Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;

Τον γιατρό μου
32
67%
Τον φαρμακοποιό μου
8
17%
Ακούω και τους δυο και κρίνω ανάλογα την περίσταση
8
17%

Σύνολο ψήφων: 48

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Μαρ 2025, 12:58

Bazoomba έγραψε:
13 Μαρ 2025, 12:53
αν και ψηφισα το πρωτο για να συνεισφερω στο τριγκαρισμα του φαρμακοτριφτη, εχω την εντυπωση πως και ο θκος σου γιατρος μπακαλης φαινεται.
Χειρούργος είναι. Και μάλιστα σπούδασε στην Τεργέστη, έτσι για την ειρωνεία του πράγματος, με μετεκπαίδευση στην Αγγλία και χρόνια εμπειρίας.
SeaHawk έγραψε:
13 Μαρ 2025, 12:53
1.O Χελις ειναι ακομη μαστουρωμενος απο την ναρκωση και εχει την εντυπωση οτι μπορει να γνωριζει αν πετυχε η οχι η εγχειριση διαφραγματος 48 ωρες αφοτου την εκανε.
Αναπνέω από την μύτη. Η εγχείρηση πέτυχε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 13 Μαρ 2025, 12:58

Καποιος ψηφισε τον φαρμακοποιο. :smt005::smt005:
Να μας εξηγησει το σκεπτικο παρακαλω

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Μαρ 2025, 13:00

πήζον bot έγραψε:
13 Μαρ 2025, 12:58
Ο nik_killthem... εεε... ο Crimson_2.

Το σκεπτικό μπορώ να σ'το εξηγήσω εγώ: δεν του αρέσει του Νικολάκη να του λένε ότι κάνει λάθος και το εκλαμβάνει σαν προσωπική επίθεση, ως εκ τούτου με μισεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 13 Μαρ 2025, 13:03

hellegennes έγραψε:

Αναπνέω από την μύτη. Η εγχείρηση πέτυχε.
Μηπως γι αυτο ησουν φανατικα υπερ της χρησης μασκας;Σε ζοριζε τοσο πολυ που ειπες να αναπτυξεις μια θεωρια και να την βγαλεις αχρηστη;
Μετα απο ερωτησεις μου σε πανω απο 20 ατομα που εχουν κανει αυτην την επεμμβαση κατεληξα στο οτι το 90% αυτων μακροπροθεσμα καταληγουν στο οτι δεν ειχαν βελτιωση η οτι η βελτιωση τους ηταν πολυ μικρη με αποτελεσμα να εχουν μετανοιωσει που μπηκαν στην διαδικασια.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 13 Μαρ 2025, 13:05

Ότι φάρμακο ζητήσω για τον πατέρα μου κατά 85 % δεν θα το έχει το φαρμακείο θα μου πει να περάσω το απόγευμα ή την άλλη μέρα.
Εκτός από κάποια βασικά .
Φυσικά από κρέμες προσώπου ,και διάφορα καλλυντικά βαφές μαλλιών γεμάτο.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ » 13 Μαρ 2025, 13:06

hellegennes έγραψε:
13 Μαρ 2025, 12:33
Πριν απαντήσετε στο ερώτημα του πολ, θέλω να διαβάσετε το κείμενο και ειδικά την τελευταία ερώτηση που έχω σημειώσει με κόκκινο.

Προχθές το μεσημέρι έκανα επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα. Όλα καλά, πέτυχε, δεν ένιωσα τίποτα. Σήμερα το πρωί ήταν να πάω για να μου βγάλει κάτι σωληνάκια και μου είχε δώσει μια αλοιφή για να την φέρω μαζί μου. Όταν πήγα στο γραφείο του μού είπε:

-Πού είναι τα δυο ρινικά σπρέι που σου έγραψα;
-Δεν τα είχε εκείνην την στιγμή το φαρμακείο, θα τα πάρω σε λίγο.
-Ήθελα να σου δείξω πώς να κάνεις την χορήγηση.
-Ε, θα μου δείξει η φαρμακοποιός.
-Τι ξέρουν οι φαρμακοποιοί; Μπακάληδες είναι.
-Έχει τελειώσει φαρμακευτική.
-Σιγά, τούς μαθαίνουν πέντε πράγματα και στην ουσία παραμένουν μπακάληδες. Για να πουλάνε φάρμακα είναι. Βάζουν κι έναν άσχετο υπάλληλο και τρέχα-γύρευε.

Το μυαλό μου φυσικά πήγε στον Ότο, που τελείωσε φαρμακευτική και νομίζει ότι είναι γιατρός, χημικός, φυσικός, πολιτικός επιστήμονας, οικονομολόγος, μηχανικός, αναισθησιολόγος, μικροβιολόγος, ανοσιολόγος.

Όμως το νήμα δεν το άνοιξα για τον Ότο, γι' αυτόν δεν τον ταγκάρω κιόλας, απλά όντως αυτός μού ήρθε στο μυαλό όταν μιλούσε ο γιατρός· το άνοιξα για το πολ. Καταρχήν συμφωνείτε με τον γιατρό και δεύτερον, θα εμπιστευόσασταν περισσότερο τον φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό σας όσον αφορά μια συνταγή και την χορήγησή της; Αν ενημερώσετε τον γιατρό για την διαφωνία του φαρμακοποιού και ο γιατρός σάς επιμένει στην αρχική του δήλωση, ποιον θα καταλήγατε να εμπιστευτείτε;
Πρώτα απ'όλα, δε λέγεται φαρμακοποιός, από τη στιγμή που δεν παρασκευάζει ο ίδιος τα φάρμακα που πουλάει. "Φαρμακοπώλης" είναι η σωστή λέξη.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 13 Μαρ 2025, 13:08

Niki έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:05
Ότι φάρμακο ζητήσω για τον πατέρα μου κατά 85 % δεν θα το έχει το φαρμακείο θα μου πει να περάσω το απόγευμα ή την άλλη μέρα.
Εκτός από κάποια βασικά .
Φυσικά από κρέμες προσώπου ,και διάφορα καλλυντικά βαφές μαλλιών γεμάτο.
Αλλαξε φαρμακειο αυτος ειναι τσιπης δεν βαζει το χερι στην τσεπη για να εχει στοκ.
Παρε τον Κανακη να σου συστησει κανενα καλυτερο.

Crimson_2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Crimson_2 » 13 Μαρ 2025, 13:09

hellegennes έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:00
πήζον bot έγραψε:

Το σκεπτικό μπορώ να σ'το εξηγήσω εγώ: δεν του αρέσει του Νικολάκη να του λένε ότι κάνει λάθος και το εκλαμβάνει σαν προσωπική επίθεση, ως εκ τούτου με μισεί.
:smt005: Μανία καταδίωξης, δεν ψήφισα καν. Το ότι είναι κάποιος στον γιατρό του για προσωπικό ζήτημα, και την ώρα που του μιλάει ο γιατρός σκέφτεται χρήστη του πχωρουμ, δεν θα το σχολιάσει κανείς;

1. Μιλάμε για βαριά περίπτωση τροφίμου
2. Είναι ο ορισμός του living in your head rent free

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 13 Μαρ 2025, 13:11

Εμπιστευόμαστε τον γιατρό μας. Περαστικά Χέλη.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Μαρ 2025, 13:12

SeaHawk έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:03
Μηπως γι αυτο ησουν φανατικα υπερ της χρησης μασκας;
Μάλλον εσύ μοιάζει να είσαι υπό την επήρεια κάποιας νάρκωσης. Ήμουν φανατικά υπέρ της χρήσης μάσκας;
SeaHawk έγραψε:
Σε ζοριζε τοσο πολυ που ειπες να αναπτυξεις μια θεωρια και να την βγαλεις αχρηστη;
Επειδή έχεις κενά μνήμης μάλλον, ποτέ δεν είπα ότι οι μάσκες σαν εργαλείο είναι άχρηστες. Αυτά είναι φαντασιακοί αχυράνθρωποι. Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι έχουν ένα συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής και δεν λειτουργούν σαν μέτρο αποτροπής της διάδοσης ενός ιού στην κοινότητα, όπως και απεδείχθη.
SeaHawk έγραψε:
Μετα απο ερωτησεις μου σε πανω απο 20 ατομα που εχουν κανει αυτην την επεμμβαση κατεληξα στο οτι το 90% αυτων μακροπροθεσμα καταληγουν στο οτι δεν ειχαν βελτιωση η οτι η βελτιωση τους ηταν πολυ μικρη με αποτελεσμα να εχουν μετανοιωσει που μπηκαν στην διαδικασια.
Εν πρώτοις η διαδικασία είναι αστεία. Μπήκα στην κλινική στις 12, στο χειρουργείο στις 14:00 και βγήκα στις 16:30. Πήρα ένα χάπι, ξανακοιμήθηκα μετά από λίγο και ξύπνησα το πρωί και πήρα εξιτήριο. Δεν κατάλαβα τίποτα, δεν πόνεσα καθόλου, δεν με ενόχλησε τίποτα. Σήμερα έβγαλα κάτι σωληνάκια και αναπνέω ελεύθερα.

Δεύτερον, το διάφραγμά μου είχε στραβώσει τόσο πολύ που εσχάτως κόλλησε στο τοίχωμα και έφραξε τελείως την μια πλευρά. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω από την μύτη, ήταν στο απροχώρητο.

Η επέμβαση ήταν απαραίτητη και σιγά την διαδικασία. Όλα έγιναν σε χρόνο dt και δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Μαρ 2025, 13:13

Crimson_2 έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:09
:smt005: Μανία καταδίωξης, δεν ψήφισα καν.
Sure. Όπως δεν είχες ξαναγραφτεί στο φόρουμ.

Πασιφάη έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:11
Εμπιστευόμαστε τον γιατρό μας. Περαστικά Χέλη.
Ευχαριστώ! :hebit:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 13 Μαρ 2025, 13:13

Δεν μας εξηγεις πολλά (βασικά τιποτα) για την προσωπικότητα/χαρακτηρα του φαρμακοποιού σου (οπως αντιστοιχα μας εξηγησες για το γιατρο), για να μπορω να σου πω αν μου φαινεται εμπιστος εκεινος, αλλα απο το τουπεδάκι/υφάκι και την ισοπεδωτική αποψη του συγκεκριμένου γιατρου, κατι δεν μου παει και πολυ καλά με το συγκεκριμενο γιατρο.

Αν ο φαρμακοποιός σου ειναι αυτός ή καποιος σαν αυτον βεβαια, τότε ο γιατρός εχει σιγουρα δίκιο. Μην ξαναπατησεις εκει μεσα :102:
https://www.tiktok.com/@honestphysio/vi ... 2274163990

Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι » 13 Μαρ 2025, 13:15

Ε, ναι , τι μπακάλης τι φαρμακοποιός.. :smt005:

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Μαρ 2025, 13:15

hellegennes έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:00
πήζον bot έγραψε:

Καλά τώρα, σε ποιον Έλλην αρέσει να του λένε ότι κάνει λάθος; αυτό είναι ισοδύναμο, μη σου πω χειρότερο, με το να του βρίζεις το σπιτ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Μαρ 2025, 13:22

vantono έγραψε:
13 Μαρ 2025, 13:13
Δεν μας εξηγεις πολλά (βασικά τιποτα) για την προσωπικότητα/χαρακτηρα του φαρμακοποιού σου (οπως αντιστοιχα μας εξηγησες για το γιατρο), για να μπορω να σου πω αν μου φαινεται εμπιστος εκεινος, αλλα απο το τουπεδάκι/υφάκι και την ισοπεδωτική αποψη του συγκεκριμένου γιατρου, κατι δεν μου παει και πολυ καλά με το συγκεκριμενο γιατρο.

Αν ο φαρμακοποιός σου ειναι αυτός ή καποιος σαν αυτον βεβαια, τότε ο γιατρός εχει σιγουρα δίκιο. Μην ξαναπατησεις εκει μεσα :102:
https://www.tiktok.com/@honestphysio/vi ... 2274163990
Μια χαρά είναι η φαρμακοποιός μου. Τι να σου πω;

Ο γιατρός μπορεί για τον άλφα ή βήτα λόγο να μην έχει καλή άποψη για τους φαρμακοποιούς. Δεν θα μπω στην διαδικασία να διαφωνήσω μαζί του. Κάπως έχει σχηματίσει αυτήν την άποψη, ισοπεδωτική ή μη. Ναι, είναι ισοπεδωτική, σίγουρα υπάρχουν άτομα με γνώσεις.

Η δική μου άποψη και ψήφος στο νήμα είναι φυσικά η πρώτη. Ο γιατρός που σε κουράρει ξέρει περισσότερα πράγματα για το τι χρειάζεσαι από έναν φαρμακοποιό που η εικόνα που έχει για την όποια ιατρική παρέμβαση είναι θεωρητική. Το ιστορικό μπορεί να το ξέρει καλύτερα μπορεί και όχι, αν και δεν θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό ένας φαρμακοποιός να έχει στο μυαλό του το πλήρες ιστορικό 500 ατόμων. Άλλωστε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του ιστορικού σου οφείλεις να τις πεις στον γιατρό σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών