Στρατιωτική θητεία

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Αξίζει το I5 ;

Ναι, στο διάολο η υποχρεωτική θητεία !
17
30%
Όχι, πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.
15
26%
Τι λες ρε μαλάκα, τράβα κάνε θητεία!
15
26%
Δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας...
10
18%

Σύνολο ψήφων: 57

Άβαταρ μέλους
Bandit59

Re: Στρατιωτική θητεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 » 04 Σεπ 2023, 14:31

Echelon έγραψε:
04 Σεπ 2023, 14:29
έργο_μακέτο έγραψε:
03 Σεπ 2023, 11:19
Αξίζει να πάρεις I5 αν έχεις βρει καλή δουλειά με προοπτικές ;
Αν είσαι τόσο καλός θα βρεις και άλλες ευκαιρίες. Δεν σε πήραν τα χρόνια. Πάνε ξεμπέρδευε.
Προφανώς ο νηματοθέτης έχει υπηρετήσει, αλλά άνοιξε το νήμα για να στάξει λίγη ακόμη χολή.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 04 Σεπ 2023, 14:45

Φαντάρος δεν έχω κάνει και στην καριέρα μου στην αεροπορία δεν είχα και πολλές επαφές με φαντάρους οπότε δεν μπορώ να μπω στη θέση σας και να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω στα περισσότερα που έχουν γραφτεί εδώ.
Μπορώ όμως να πω την άποψη μου για τη χρησιμότητα ή όχι κάποιων "εκπαιδευτικών" δραστηριοτήτων.
Στη Σχολή Ικάρων μας ξυπναγαν πριν ξημερώσει και μας έβγαζαν έξω για πρωινή γυμναστική, που ήταν κυρίως τρέξιμο. Πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Αμφιβάλλω αν κερδίζαμε τίποτα από άποψη φυσικής κατάστασης. Αυτό που κερδίσαμε όμως ήταν η δυνατότητα να λειτουργούμε χωρίς να χουζουρεψουμε πρώτα στο κρεβάτι, χωρίς να πιούμε καφέ ή να φάμε κάτι.
Επίσης στα προσκλητήρια κάτω από τον ήλιο απαγορευόταν να κουνηθούμε, να ξυστουμε ή να κλείσουμε τα μάτια από την αντηλια. Εκεί συνειδητοποίησα ότι δεν είναι απαραίτητο να σκουπίζω τον ιδρώτα που κυλάει στο πρόσωπο μου, πράγμα που βοήθησε αργότερα στις αερομαχίες όπως επίσης και το ότι μπορούσα να κοιτάζω προς τη μεριά του ήλιου καθόσον δεν είχα την πολυτέλεια να μην το κάνω.
Δεν ξέρω αν περνάω σωστά το σκεπτικό μου.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως οποιαδήποτε δραστηριότητα σε βγάζει από τη βολή σου ή από το comfort zone σου ουσιαστικά σε προετοιμάζει για δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί να είσαι τυχερός και να μην βιώσεις ποτέ τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αλλά όσο φοράς τη στολή ποτέ δεν ξέρεις...
Yippie Kay Yay

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 04 Σεπ 2023, 14:59

πολύ χρήσιμο να είσαι εκπαιδευμένος να μην χουζουρεύεις όταν πέφτουν βόμβες γύρω σου

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 04 Σεπ 2023, 14:59

Όποιος εν έτει 2023 πάει να υπηρετήσει στον ΕΣ είναι είτε χασομέρης, είτε κορόιδο, είτε αυστραλοπίθηκος.

Άβαταρ μέλους
Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 04 Σεπ 2023, 15:05

nowhere έγραψε:
04 Σεπ 2023, 14:59
πολύ χρήσιμο να είσαι εκπαιδευμένος να μην χουζουρεύεις όταν πέφτουν βόμβες γύρω σου
Αν αυτό κατάλαβες πάω πάσο...
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 04 Σεπ 2023, 15:25

nowhere έγραψε:
04 Σεπ 2023, 14:59
:lol:

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 04 Σεπ 2023, 15:31

Airman68 έγραψε:
04 Σεπ 2023, 14:45
Φαντάρος δεν έχω κάνει και στην καριέρα μου στην αεροπορία δεν είχα και πολλές επαφές με φαντάρους οπότε δεν μπορώ να μπω στη θέση σας και να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω στα περισσότερα που έχουν γραφτεί εδώ.
Μπορώ όμως να πω την άποψη μου για τη χρησιμότητα ή όχι κάποιων "εκπαιδευτικών" δραστηριοτήτων.
Στη Σχολή Ικάρων μας ξυπναγαν πριν ξημερώσει και μας έβγαζαν έξω για πρωινή γυμναστική, που ήταν κυρίως τρέξιμο. Πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Αμφιβάλλω αν κερδίζαμε τίποτα από άποψη φυσικής κατάστασης. Αυτό που κερδίσαμε όμως ήταν η δυνατότητα να λειτουργούμε χωρίς να χουζουρεψουμε πρώτα στο κρεβάτι, χωρίς να πιούμε καφέ ή να φάμε κάτι.
Επίσης στα προσκλητήρια κάτω από τον ήλιο απαγορευόταν να κουνηθούμε, να ξυστουμε ή να κλείσουμε τα μάτια από την αντηλια. Εκεί συνειδητοποίησα ότι δεν είναι απαραίτητο να σκουπίζω τον ιδρώτα που κυλάει στο πρόσωπο μου, πράγμα που βοήθησε αργότερα στις αερομαχίες όπως επίσης και το ότι μπορούσα να κοιτάζω προς τη μεριά του ήλιου καθόσον δεν είχα την πολυτέλεια να μην το κάνω.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως οποιαδήποτε δραστηριότητα σε βγάζει από τη βολή σου ή από το comfort zone σου ουσιαστικά σε προετοιμάζει για δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί να είσαι τυχερός και να μην βιώσεις ποτέ τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αλλά όσο φοράς τη στολή ποτέ δεν ξέρεις...
Εντάξει, και ο μίστα Μιάγκι δίδαξε καράτε τον Ντάνιελ με γουάξ ον-γουαξ οφφ.
Κάθε σου κίνηση εντός της καθημερινότητάς σου που από ένα σημείο και μετά μαθαίνεις να τη βγάζεις εντελώς μηχανικά, μόνο θετικά σου προσφέρει.
Αλλά αυτό δεν λέει και πολλά.

Και εμάς θυμάμαι ότι μας έτρεχαν κάθε πρωί (όσους δεν είχαν υπηρεσία τότε) κάπου ίσα με καμία ώρα γύρω από το στρατόπεδο.
Τη φυσική κατάσταση μου τη βελτιώσε παροδικά, αλλά μου γάμησε ταυτόχρονα και το γόνατο και τη μέση και χρειάστηκα ίσα με 2 χρόνια για να συνέλθω.
Είναι ο,τι χειρότερο και πιο καταστροφικό το συστηματικό πολύωρο τρέξιμο σε άσφαλτο η ανώμαλο δρόμο. Σε οτιδήποτε εκτός από χλοοτάπητα γηπέδου δηλαδή.

Άλλοι έπαθαν πολυ χειρότερα από μένα, τους έμεινε σχεδόν μονιμο το πρόβλημα.
Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά οι καραβαναδες.

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 04 Σεπ 2023, 15:44

hellegennes έγραψε:
04 Σεπ 2023, 11:46
southern έγραψε:
04 Σεπ 2023, 11:12
Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους αντιρρησιες συνείδησης αλλά ως αντιστάθμιση της άρνησης να υπηρετήσουν θα πρέπει να στερηθούν το δικαίωμα ψήφου και διορισμού στο δημοσιο καθώς επίσης και της είσπραξης δικαιωμάτων. Ψηφοφόροι τγς αριστεράς είναι
Σε τις φυσιολογικές χώρες υπάρχει εναλλακτική θητεία.
:goodpost::goodpost:

Ο σύζυγος μιας καθηγήτριας που είχα στο λύκειο είναι αντιρρησίας συνείδησης
κι έκανε εναλλακτική θητεία.

Παρεμπιπτόντως και οι δύο τους είναι οπαδοί της αναρχοκομμουνιστικής ιδεολογίας
κι απ' όσο θυμάμαι μας έλεγε ότι ο σύζυγος της εκπαιδευόταν στο στρατό ως τραυματιοφορέας μεταξύ άλλων καθότι γιατρός.

Άβαταρ μέλους
Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 04 Σεπ 2023, 15:50

vantono έγραψε:
04 Σεπ 2023, 15:31
Airman68 έγραψε:
04 Σεπ 2023, 14:45
Εντάξει, και ο μίστα Μιάγκι δίδαξε καράτε τον Ντάνιελ με γουάξ ον-γουαξ οφφ.
Κάθε σου κίνηση εντός της καθημερινότητάς σου που από ένα σημείο και μετά μαθαίνεις να τη βγάζεις εντελώς μηχανικά, μόνο θετικά σου προσφέρει.
Αλλά αυτό δεν λέει και πολλά.

Και εμάς θυμάμαι ότι μας έτρεχαν κάθε πρωί (όσους δεν είχαν υπηρεσία τότε) κάπου ίσα με καμία ώρα γύρω από το στρατόπεδο.
Τη φυσική κατάσταση μου τη βελτιώσε παροδικά, αλλά μου γάμησε ταυτόχρονα και το γόνατο και τη μέση και χρειάστηκα ίσα με 2 χρόνια για να συνέλθω.
Είναι ο,τι χειρότερο και πιο καταστροφικό το συστηματικό πολύωρο τρέξιμο σε άσφαλτο η ανώμαλο δρόμο. Σε οτιδήποτε εκτός από χλοοτάπητα γηπέδου δηλαδή.

Δεν αναφέρθηκα σε κάθε δραστηριότητα αλλά σε αυτές που σε βγάζουν από το comfort zone.
Σε μια κρίσιμη στιγμή (που μπορεί και να μην συμβεί ποτέ) δεν υπάρχει χρόνος να σου εξηγήσουν ότι πρέπει να βουτήξεις σε σκατονερα για να καλυφθείς ή να μην ξυστεις αν σε τσιμπισει κουνούπι όταν κρύβεσαι ή να συνεχίσεις να τρέχεις ακόμα και αν σε πονάει το γόνατο ή η μέση και χίλια δύο άλλα...
Δεν υποστηρίζω ότι εκπαιδευεσαι να γίνεις Ράμπο αλλά όταν έχεις να κάνεις με μια ετερόκλητη μάζα ανθρώπων δεν είναι εύκολο να τους παρέχεις επαγγελματική εκπαίδευση...
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 04 Σεπ 2023, 15:52

vantono έγραψε:
Ε νταξ ρε συ, δηλαδή αν βρεθεί μια κατάσταση που πρέπει να τρέξει τι θα πει; "Ααααα παιδιά δεν κάνει, εγώ μόνο σε χλοοτάπητα γηπεδου" :lol:

Είναι γαμημενα επαγγέλματα τα στρατιωτικά, τι να κάνουμε, σε γερνάνε νωρίς. Όσο πιο ενεργα τόσο πιο νωρίς. Γιατί οι νειβι σιλς που κουβαλάνε εκείνο το κούτσουρο σα μαλακες, νομίζεις δεν έχει βγάλει κόσμος σπονδύλους και χιαστούς; μια χαρά έχει βγάλει. Μέχρι και οι λοχίες θα έχουνε πάθει εξάρθρωση σαγονιου απ'το ουρλιαγμα :lol:

Θα μου πεις οι φαντάροι τι σχέση έχουν μ'ολα αυτα; καμμια.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 04 Σεπ 2023, 15:52

hellegennes έγραψε:
03 Σεπ 2023, 18:33
Thor έγραψε:
03 Σεπ 2023, 18:27
Καμμια σχεση και η δημοκρατια αθηναικο επιτευγμα ειναι, να την καταργησουμε;
Την έχουμε καταργήσει την αθηναϊκή Δημοκρατία. Έχουμε σύγχρονη δημοκρατία, που μόνο στο όνομα της μοιάζει. Η αρχαία Δημοκρατία θα σου φαινόταν σήμερα δικτατορία του κερατά.
Τα θεμελια ειναι πανω στα οποια βασιστηκε το συγχρονο εκτρωμα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 04 Σεπ 2023, 16:09

Chilloutbuddy έγραψε:
04 Σεπ 2023, 15:52
vantono έγραψε:
Ε νταξ ρε συ, δηλαδή αν βρεθεί μια κατάσταση που πρέπει να τρέξει τι θα πει; "Ααααα παιδιά δεν κάνει, εγώ μόνο σε χλοοτάπητα γηπεδου" :lol:

Είναι γαμημενα επαγγέλματα τα στρατιωτικά, τι να κάνουμε, σε γερνάνε νωρίς. Όσο πιο ενεργα τόσο πιο νωρίς. Γιατί οι νειβι σιλς που κουβαλάνε εκείνο το κούτσουρο σα μαλακες, νομίζεις δεν έχει βγάλει κόσμος σπονδύλους και χιαστούς; μια χαρά έχει βγάλει. Μέχρι και οι λοχίες θα έχουνε πάθει εξάρθρωση σαγονιου απ'το ουρλιαγμα :lol:

Θα μου πεις οι φαντάροι τι σχέση έχουν μ'ολα αυτα; καμμια.
Εντάξει, αλλά δεν χρειάζεται κάθε πρωί για όλη σου τη θητεία να περνάς αυτό το επικίνδυνο μαρτύριο. Ας καθιερωναν 2 φορές τη βδομάδα νυχτερινή άσκηση/στρατόπεδο σε επιφυλακή που δέχεται επίθεση-εισβολη κτλ, και μέσα σε λίγες ώρες να τα περιέχει όλα, και τρέξιμο σε τσιμέντα, και μακροβουτια σε σκατονερα που είπε και ο από πάνω τύπος, και καλύψεις-αποκρυψεις και διάβασμα χάρτη και πυξίδας(που τα θεωρώ ίσως και τα πιο σημαντικά) και δημιουργια-αναζητηση καταφυγίου κτλ.

Αυτό το πρωινό τρέξιμο σε άσφαλτο χωρίς κάποια πρόοδο όσο περνάει ο καιρός, αλλά με τον ίδιο μονότονο τρόπο, ήταν εκνευριστικο. Ας το έκαναν μόνο τα στελέχη, εποπαδες και αξιωματικοί. Εγώ περισσότερο το βαριομουν, παρά με κουραζε.

Αλλά οκ να μου πεις, ειδικές δυνάμεις θέλαμε κάποιοι, καλά να πάθουμε.
Στον κλασικό ξηροστρατο δεν νομίζω ότι κάνουν συστηματικό τρέξιμο, πλην αυτών που περνάνε ΣΠΕΝ.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 04 Σεπ 2023, 16:21

Βγειτε απ το comfort zone σας!!!!
THEY DON'T KNOW ME SON

WHO'S GONNA CARRY THE BOATS

AND THE LOGS

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 04 Σεπ 2023, 18:48

gassim έγραψε:
04 Σεπ 2023, 00:26
ST48410 έγραψε:
04 Σεπ 2023, 00:01
gassim έγραψε:
03 Σεπ 2023, 23:48

Και επανδρωμένα με ανθρώπους που μπορούν να επιβιώσουν με 2 ώρες ύπνο, ανεξάρτητα από το αν χρειάζεται η σκοπιά τους ή όχι.
ναι. Τα Ίμια το έδειξαν ξεκάθαρα. Και η Αγχίαλος πρόσφατα. Οπουδήποτε έχεις άρματα, όπλα, αποθήκες, εξοπλισμό πρέπει να έχεις κόσμο εκεί σε αναμονή να μπορεί να τα μετακινήσει εντός λίγης ώρας.

Η σκοπιά, το γόπιν και μερικές ακόμα βαρετές αγγαρείες μοιάζουν να στερούνται νοήματος. Το ίδιο έμοιαζε και η αποψίλωση όταν την κάναμε, ωστόσο στην πρώτη φωτιά που μπήκε και στο τάγμα, καταλάβαμε την αξία της.

Εννοείται ότι αν οι πόροι ήταν απεριόριστοι θα μπορούσες να αξιοποιείς καλύτερα το χρόνο των φαντάρων στα τάγματα. Αλλά δεν είναι. Και είναι δύσκολο και τελείως ανομοιογενές σαν υλικό. Έχεις μέσα πρεζόνια, άτομα που έχουν κάνει ήδη φυλακή ή αναμορφωτήριο, κλεφτρόνια, άτομα χωρίς την παραμικρή παιδεία από το σπίτι ή το σχολείο μαζί τα αντίθετά τους. Κάπου οι ταινίες με τον αμερικάνικο στρατό μας έχουν κάνει να χάνουμε το μέτρο.
Αν οι πόροι ήταν απεριόριστοι καλοπληρωνες επαγγελματίες και όλοι οι υπόλοιποι περιορίζονταν σε μερικά σεμινάρια - ασκήσεις. Αλλά δεν είναι.
θα μπορουσαμε να εξοικονομησουμε μερικους με το να μην σιτιζουμε ολοκληρα στρατοπεδα με αχρηστους επι μηνες. ακομη περισσοτερα αν αυτοι οι αχρηστοι ηταν εξω, χρησιμοι, και δουλευαν και πληρωναν φορους.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 05 Σεπ 2023, 19:31

έργο_μακέτο έγραψε:
03 Σεπ 2023, 11:19
Αξίζει να πάρεις I5 αν έχεις βρει καλή δουλειά με προοπτικές ;
ζούμε σε μεταβατική περίοδο δεν ξέρεις 100% που θα καταλήξει. Στα 60ς 70ς και 80ς στο τότε εθνικό κράτος θα έκανες ξεκάθαρα μαλακία να μην πας θα τραβιούσουν για χρόνια με αρνητικές συνέπειες σε διάφορους τομείς. τώρα που το εθνος κράτος είναι υπο κατάργηση το πιθανότερο έιναι να έχεις δώσει χρόνο χρήμα και ενεργητικότητα για κάτι που η ελιτ θελει να καταργήσει. Μπορεί όμως να έχουμε συγκρούσεις τύπου Γιουγκοσλαβία και νέες ανακατατάξεις, διαπολιτισμικές συγκρούσεις καθώς είμαστε και στα σύνορα των πολιτισμών. Νομίζω αν φύγεις έξω δεν σε συμφέρει ξεκάθαρα να πας στρατό, αν κάτσεις υπαρχουν ακόμα τομείς που συμφέρει, παρά να μπλέξεις με ι5.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών