Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Beria » 15 Οκτ 2018, 14:28
Αυτή η συζήτηση επανέρχεται στο φόρουμ ανά τακτά διαστήματα
Από τη μια οι επαγγελματίες της υγείας (γιατροί και φαρμακοποιοί) του φόρουμ βρίσκουν ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κάθε φορά που δημοσιεύεται κάποια μελέτη που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της Ομοιοπαθητικής, γράφοντας Ομοιοπαθητική = Απάτη
και από την άλλη η πλειοψηφία των χρηστών που μιλούν για ομοιοπαθητική εννοώντας όλες τις εναλλακτικές θεραπείες (φυτοθεραπεία, ανθοϊάματα, new age θεραπείες, Αγιουρβέδα και δε συμμαζεύεται)
Το καταλαβαίνω ότι το δυτικό μυαλό είναι αδύνατον να πειστεί ότι ένα φάρμακο με συγκέντρωση 0,000000001% διατηρεί τη μνήμη της ουσίας και ως εκ τούτου όσο μικρότερη η συγκέντρωση, τόσο ισχυρότερη η δράση(!!) και ομολογώ ότι παρά την επαφή μου με την ομοιοπαθητική θεραπεία η θεωρητική τεκμηρίωση μου φαίνεται ότι κινείται στα όρια της μαγείας.
Από την άλλη και οι δυο γιατροί τους οποίους επισκέφθηκα (θα σας πω αμέσως μετά τον λόγο), ήταν γιατροί με γερές σπουδές και εξειδίκευση· μια κυτταρολόγος με ερευνητική δουλειά κι ένας ενδοκρινολόγος με πολλά χρόνια κλινική εμπειρία.
Ο λόγος λοιπόν που βρέθηκα σε ομοιοπαθητικό ιατρείο: Όταν ο γιός μου ήταν 4 ετών αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα το οποίο έκανε συνεχώς τον εξής κύκλο: Συνάχι, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα, ρήξη τυμπάνου, χορήγηση αντιβιοτικών, κορτιζόνες και μετά από λίγους μήνες πάλι από την αρχή
Ο ΩΡΙΛΑ που τον παρακολουθούσε το μόνο που έκανε ήταν να κάνει διάγνωση, να δίνει αντιβίωση κοκ.
Και κάποια στιγμή μου ανακοίνωσε ότι αυτός ο κύκλος λοιμώξεων και οι ρήξεις τυμπάνου έχουν επιφέρει μείωση της ακουστικής ικανότητας στο ένα αυτί και πιθανή κώφωση σταδιακά
Άσε που η χορήγηση κορτιζόνης (χωρίς αποτελέσματα ουσιαστικά) μου είχε φανεί τρομακτική
Οπότε βλέποντας το μάταιο των προσπαθειών με ΩΡΙΛΑ (γιατί προφανώς γύρισα 5-6 από αυτούς, ψάχνοντας λύση) κάποιος πρότεινε ομοιοπαθητική. Δεν ήξερα τίποτα και ήμουν εντελώς αντίθετος σε τέτοιες προσεγγίσεις, αλλά η γυναίκα μου επέμεινε λέγοντας ότι η προοπτική κώφωσης και η αδυναμία των γιατρών να δώσουν λύση δεν άφηνε περιθώρια. Αποτέλεσμα:
Μετά από 3 μήνες δεν ξαναπέρασε τον κύκλο των λοιμώξεων και η ακοή του δεν έχει κανένα πρόβλημα
Placebo effect δεν υφίσταται διότι δεν ήξερε ότι παίρνει θεραπεία (έπινε το φάρμακο διαλυμμένο σε νερό, χωρίς να το ξέρει)
Η εξήγηση που έδωσα είναι ότι πιθανότατα μεγαλώνοντας άλλαξε η ικανότητα του οργανισμού του να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις, αλλά η διαφορά ήταν εντυπωσιακή
Περίπτωση β: Στα 30 μου απέκτησα αλλεργικό άσθμα!! Ναι, δεν το είχα ως παιδί, όπως συνηθίζεται και το εμφάνισα σε αυτήν την ηλικία. Οπότε ξεκίνησα τον κλασικό κύκλο: Πνευμονολόγοι, μετρήσεις, ήπια εισπνεόμενα, βελτίωση, επιστροφή συμπτωμάτων σε βαρύτερη μορφή, δυνατότερα εισπνεόμενα, κορτιζόνη
Και πάλι από την αρχή
Επειδή δεν έβλεπα καμία βελτίωση, μετά από 5 χρόνια προσπαθειών και αλλαγών πνευμονολόγων, ένας από αυτούς (Υφηγητής) μου εκμυστηρεύτηκε ότι η Ιατρική στο θέμα των Αλλεργιών δεν ξέρει τίποτα (ούτε γιατί, ούτε θεραπεία). Και όταν τον ρώτησα: Και τι ξέρει, μου απάντησε "Να μην πεθάνεις από την κρίση, τίποτε άλλο"
Οπότε επισκέφτηκα την ομοιοπαθητικό που είχε δει το γιο μου παλιότερα.
Αποτέλεσμα: Δεν έχω κρίσεις άσθματος, παρά ελαφριές κρίσεις όταν βρεθώ σε ισχυρό αλλεργιογόνα παράγοντα και κουβαλάω εισπνεόμενα μαζί μου μόνο από τον φόβο μου μην με ξαναπιάσει.
Η ισχυρή επιφύλαξη μου για το μαγικό υπόβαθρο της Ομοιοπαθητικής παραμένει, αλλά σε επίπεδο αποτελεσμάτων δεν μπορώ να πω τίποτα.
Πιθανόν να υπάρχουν άλλες εξηγήσεις· δεν τις έχω βρει
gassim έγραψε: ↑07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.