Γιουτουμπικές κόντρες περί επιστημών υγείας.

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Γιουτουμπικές κόντρες περί επιστημών υγείας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 09 Ιαν 2021, 20:11

ST48410 έγραψε:
09 Ιαν 2021, 20:05
Χαοτικός έγραψε:
09 Ιαν 2021, 19:51
Το να λέμε ότι παίρνει κόσμο στο λαιμό του, είναι σα να λέμε "ακούνε και παιδιά" για κάποιον που βρίζει. Το θεωρώ αντιδραστικό και υποκριτικό και λάθος τέλος πάντων. και το κράτος παίρνει κόσμο στο λαιμό του. και η εκκλησία κι εσύ κι εγώ. Τι θα κάνουμε τώρα; θα μπούμε στο τριπάκι να είμαστε αλάνθαστοι επειδή ο κόσμος; να πάρει να γαμηθεί ο κόσμος φίλε και να ξεστραβωθεί μόνος του αν θέλει.
Δεν είπε κανείς να είμαστε αλάνθαστοι. Έγραψα παραπάνω ότι όλοι κάνουμε λάθος και δικαιούται και αυτός. Ωστόσο όταν ξέρεις ότι επηρεάζεις κάποιους ανθρώπους, πρέπει κάπως ρε παιδί μου να είσαι πιο προσεκτικός. Για να στο πω με ένα λίγο πιο ακραίο παράδειγμα δεν μπορεί πχ ένας γιατρός που θα γράψει φάρμακα να μου πει μετά "στα έδωσα έτσι επιπόλαια ρε φίλε, εσύ δεν έπρεπε να καθίσεις να ξεστραβωθείς πριν τα πάρεις;"
Χαοτικός έγραψε:
Όχι δεν προκάλεσε ο μάικιους. Ο τρόπος που φωνάζει στα βίντεο του κάποιες στιγμές είναι το προσωπικό του στυλ. Δεν μπορεί επειδή κάποιος, εσύ ας πούμε, δεν το γουστάρει ή του χαλάει την αισθητική (είναι ας πούμε πομπώδης και κάφρος στη φωνή την ώρα που το κάνει και εσένα σου χαλάει την ηρεμία ή το ρυθμό σου, να λες καλά κάνουν και τον βρίζουν.
Δεν τον παρακολουθώ γενικά παρά μόνο από ό,τι μπαίνει εδώ και ιδίως στο παλιό φόρουμ. Το στυλ, αν και δε μου αρέσει, το ανέχομαι. Το να λέει όμως ότι είναι κότες όσοι βάζουν πλάτη με χοντρές προσωπικές θυσίες για να περιοριστεί η διάδοση και να σωθεί κόσμος, είναι τέρμα φάουλ και αξίζει απάντησης. Τώρα και αυτοί που απάντησαν μπορεί να επικαλεστούν το δικό τους στυλ. Δεν βγάζει πουθενά αυτό, αν και κατανοώ απόλυτα ότι σε ενοχλεί η κακία και η διάθεση μείωσης του συνομιλητή. Αν ήμουν ο γιατρός θα είχα πει τα ίδια με διαφορετικό ύφος.

Άλλο ο γιατρός ρε φίλε που κάνει τη δουλειά του κι άλλο το "Επηρεάζω κόσμο". Αστόχησες στο παράδειγμα. Δέχομαι καλοπροαίρετα τη σκέψη σου γι αυτό που θες να εννοήσεις, αλλά θέλω να σε κάνω να καταλάβεις ότι είναι απόλυτο και αντιδραστικό. Όχι δεν πρέπει να προσέχει όποιος ξέρει ότι επηρεάζει. Απλά επηρεάζει, δεν δίνει προϊόντα. Δεν επιβάλει.

Το να σου πουλήσει δηλητηριασμένο ψωμί ο φούρναρης, τ να σου δώσει λάθος φάρμακα ο γιατρός, είναι βία. Δεν είναι απλά επιρροή.

και τέλος πάντων ακόμα κι αν η επιρροή κινεί τα πράγματα, τότε γιατί να μην εκφραστεί αβίαστα; θα κινηθούν που θα κινηθούν τα πράγματα. θα υπάρχει κάποια πορεία. Ποιος θα κρίνει πως πρέπει να είναι αυτή η πορεία ώστε όλοι να συμμορφωθούν στον κανόνα και να μην επηρεάζουν σε άλλες κατευθύνσεις;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 09 Ιαν 2021, 20:14

Ωραίος ο Χαοτικός.Οι τύποι απαντούν σκατόψυχα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ την 09 Ιαν 2021, 20:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 09 Ιαν 2021, 20:17

Χαοτικός έγραψε:
09 Ιαν 2021, 20:11
ST48410 έγραψε:
09 Ιαν 2021, 20:05
Χαοτικός έγραψε:
Το να λέμε ότι παίρνει κόσμο στο λαιμό του, είναι σα να λέμε "ακούνε και παιδιά" για κάποιον που βρίζει. Το θεωρώ αντιδραστικό και υποκριτικό και λάθος τέλος πάντων. και το κράτος παίρνει κόσμο στο λαιμό του. και η εκκλησία κι εσύ κι εγώ. Τι θα κάνουμε τώρα; θα μπούμε στο τριπάκι να είμαστε αλάνθαστοι επειδή ο κόσμος; να πάρει να γαμηθεί ο κόσμος φίλε και να ξεστραβωθεί μόνος του αν θέλει.
Δεν είπε κανείς να είμαστε αλάνθαστοι. Έγραψα παραπάνω ότι όλοι κάνουμε λάθος και δικαιούται και αυτός. Ωστόσο όταν ξέρεις ότι επηρεάζεις κάποιους ανθρώπους, πρέπει κάπως ρε παιδί μου να είσαι πιο προσεκτικός. Για να στο πω με ένα λίγο πιο ακραίο παράδειγμα δεν μπορεί πχ ένας γιατρός που θα γράψει φάρμακα να μου πει μετά "στα έδωσα έτσι επιπόλαια ρε φίλε, εσύ δεν έπρεπε να καθίσεις να ξεστραβωθείς πριν τα πάρεις;"
Χαοτικός έγραψε:
Όχι δεν προκάλεσε ο μάικιους. Ο τρόπος που φωνάζει στα βίντεο του κάποιες στιγμές είναι το προσωπικό του στυλ. Δεν μπορεί επειδή κάποιος, εσύ ας πούμε, δεν το γουστάρει ή του χαλάει την αισθητική (είναι ας πούμε πομπώδης και κάφρος στη φωνή την ώρα που το κάνει και εσένα σου χαλάει την ηρεμία ή το ρυθμό σου, να λες καλά κάνουν και τον βρίζουν.
Δεν τον παρακολουθώ γενικά παρά μόνο από ό,τι μπαίνει εδώ και ιδίως στο παλιό φόρουμ. Το στυλ, αν και δε μου αρέσει, το ανέχομαι. Το να λέει όμως ότι είναι κότες όσοι βάζουν πλάτη με χοντρές προσωπικές θυσίες για να περιοριστεί η διάδοση και να σωθεί κόσμος, είναι τέρμα φάουλ και αξίζει απάντησης. Τώρα και αυτοί που απάντησαν μπορεί να επικαλεστούν το δικό τους στυλ. Δεν βγάζει πουθενά αυτό, αν και κατανοώ απόλυτα ότι σε ενοχλεί η κακία και η διάθεση μείωσης του συνομιλητή. Αν ήμουν ο γιατρός θα είχα πει τα ίδια με διαφορετικό ύφος.

Άλλο ο γιατρός ρε φίλε που κάνει τη δουλειά του κι άλλο το "Επηρεάζω κόσμο". Αστόχησες στο παράδειγμα. Δέχομαι καλοπροαίρετα τη σκέψη σου γι αυτό που θες να εννοήσεις, αλλά θέλω να σε κάνω να καταλάβεις ότι είναι απόλυτο και αντιδραστικό. Όχι δεν πρέπει να προσέχει όποιος ξέρει ότι επηρεάζει. Απλά επηρεάζει, δεν δίνει προϊόντα. Δεν επιβάλει.

Το να σου πουλήσει δηλητηριασμένο ψωμί ο φούρναρης, τ να σου δώσει λάθος φάρμακα ο γιατρός, είναι βία. Δεν είναι απλά επιρροή.

και τέλος πάντων ακόμα κι αν η επιρροή κινεί τα πράγματα, τότε γιατί να μην εκφραστεί αβίαστα; θα κινηθούν που θα κινηθούν τα πράγματα. θα υπάρχει κάποια πορεία. Ποιος θα κρίνει πως πρέπει να είναι αυτή η πορεία ώστε όλοι να συμμορφωθούν στον κανόνα και να μην επηρεάζουν σε άλλες κατευθύνσεις;
Δηλαδη καποιος σε μια τηλεοπτική εκπομπή πρέπει να μπορεί να λέει ότι νάναι;

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 09 Ιαν 2021, 20:18

Προσωπικά δε συμπαθούσα ποτέ τον Mikieus, ούτε καν το 2012 που ήταν στο ζενίθ της δόξας του. Του αναγνωρίζω κάποια
θετικά βέβαια άλλα μέχρι εκεί. Γενικά, δε μπορώ το εμμονικό στυλάκι και τη καφρίλα που παλεύουν να βγάλουν οι περισσότεροι
Youtubers. Σα βλαμμένα nerds φέρονται στη πλειοψηφία τους.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 09 Ιαν 2021, 20:19

Εδώ βγαίνεις εσύ και μιλάς δημόσια ρε. Δεν θα μιλήσουν άλλοι;

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 09 Ιαν 2021, 20:20

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
09 Ιαν 2021, 20:18
Προσωπικά δε συμπαθούσα ποτέ τον Mikieus, ούτε καν το 2012 που ήταν στο ζενίθ της δόξας του. Του αναγνωρίζω κάποια
θετικά βέβαια άλλα μέχρι εκεί. Γενικά, δε μπορώ το εμμονικό στυλάκι και τη καφρίλα που παλεύουν να βγάλουν οι περισσότεροι
Κι οι νοικοκυραίοι ένα στυλ βγάζουν. Τι να κάνουμε τώρα;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 09 Ιαν 2021, 20:22

Χαοτικός έγραψε:
09 Ιαν 2021, 20:11

Το συγκεκριμένο θέμα ας πούμε με πονάει. Ξόδεψα άπειρο χρόνο να νουθετώ κάποιους φίλους να κόψουν τα ρίσκα την Άνοιξη. Κι έπεφτα πάνω σε αντίδραση μα δες εδώ αυτό το video που ο τάδε λέει έτσι κι έτσι κλπ. Και κοίτα τον τάδε ψαγμένο τι γράφει, κλπ. Οι infuencers, που συνήθως γελάμε με τον όρο, δυστυχώς επηρεάζουν πολύ κόσμο (κάποιες φορές). Αυτό συνεπάγεται ευθύνη. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Και κατά κάποιο τρόπο κάτι πουλάει και αυτός (αναγνωρισιμότητα, επισκεψιμότητα κοκ). Προφανώς ο γιατρός έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη. Σου είπα ότι το παράδειγμα είναι ακραίο. Ο μικέους δεν είναι ο τυχαίος γνωστός σου στα κοινωνικά δίκτυα. Έχει ακολούθους. Για κάποιο λόγο λέγονται έτσι. Αν βάλει ένα καπελάκι με κέρατα και το κάνει μόδα κάποιοι θα το αγοράσουν. Ανάλογα "αγοράζουν" και την άποψή του για το κάθε θέμα.

Να μην πει την άποψή του; Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Δεν μου αρέσουν οι απαγορεύσεις. Όμως σε ένα χάος πληροφοριών δυσκολεύεται πολύ ο μέσος δέκτης να ξεδιαλύνει τις αξιόλογες και αυτό όχι απλά γιατί είναι χαζός ή ανίκανος. Προσωπικά σε θέματα υγείας θα το σκεφτόμουν 10 φορές να συστήσω κάτι δημόσια που πάει αντίθετα με την συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 09 Ιαν 2021, 20:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 09 Ιαν 2021, 20:23

Χαοτικός έγραψε:
09 Ιαν 2021, 20:20
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
09 Ιαν 2021, 20:18
Κι οι νοικοκυραίοι ένα στυλ βγάζουν. Τι να κάνουμε τώρα;
Σαφέστατα. Ο καθένας κρίνεται από το στύλ του, όμως. Δεν είναι μόνο τι λές αλλά και πως το λες.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 09 Ιαν 2021, 20:47

Δεν είναι μόνο θέμα υγείας η καραντίνα. Είναι και οικονομίας και τελικά κοινωνίας. Δεν θεωρώ ότι κάποιος βάζει την υγεία ως πρώτο θέμα. Ούτε το κράτος βέβαια. Όλο το νταλαβέρι είναι για το σύστημα υγείας και όχι για την υγεία του κόσμου, Έχουν δείξει κατά καιρούς πολλές κυβερνήσεις που την έχουν γραμμένη την υγεία του κόσμου.

Πολλά πράγματα είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο η υγεία. Και για πολλά πράγματα οι όχλοι ακολουθούν σύμβολα που επηρεάζουν. αυτό αν θες να σταματήσει αντιμετώπισε το γενικά. Όχι αποσπασματικά και μάλιστα σε μία κατεύθυνση. Ενώ ότι θα έπρεπε να αντιδράς και για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Που καλλιεργούν ας πούμε την πουτανιά στις γυναίκες και που η Νάιδα δεν το παίρνει φυσικά χαμπάρι (γι αυτήν ισχύει μόνο το τι χαλάει τη φάση της και τι τη φτιάχνει).

Δηλαδή γι αυτό να βρίσουμε τον Τσιτσιπά και τον Βλαχόπουλο; Επειδή επηρεάζουν αρνητικά τον κόσμο ως πρότυπα; Εγώ το κάνω απλά γιατί είναι μαλάκες ή τέλος πάντως γιατί μου τη σπάνε. Όχι για τον κόσμο.

Λες και ο κόσμος σε όλα τα αλλά είναι ΟΚ κι εκεί μόνο πιάστηκε να μην ξέρει και να είναι αθώος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών