Κορωνοϊός VS Εποχική γρίπη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Κορωνοϊός VS Εποχική γρίπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Μάιος 2020, 17:24

Gewponos90 έγραψε:
19 Μάιος 2020, 17:06
Νομίζω ότι δεν έχει νόημα η κουβέντα. Ο καθένας πιστεύει ότι τον βολεύει. Τους λες ότι η γρίπη δεν παρουσιάζει τόσους νεκρούς σε 2 μηνες, σου λένε ναι αλλά συνολικά έχει περισσότερους θανατους, ξεχνώντας ότι τα θύματα του ιού είναι με τα πάντα κλειστά για 2 μήνες.

Τους λες ότι Αμερικη, ΗΒ, Ισπανία, Ιταλια γαμηθηκαν,σου λένε α μην τα πιστεύεις αυτά τα φουσκώνουν τα νούμερα για να πάρουν πριν, ενώ στην Ευρώπη είναι αποδεδειγμένο ότι όχι μόνο δεν τα φούσκωσαν αλλά δεν τους μέτρησαν και όλους.

Σου λενε για την Σουηδία που ρισκάρει και δεν ξερουμε ακόμα αν θα της βγει αλλά δεν σου λένε τι πήγε στραβά στις ΗΠΑ και το ΗΒ που πήγαν να κάνουν το ιδιο. Α βασικά για τις ΗΠΑ σου λένε πως το μεγάλο.κακο.εγινε στην Νέα Υόρκη οπότε είναι καλά. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Αν κοντεύεις να σπάσεις πρώτος το τριψήφιο με.μονο 2 περιοχές σου επιβαρυμένες, φαντάσου τι θα γινόταν αν έμενε στην αρχική του θέση ο πρόεδρος και δεν έκανε καθόλου καραντίνα με τον ιό να εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες.

Και ο δείκτης θνησιμότητας δεν λέει απολύτως τίποτα από την στιγμή που βασίζεται στα επιβεβαιωμενα κρούσματα. Οι Αμερικανοί μπορεί να κάνουν τεστ αβερτα, ενώ οι άλλες χώρες όχι. Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι εμείς ειχαμε μόνο 3 χιλιαρικα

Να κοιταξεις τις στατιστικες με τους νεκρους σε καθε χωρα ανα εκατομμυριο. Τοτε θα σταματησεις να λες το μακρυ σου και το κοντο σου. Στα 2/3 του πλανητη η θνησιμοτητα ειναι κοντα στα επιπεδα της γριπης. Κατα συμπτωση ο ιος θεριζει ειδικα στις υπεραναπτυγμενες χωρες και οχι σε ολη την εκταση τους, αλλα με εμφαση στις πολυαριθμες πολεις που εχουν αεροδρομια με μαζικες αφιξεις για ολο το χρονο.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Μάιος 2020, 17:26

Αρίστος έγραψε:
19 Μάιος 2020, 17:22
Αν δεν ειμαι δημοσιογραφος και γραφω σε εφημεριδες, περιοδικα και 5 ιστοσελιδες, τοτε ειμαι πολυ μαγκας.

ΝΑΙ η ΟΧΙ;

.

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 19 Μάιος 2020, 17:53

Αρίστος έγραψε:
19 Μάιος 2020, 17:24
Gewponos90 έγραψε:
19 Μάιος 2020, 17:06
Νομίζω ότι δεν έχει νόημα η κουβέντα. Ο καθένας πιστεύει ότι τον βολεύει. Τους λες ότι η γρίπη δεν παρουσιάζει τόσους νεκρούς σε 2 μηνες, σου λένε ναι αλλά συνολικά έχει περισσότερους θανατους, ξεχνώντας ότι τα θύματα του ιού είναι με τα πάντα κλειστά για 2 μήνες.

Τους λες ότι Αμερικη, ΗΒ, Ισπανία, Ιταλια γαμηθηκαν,σου λένε α μην τα πιστεύεις αυτά τα φουσκώνουν τα νούμερα για να πάρουν πριν, ενώ στην Ευρώπη είναι αποδεδειγμένο ότι όχι μόνο δεν τα φούσκωσαν αλλά δεν τους μέτρησαν και όλους.

Σου λενε για την Σουηδία που ρισκάρει και δεν ξερουμε ακόμα αν θα της βγει αλλά δεν σου λένε τι πήγε στραβά στις ΗΠΑ και το ΗΒ που πήγαν να κάνουν το ιδιο. Α βασικά για τις ΗΠΑ σου λένε πως το μεγάλο.κακο.εγινε στην Νέα Υόρκη οπότε είναι καλά. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Αν κοντεύεις να σπάσεις πρώτος το τριψήφιο με.μονο 2 περιοχές σου επιβαρυμένες, φαντάσου τι θα γινόταν αν έμενε στην αρχική του θέση ο πρόεδρος και δεν έκανε καθόλου καραντίνα με τον ιό να εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες.

Και ο δείκτης θνησιμότητας δεν λέει απολύτως τίποτα από την στιγμή που βασίζεται στα επιβεβαιωμενα κρούσματα. Οι Αμερικανοί μπορεί να κάνουν τεστ αβερτα, ενώ οι άλλες χώρες όχι. Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι εμείς ειχαμε μόνο 3 χιλιαρικα

Να κοιταξεις τις στατιστικες με τους νεκρους σε καθε χωρα ανα εκατομμυριο. Τοτε θα σταματησεις να λες το μακρυ σου και το κοντο σου. Στα 2/3 του πλανητη η θνησιμοτητα ειναι κοντα στα επιπεδα της γριπης. Κατα συμπτωση ο ιος θεριζει ειδικα στις υπεραναπτυγμενες χωρες και οχι σε ολη την εκταση τους, αλλα με εμφαση στις πολυαριθμες πολεις που εχουν αεροδρομια με μαζικες αφιξεις για ολο το χρονο.

.

Δεν είπα ότι είπες ψεμματα για τον δείκτη θνησιμότητας. Είναι όντως 9η ΗΠΑ Είπα ότι δεν λέει τίποτα να τον πάρεις για να συγκρίνεις τις διαφορές χωρες μεταξύ τους αφού η κάθε μία ακολουθεί διαφορετική πολιτική στα τεστ, επομένως τον αριθμό των αληθινών κρουσμάτων δεν τον ξερουμε
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 19 Μάιος 2020, 17:57

Αρίστος έγραψε:
19 Μάιος 2020, 17:26
Αρίστος έγραψε:
Αν δεν ειμαι δημοσιογραφος και γραφω σε εφημεριδες, περιοδικα και 5 ιστοσελιδες, τοτε ειμαι πολυ μαγκας.

ΝΑΙ η ΟΧΙ;

.
1ον νομίζω παλιά εσύ ο ίδιος είχες πει ότι δεν είσαι. Μπορεί να κάνω λάθος.
2ον το να γράφεις και σε 55 σάιτ δεν σε κάνει δημοσιογράφο. Ειδικά όταν δεν πληρώνεσαι για αυτο
3ον σε ποια εφημερίδα και περιοδικά γράφεις;
dtri2020 έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat » 19 Μάιος 2020, 18:45

Αρίστος έγραψε:
19 Μάιος 2020, 16:21
1) Γιατι στη Δυτικη Ευρωπη προλαβε να μεταδοθει και στην Ανατολικη Ευρωπη χωρις ΚΑΜΙΑ εξαιρεση δεν προλαβε; Η αδυναμια στο δικο σου συλλογισμο ειναι το χωρις καμια εξαιρεση που σου θετω.

2) Τι θα πει πιαστηκαν στον υπνο; Γιατι στην Ανατολικη Ευρωπη ΔΕΝ πιαστηκαν στον υπνο; Ειχαν σοβαροτερες κυβερνησεις;
Στην Ελλαδα η καραντινα σταματησε στις 4 Μαιου. Εχουν περασει δυο εμβομαδες και αντι τα κρουσματα να αυξανονται λογω καταργησης της καραντινας μειωνονται καθετα. Αρα μηπως αυτο που αδυνατιζει τον ιο στην Ελλαδα δεν ειναι η καραντινα αλλα η φυσικη εξελιξη των αναπνευστικων λοιμοξεων που υποχωρουν τελος ανοιξης με αρχες καλοκαιριου;

3) Που το ξερεις οτι δεν ισχυει;

4) Πρεπει να καταλαβεις οτι ΔΕΝ γινεται ΟΛΕΣ οι Ανατολικοευρωπαικες χωρες (μαζι με την Ελλαδα) να εχουν ΧΑΟΤΙΚΕΣ αποκλισεις στο δεικτη θνησιμοτητας σε σχεση με τις Δυτικες. Αυτο ειναι ενα φαινομενο που σαν μοναδικη ερμηνεια εχει οτι αυτες οι χωρες εχουν μικροτερο αστικο συνωστισμο και σαφως λιγοτερες αφιξεις στα αεροδρομια τους. Αρα η καραντινα ΔΕΝ ειναι η εξηγηση γιατι καραντινα ειχαμε ΚΑΙ στις δυτικες χωρες, σε καποιες μαλιστα ΠΡΙΝ τις ανατολικες. Μαλιστα η Ιταλια ειναι η πρωτη που πηρε μετρα.

5) Δεν αργησε ο Τραμπ. Πηρε το πρωτο μετρο στις 31 Ιανουαριου μαζι με Ιταλια και Αυστραλια. Τον εκραξαν τοσο γι' αυτο οσο και οταν απαγορευσε τις πτησεις με την Ευρωπαικη Ενωση.

6) Το 5G δεν προκαλει τον κορονοιο αλλα μπορει οι ακτινοβολιες του να επηρεαζουν αρνητικα το ανοσοποιητικο συστημα του οργανισμου. Χιλιαδες καθηγητες και γιατροι διεθνως εχουν καταγγειλει τις βλαπτικες του συνεπειες γενικοτερα στο θεμα της υγειας ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ το κορονοιο.

.
1) Στην δυτικη Ευρωπη προλαβε να μεταδοθει γιατι κυκλοφορουσε εν αγνοια τους για δυο μηνες, προερχομενος απο τις απευθειας πτησεις απο Κινα.
Στην Ιταλια το διμηνο Δεκεμβριου-Ιανουαριου ηρθαν πανω απο 500.000 κινεζοι κατευθειαν απο την Κινα, ενω για παραδειγμα στην Ελλαδα το ιδιο διαστημα ηρθαν ελαχιστοι, δεν υπαρχουν πτησεις. Το ιδιο συμβαινει και στην υπολοιπη ανατολικη Ευρωπη.

2) Μπλεκεις δυο διαφορετικα ζητηματα, ασχετα μεταξυ τους, σε μια απαντηση. Δεν χωραει καμια αμφισβητηση οτι η δυτικη Ευρωπη και ειδικα η Ιταλια πιαστηκαν στον υπνο. Και την απαντηση στο γιατι την εδωσα στο 1, δηλαδη η βασικη αιτια ειναι η απευθειας πτησεις των κρατων αυτων με την Κινα, η διαδοση του ιου στην κοινοτητα και η ακολουθη εκρηξη της επιδημιας. Και ολα αυτα δεν εχουν καμια σχεση με την απο εδω και στο εξης συμπεριφορα του ιου που ειναι προς διερευνηση και που ναι, δεν αποκλειεται να αδυνατισει με την ανοδο της θερμοκρασιας, ομως το στοιχειο αυτο δεν πρεπει να συγχεεται με την καραντινα των ψυχρων μηνων που αν δεν ηταν αυτη θα ειχαμε πολλαπλασια κρουσματα και θυματα. Απαντας δηλαδη μονος σου για την αξια της καραντινας, οταν μου λες οτι ο ιος (πιθανον) να εξαφανιστει το καλοκαιρι, που σημαινει οτι μονον η θερμοκρασια (και οχι και σιγουρα) θα διαδραματισει ρολο στην μειωση της εξαπλωσης του. Ακριβως επειδη λοιπον τους ψυχρους μηνες ο ιος ειναι σε εξαρση πηρες σκληρα μέτρα.

3) Δεν ισχυει, ειναι ψεκασμενο σεναριο, αν ειναι δυνατον να αυξανουν τους αριθμους των θυματων απο τον κορωνοιογια να παρουν επιδοτησεις!
Και οπως ειπε πολυ σωστα και ο Gewponos90, οχι μονο δεν φουσκωνουν τους αριθμους αυτους, αλλά τους εχουν ξεφυγει κιολας στην καταμετρηση πολλα θυματα, καθως δεν τα μετρανε, δεν γινεται τεστ post mortem σε γηροκομεια, κεντρα βοηθειας ηλικιωμενων και σπιτια.

4) Εδω σωστα αναφερεις ως αιτια της μη μεγαλης διασπορας του ιου στις ανατολικες χωρες το γεγονος οτι δεν ειχαν απευθειας πτησεις με Κινα (αυτο που λεμε εδω και καιρο σε διάφορα νηματα και αυτο που λεω και πιο πριν), αλλά αυτο ειχε αξια στην αρχικη φαση του ιου στις χωρες αυτες, γιατι αν αφηνες τον ιο να διαδοθει στην κοινοτητα, προιοντος του χρονου θα εφτανες σε πολυ μεγαλους αριθμους κρουσματων. Πρεπει να καταλαβεις οτι η Ευρωπη συγκεκριμενα, στο θεμα του ιου, χωριζεται σε δυο περιοχες σε ο,τι αφορα το αρχικο ξεσπασμα της επιδημιας. Στην Δυση οταν πηραν μετρα ειχε ηδη προσβληθει σε τετοιο βαθμο η κοινοτητα που αν δεν επαιρναν μετρα θα ειχαν κολλησει εκατομυρια ατομα, με ο,τι αυτο συνεπαγεται. Στην ανατολικη Ευρωπη τα κρουσματα εφτασαν απο τις χωρες της δυτικης Ευρωπης, με αργους ρυθμους. Πηραν τα ιδια μετρα και μπλοκαραν την επιδημια σε πολυ αρχικο σταδιο σε σχεση πχ με την Ιταλια η οποια οταν πηγε σε lock down ειχε ηδη χιλιαδες κρουσματα κορωνοιου.

5) Ο Τραμπ καθυστερησε, αλλά δεν ειναι εκει το ζητημα. Δεν μπορω να καταλαβω.... τελικα καλα εκανε που εστω και καθυστερημενα πηγε σε καραντινα; Καλα εκανε και εκλεισε τις πτησεις; Ειναι σωστα μετρα αυτα, προς την σωστη κατευθυνση ή ηταν εντελως αχρειαστα;

6) Δεν εχει αποδειχτει τιποτα σχετικο, αλλά και ετσι να ειναι, γιατι δεν εχουμε εξαρση και άλλων ασθενειων, παρα μονο του κορωνοιου;
Καταλαβαινεις οτι και αυτο το σεναριο ειναι ψεκασμενο...
Winter is coming

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Μάιος 2020, 20:13

Gewponos90 έγραψε:
19 Μάιος 2020, 17:57
Αρίστος έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

ΝΑΙ η ΟΧΙ;

.
2ον το να γράφεις και σε 55 σάιτ δεν σε κάνει δημοσιογράφο. Ειδικά όταν δεν πληρώνεσαι για αυτο

1) Λαθος κανεις. ασχολουμουν με τον τοπικο τυπο σαν εκδοτης και δημοσιογραφος απο το 1993. Εχω παρει συνεντευξεις πιχι απο υπουργους, απο δημαρχους, απο προεδρους Οργανισμων, απο διασημους καλλιτεχνες και αθλητες. Μια απο τις πρωτες μου συνεντευξεις ηταν με το σκηνοθετη Γιαννη Σμαραγδη.

2) Ξαναλεω ομως, αν θεωρειτε οτι ΔΕΝ ειμαι δημοσιογραφος τοτε ειμαι πολυ μαγκας να με εμπιστευονται οσοι με δεχονται να γραψω σε εντυπα και εφημεριδες που πουλιουνται.

3) Σε περιοδικα εχω γραψει σε καμια δεκαρια, τα δυο τελευταια χρονια γραφω στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Απο εφημεριδες σε αρκετες τοπικες, στην Ελευθερη Ωρα και τωρα ξεκιναω και σε δευτερη. Σε ιστοσελιδες εχω ΤΑΚΤΙΚΗ συνεργασια με τουλαχιστον 5 ενω τακτικα με αναδημοσιευουν αλλες 20.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 19 Μάιος 2020, 20:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 19 Μάιος 2020, 20:15

Αρίστος έγραψε:
19 Μάιος 2020, 20:13
Gewponos90 έγραψε:
19 Μάιος 2020, 17:57
Αρίστος έγραψε:

1) Λαθος κανεις. ασχολουμουν με τον τοπικο τυπο σαν εκδοτης και δημοσιογραφος απο το 1993. Εχω παρει συνεντευξεις πιχι απο υπουργους, απο δημαρχους, απο προεδρους Οργανισμων, απο διασημους καλλιτεχνες και αθλητες.

2) Ξαναλεω ομως, αν θεωρειτε οτι ΔΕΝ ειμαι δημοσιογραφος τοτε ειμαι πολυ μαγκας να με εμπιστευονται οσοι με δεχονται να γραψω σε εντυπα και εφημεριδες που πουλιουνται.

3) Σε περιοδικα εχω γραψει σε καμια δεκαρια, τα δυο τελευταια χρονια γραφω στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Απο εφημεριδες σε αρκετες τοπικες, στην Ελευθερη Ωρα και τωρα ξεκιναω και σε δευτερη. Σε ιστοσελιδες εχω ΤΑΚΤΙΚΗ συνεργασια με τουλαχιστον 5 ενω τακτικα με αναδημοσιευουν αλλες 20.

.
Ελεύθερη Ώρα. Αρκετά είπαμε.
dtri2020 έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Μάιος 2020, 20:17

Επειδη η δημοσιογραφια πρεπει να ειναι μαχητικη, η μονη εφημεριδα σημερα που παει κοντρα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΝΔ ειναι η Ελευθερη Ωρα.

Ολες οι υπολοιπες γλειφουν για κανα ξεροκοματο.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών