχεις.

Για το θέμα της μετακίνησης, θα ξεκινάς με τα πρώτα λεωφορεία για να είσαι εκεί στην ώρα σου και θα γνωρίσεις εκεί συναδέλφους που θα μπορείτε να πηγαινοέρχεστε μαζί.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
GreekGuy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy » 23 Δεκ 2022, 18:08

Feindflug έγραψε:
23 Δεκ 2022, 17:58
GreekGuy έγραψε:
Belladonna έγραψε:

Δικέ μου, πήγαινε ρώτα σε εταιρείες που παίρνουν κομμάτια έργων από μεγάλες εργολαβίες, όπως μετρό, εργοτάξια σε διυλιστήρια και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, κατασκευαστικά έργα σε όλη την Ελλάδα.

Θα ξεκινήσεις από χαμάλης, να κουβαλάς εργαλεία και σίδερα, να κάνεις όλες τις δουλειές. Σιγά σιγά θα σε βάλουν βοηθό κάποιου μάστορα, μονταδόρου, συγκολλητή, σωληνά, χειριστή μηχανημάτων κτλ. Φρόντισε να μάθεις την δουλειά για να γίνεις και συ μάστορας σιγά σιγά με τα χρόνια. Τα λεφτά είναι τα βασικά, αλλά συνήθως έχει υπερωρίες στα εργοτάξια και έχει και πολλά εκτός έδρας, όλα πληρωμένα. Βασικά, βγάζεις καλά λεφτά, αλλά δουλεύοντας πολλές ώρες, σε δύσκολες συνθήκες και με πολλούς μήνες εκτός έδρας. Βέβαια, θα έχεις άδειες για να επιστρέφεις, αλλά σε αυτές τις δουλειές προέχει να τελειώσει το έργο. Αυτά τα τελευταία εφόσον διαλέξεις να φεύγεις εκτός Θεσσαλονίκης.

Υπάρχουν τέτοιες εταιρείες προς την Σίνδο. Ψάξε για ηλεκτρομηχανολογικά και κατασκευαστικά έργα. Ιδίως σε σταματήματα για συντήρηση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, προσλαμβάνουν πολύ κόσμο και ότι να 'ναι. Αν είσαι φυσιολογικός στην συμπεριφορά σου και στα καθήκοντά σου, πιθανότατα θα σε ζητήσουν και για άλλα έργα. Όρεξη και αντοχές να έχεις.

Για το θέμα της μετακίνησης, θα ξεκινάς με τα πρώτα λεωφορεία για να είσαι εκεί στην ώρα σου και θα γνωρίσεις εκεί συναδέλφους που θα μπορείτε να πηγαινοέρχεστε μαζί.
Μα αυτό ακριβώς κάνω, στέλνω βιογραφικά και παίρνω τηλέφωνα σε βιομηχανίες στη Σίνδο..

Εγώ δεν έχω θέμα να παίρνω το πρώτο λεωφορείο των 5:15 από εδώ αλλά πολλές δουλείες ξεκινάνε στις 6 ή 7 και αν έχει και πολύ περπάτημα από τη στάση, σε αρκετές δεν προλαβαίνω να πηγαίνω και προτιμούν άτομα από τη δυτική Θεσσαλονίκη.

https://www.jobfind.gr/JobAds/Paragogi_ ... s_Ergasias σε όλες όσες βλέπεις εδώ που δεν γράφουν "απαραίτητη η προυπηρεσία" έχω κάνει αίτηση..

Άβαταρ μέλους
Belladonna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belladonna » 23 Δεκ 2022, 18:08

GreekGuy έγραψε:
Belladonna έγραψε:

Δεν σου λεω οτι τρολαρεις αλλά σου λειω οτι εχεις την πολυτελεια να μη βρισκεις δουλεια.
Αν δεν ειχες να φας πχ θα μοιραζες τα φυλλαδια σου, θα δουλευες 8ωρο, δεν θα ειχες το χρονο να εχεις "χαλια ψυχολογια" και θα εβγαινες και εξω εχοντας το νου σου μηπως βρεθει κατι καλυτερο ωστε να αναβαθμίσεις τη δουλειά σου.

Εσυ τωρα εχεις τα προς το ζειν, τον υπολογιστή σου και το ιντερνετ σου και ολη την άνεση χρονου να έχεις "κατάθλιψη"

Άβαταρ μέλους
GreekGuy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy » 23 Δεκ 2022, 18:12

Belladonna έγραψε:
23 Δεκ 2022, 18:08
GreekGuy έγραψε:
Belladonna έγραψε:

Δεν σου λεω οτι τρολαρεις αλλά σου λειω οτι εχεις την πολυτελεια να μη βρισκεις δουλεια.
Αν δεν ειχες να φας πχ θα μοιραζες τα φυλλαδια σου, θα δουλευες 8ωρο, δεν θα ειχες το χρονο να εχεις "χαλια ψυχολογια" και θα εβγαινες και εξω εχοντας το νου σου μηπως βρεθει κατι καλυτερο ωστε να αναβαθμίσεις τη δουλειά σου.

Εσυ τωρα εχεις τα προς το ζειν, τον υπολογιστή σου και το ιντερνετ σου και ολη την άνεση χρονου να έχεις "κατάθλιψη"

Δηλαδή εσύ στη θέση μου (άμα ήσουν άνεργος) θα καταδεχόσουν να δούλευες μοιράζοντας φυλλάδια ή καθαριότητα/λάντζα; Μπέσα τώρα, δεν θα το έκανες..

Και όχι για θέμα αξιοπρέπειας τύπου "εγώ αξίζω περισσότερα" αλλά απλά επειδή δε γίνεται να παίρνεις 3€ /ώρα όταν σε 2 ώρες με τα πόδια διασχίζεις την μισή Θεσσαλονίκη, μόνο τα εισιτήρια κάνουν τόσο πήγαινέλα...

Και το οτί έχω την πολυτέλεια του να μένω με τη μητέρα μου δε σημαίνει οτί αναπαύομαι, απλά δε ξέρω τι άλλες κινήσεις μπορώ να κάνω, υπάρχει μία απελπισία όσο νά'ναι..

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 23 Δεκ 2022, 18:14

Αγγλικά ξέρεις..;

Άβαταρ μέλους
GreekGuy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy » 23 Δεκ 2022, 18:15

Συν του οτί με χαλάει η σκέψη οτί θα δουλέψω 8 ώρες για 24€ όταν σε εργοστάσιο θα έπαιρνα 600-650€ καθαρά κάνοντας τις ίδιες ώρες. Είναι και οτί είναι πιο μόνιμο, ξέρεις οτί θα έχεις πάντα δουλειά +ασφάλιση.

Αν ήμουν ακριβώς όπως είμαι (με βάση όσα πέρασα εννοώ) αλλά στα 18-19, δεν θα είχα κανένα θέμα αλλά στα 27 μου νιώθω πως αυτές οι δουλειές είναι για άλλα άτομα ηλικιακά

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών