Τα Σκανδιναβικά κράτη σταματούν την χορήγηση του εμβολίου Moderna στους άνδρες κάτω των 30 ετών

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Re: Τα Σκανδιναβικά κράτη σταματούν την χορήγηση του εμβολίου Moderna στους άνδρες κάτω των 30 ετών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 11 Οκτ 2021, 02:11

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:
11 Οκτ 2021, 02:00

Ρε συ πραγματικά δεν έχω δει ούτε έναν να παθαίνει μυοκαρδίτιδα από τον ιό .
Εγώ ξέρω άτομα που πέθαναν από τον ιό, αλλά κανέναν που να έπαθε μυοκαρδίτιδα λόγω του εμβολίου ή λόγω του κορωνοιου. Οπότε;

Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Re: Τα Σκανδιναβικά κράτη σταματούν την χορήγηση του εμβολίου Moderna στους άνδρες κάτω των 30 ετών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης » 11 Οκτ 2021, 08:22

Philip Mortimer έγραψε:
11 Οκτ 2021, 02:11
Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:

Εγώ ξέρω άτομα που πέθαναν από τον ιό, αλλά κανέναν που να έπαθε μυοκαρδίτιδα λόγω του εμβολίου ή λόγω του κορωνοιου. Οπότε;
Και εγώ γνώριζα άτομα που πέθαναν από τον ιό αλλά σίγουρα όχι εικοσάρηδες και τα μέτρα της κυβέρνησης χτυπάν κυρίως αυτούς ( και πάνω και κάτω ) .
Θα δεχθώ ότι έφυγαν και νέοι από τον ιό αλλά πόσοι είναι σε σύγκριση με τα πιθανά θύματα του εμβολίου ;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Οκτ 2021, 09:08

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:
11 Οκτ 2021, 01:54
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Οκτ 2021, 12:11
Αρίστος έγραψε:
09 Οκτ 2021, 11:57
Τα ιδια εγραφαν τα ρεπορταζ και για το Astra...

και για το JJ...

και για το Moderna...

και τωρα ειναι παπαλα.

.
Το "πάπαλα" που το είδες;

Εγώ το πάπαλα το βλέπω στη σταδιακή περικοπή των δωρεάν τεστ και στην εφαρμογή των όρων εισόδου σε κάποιους χώρους εργασίας και διασκέδασης.

Ε, όσοι θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση, θα την κάνουν. Όσοι δεν θέλουν να κάνουν ούτε την πρώτη, δεν θα την κάνουν. Ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει γενικώς και η ζωή συνεχίζεται. Με τις απεργίες της, τις πορείες της, τα πάντα όλα. Αν αυτό δεν είναι κανονικότητα, τι είναι;
Συγγνώμη , απαγορεύεις στην νεολαία να βγει έξω έναν ολόκληρο χειμώνα απαγορεύοντας την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης κατ´επέκταση και στις γιορτές και το Πάσχα κλπ μέχρι τον Ιούνιο που θα ανοίξουν τα καλοκαιρινά μαγαζιά , και δεν τρέχει τίποτα ; Δηλαδή βάζεις το δίλημμα ή ριψοκινδυνεύεις την ζωή σου ή δεν βγαίνεις για διασκέδαση , φλερτ , κοινωνικές επαφές . Είναι δυνατόν ; Ποια κανονικότητα ;
Πάνω από την Λαμία για τον ανεμβολίαστο υπάρχει lockdown . Αν οι Νότιοι κάθονται χειμώνα έξω και ζεσταίνονται με ένα μανιτάρι και το αλκοόλ που ρέει στο αίμα τους μπράβο τους . Εγώ αν ήμουν γιατρός και είχα νεκρό από εμβολιασμό απου πραγματοποίησα όχι μόνο δεν θα τολμούσα να κοιτάξω τους γονείς στα μάτια αλλά θα είχα τύψεις για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή μου .
Αρχικώς, δεν απαγορεύω τίποτα. Από εκεί και πέρα, ειλικρινά μου φαίνεται παράλογη πλέον η οπτική σας, που βλέπει μόνον τους νεκρούς από τα εμβόλια, διαγράφοντας με μια απίστευτη άνεση τους ανεμβολίαστους νεκρούς από το πλαίσιο. Αναφορικά δε με τις τύψεις των γιατρών, εγώ απλώς αναρωτιέμαι τι νοιώθουν όχι μόνον οι γιατροί και νοσηλευτές αλλά και όλοι αυτοί που επηρέασαν τους ανεμβολίαστους που κατέληξαν. Αλλά κι αυτό δεν σας περνάει ούτε ως υπόθεση από το μυαλό, έτσι; Απλώς γιατί οι νεκροί από κόβιντ, δεν υπάρχουν. Το εμβόλιο είναι ο εχθρός. Ε, συνέχισε να πιστεύεις ότι είναι.

Οπότε, κάνε ότι γουστάρεις Ταντρίδη μου. Δικό σου θέμα είναι το πως θα διαχειριστείς τη ζωή σου, όχι δικό μου. Εγώ δεν έχω ψυχολογικά ή πρακτικά προβλήματα ούτε με το λοκντάουν ούτε με την κανονικότητα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 11 Οκτ 2021, 09:31

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:
11 Οκτ 2021, 08:22
Philip Mortimer έγραψε:
Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:

Και εγώ γνώριζα άτομα που πέθαναν από τον ιό αλλά σίγουρα όχι εικοσάρηδες και τα μέτρα της κυβέρνησης χτυπάν κυρίως αυτούς ( και πάνω και κάτω ) .
Θα δεχθώ ότι έφυγαν και νέοι από τον ιό αλλά πόσοι είναι σε σύγκριση με τα πιθανά θύματα του εμβολίου ;
Εχουν ήδη πεθάνει 114 άτομα κάτω των 40 ετών από τον κορωνοϊό. Πόσα είναι τα "πιθανά θύματα του εμβολίου"
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 11 Οκτ 2021, 10:11

ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Οκτ 2021, 09:08

Αρχικώς, δεν απαγορεύω τίποτα. Από εκεί και πέρα, ειλικρινά μου φαίνεται παράλογη πλέον η οπτική σας, που βλέπει μόνον τους νεκρούς από τα εμβόλια, διαγράφοντας με μια απίστευτη άνεση τους ανεμβολίαστους νεκρούς από το πλαίσιο. Αναφορικά δε με τις τύψεις των γιατρών, εγώ απλώς αναρωτιέμαι τι νοιώθουν όχι μόνον οι γιατροί και νοσηλευτές αλλά και όλοι αυτοί που επηρέασαν τους ανεμβολίαστους που κατέληξαν. Αλλά κι αυτό δεν σας περνάει ούτε ως υπόθεση από το μυαλό, έτσι; Απλώς γιατί οι νεκροί από κόβιντ, δεν υπάρχουν. Το εμβόλιο είναι ο εχθρός. Ε, συνέχισε να πιστεύεις ότι είναι.

Οπότε, κάνε ότι γουστάρεις Ταντρίδη μου. Δικό σου θέμα είναι το πως θα διαχειριστείς τη ζωή σου, όχι δικό μου. Εγώ δεν έχω ψυχολογικά ή πρακτικά προβλήματα ούτε με το λοκντάουν ούτε με την κανονικότητα.
Παράλογη είναι η δική σου οπτική που δεν βλέπει την φασίζουσα κυβέρνηση να καταστέλλει δικαιώματα.
Γιατί αν δεν ήταν παράλογη, θα ήταν σε θέση να ξεχωρίσει το επηρεάζω από το αναγκάζω. Θάνατος από το εμβόλιο είναι στην ουσία δολοφονική πράξη της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ελεύθερη επιλογή, ούτε το "κάνε ότι γουστάρεις". Ότι γουστάρει κάνει μόνο ο νομοθετική εξουσία, με την δικαστική να πετάει χαρταετό, όπως έκανε πάντα.
Διάκριση εξουσιών και κουραφέξαλα, το μηνιάτικο να πέφτει.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 11 Οκτ 2021, 10:15

Leporello έγραψε:
11 Οκτ 2021, 09:31
Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:
Philip Mortimer έγραψε:

Εχουν ήδη πεθάνει 114 άτομα κάτω των 40 ετών από τον κορωνοϊό. Πόσα είναι τα "πιθανά θύματα του εμβολίου"
Δεν είναι κριτήριο η ηλικία, αλλά η ευπαθής ομάδα. Το όριο στην ηλικία μπήκε γιατί συνήθως οι νέοι είναι και υγιείς.
Occasio facit furem

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Οκτ 2021, 10:28

vagabondo έγραψε:
11 Οκτ 2021, 10:11
ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Οκτ 2021, 09:08

Παράλογη είναι η δική σου οπτική που δεν βλέπει την φασίζουσα κυβέρνηση να καταστέλλει δικαιώματα.
Γιατί αν δεν ήταν παράλογη, θα ήταν σε θέση να ξεχωρίσει το επηρεάζω από το αναγκάζω. Θάνατος από το εμβόλιο είναι στην ουσία δολοφονική πράξη της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ελεύθερη επιλογή, ούτε το "κάνε ότι γουστάρεις". Ότι γουστάρει κάνει μόνο ο νομοθετική εξουσία, με την δικαστική να πετάει χαρταετό, όπως έκανε πάντα.
Διάκριση εξουσιών και κουραφέξαλα, το μηνιάτικο να πέφτει.
Δεν διακρίνω κάπου εξαναγκασμό. Εσύ;

Ποιο ακριβώς είναι το δικαίωμα που σου αφαιρέθηκε;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Οκτ 2021, 10:33

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:

Οκ, παίζει κι αλλιώς.

Θα δεχθώ ότι έφυγαν και νέοι από το εμβόλιο αλλά πόσοι είναι σε σύγκριση με τα πιθανά θύματα του ιού;

Για πες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 11 Οκτ 2021, 11:19

ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Οκτ 2021, 10:28
Απαγόρευση κυκλοφορίας, στέρηση εργασίας (βλέπε υγειονομικοί), ελευθερία του λόγου (βλέπε διάδωση ψευδών ειδήσεων λες και είμαι ειδησιογραφικό κανάλι).
Occasio facit furem

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Οκτ 2021, 16:28

vagabondo έγραψε:
11 Οκτ 2021, 11:19
ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Οκτ 2021, 10:28
Απαγόρευση κυκλοφορίας, στέρηση εργασίας (βλέπε υγειονομικοί), ελευθερία του λόγου (βλέπε διάδωση ψευδών ειδήσεων λες και είμαι ειδησιογραφικό κανάλι).
Ε, κατά τα φαινόμενα, οι υγειονομικοί τη βρήκαν την άκρη με τους ψεύτικους εμβολιασμούς.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την ελευθερία λόγου δεν σε πιάνω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 11 Οκτ 2021, 16:46

ΟΧΙ
Κάτω των 30 και σωστά,
Λόγω σπάνιας μυοκαρδιτιδας
Και μικρός κίνδυνος επιπλεγμενης νόσου

ΝΑΙ
Άνω των 30,
Λόγω απίθανης μυοκαρδιτιδας
Και μεγάλος κίνδυνος επιπλεγμενης νόσου.

Δεν απαγοεςυτηκε το μοντέρνα για το 80% του πληθυσμου (άτομα άνω των 30)

Αν βάλουμε και το φυλο, άνδρες,
Δεν απαγοεςυτηκε για το 90% του πληθυσμου
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 11 Οκτ 2021, 18:52

Γαληνός έγραψε:
11 Οκτ 2021, 16:46
ΟΧΙ
Κάτω των 30 και σωστά,

ΝΑΙ
Άνω των 30,

Δεν εχουν κλεισει δεκα μηνες και 3 στα 4 δυτικα εμβολια εχουν απαγορευθει σε διαφορες ευρωπαικες χωρες και οχι μονο. Καποια σε ηλικιακα γκρουπς, καποια εντελως. Αυτο δεν το λες ασφαλεια των εμβολιων ποσο μαλλον οταν ακομη δεν εχουμε ιδεα για μακροπροθεσμες παρενεργειες. Επιπλεον φοβαμαι οτι και to Pfizer εχει σοβαρες αιτιες να απορριφθει στους νεους καθως δημιουργει μυοκαρδιτιδες οπως το Moderna αλλα εκει υπαρχει μαλλον η συντονισμενη πιεση Γερμανιας, Ισραηλ, ΗΠΑ και του Μπαιντεν προσωπικα οχι μονο να μην χαλασει η φημη του αλλα να επεκταθει τοσο σαν τριτη δοση στον γενικο πληθυσμο αλλα και σαν πρωτη δοση σε παιδια ακομη και σε βρεφη. Εξαλλου η πολιτικη πλεον των ΗΠΑ ειναι να προωθουν στον Τριτο Κοσμο "ανθρωπινα δικαιωματα", "δημοκρατια" και Pfizer.

.

harskouf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από harskouf » 11 Οκτ 2021, 19:22

Αρίστος έγραψε:
11 Οκτ 2021, 18:52
Γαληνός έγραψε:
11 Οκτ 2021, 16:46
ΟΧΙ
Κάτω των 30 και σωστά,

ΝΑΙ
Άνω των 30,

Δεν εχουν κλεισει δεκα μηνες και 3 στα 4 δυτικα εμβολια εχουν απαγορευθει σε διαφορες ευρωπαικες χωρες και οχι μονο. Καποια σε ηλικιακα γκρουπς, καποια εντελως. Αυτο δεν το λες ασφαλεια των εμβολιων ποσο μαλλον οταν ακομη δεν εχουμε ιδεα για μακροπροθεσμες παρενεργειες. Επιπλεον φοβαμαι οτι και to Pfizer εχει σοβαρες αιτιες να απορριφθει στους νεους καθως δημιουργει μυοκαρδιτιδες οπως το Moderna αλλα εκει υπαρχει μαλλον η συντονισμενη πιεση Γερμανιας, Ισραηλ, ΗΠΑ και του Μπαιντεν προσωπικα οχι μονο να μην χαλασει η φημη του αλλα να επεκταθει τοσο σαν τριτη δοση στον γενικο πληθυσμο αλλα και σαν πρωτη δοση σε παιδια ακομη και σε βρεφη. Εξαλλου η πολιτικη πλεον των ΗΠΑ ειναι να προωθουν στον Τριτο Κοσμο "ανθρωπινα δικαιωματα", "δημοκρατια" και Pfizer.
Σε ποια χώρα έχει απαγορευτεί τελείως και ποιο εμβόλιο; Κάποια εμβόλια έχουν ηλικιακούς περιορισμούς σε διάφορες χώρες. Οπότε είτε αυτό δεν έχεις δυνατότητα να το καταλάβεις είτε απλά παραπληροφορείς

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 12 Οκτ 2021, 00:32

Αρίστος έγραψε:
11 Οκτ 2021, 18:52
Εικόνα

Δεν ξέρω αν κάπου αλλού το διάβασα, δε θυμάμαι,
Αλλά μια εξήγηση για την διαφορά Pfizer, moderna σε μυοκαρδιτιδες ειναι η δόση.

Εκει το αποδίδω.
Που όπως γνωρίζουμε από το 1500, αλλά πολλές φορές αγνοούμε
Η δόση κάνει το "δηλητηριο"!
But in the midst of a pandemic last year, the companies had to guess at the optimal dose. Pfizer went with 30 micrograms, Moderna with 100.

Based on those data, the company asked the F.D.A. this month to authorize 50 micrograms, the half dose, as a booster shot.
https://www.nytimes.com/2021/09/22/heal ... cines.html

Κι όπως λέει το άρθρο, η μοντέρνα ζήτησε να δώσει την μισή δόση ως 3η αναμνηστική.
Επίσης, πιο μπόμπα το μοντέρνα με τα 100mg, σε αποτελεσματικοτητα/ διάρκεια ανοησίας σε σχέση με Pfizer.
Αλλά υπάρχει και ένα αντίτιμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 12 Οκτ 2021, 00:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 12 Οκτ 2021, 00:33

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:
07 Οκτ 2021, 18:37
https://gr.rua.gr/2021/10/07/%CE%B1%CF% ... %B1%CE%B2/

Σίγουρα παρόμοιες παρενέργειες έχει και το Pfizer αλλά αφού ανακάλυψαν ότι πειράζει το Astra , πειράζει το Johnson , πειράζει το Moderna , ας αφήσουν ένα .

Το έχω πει και το ξαναλέω :
ΝΑΙ στον εμβολιασμό των μεγάλων σε ηλικία και των ευπαθών ομάδων .
ΟΧΙ στον εμβολιασμό των νέων οι οποίοι εμφανίζουν πάρα πολλές θανατηφόρες παρενέργειες .
Πόσες θανατηφόρες παρενέργειες έχεις διαπιστώσει στη χώρα μας, δηλαδή στα περίπου 6 εκατομμύρια εμβολιασμών;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών