Πως θα καταλαβω αν εχω κορονοιο?

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
talaipwros

Re: Πως θα καταλαβω αν εχω κορονοιο?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 21 Οκτ 2020, 00:07

o Ορεστης35 ειναι τελικα αυτος;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 21 Οκτ 2020, 00:08

Γαληνός έγραψε:
21 Οκτ 2020, 00:00
Κορονοϊός: Νέοι αυστηροί κανόνες για τα rapid test σε τροπολογία – Ποιοι μπορούν να τα κάνουν

https://www.healthreport.gr/koronoios-n ... ta-kanoyn/
Με βάση τη σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας rapid test για τον κορονοϊό μπορούν να πραγματοποιούν νομίμως λειτουργούντα «ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και δημόσιες δομές υγείας, όπως νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ο ΕΟΔΥ»

Μεταξύ των γρήγορων τεστ που απαγορεύεται η διακίνησή τους από φυσικά πρόσωπα είναι αυτά για τη μέτρηση ή εντοπισμό των αντισωμάτων όπως είναι τα IgG, IgM και IgA. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες με απόφαση του υπουργού Υγείας θα εξειδικευτούν τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που απαγορεύεται η χρήση και διακίνησή τους από φυσικά πρόσωπα.
.
Εν αναμονή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τα ραπιντ.
επιτέλους κινήθηκαν να βάλουν κανόνες.

Δυστυχώς, έχω στο γραφείο μου της ελβετικής roche, πάρα πολύ αξιόπιστα (99.6%). Θα τα επιστρέψουμε λογικά στο διαγνωστικό κέντρο απ'.οπου τα πήραμε.
Δεν πρόλαβε να κάνει κανείς.

Εμεινα με τα λιγότερα αξιόπιστα 80%, γερμανικά nadal.

Εν αναμονή λοιπόν για τα οικιακής χρήσης διαγνωστικά, που τώρα φτιάχνονται στο εξωτερικό κ θα αργήσουν. Εάν ποτέ φθάσουν. Μόνο αυτά θα τα αγοράζεις νόμιμα από φαρμακείο.
Γιατί απαγορεύεται η διακίνηση από φυσικά πρόσωπα σε κάποια τεστς; Δηλαδή καταλαβαίνω να δέχεται κάποια συγκεκριμένα το κράτος και να τα πιστοποιεί ως πιο αξιόπιστα αλλά αν πχ μια εταιρεία θέλει να πάρει κάποια άλλα και να κάνει στο προσωπικό της για δικό της έλεγχο, ποιο το πρόβλημα;

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 21 Οκτ 2020, 00:26

ST48410 έγραψε:
21 Οκτ 2020, 00:08

Γιατί απαγορεύεται η διακίνηση από φυσικά πρόσωπα σε κάποια τεστς; Δηλαδή καταλαβαίνω να δέχεται κάποια συγκεκριμένα το κράτος και να τα πιστοποιεί ως πιο αξιόπιστα αλλά αν πχ μια εταιρεία θέλει να πάρει κάποια άλλα και να κάνει στο προσωπικό της για δικό της έλεγχο, ποιο το πρόβλημα;
το πρόβλημα είναι
1. Θες μέσα ατομικής προστασίας
2. Τα υλικά τα διαχειρίζεσαι ως μολυσματικα, δεν πάνε σκουπίδια δλδη
3. Το κυριότερο, ορίζουν ειδική πλατφόρμα που θα εισάγεις τα αποτελέσματα αρνητικά ή θετικά
4. Σε θετικό, επιβάλλεται pcr, αλλά εσύ ή ο εργοδότης να το κρύψει κ απλά να σε απομονώσει φοβούμενος συνέπειες κ ελέγχους (αναστολή λειτουργίας)
5. Θες εξειδικευμένο προσωπικό να κάνει το τεστ. Ιατρονοσηλευτικό δλδη. Γτι μπορεί πχ να είναι ένας θετικος, να μην αλλάξεις γάντια κ να βγάλεις κ 2/3/ άλλους θετικούς.
6. Αυτά έχουν ένδειξη εάν έχεις συμπτωματα. Εκεί είναι αξιόπιστα. Έτσι ασυμπτωματικα δεν αποδίδουν τόσο.

Υποτίθεται θα προμηθεύσουν νοσοκομεία κ.υγειας κλπ
Για τις εταιρείες, είμαστε μόνοι μας... Δυστυχώς
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών