Σε κάποιους αρέσει, κάποιοι αναγκάζονται να σπουδάσουν ιατρική για να μην προσπαθούν να ζήσουν με 18 ευρώ τον μήνα και να μην αναγκάζονται να εκδίδουν τις γυναίκες της οικογένειας. Στη συνέχεια η κυβέρνηση τους στέλνει σε μέρη που δεν θέλει να πάει κανείς, αυτοί μαζοχιστές είναι και θέλουν;Ζενίθεδρος έγραψε: ↑16 Νοέμ 2020, 21:45Κατσε γιατί έγραψες πολλές μαζεμένες και δεν ξέρω σε ποια να πρωτοπαντήσω.Juno έγραψε: ↑16 Νοέμ 2020, 20:03Σου ξέφυγε το σημείο πως οι γιατροί αυτοί δεν είναι τίποτα επιστήμονες κορυφής, απλώς έχουν μάθει να ανταποκρίνονται σε αντίξοες συνθήκες και πολύ λογικό αφού η αριστερή κυβέρνηση τους στέλνουν με το ζόρι σε εμπόλεμες ζώνες, εμφυλίους ανθρωποφάγων στην Αφρική, λιμούς, καταποντισμούς, λέπρα, έμπολα κλπ, κάτι σαν human trafficking επιστημόνων.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 23:41
Εαν δεν το κατάλαβες, με το που διάβασα στο άρθρο οτι οι ξένες χώρες πληρώνουν αδρά τις ιατρικες υπηρεσίες της Κούβας, το μυαλό μου πήγε κατευθειαν στον πιθηκα λόγω αυτής της, μαλλον όχι πλέον και τόσο μοναδικής, αυτοακυρωτικης του ικανοτητας.
Και ποιοι πληρώνουν;
Μία αραβική χώρα, είναι γνωστό πως οι αραβικές χώρες θέλουν νοσοκομεία με προσωπικό από μη αραβικές χώρες.
Και οι χώρες που δεν έχουν άλλη επιλογή γιατί δεν πάει κανείς να βοηθήσει για να μην πάει αδιάβαστος ή να μην το φάνε κανίβαλοι ή να μην κολλήσει ασθένειες από τις οποίες πέθαιναν στον Μεσαίωνα. Μεγάλη επιτυχία.
Επίσης δεν ξέρω αν είδες το σημείο που λέει πως η αριστερή κυβέρνησή τους, τους παίρνει τα διαβατήρια και τους παρακολουθεί μην κάνουν τίποτα άλλο εκτός από τα κανονισμένα. Εντελώς human trafficking.
Κατάλαβες τώρα πως αυτοακυρώθηκες ή θέλεις να στο ζωγραφίσω;Να το κάνεις σούπα να το φάτε, άρχισαν τα κρύα.
Σε λίγο θα γράψεις πως τους βάζουν με το ζόρι να σπουδασουν ιατρική και να αποστηθισουν όλους τους τόμους της ανατομίας. Οι γιατροί χωρίς σύνορα και ένα σωρό άλλοι εθελοντές απ όλον τον κοσμο, γιατί παν σε τριτοκοσμικες χώρες με μηδενικές υποδομές να προσφέρουν υπηρεσίες, τους το επιβάλλει κάνεις; Είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που νομίζεις οτι κάνεις και εσύ εδώ μέσα (μιας και δεν σε κόβω αρκετά πονηρή ώστε να είσαι εμμισθο ναζομποτ) νομίζεις πως μαχεσαι υπέρ βωμών και εστιών αραδιαζοντας ανοησίες και προσβολές.
Βέβαια το ότι αναγκάζονται από την ανέχεια, το περνάς δήθεν απαρατήρητο, ενώ εδώ σκούζετε από το 2012 για τους νέους που φεύγουν. Ε, οι σύντροφοι δεν φεύγουν γιατί τους παίρνουν τα διαβατήρια όπως σε όλα τα θύματα trafficking.
Το άρθρο που σχολιάζεις έχει και video όπου μιλούν Κουβανοί γιατροί. Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά; Μην πληγωθείς από αυτά που λένε;
Ζενίθεδρος έγραψε: ↑16 Νοέμ 2020, 21:45Όσο για την άλλη πίπα, που λες ότι δεν είναι επιστήμονες κορυφής, αλλά ταυτόχρονα έχουν εξειδικευτεί σε αντίξοες συνθήκες σε σημείο να πληρώνονται αδρά ο προαγωγός τους ο Κάστρο πληρώνεται αδρά, αυτοί παίρνουν ένα ποσοστό από χώρες όπως η Ιταλια για τις υπηρεσίες τους, τι να πω; Μα για αυτό ακριβώς είναι κορυφαίοι, επειδή έχουν εξειδικευτεί σε αντίξοες συνθήκες, και προτιμούνται από οποιονδήποτε υγιή στον εγκέφαλο άνθρωπο.
Πόσοι από αυτούς είναι καρδιοχειρουργοί ή εξειδικευμένοι εντατικολόγοι για παράδειγμα;Πράγματι, οι ομάδες των Κουβανών γιατρών δραστηριοποιούνται κυρίως σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές (ζούγκλες, ερήμους κ.λπ.), συχνά φροντίζοντας απομονωμένους ιθαγενείς πληθυσμούς, ή σε περιθωριακές αστικές περιοχές με πολύ επικίνδυνα χαρακτηριστικά, δηλαδή φτωχογειτονιές και φαβέλες, σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Βραζιλία και χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Από εκεί και πέρα, η δουλειά καθεαυτή των Κουβανών γιατρών κινείται ανάμεσα στο ιατρείο εκστρατείας, το αγροτικό ιατρείο και τα κλασικά εξωτερικά ιατρεία, δεν κάνουν δηλαδή ιατρική υψηλού επιπέδου με την επιστημονική έννοια, είναι όμως αποτελεσματικοί και μάχιμοι γιατροί, και έχουν μάθει να τα φέρνουν βόλτα με ελάχιστα μέσα και ανέσεις, συνήθως με αρκετή επιτυχία. Είναι πολύ καλοί σε αυτό που καλούνται να φέρουν εις πέρας.

Αυτό ήθελα να πω, δεν το κατάλαβες.
Πενήντα χρόνια ε; Κοιμάσαι όρθιος.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑16 Νοέμ 2020, 21:45Το ίδιο ισχύει για όλα τα επαγγέλματα. Οσο για τους κανίβαλος της Αφρικής υπάρχουν μόνο στην άρρωστη φαντασία σου. Οι τελευταίοι ανθρωποφάγοι υπήρξαν στην Ινδονησία πριν από 50 χρόνια.
Τριπλό spoiler με φρικιαστικές φωτογραφίες από εμπόλεμη ζώνη της Αφρικής, εκεί που τους στέλνουν δηλαδή. Καλύτερα να μην το δείτε οι υπόλοιποι.
Αν διαγραφεί το σχόλιο, να διαγραφεί και το δικό του γιατί του απαντάω για την άρρωστη φαντασία, αλλιώς δεν θα δημοσίευα αυτό το υλικό.
Διάλεξε:
Χέρι.

Πόδι.

Καρδιά.

Από όσο ξέρω δεν υπήρχαν έγχρωμες φωτογραφίες πριν 50 χρόνια.
Για πρεστίζ;Ζενίθεδρος έγραψε: ↑16 Νοέμ 2020, 21:45Και γιατί δεν θέλουν οι αραβικές χώρες να έχουν ιατρικό προσωπικό αποτελούμενο από Αραβες, μήπως το Κοράνι επιτάσσει να ψηλαφουν τις γυναίκες των Μουσουλμάνων οι αλλοθρησκοι;
Θεωρούν υποτιμητική τη "λάντζα" στην κλινική ιατρική, φάση ότι υπηρετείς τον άλλον;
Μήπως έχουν Άραβες διευθυντές κι όλοι οι άλλοι είναι Δυτικοί; Ρώτα τους.
Πάντως γίνεται χαμός, ξέρω πολλούς από Ελλάδα που έφυγαν και μου λένε πως υπάρχουν και πολλές άλλες εθνικότητες εκεί, γεμάτα είναι τα νοσοκομεία από Δυτικούς.
Εγώ σου λέω αφού έχεις να το φας και εσύ καταλαβαίνεις όσα σου επιτρέπει ο κουμουνοεγκέφαλος. Μία μηχανή είναι, ένας υπολογιστής. Με τόσον Μάρξ, το 'καψες.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑16 Νοέμ 2020, 21:45Σου άρεσε το τσουτσονοκοκκαλο; Συνέχισε και θα στο δώσω ολο.