Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Gherschaagk » 16 Αύγ 2021, 01:03
ksk έγραψε: ↑15 Αύγ 2021, 15:00
Gherschaagk έγραψε: ↑14 Αύγ 2021, 22:48
Γαληνός έγραψε: ↑14 Αύγ 2021, 21:48
Δυο μήνες μετά... Καλά κάνει!
Ενα τρίπλεξ φλεβών κάτω άκρωνθα βοηθούσε,
αν κ περασαν κάποιες μέρες.
Το συμπτώματα (η σουβλιά) βελτιώθηκε.;
Χειροτερεύει στο περπατημα;
Εευθροτητα στην περιοχη, καψιμο; πρηστηκε;
Αντισυλληπτικά;
Κιλά; χοληστερίνη;
Αυτοάνοσο νόσημα;
Πιθανότητα εγκυμοσύνης;
Η τιμή d dimers από μόνη της όντως δεν βοηθάει. Δεν βάζει διάγνωση.
Θέλει μια διερεύνηση.
Για εν τω βαθει φλεβοθρομβωση μου κάνει αν έχεις και παραγοντες κινδυνου. Δεν ξέρω.
Ο θεράπων ιατρός ξέρει πσντα καλυτερα απο το φορουμ.
Περαστικά!
Σήμερα με ξαναθυμήθηκε η σουβλιά. Μέσα σε 2 εβδομάδες περίπου τη έχω νιώσει 3 με 4 φορές. Παθαίνω κράμπες όταν κουράζομαι. Δεν είναι ο ίδιος πόνος με τις κράμπες και πότε στη ζωή μου δεν είχα πονέσει στο συγκεκριμένο σημείο, που είναι πάντα το ίδιο. Δεν έχω ούτε πρήξιμο, ούτε κοκκίνισμα. Δεν χειροτερεύει στο περπάτημα, ούτε σε ανάβαση πλαγιάς, που έκανα πριν 10 μέρες περίπου.
Είμαι αυτοάνοση κι έχω κάποιες αλλεργίες. Χοληστερίνη στα φυσιολογικά, όπως και τα κιλά,. Αντισυλληπτικά δεν πήρα ποτέ, εγκυμοσύνη δεν υπάρχει απ' όσο ξέρω.
Το ξαναγράφω, δεν υπάρχει θρόμβωση και τις ενέσεις τις κάνω για να μη μου συμβεί.
Ευχαριστώ γιατρέ.
Ζάχαρο;
Απο βιταμίνες;
Ούτε ζάχαρο έχω.
Βιταμίνες παίρνω, αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
nik_killthemall
από nik_killthemall » 16 Αύγ 2021, 15:03
Kauldron έγραψε: ↑13 Αύγ 2021, 21:28
nik_killthemall έγραψε: ↑13 Αύγ 2021, 18:10
Kauldron έγραψε: ↑13 Αύγ 2021, 16:02
10% δεν είναι συχνό?

Περαστικά.
Θενξ. Γιατι ξερει κανεις πραγματικό ποσοστό ? Στο ιντερνετ βρίσκω από 1% ως 20% ...
Αλλά εδώ ξεκίνησαν μαζικοί εμβολιασμοί πριν οι επιστήμονες καν τεκμηριωμένα μάθουνε βασικά πράγματα, όπως το αν και κατά πόσο κολλάει ο εμβολιασμένος. Μετά από 8 μήνες εμβολιασμών στο Ισραήλ βλέπουν πως αν εμβολιαστούν οι μισοί τότε τα μισά κρούσματα θα είναι εμβολιασμένοι = ιδια πιθανότητα νόσησης εμβολιασμένου και ανεμβολίαστου. Αυτό σημαίνει στη πράξη πως ο εμβολιασμός είναι νόσηση με κρατική άδεια ...
Από την άλλη τώρα έχεις και τους ακατοικητους που λένε έλα μια γριπούλα είναι ... Εχουν γονατισει τα πιο προηγμενα συστηματα υγειας του κοσμου από γριπουλα ...
Η ανθρωπότητα βάλλεται μονίμως από τα άκρα και αδυνατεί να σταθεί στη μέση.
Πράγματι, 11.6 σε πρώτη δόση και 16 σε δεύτερη λέει εδώ. Αρκετά μεγάλα ποσοστά:
https://www.yalemedicine.org/news/vaccine-reactions
Μέχρι 2 βδομάδες είναι οκ να υπάρχει, μετά καλό είναι να επισκεφθεί γιατρό. Σε μαστογραφία μπορεί να είναι ορατό μέχρι και 1 μήνα μετά.
1 βδομάδα έχει περάσει, η αλήθεια είναι πως το πρήξιμο έχει ελαττωθεί ξεκάθαρα στο μισό, και ο πόνος έχει υποχωρήσει στο σημείο, δέκατα και πονοκεφάλοι εδώ και 3 μέρες τπτ.
ΕΟΔΥ που προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε δεν το σήκωνε κανείς. Τό ίδιο και στο εμβολιαστικό κέντρο. Με παθολόγο μιλήσαμε και μας πρότεινε να του δώσουμε μερικές μέρες ακόμα από τη στιγμή που είναι σε φθίνουσα πορεία.
Βασικά σου λένε αν είσαι νέος κάνε ένα εμβόλιο emergency use, παρότι γνωρίζουμε πως η ηλιακή σου ομάδα ΔΕΝ θα γεμίσει το σύστημα υγείας και πως δεν θα πετύχουμε καμιά ανοσία αφού κολλάνε κανονικά και οι εμβολιασμένοι, ε κι αν βγάλεις τις χ παρενέργειες πρόβλημα σου. Παίρνεις και αυτό το εμβόλιο και μαζί με αυτό παίρνεις και τη γνωστή ελληνική υγειονομική περίθαλψη για τυχόν παρενέργειες.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
-
Kauldron
από Kauldron » 16 Αύγ 2021, 15:36
nik_killthemall έγραψε: ↑16 Αύγ 2021, 15:03
Kauldron έγραψε: ↑13 Αύγ 2021, 21:28
nik_killthemall έγραψε: ↑13 Αύγ 2021, 18:10
Θενξ. Γιατι ξερει κανεις πραγματικό ποσοστό ? Στο ιντερνετ βρίσκω από 1% ως 20% ...
Αλλά εδώ ξεκίνησαν μαζικοί εμβολιασμοί πριν οι επιστήμονες καν τεκμηριωμένα μάθουνε βασικά πράγματα, όπως το αν και κατά πόσο κολλάει ο εμβολιασμένος. Μετά από 8 μήνες εμβολιασμών στο Ισραήλ βλέπουν πως αν εμβολιαστούν οι μισοί τότε τα μισά κρούσματα θα είναι εμβολιασμένοι = ιδια πιθανότητα νόσησης εμβολιασμένου και ανεμβολίαστου. Αυτό σημαίνει στη πράξη πως ο εμβολιασμός είναι νόσηση με κρατική άδεια ...
Από την άλλη τώρα έχεις και τους ακατοικητους που λένε έλα μια γριπούλα είναι ... Εχουν γονατισει τα πιο προηγμενα συστηματα υγειας του κοσμου από γριπουλα ...
Η ανθρωπότητα βάλλεται μονίμως από τα άκρα και αδυνατεί να σταθεί στη μέση.
Πράγματι, 11.6 σε πρώτη δόση και 16 σε δεύτερη λέει εδώ. Αρκετά μεγάλα ποσοστά:
https://www.yalemedicine.org/news/vaccine-reactions
Μέχρι 2 βδομάδες είναι οκ να υπάρχει, μετά καλό είναι να επισκεφθεί γιατρό. Σε μαστογραφία μπορεί να είναι ορατό μέχρι και 1 μήνα μετά.
1 βδομάδα έχει περάσει, η αλήθεια είναι πως το πρήξιμο έχει ελαττωθεί ξεκάθαρα στο μισό, και ο πόνος έχει υποχωρήσει στο σημείο, δέκατα και πονοκεφάλοι εδώ και 3 μέρες τπτ.
ΕΟΔΥ που προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε δεν το σήκωνε κανείς. Τό ίδιο και στο εμβολιαστικό κέντρο. Με παθολόγο μιλήσαμε και μας πρότεινε να του δώσουμε μερικές μέρες ακόμα από τη στιγμή που είναι σε φθίνουσα πορεία.
Βασικά σου λένε αν είσαι νέος κάνε ένα εμβόλιο emergency use, παρότι γνωρίζουμε πως η ηλιακή σου ομάδα ΔΕΝ θα γεμίσει το σύστημα υγείας και πως δεν θα πετύχουμε καμιά ανοσία αφού κολλάνε κανονικά και οι εμβολιασμένοι, ε κι αν βγάλεις τις χ παρενέργειες πρόβλημα σου. Παίρνεις και αυτό το εμβόλιο και μαζί με αυτό παίρνεις και τη γνωστή ελληνική υγειονομική περίθαλψη για τυχόν παρενέργειες.
Τί να πώ, μετά λένε γιατί δεν πηγαίνει ο κόσμος να εμβολιαστεί.
Περαστικά να είναι, και όλα καλά.
SeaHawk έγραψε: ↑01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 16 Αύγ 2021, 15:44
talaipwros έγραψε: ↑16 Αύγ 2021, 02:27
αυτο που θελουμε να πουμε ειναι το "α, ανεβασμενη d-dimer, παρε φαρμακα" σκετο χωρις διαγνωση, χωρις κατι αλλο, δεν ειναι αρκετο
Τι διάγνωση θες;
Μισό όμως. Θα το διακινδύνευες να αφήσεις κάποιον με την τιμή που είδες με την πιθανότητα να πάθει θρόμβωση απ' το να δώσεις το οτιδήποτε για να την αποτρέψεις;
-
talaipwros
από talaipwros » 16 Αύγ 2021, 16:15
Gherschaagk έγραψε: ↑16 Αύγ 2021, 15:44
αυτο που θελουμε να πουμε ειναι το "α, ανεβασμενη d-dimer, παρε φαρμακα" σκετο χωρις διαγνωση, χωρις κατι αλλο, δεν ειναι αρκετο
Τι διάγνωση θες;
Μισό όμως. Θα το διακινδύνευες να αφήσεις κάποιον με την τιμή που είδες με την πιθανότητα να πάθει θρόμβωση απ' το να δώσεις το οτιδήποτε για να την αποτρέψεις;
δεν λεμε να μην παρεις καποια αγωγη, λεμε αν αυτο αρκει.
καποια ειπαν και οι απο πανω ( για αυτο και πηρα το θαρρος να γραψω) αλλα λες καρδιολόγος
Ειχες ταχυκαρδια, αρρυθμιες, ζαλαδες, πονους στο στηθος; για αυτο πηγες καρδιολογο; ειδες αν εχεις χρονια πνευμονικη εμβολη; ειδε αν εχεις κοιλιακο θρομβο σε κοιταξες συκωτι,διαγνωση μπηκε, αλλα αιτια θρομβοφιλιας;
Ολοι ευχομεθα το καλυτερο, απλως σημειωνουμε οτι καλο θα ηταν οταν μπαινει αγωγη για θρομβο, να μπαινει και μια διαγνωση για το τι προκαλεσε το θρομβο ( π.χ αν σπασεις το ποδι σου και κανεις θρομβο στη γαμπα μετα απο χειρουργειο/γυψο δεν υπαρχει διαφοροδιαγνωστικο προβλημα, γραφεις την αντιπηκτικη σου και παμε παραπερα συνηθως. Αν πας για ταχυκαρδιες και δυσπνοιες και σου πει θρομβος, ε πρεπει να σου πει πως και τι και που και αν χρειαζεται να κανουμε τιποτα επεμβατικο για αυτο ή αν χρειαζεται εισαγωγη σε νοσοκομειο κλπ)
Αντε, περαστικα!
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 16 Αύγ 2021, 16:35
talaipwros έγραψε: ↑16 Αύγ 2021, 16:15
Gherschaagk έγραψε: ↑16 Αύγ 2021, 15:44
Τι διάγνωση θες;
δεν λεμε να μην παρεις καποια αγωγη, λεμε αν αυτο αρκει.
καποια ειπαν και οι απο πανω ( για αυτο και πηρα το θαρρος να γραψω) αλλα λες καρδιολόγος
Ειχες ταχυκαρδια, αρρυθμιες, ζαλαδες, πονους στο στηθος; για αυτο πηγες καρδιολογο; ειδες αν εχεις χρονια πνευμονικη εμβολη; ειδε αν εχεις κοιλιακο θρομβο σε κοιταξες συκωτι,διαγνωση μπηκε, αλλα αιτια θρομβοφιλιας;
Ολοι ευχομεθα το καλυτερο, απλως σημειωνουμε οτι καλο θα ηταν οταν μπαινει αγωγη για θρομβο, να μπαινει και μια διαγνωση για το τι προκαλεσε το θρομβο ( π.χ αν σπασεις το ποδι σου και κανεις θρομβο στη γαμπα μετα απο χειρουργειο/γυψο δεν υπαρχει διαφοροδιαγνωστικο προβλημα, γραφεις την αντιπηκτικη σου και παμε παραπερα συνηθως. Αν πας για ταχυκαρδιες και δυσπνοιες και σου πει θρομβος, ε πρεπει να σου πει πως και τι και που και αν χρειαζεται να κανουμε τιποτα επεμβατικο για αυτο ή αν χρειαζεται εισαγωγη σε νοσοκομειο κλπ)
Αντε, περαστικα!
Κατάλαβα πού το πας. Θα το ψαχουλέψω κι άλλο.
Ευχαριστώ.
-
ksk
- Phorum.gr user: ksk
από ksk » 16 Αύγ 2021, 19:33
Gherschaagk έγραψε: ↑16 Αύγ 2021, 01:03
ksk έγραψε: ↑15 Αύγ 2021, 15:00
Gherschaagk έγραψε: ↑14 Αύγ 2021, 22:48
Σήμερα με ξαναθυμήθηκε η σουβλιά. Μέσα σε 2 εβδομάδες περίπου τη έχω νιώσει 3 με 4 φορές. Παθαίνω κράμπες όταν κουράζομαι. Δεν είναι ο ίδιος πόνος με τις κράμπες και πότε στη ζωή μου δεν είχα πονέσει στο συγκεκριμένο σημείο, που είναι πάντα το ίδιο. Δεν έχω ούτε πρήξιμο, ούτε κοκκίνισμα. Δεν χειροτερεύει στο περπάτημα, ούτε σε ανάβαση πλαγιάς, που έκανα πριν 10 μέρες περίπου.
Είμαι αυτοάνοση κι έχω κάποιες αλλεργίες. Χοληστερίνη στα φυσιολογικά, όπως και τα κιλά,. Αντισυλληπτικά δεν πήρα ποτέ, εγκυμοσύνη δεν υπάρχει απ' όσο ξέρω.
Το ξαναγράφω, δεν υπάρχει θρόμβωση και τις ενέσεις τις κάνω για να μη μου συμβεί.
Ευχαριστώ γιατρέ.
Ζάχαρο;
Απο βιταμίνες;
Ούτε ζάχαρο έχω.
Βιταμίνες παίρνω, αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό.
Οκ
Ως Παρατηρητής λοιπόν σου λεω να αφήσεις τις σουβλιες και να επικεντρωθείς πρωτίστως στο άγχος σου και κατόπιν σε αυτο που είπε ο ταλαίπωρος...

Παρατηρητής...
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 23 Αύγ 2021, 21:28
Καdy έγραψε: ↑20 Αύγ 2021, 16:29
βελβι ζεις?
Γιατί ρωτάς;
Τι σε νοιάζει;
-
GoBack
από GoBack » 23 Αύγ 2021, 21:32
Θελει να σε κανει παραδειγμα προς αποφυγη,βαλε τα δυνατα σου να τη σκαπουλαρεις
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 23 Αύγ 2021, 21:35
Λοιπόν απντέητ. Έκανα τις εξετάσεις που μου έγραψε η ενδοκρινολόγος, όλες τζετ. Έκανα τρίπλεξ κάτω άκρων, τζετ. Η τιμή των d-dimers έχει πέσει στο 175.κάτι. Μου έχουν μείνει 15 ενέσεις.
Σήμερα ήμουν αιματολόγο. Ωραία τύπισσα. Με φόρτωσε με εξετάσεις και αυτή γιατί πρέπει να διερευνήσουμε γιατί ανέβηκε τόσο η τιμή των d-dimers και αν έπεσε από μόνη της ή λόγω των ενέσεων. Επίσης μου είπε πως οι αρρυθμίες σχετίζονται με θρόμβους.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 23 Αύγ 2021, 21:39
GoBack έγραψε: ↑23 Αύγ 2021, 21:32
Θελει να σε κανει παραδειγμα προς αποφυγη,βαλε τα δυνατα σου να τη σκαπουλαρεις
Δεν πρόκειται θα με θάψετε.
-
GoBack
από GoBack » 23 Αύγ 2021, 21:45
Gherschaagk έγραψε: ↑23 Αύγ 2021, 21:35
Λοιπόν απντέητ. Έκανα τις εξετάσεις που μου έγραψε η ενδοκρινολόγος, όλες τζετ. Έκανα τρίπλεξ κάτω άκρων, τζετ. Η τιμή των d-dimers έχει πέσει στο 175.κάτι. Μου έχουν μείνει 15 ενέσεις.
Σήμερα ήμουν αιματολόγο. Ωραία τύπισσα. Με φόρτωσε με εξετάσεις και αυτή γιατί πρέπει να διερευνήσουμε γιατί ανέβηκε τόσο η τιμή των d-dimers και αν έπεσε από μόνη της ή λόγω των ενέσεων. Επίσης μου είπε πως οι αρρυθμίες σχετίζονται με θρόμβους.
Τις ενεσεις τις σταματας δηλαδη;
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
-
talaipwros
από talaipwros » 23 Αύγ 2021, 21:50
GoBack έγραψε: ↑23 Αύγ 2021, 21:45
Gherschaagk έγραψε: ↑23 Αύγ 2021, 21:35
Σήμερα ήμουν αιματολόγο. Ωραία τύπισσα. Με φόρτωσε με εξετάσεις και αυτή γιατί πρέπει να διερευνήσουμε γιατί ανέβηκε τόσο η τιμή των d-dimers και αν έπεσε από μόνη της ή λόγω των ενέσεων.
Επίσης μου είπε πως οι αρρυθμίες σχετίζονται με θρόμβους.
Τις ενεσεις τις σταματας δηλαδη;
πρεπει να αιτιολογηθει/αντιμετωπισθει αυτο πρωτα
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.