Στην γειτονιά μου πάντως ο Σκλαβενίτης έχει πάντα επαρκή ταμεία ενεργά και ο κόσμος δεν συνωστίζεται. Ο Βασιλόπουλος, ακριβώς το αντίθετο.foscilis έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:09Ο Σκλαβενίτης έχει σαν εταιρία προφίλ λαϊκού παιδιού. Γι' αυτό και μόνο το λόγο είναι γελοίο να πατάς εκεί. Επιδιώκει να μοιάζει σαν τη χειρότερη εκδοχή της λαϊκης.Cecily Anne έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 10:54Aυτή που έχω κοντά μου στον Πειραιά είναι ΟΚ. Άνοιγαν πάγκο παρά πάγκο και δεν ήταν συνωστισμένη χαβούζα.. Σε αντίθεση με το σούπερ μάρκετ που πήγα μία φορά στον Σκλαβενίτη τις προάλλες, που με εξυπηρετεί και δεν ξαναπάτησα, παραγγέλνω on-line κάθε δύο βδομάδες και στοιβάζω αναγκαστικά.
Στη λαϊκή τώρα το θέμα δεν είναι τοσο ο συνωστισμός (άλλωστε είναι εξωτερικός χώρος) αλλά ότι οι μάσκες είναι πηγουνατες, όλοι γκαριζουν, όλοι πιάνουν τα πάντα από εκατό φορές και όλοι γλείφουν το δαχτυλο τους για να πιάσουν τις σακούλες και τα μετρητά που ανταλλασσουν. Είναι μια χρονοκαψουλα που ο κόσμος και ειδικά οι γεροι συμπεριφερεται όχι σα να μην έχουμε κορωνοϊο αλλά σα να μην ηρθε ποτέ το ετος 1960.
Αυστηρό λοκντάουν στην Δυτική Αττική!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Αυστηρό λοκντάουν στην Δυτική Αττική!
- EKPLIKTIKOS
Τυχαίο είναι. Στη γειτονιά μου συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς, γι αυτο παμε βασιλόπουλο. Παρ ολα αυτα στον επόμενο κοντινό βασιλόπουλο που είναι επί κεντρικού άξονα γίνεται το αδιαχώρητο.Green Dragon έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:46
Στην γειτονιά μου πάντως ο Σκλαβενίτης έχει πάντα επαρκή ταμεία ενεργά και ο κόσμος δεν συνωστίζεται. Ο Βασιλόπουλος, ακριβώς το αντίθετο.
- Green Dragon
Θα είναι πιο ήπιο. Τα εμβόλια απ' όσο έχουν πει θα είναι 3,5 εκατομμύρια, όχι 1. Με τόσα εμβόλια + 15% φυσική ανοσία το επόμενο κύμα θα είναι ήπιο και ίσως να μπορεί να τιθασευτεί με ελαφρά μόνο μέτρα. Μιλάω πάντα για το φθινόπωρο, όχι για το κύμα του Φεβρουαρίου.Υδράργυρος έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 10:54Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το φθινόπωρο του 21 δε θα έχουμε νέο κύμα πανδημίας;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 23 Δεκ 2020, 11:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Green Dragon
Γενικά ισχύει αυτό που λες αλλά ο συγκεκριμένος Βασιλόπουλος φέρει ευθύνη γιατί τσιγκουνεύεται τα ταμεία. Μου δίνει την αίσθηση ότι είναι franchise.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:49Τυχαίο είναι. Στη γειτονιά μου συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς, γι αυτο παμε βασιλόπουλο. Παρ ολα αυτα στον επόμενο κοντινό βασιλόπουλο που είναι επί κεντρικού άξονα γίνεται το αδιαχώρητο.Green Dragon έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:46
Στην γειτονιά μου πάντως ο Σκλαβενίτης έχει πάντα επαρκή ταμεία ενεργά και ο κόσμος δεν συνωστίζεται. Ο Βασιλόπουλος, ακριβώς το αντίθετο.
- Cecily Anne
Eντάξει, εμένα ο μανάβης είναι γτπ, πήγαμε να πάρουμε φέτα προχτες γιατί πεθερά και κανακάρης τρώνε από εκεί και τον είδα να ακουμπάει τη φέτα με το δάχτυλο, όπως την ζύγιζε και μου'ρθε να ξεράσω. Και θα ξέρναγα στις κανονικές εποχές, όχι τώρα με τον κόβιντ. Και λέω του δικού μου καλά γιατί την πήρες, δεν είδες τί έκανε; Και δεν είχε δει τίποτα και συνήθως μετά από κάτι τέτοια βγαίνω τρελή/υπερβολική κλπ. Και μιλάμε για άνθρωπο που είναι μανιακός με την προστασία, λόγω δουλειάς. Μην ψάχνεις.foscilis έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:37Σιγά μην παρω και εξοπλισμό ειδικών δυνάμεων για να τα ακουμπήσω στους βρωμυλους που θα με φάνε στην ποσότητα στο ζυγι και στα ρεστα. Ούτε στις καλές εποχές δεν παίζει αυτο. Έχω μανάβικο στα εκατο μετρα. Πιο φθηνά πιο καλά παίρνει κάρτα και η γκόμενα στο ταμείο τρέφει ένα υγιές μίσος για όλους τους πελάτες.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
αυτά είναι επουσιώδεις λεπτομέρειες. Εγώ αναφέρομαι σε πράγματα όπως τις ανακοινώσεις "Σήμερα Κυριακή των Βαϊων το κατάστημά μας δε θα λειτουργήσει" και "το Μαράκι θα προσφέρει νερό στους ηλικιωμένους που περιμένουν στο ΑΤΜ έξω από το μαγαζί μας".EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:49Τυχαίο είναι. Στη γειτονιά μου συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς, γι αυτο παμε βασιλόπουλο. Παρ ολα αυτα στον επόμενο κοντινό βασιλόπουλο που είναι επί κεντρικού άξονα γίνεται το αδιαχώρητο.Green Dragon έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:46
Μα γιατί να πάρεις φέτα από το μανάβη;Cecily Anne έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:52Eντάξει, εμένα ο μανάβης είναι γτπ, πήγαμε να πάρουμε φέτα προχτες γιατί πεθερά και κανακάρης τρώνε από εκεί και τον είδα να ακουμπάει τη φέτα με το δάχτυλο, όπως την ζύγιζε και μου'ρθε να ξεράσω.foscilis έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:37Σιγά μην παρω και εξοπλισμό ειδικών δυνάμεων για να τα ακουμπήσω στους βρωμυλους που θα με φάνε στην ποσότητα στο ζυγι και στα ρεστα. Ούτε στις καλές εποχές δεν παίζει αυτο. Έχω μανάβικο στα εκατο μετρα. Πιο φθηνά πιο καλά παίρνει κάρτα και η γκόμενα στο ταμείο τρέφει ένα υγιές μίσος για όλους τους πελάτες.
Τα έχετε λίγο μπερδεμένα εκεί στον ωραίο Πειραιά.

- Cecily Anne
Έχουμε την ίδια απορία. Αυτή τους αρέσει.foscilis έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 12:05Μα γιατί να πάρεις φέτα από το μανάβη;Cecily Anne έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:52Eντάξει, εμένα ο μανάβης είναι γτπ, πήγαμε να πάρουμε φέτα προχτες γιατί πεθερά και κανακάρης τρώνε από εκεί και τον είδα να ακουμπάει τη φέτα με το δάχτυλο, όπως την ζύγιζε και μου'ρθε να ξεράσω.foscilis έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 11:37Σιγά μην παρω και εξοπλισμό ειδικών δυνάμεων για να τα ακουμπήσω στους βρωμυλους που θα με φάνε στην ποσότητα στο ζυγι και στα ρεστα. Ούτε στις καλές εποχές δεν παίζει αυτο. Έχω μανάβικο στα εκατο μετρα. Πιο φθηνά πιο καλά παίρνει κάρτα και η γκόμενα στο ταμείο τρέφει ένα υγιές μίσος για όλους τους πελάτες.
Τα έχετε λίγο μπερδεμένα εκεί στον ωραίο Πειραιά.

“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Η πολυτέλεια της καραντίνας και πώς φτάσαμε στο σκληρό lockdown
Υπολογίζεται πως περίπου 120.000 άνθρωποι περνούν καθημερινά μέσω της λεωφόρου ΝΑΤΟ από την Αθήνα για να εργαστούν στην βιομηχανική περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Η πανδημία έκανε πιο εμφανή την εργοδοτική αυθαιρεσία και τα καταπατημένα δικαιώματα των εργολαβικών εργαζομένων, που στην πλειοψηφία τους πρόκειται για μετανάστες από την Ινδία, το Μπαγλαντέζ και το Πακιστάν.
Γύρω από τα μεγάλα εργοστάσια και τις αποθήκες των logistics μπορεί να συναντήσει κανείς μικρά προχειροφτιαγμένα σπίτια, όπου ζουν μετανάστες εργάτες μέσα σε λιγότερα από 40 τ.μ.
Τα πρωινά δεν παίρνουν πλέον εν μέσω καραντίνας την συνηθισμένη διαδρομή προς τη δουλειά, ούτε θα πάνε στην πλησιέστερη στάση λεωφορείου.
Θα συγκεντρωθούν με τους υπόλοιπους εργάτες σε κάποιο σημείο, από όπου θα τους παραλάβει βανάκι -ή στην καλύτερη περίπτωση ένα πούλμαν- το οποίο μπορεί να μεταφέρει ακόμα και 13 άτομα σε μια διαδρομή, με προορισμό τα εργοστάσια.
Την Παρασκευή, στην βιομηχανική περιοχή της Μάνδρας, αστυνομικοί είχαν «στήσει καρτέρι» έξω από εργοστάσιο, περιμένοντας, σύμφωνα με καταγγελίες, μετανάστες να σχολάσουν.
Ήταν περασμένες 10 το βράδυ όταν οι αρχές ξεκίνησαν να βεβαιώνουν πρόστιμα στους εργάτες οι οποίοι μάλιστα δεν έφεραν μαζί τους το έντυπο του ΕΡΓΑΝΗ που απαιτείται, καθώς το αφεντικό τους είχε… καλύψει με το έντυπο της προηγούμενης καραντίνας.
Σοβαρές καταγγελίες
Σύμφωνα με καταγγελίες, σε πολλές περιπτώσεις οι εργοδότες δεν ακολούθησαν τα μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία καλούσε τις διευθύνσεις να διενεργηθούν τεστ στους εργαζομένους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πριν επιστρέψουν στον χώρο εργασίας.
Ακόμα πιο βαριές καταγγελίες κάνουν λόγο όμως ακόμα και από απόκρυψη κρουσμάτων στα εργοστάσια, με το πρόσχημα του… ιατρικού απόρρητου.
H φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας αποτελεί έναν από τους πιο ευνοϊκούς παράγοντες διασποράς του κοροναϊού. Ωστόσο, η τηλεργασία δεν αποτελεί επιλογή για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα για εκείνους της «πρώτης γραμμής», που η απουσία από τον χώρο εργασίας ισοδυναμεί με το χαμένο μεροκάματο.
©Δημήτρης Μιχαλάκης
Οι εργαζόμενοι αυτοί στερούνται το δικαίωμα να νοσήσουν, το δικαίωμα στην καραντίνα, το δικαίωμα να «μείνουν σπίτι».
Η πρώτη μεγάλη διασπορά στην περιοχή, σημειώθηκε σε γνωστό εργοστάσιο ανακύκλωσης, την Άνοιξη, όπου από τους 50 εργαζόμενους μετανάστες, οι 25, το 50% δηλαδή, βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό. Το εργοστάσιο αναγκάστηκε βεβαίως να «παγώσει» την παραγωγή του για δύο εβδομάδες.
©Δημήτρης Μιχαλάκης
Η αγωνία για το αύριο
Λίγα μέτρα πιο κάτω από την πλατεία Γενοκτονίας, σε ένα μικρό γωνιακό μαγαζάκι που κάποτε τον ήχο της ταμιακής μηχανής κάλυπταν οι πελάτες και οι φίλες της που έρχονταν να πιούν μαζί τον καφέ, η κυρία Εμορφίλη κάθεται και περιμένει την καραντίνα να περάσει πίσω από τον πάγκο.
Η ψυχολογία της, όπως μου περιγράφει, έχει φτάσει στα Tάρταρα. Από το μαγαζί στο σπίτι και από το σπίτι στο μαγαζί, το οποίο κατάφεραν να φτιάξουν μετά από χρόνια εργασίας από καθημερινή δουλειά σε λαϊκές.
«Κάθομαι εδώ, πίσω από τον πάγκο, φοράω την μάσκα και προσέχω. Δεν έχω κάτι να φοβάμαι» μου λέει η Εμορφίλη, που ο κύριος φόβος της δεν είναι τόσο ο κοροναϊός, όσο οι οικονομικές δυσκολίες που ήρθαν ως αποτέλεσμα του lockdown και της κρίσης της πανδημίας.
https://www.tovima.gr/2020/12/24/societ ... diasporas/
Υπολογίζεται πως περίπου 120.000 άνθρωποι περνούν καθημερινά μέσω της λεωφόρου ΝΑΤΟ από την Αθήνα για να εργαστούν στην βιομηχανική περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Η πανδημία έκανε πιο εμφανή την εργοδοτική αυθαιρεσία και τα καταπατημένα δικαιώματα των εργολαβικών εργαζομένων, που στην πλειοψηφία τους πρόκειται για μετανάστες από την Ινδία, το Μπαγλαντέζ και το Πακιστάν.
Γύρω από τα μεγάλα εργοστάσια και τις αποθήκες των logistics μπορεί να συναντήσει κανείς μικρά προχειροφτιαγμένα σπίτια, όπου ζουν μετανάστες εργάτες μέσα σε λιγότερα από 40 τ.μ.
Τα πρωινά δεν παίρνουν πλέον εν μέσω καραντίνας την συνηθισμένη διαδρομή προς τη δουλειά, ούτε θα πάνε στην πλησιέστερη στάση λεωφορείου.
Θα συγκεντρωθούν με τους υπόλοιπους εργάτες σε κάποιο σημείο, από όπου θα τους παραλάβει βανάκι -ή στην καλύτερη περίπτωση ένα πούλμαν- το οποίο μπορεί να μεταφέρει ακόμα και 13 άτομα σε μια διαδρομή, με προορισμό τα εργοστάσια.
Την Παρασκευή, στην βιομηχανική περιοχή της Μάνδρας, αστυνομικοί είχαν «στήσει καρτέρι» έξω από εργοστάσιο, περιμένοντας, σύμφωνα με καταγγελίες, μετανάστες να σχολάσουν.
Ήταν περασμένες 10 το βράδυ όταν οι αρχές ξεκίνησαν να βεβαιώνουν πρόστιμα στους εργάτες οι οποίοι μάλιστα δεν έφεραν μαζί τους το έντυπο του ΕΡΓΑΝΗ που απαιτείται, καθώς το αφεντικό τους είχε… καλύψει με το έντυπο της προηγούμενης καραντίνας.
Σοβαρές καταγγελίες
Σύμφωνα με καταγγελίες, σε πολλές περιπτώσεις οι εργοδότες δεν ακολούθησαν τα μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία καλούσε τις διευθύνσεις να διενεργηθούν τεστ στους εργαζομένους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πριν επιστρέψουν στον χώρο εργασίας.
Ακόμα πιο βαριές καταγγελίες κάνουν λόγο όμως ακόμα και από απόκρυψη κρουσμάτων στα εργοστάσια, με το πρόσχημα του… ιατρικού απόρρητου.
H φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας αποτελεί έναν από τους πιο ευνοϊκούς παράγοντες διασποράς του κοροναϊού. Ωστόσο, η τηλεργασία δεν αποτελεί επιλογή για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα για εκείνους της «πρώτης γραμμής», που η απουσία από τον χώρο εργασίας ισοδυναμεί με το χαμένο μεροκάματο.
©Δημήτρης Μιχαλάκης
Οι εργαζόμενοι αυτοί στερούνται το δικαίωμα να νοσήσουν, το δικαίωμα στην καραντίνα, το δικαίωμα να «μείνουν σπίτι».
Η πρώτη μεγάλη διασπορά στην περιοχή, σημειώθηκε σε γνωστό εργοστάσιο ανακύκλωσης, την Άνοιξη, όπου από τους 50 εργαζόμενους μετανάστες, οι 25, το 50% δηλαδή, βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό. Το εργοστάσιο αναγκάστηκε βεβαίως να «παγώσει» την παραγωγή του για δύο εβδομάδες.
©Δημήτρης Μιχαλάκης
Η αγωνία για το αύριο
Λίγα μέτρα πιο κάτω από την πλατεία Γενοκτονίας, σε ένα μικρό γωνιακό μαγαζάκι που κάποτε τον ήχο της ταμιακής μηχανής κάλυπταν οι πελάτες και οι φίλες της που έρχονταν να πιούν μαζί τον καφέ, η κυρία Εμορφίλη κάθεται και περιμένει την καραντίνα να περάσει πίσω από τον πάγκο.
Η ψυχολογία της, όπως μου περιγράφει, έχει φτάσει στα Tάρταρα. Από το μαγαζί στο σπίτι και από το σπίτι στο μαγαζί, το οποίο κατάφεραν να φτιάξουν μετά από χρόνια εργασίας από καθημερινή δουλειά σε λαϊκές.
«Κάθομαι εδώ, πίσω από τον πάγκο, φοράω την μάσκα και προσέχω. Δεν έχω κάτι να φοβάμαι» μου λέει η Εμορφίλη, που ο κύριος φόβος της δεν είναι τόσο ο κοροναϊός, όσο οι οικονομικές δυσκολίες που ήρθαν ως αποτέλεσμα του lockdown και της κρίσης της πανδημίας.
https://www.tovima.gr/2020/12/24/societ ... diasporas/
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
-
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δυτικη Αττική - Εγκληματικοτητα
από Theseus » 17 Ιαν 2024, 17:27 » σε Εγκληματικότητα - 2 Απαντήσεις
- 457 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από micmic
17 Ιαν 2024, 17:59
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αθήνα ή ανατολική / δυτική αττική.
από Dorian » 17 Αύγ 2024, 02:52 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 39 Απαντήσεις
- 1308 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Υδράργυρος
20 Αύγ 2024, 09:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στελέχη της Χαμας στην Τουρκία χρηματοδοτουν επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη
από Ίακχος » 07 Ιαν 2024, 19:35 » σε Διεθνής πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 207 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
07 Ιαν 2024, 19:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πράκτορες στην βορειοανατολική Αττική
από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι » 14 Αύγ 2024, 15:43 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 250 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
14 Αύγ 2024, 15:48
-