GreekGuy έγραψε: ↑23 Δεκ 2022, 17:41
Belladonna έγραψε: ↑23 Δεκ 2022, 17:38
GreekGuy έγραψε: ↑23 Δεκ 2022, 17:34
Μα και από κοντά πήγα ρεσύ σε 2-3 φυτώρια εδώ κοντά που μένω, και πήγα και σε στεγνοκαθαριστήρια, γενικά όπου χρειάζονται άτομα ανειδίκευτα για χειρωνακτικές εργασίες και έφαγα πόρτα. Νομίζεις θα είχε διαφορά αν πήγαινα και παρακαλούσα σε περίπτωση που δεν είχα καν να φάω; Άμα κάποιος δεν έχει ανάγκη από άτομα, το ίδιο "Όχι" θα πει..
Κι εγώ σου λεω ότι δεν ξέρω άνθρωπο που
πραγματικά, για θεμα βιοπορισμού δλδ, να θελει να βρει δουλειά και να μη βρίσκει.
Όσοι δεν βρίσκουν έχουν τρόπο να βιοπορίζονται με καποιο τρόπο.
Δεν έχω κανένα όφελος να κάθομαι να γράφω ψέμματα ή να τρολάρω, εδώ ήρθα να τα πω να τα βγάλω από μέσα μου.
Πες μου εσύ αν μένεις Θεσσαλονίκη, κάποιο μέρος να πάω να ρωτήσω για δουλειά και θα πάω. Όλα τα δοκίμασα εκτός από φυλλάδια (3€ /ώρα δεν είναι δουλειά αλλά δουλεία) και τηλεφωνικές πωλήσεις που είναι βάση πωλήσεων τα λεφτά, άμα δε πουλάς απλά δεν παίρνεις..
Δικέ μου, πήγαινε ρώτα σε εταιρείες που παίρνουν κομμάτια έργων από μεγάλες εργολαβίες, όπως μετρό, εργοτάξια σε διυλιστήρια και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, κατασκευαστικά έργα σε όλη την Ελλάδα.
Θα ξεκινήσεις από χαμάλης, να κουβαλάς εργαλεία και σίδερα, να κάνεις όλες τις δουλειές. Σιγά σιγά θα σε βάλουν βοηθό κάποιου μάστορα, μονταδόρου, συγκολλητή, σωληνά, χειριστή μηχανημάτων κτλ. Φρόντισε να μάθεις την δουλειά για να γίνεις και συ μάστορας σιγά σιγά με τα χρόνια. Τα λεφτά είναι τα βασικά, αλλά συνήθως έχει υπερωρίες στα εργοτάξια και έχει και πολλά εκτός έδρας, όλα πληρωμένα. Βασικά, βγάζεις καλά λεφτά, αλλά δουλεύοντας πολλές ώρες, σε δύσκολες συνθήκες και με πολλούς μήνες εκτός έδρας. Βέβαια, θα έχεις άδειες για να επιστρέφεις, αλλά σε αυτές τις δουλειές προέχει να τελειώσει το έργο. Αυτά τα τελευταία εφόσον διαλέξεις να φεύγεις εκτός Θεσσαλονίκης.
Υπάρχουν τέτοιες εταιρείες προς την Σίνδο. Ψάξε για ηλεκτρομηχανολογικά και κατασκευαστικά έργα. Ιδίως σε σταματήματα για συντήρηση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, προσλαμβάνουν πολύ κόσμο και ότι να 'ναι. Αν είσαι φυσιολογικός στην συμπεριφορά σου και στα καθήκοντά σου, πιθανότατα θα σε ζητήσουν και για άλλα έργα. Όρεξη και αντοχές να έχεις.
Για το θέμα της μετακίνησης, θα ξεκινάς με τα πρώτα λεωφορεία για να είσαι εκεί στην ώρα σου και θα γνωρίσεις εκεί συναδέλφους που θα μπορείτε να πηγαινοέρχεστε μαζί.