Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;

Τον γιατρό μου
32
67%
Τον φαρμακοποιό μου
8
17%
Ακούω και τους δυο και κρίνω ανάλογα την περίσταση
8
17%

Σύνολο ψήφων: 48

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Re: Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 14 Μαρ 2025, 22:00

Ε, δεν μπορώ να φανταστώ οτι 2 στα 2 ήταν άχρηστοι
Μάλλον θα θεώρησαν επιφανειακά κυρίως τα τραύματα (και όντως, δεν ήταν κάτι τραγικό, από όσο το κατάλαβα εγώ δηλαδή)
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 14 Μαρ 2025, 22:08

Saturn έγραψε:
14 Μαρ 2025, 22:00
Ε, δεν μπορώ να φανταστώ οτι 2 στα 2 ήταν άχρηστοι
Μάλλον θα θεώρησαν επιφανειακά κυρίως τα τραύματα (και όντως, δεν ήταν κάτι τραγικό, από όσο το κατάλαβα εγώ δηλαδή)
Καταλαβαίνεις τι σου λέω και τι γραφει αυτό που σου έδωσα ;

Ποτέ ορός μόνος του. Ειδικά όταν λες ότι ήταν επιφανειακά.

Ναι, 2/2 άσχετοι.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 14 Μαρ 2025, 22:17

:-?

Την άλλη φορά, θα πάω σε νοσοκομείο
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 14 Μαρ 2025, 23:07

Saturn έγραψε:
14 Μαρ 2025, 22:17
:-?

Την άλλη φορά, θα πάω σε νοσοκομείο
Και στο ΚΑΤ να πας, αν δεν ακολουθήσουν το πρωτόκολλο αυτό, δηλαδή εκτίμηση του τραύματος και ερωτήσεις προς εσένα, πάλι θα γίνει λάθος η διαδικασία.

Να θυμάσαι: σε καμία περίπτωση ο όρος δεν γίνεται μόνος του.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 14 Μαρ 2025, 23:16

:roll:

Καλά, δεν πάω πουθενά
Λαδάκι από το καντήλι θα βάλω και θα πω το Πάτερ Ημών

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 14 Μαρ 2025, 23:24

Otto Weininger έγραψε:
14 Μαρ 2025, 21:45
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
14 Μαρ 2025, 19:59
Otto Weininger έγραψε:
14 Μαρ 2025, 19:56

Η ανατομία της μύτης δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το πως θα βάλει το σπρει.
:lol:
Για πες μας γελάσω. Πρόσεξε: μιλάς για ανατομία, οχι για γενικά πράγματα τύπου στραβό διάφραγμα άρα
προς το έξω τοίχωμα της μύτης και γυρε κεφάλι από την άλλη ή γυρε κεφάλι στην ανοιχτή πλευρά αν υπάρχει απόφραξη για κάποιο λόγο

Να δεχτώ ειδική στάση μετά από επέμβαση. Αυτό ναι. Αλλά να μου λες ξέρω καλύτερη ανατομια αρα θα βαλω σωστα το σπρει γενικά και αόριστα, έλεος.

ΥΓ : χαίρομαι που στα υπόλοιπα έκανες σιωπηλή αποδοχή.
Φαντάζομαι έκανες τέσσερα μαθήματα στη σχολή για το πώς βάζεις τα ρινικά σπρέι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 15 Μαρ 2025, 00:21

14 Μαρ 2025, 23:24
Otto Weininger έγραψε:
14 Μαρ 2025, 21:45
14 Μαρ 2025, 19:59

:lol:
Για πες μας γελάσω. Πρόσεξε: μιλάς για ανατομία, οχι για γενικά πράγματα τύπου στραβό διάφραγμα άρα
προς το έξω τοίχωμα της μύτης και γυρε κεφάλι από την άλλη ή γυρε κεφάλι στην ανοιχτή πλευρά αν υπάρχει απόφραξη για κάποιο λόγο

Να δεχτώ ειδική στάση μετά από επέμβαση. Αυτό ναι. Αλλά να μου λες ξέρω καλύτερη ανατομια αρα θα βαλω σωστα το σπρει γενικά και αόριστα, έλεος.

ΥΓ : χαίρομαι που στα υπόλοιπα έκανες σιωπηλή αποδοχή.
Φαντάζομαι έκανες τέσσερα μαθήματα στη σχολή για το πώς βάζεις τα ρινικά σπρέι.
Άσε τι φαντάζεσαι και κοίτα να μου πεις κάτι παραπάνω από αυτά που ξέρω ή από αυτά που μου λένε σαν ποίημα ακόμα και οι πωλητές του Physiomer.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 15 Μαρ 2025, 09:51

Saturn έγραψε:
14 Μαρ 2025, 20:46
SpoilerShow
Otto Weininger έγραψε:
14 Μαρ 2025, 19:48
Saturn έγραψε:
14 Μαρ 2025, 14:48
Άμα ήταν να τα κάνω εγ'ω αυτά με την εξέταση πληγης και τους αλγόριθμους, θα σου έλεγα να με προσλάβεις στο φαρμακείο ή θα έγραφα μόνη μου συνταγή γιατρού
Δεν είπα ότι είναι δική σου δουλειά. Είπα τι πρέπει να γίνεται.
Ναι αλλά εγώ, δεν ρώτησα αυτό, ρώτησα εγώ τί κάνω
Αλλά σιγά μην απάνταγες αυτό που σε ρώτησα. Έμαθα πια.
Απάντησες αυτό που ήθελες να πεις εσύ.

Feindflug έγραψε:
14 Μαρ 2025, 19:41
Saturn έγραψε:
14 Μαρ 2025, 13:32
Όχι, ήταν καταχείμωνο αργά το βράδυ με βροχή και έψαχνα σαν την τρελή φαρμακείο γιατί είχα μάλλον τρυπήσει το δάχτυλό μου με σκουριασμένο σύρμα
Εικόνα
:roll: Πες μου, σε παρακαλώ, τί το ρομαντικό βρίσκεις στο παραπάνω. Όχι, έτσι, αλήθεια, θέλω να μάθω. Έχω ακούσει για βίτσια και για βίτσια βέβαια αλλά προσπαθώ να κάνω την σύνδεση.
Μα έτσι ξεκινάνε πολλές ρομαντικές ιστορίες, δικιά μου.

Καταχείμωνο, αργά το βράδυ με βροχή έψαχνα σαν τρελή φαρμακείο... Όταν επιτέλους βρήκα κάποιο ανοιχτό και μπήκα μέσα και τον αντίκρισα, ξέχασα για ποιον λόγο μπήκα. Στεκόταν όρθιος με την άσπρη του ποδιά να είναι εφαρμοστή πάνω στις φαρδιές του πλάτες και τακτοποιούσε μια κούτα με φάρμακα στα συρτάρια. Το βλέμμα του με διαπέρασε πιο έντονα από την βελόνα του αντιτετανικού που μου έκανε λίγα λεπτά αργότερα, ενώ πάσχιζα να μην ερεθίζομαι από το άγγιγμα των δαχτύλων του, καθώς μου προσέφερε τις φαρμακευτικές του υπηρεσίες. Ρωτώντας τον για το τραύμα μου, βρήκα την ευκαιρία να ανοίξουμε μια συζήτηση, για να μπορώ να τον αντικρίζω λίγο ακόμα, ενώ μέσα μου ήλπιζα να με πετούσε στο πίσω δωματιάκι του φαρμακείου για να μου προσφέρει τον όρο της ηδονής, που είχε μέσα στο παντελόνι του...
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 15 Μαρ 2025, 09:56

Θα σε ρώταγα πώς σου ήρθε αυτή η έμπνευση γιατί έτσι όπως μου τα γράφεις με κάνεις να σε φαντάζομαι ερεθισμένο 9:55 το πρωί από την περιγραφή τρυπήματος δακτύλου με σκουριασμένο σύρμα

Αν θες απαντάς βέβαια, με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 15 Μαρ 2025, 10:15

Να πω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη:
1. Οτιδηποτε κλινικό, μόνο Ιατρός - (διάγνωση, διαγοροδιαγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση)
2. Ο,τι έχει να κάνει με φάρμακο αλλά και επιπτώσεις αυτού, αλληλεπιδράσεις κλπ Φαρμακοποιός υπερέχει στα σημεία.

Υγ. Δημόσια υγεία: κάτω από την βάση και οι 2. Κλασικά γτι η Δυτική Ιατρική είναι θεραπευτικό - κεντρική.

Πχ αντιτετανικο εμβόλιο...είναι οδηγίες δημόσιας υγείας. Επανάληψη εμβολίου ηπατίτιδας β όταν πέσουν αντισώματα κάτω από 10 σε υψηλού κινδύνου εργαζόμενουε ή όχι (Γάλλοι) ή γτι πρέπει να γινει 2η δόση mmr (για Ιλαρά επιδημια) σε οσούς έκαναν μια μόνο δόση (οι γεννημένοι 75-80 αν θυμάμαι καλά) παιδιά. Οι μεγαλύτεροι νόσησαν κλπ

Υγ2. Για πρωτοβάθμια υγεία που αγαπά ο Otto, αν θυμάμαι καλά και βασική κλινική, το σύστημα μπορεί να βάλει πετυχημένα μη Ιατρούς πχ Νοσηλευτές και Φαρμακοποιούς μετα την ανάλογη εκπαίδευση. Καλό και το ΑΙ λογικά στο άμεσο μέλλον κ τα ρομπότ .. του Ελον στο απώτερο.

Τα δύσκολα είναι στην δευτεροβάθμια υγεία όπου υπερέχουν οι Ιατροί (νοσοκομειακή περίθαλψη). Στην τριτοβάθμια/ εξπερτ εννοείται μόνο Ιατροί.

Υγ3. Αν δεν έχεις κάνει νοσοκομείο πολλά ετη και δεν αντιμετωπίζει κλινικά αρρώστους (2βαθμια -/3βαθμια υγεία κατά βάση ) δεν γίνεται να καταλάβεις ούτε το βιβλίο ούτε και η θεωρία ούτε τα γκαιντλαινς θα στα μάθουν.

Δεν είναι η εμπειρία. Μακάρι να ήταν. Είναι αυτό που λένε... ΤΕΧΝΗ και όχι απλά επιστήμη. Ιατρική τέχνη και επιστήμη και ανθρωπιστική όψη.

Οι πιο παλιοί το γνωρίζουν.
Οι νεότεροι ο,τι πουν οι εξετάσεις και οι οδηγίες και οι,τι μας κατέβει.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 15 Μαρ 2025, 10:22

Saturn έγραψε:
15 Μαρ 2025, 09:56

Θα σε ρώταγα πώς σου ήρθε αυτή η έμπνευση γιατί έτσι όπως μου τα γράφεις με κάνεις να σε φαντάζομαι ερεθισμένο 9:55 το πρωί από την περιγραφή τρυπήματος δακτύλου με σκουριασμένο σύρμα

Εικόνα

Τι άλλο φαντάζεσαι, δικιά μου;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 15 Μαρ 2025, 10:23

Γαληνός έγραψε:
15 Μαρ 2025, 10:15

Δεν είναι η εμπειρία. Μακάρι να ήταν. Είναι αυτό που λένε... ΤΕΧΝΗ και όχι απλά επιστήμη. Ιατρική τέχνη και επιστήμη και ανθρωπιστική όψη.

Χωρίς να είμαι του κλάδου αλλά λόγω μακροχρόνιας εμπειρίας από ασθένειες δικές μου ή της οικογενέιας μου, συμφωνώ και επαυξάνω.
Επίσης, δημόσια παράκληση: οι γιατροί, να ακούτε τους συνοδούς ασθενών, ποτέ μην παραθεωρείτε αυτά που σας λένε ούτε να να τους θεωρείτε υπερβολικούς και περίεργους. Έχω ιδιαιτέρως τραυματική εμπειρία με παρολίγο μοιραίο αποτέλεσμα.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 15 Μαρ 2025, 10:24

Feindflug έγραψε:
15 Μαρ 2025, 10:22
Saturn έγραψε:
15 Μαρ 2025, 09:56

Εικόνα

Τι άλλο φαντάζεσαι, δικιά μου;
Ήθελα να είμαι ευγενική για να μην πω οτι σε έχω σιγουράκι

Αλλά, αυτοί είστε, τί να κάνω :102:

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 15 Μαρ 2025, 23:22

13 Μαρ 2025, 15:17
hellegennes έγραψε:
13 Μαρ 2025, 12:52
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
13 Μαρ 2025, 12:46
εντάξει ως γενικός κανόνας φαντάζομαι πως όλοι εμπιστεύονται τον γιατρό αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου φαρμακοποιοί έχουν πολύ βαθιά και έγκυρη γνώση των ιατρικών ενώ γιατροί είναι τσαρλατάνοι
Όλα υπάρχουν. Φαντάζομαι ότι μπορεί ο μέσος άνθρωπος να αντιληφθεί αν ο γιατρός του είναι τσαρλατάνος και αν ο φαρμακοποιός έχει εξαιρετικές, τεκμηριωμένες γνώσεις. Το ερώτημα όμως δεν αφορά τσαρλατάνους, είναι αυτονόητο ότι αν καταλάβεις ότι ο γιατρός σου είναι τσαρλατάνος δεν πρόκειται να τον εμπιστευτείς.
Καλά, μην παίρνεις και όρκο.
Και επανέρχομαι .

Όντως όχι ο μέσος, αλλά ο κάθε άνθρωπος που δεν είναι γιατρός (οριακά που δεν είναι γιατρός της οικείας ειδικότητας) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ αν ο γιατρός του είναι τσαρλατάνος.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 15 Μαρ 2025, 23:37

Πάμε κι όπου βγει? :-?

Είχε τύχει με τον πατέρα μου χρόνια πριν, να πηγαίνουμε σε έναν γιατρό με το τσαντάκι με τα φάρμακα που του είχε γράψει γιατρός άλλης ειδικότητας. Μόλις τα ειδε ο πρώτος, ο αγγειολόγος, τα παίρνει κρανίο , τα αρπάζει και τα πετάει στο καλαθάκι των αχρήστων δίπλα του ουρλιάζοντας: είναι δυνατόν να σου έχει δώσει εσένα τέτοια φάρμακα????

εκεί ξεκίνησα να καταλαβαίνω διάφορα
βασικά, όχι να καταλαβαίνω, δεν μπορούσα να καταλάβω πολλά, να φοβάμαι όμως άρχισα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών