Έχω ήδη αναφέρει ότι κάποιες φυλές θεωρούν θεούς φυσικά πράγματα, όπως π.χ. το βουνό, χωρίς να του αποδίδουν καμία υπερφυσική ιδιότητα (πολύ προβληματικός ο όρος 'υπερφυσικό' αλλά οκ, να γίνει κουβέντα).Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:15εσυ μπορει να περιγραψεις και τον θεο ως τοννοσαλατα, αλλα η λεξη θεος εχει ορισμο, δεν ειναι οτιδηποτε μπορεις να περιγραψεις, αλλιως δεν θα ειχε νοημα υπαρξης η λεξη.Green Dragon έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:09Λάθος κάνεις. Εγώ σου περιέγραψα τον θεό ήλιο και η επιστήμη έχει αποδείξει ακριβώς το αντίθετο, ότι υπάρχει δηλαδή. Ποιά επιστήμη εδώ που λέμε, αφού τον βλέπουμε, δεν χρειαζόμαστε κάποιον για να μας το πει.
Οι θεοί πέθαναν. Ζήτω οι νέοι θεοί!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Οι θεοί πέθαναν. Ζήτω οι νέοι θεοί!
- Green Dragon
Μπορεί και να μην δημιουργήθηκε ποτέ, να υπήρχε από πάντα. Ο χρόνος είναι το μόνο φυσικό μέγεθος που μπορεί να είναι καθαρά ανθρώπινη επινόηση, μούφα. Οκ, άλλη συζήτηση, το ξέρω.nostromos έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:16αυτα που γραφεις δεν αποδεικνυουν οτι ο Κοσμος δεν ειναι δημιουργημα ...μπορεις να αποδειξεις οτι ο Κοσμος δημιουργηθηκε τυχαια ...?
αμα ψαξεις ενα λεξικο, θα δεις οτι υπαρχει ορισμος της λεξης "θεος".Green Dragon έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:13Ρε φίλε ο Θεός δεν έχει γενικά αποδεκτό ορισμό. Εγώ είπα ότι ο θεός μου είναι αυτό το ουράνιο σώμα. Εγώ έτσι τον ορίζω.Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 22:25οχι. υπαρχει ενα ουρανιο σωμα το οποιο δεν ειναι θεος ασχετα τι πιστευεις εσυ.Green Dragon έγραψε: ↑09 Μάιος 2024, 19:11
Ρε φίλε, εγώ λέω ότι ο Θεός είναι ο ήλιος, ένα σώμα με 6000ο C επιφανειακή θερμοκρασία και 20000000ο C θερμοκρασία πυρήνα. Θα ζήσει άλλα 5 δισεκατομμύρια χρόνια και στο τέλος θα γίνει λευκός νάνος. Πες μου που διαφωνείς;
Για εμένα αυτό είναι ο Θεός. Υπάρχει λοιπόν ο Θεός μου ή όχι;
Πως θα μου πεις αν είναι ή όχι αφού δεν υπάρχει ορισμός του Θεού; Άντε να στο κάνω πιο εύκολο: Μην μπερδεύεις αυτό που έχεις ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ να ακούς με αυτό που θα μπορούσες να ακούσεις. Η λέξη Θεός ΔΕΝ έχει συγκεκριμένο ορισμό, μόνο τάσεις υπάρχουν στο πως γίνεται αντιληπτή η έννοια αλλά δεν είναι απόλυτες.
Δεν πρόκειται για την πυκνότητα του νατρίου που είναι συγκεκριμένος αριθμός.
δεν ειναι συγκεκριμμενος αριθμος, οπως η λεξη ζωο δεν ειναι συγκεκριμμενο πλασμα.
αλλα οπως δεν μπορουμε να λεμε οτι ο ηλιος ειναι ζωο, ετσι δεν μπορουμε να λεμε και οτι ειναι θεος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
δεν εχω αντιρρηση ... οκ ... μπορει καποιος επιστημονας ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να αποδειξει οτι ο Κοσμος υπηρχε απο παντα ...?Green Dragon έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:19Μπορεί και να μην δημιουργήθηκε ποτέ, να υπήρχε από πάντα. Ο χρόνος είναι το μόνο φυσικό μέγεθος που μπορεί να είναι καθαρά ανθρώπινη επινόηση, μούφα. Οκ, άλλη συζήτηση, το ξέρω.
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
εχει σωσει στο οτι η γη ειναι στρογγυλη, και οτι δεν υπαρχει θεος.
- Green Dragon
Όχι. Μπορεί και να μην γίνει ποτέ.nostromos έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:20δεν εχω αντιρρηση ... οκ ... μπορει καποιος επιστημονας ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να αποδειξει οτι ο Κοσμος υπηρχε απο παντα ...?Green Dragon έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:19Μπορεί και να μην δημιουργήθηκε ποτέ, να υπήρχε από πάντα. Ο χρόνος είναι το μόνο φυσικό μέγεθος που μπορεί να είναι καθαρά ανθρώπινη επινόηση, μούφα. Οκ, άλλη συζήτηση, το ξέρω.
πες ονομαστικα ενα (1) επιστημονα που απεδειξε οτι δεν υπαρχει Δημιουργος ...
- Green Dragon
Απάντηση έχεις σε αυτό που έγραψα για λατρείες καθαρά φυσικών πραγμάτων που δεν τους αποδίδονται υπερφυσικές ιδιότητες; Ο ορισμός του λεξικού είναι ελλειπής γιατί παραλείπει πράγματα.Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:20αμα ψαξεις ενα λεξικο, θα δεις οτι υπαρχει ορισμος της λεξης "θεος".Green Dragon έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:13Ρε φίλε ο Θεός δεν έχει γενικά αποδεκτό ορισμό. Εγώ είπα ότι ο θεός μου είναι αυτό το ουράνιο σώμα. Εγώ έτσι τον ορίζω.
Πως θα μου πεις αν είναι ή όχι αφού δεν υπάρχει ορισμός του Θεού; Άντε να στο κάνω πιο εύκολο: Μην μπερδεύεις αυτό που έχεις ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ να ακούς με αυτό που θα μπορούσες να ακούσεις. Η λέξη Θεός ΔΕΝ έχει συγκεκριμένο ορισμό, μόνο τάσεις υπάρχουν στο πως γίνεται αντιληπτή η έννοια αλλά δεν είναι απόλυτες.
Δεν πρόκειται για την πυκνότητα του νατρίου που είναι συγκεκριμένος αριθμός.
δεν ειναι συγκεκριμμενος αριθμος, οπως η λεξη ζωο δεν ειναι συγκεκριμμενο πλασμα.
αλλα οπως δεν μπορουμε να λεμε οτι ο ηλιος ειναι ζωο, ετσι δεν μπορουμε να λεμε και οτι ειναι θεος.
αυτο γραφω αλλα ο φιλος δεν εννοει να το καταλαβει ... μπερδευει τη Δημιουργια με τους παπαδες της ενοριαςGreen Dragon έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:22Όχι. Μπορεί και να μην γίνει ποτέ.nostromos έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:20δεν εχω αντιρρηση ... οκ ... μπορει καποιος επιστημονας ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να αποδειξει οτι ο Κοσμος υπηρχε απο παντα ...?Green Dragon έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:19Μπορεί και να μην δημιουργήθηκε ποτέ, να υπήρχε από πάντα. Ο χρόνος είναι το μόνο φυσικό μέγεθος που μπορεί να είναι καθαρά ανθρώπινη επινόηση, μούφα. Οκ, άλλη συζήτηση, το ξέρω.
οχιnostromos έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:16αυτα που γραφεις δεν αποδεικνυουν οτι ο Κοσμος δεν ειναι δημιουργημα ...μπορεις να αποδειξεις οτι ο Κοσμος δημιουργηθηκε τυχαια ...?
μπορω να αποδειξω οτι δεν τον εφτιαξε κανενας απο τους μεχρι τωρα γνωστους θεους.
ουτε αυτο μπορεις να το αποδειξεις ...
αν δεν του προσδιδουν θεικες, υπερφυσικες ιδιοτητες, τοτε απλα το ονομαζουν "βουνο" και οχι "θεο"Green Dragon έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:18Έχω ήδη αναφέρει ότι κάποιες φυλές θεωρούν θεούς φυσικά πράγματα, όπως π.χ. το βουνό, χωρίς να του αποδίδουν καμία υπερφυσική ιδιότητα (πολύ προβληματικός ο όρος 'υπερφυσικό' αλλά οκ, να γίνει κουβέντα).Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:15εσυ μπορει να περιγραψεις και τον θεο ως τοννοσαλατα, αλλα η λεξη θεος εχει ορισμο, δεν ειναι οτιδηποτε μπορεις να περιγραψεις, αλλιως δεν θα ειχε νοημα υπαρξης η λεξη.Green Dragon έγραψε: ↑11 Μάιος 2024, 23:09Λάθος κάνεις. Εγώ σου περιέγραψα τον θεό ήλιο και η επιστήμη έχει αποδείξει ακριβώς το αντίθετο, ότι υπάρχει δηλαδή. Ποιά επιστήμη εδώ που λέμε, αφού τον βλέπουμε, δεν χρειαζόμαστε κάποιον για να μας το πει.
- Green Dragon
Λένε το βουνό είναι ο θεός τους.
δημιουργος , αοριστα, η θεος συγκεκριμμενος;
ειμαι ξεκαθαρος ..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Έλληνες θεοί - βιαστές και αιμομίκτες
από Ληστοσυμμορίτης » 29 Σεπ 2024, 09:40 » σε Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι - 120 Απαντήσεις
- 2427 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
01 Οκτ 2024, 21:38
-
-
- 40 Απαντήσεις
- 1258 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από O I
08 Φεβ 2024, 22:05
-