Τι έλεγαν οι φορουμίτες στην αρχή της πανδημίας

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Re: Τι έλεγαν οι φορουμίτες στην αρχή της πανδημίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 15 Οκτ 2020, 18:32

Από ότι κατάλαβα το νήμα αυτό είναι κάτι σαν γιορτή γενεθλίων για το covid19;
Υποψιάζομαι ότι μόλις γυρίσει ο χρόνος θα το λέμε covid20;
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis » 15 Οκτ 2020, 18:36

Arisvilla έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:32
hellegennes έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:26
Arisvilla έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:14
Συνεχίζουν οι ημίτρελοι και τα μποτ της κυβέρνησης τον κατήφορο. Βάζουν και αυτά που έγραφα τον Μάρτιο, όταν δεν υπήρχαν και πολλά δεδομένα για την πανδημία. Και δεν βάζουν βέβαια τι έγραφαν οι ίδιοι. Και σήμερα 11 νεκροί. Μπορεί σε ένα μήνα να είναι 20 την ημέρα. Και σε 2 παραπάνω. Αλλά οι κολλημένοι και οι καμμένοι θα λένε οτι είμαστε καλά γιατί πχ στην Ισπανία έχει 200 νεκρούς την ημέρα.
Παραπάνω έβαλα γράφημα με τους θανάτους στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα. Κοίτα την θέση μας και έχε τα αρχίδια να μου πεις κατάματα ότι το γράφημα δείχνει ότι η κατάσταση είναι τραγική και τα θαλασσώσαμε.
Τι γράφημα έβαλες σαν και αυτό που έδειχνε οτι είχαμε 1000 θανάτους από γρίπη πριν 2 χρόνια? 12 νεκροί σήμερα. Ξέρεις στη Γαλλία που έχουν 10 βαθμούς κάτω θερμοκρασία είχαν 100 και κάτι χθες. Δεν είναι και πολύ περισσότεροι αναλογικά. Και έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας πια. Σε ένα μήνα θα είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση λόγω καιρού. Κατά τα άλλα δεν συνεχίζω αυτήν την ηλίθια κουβέντα που προσβάλλει τους συγγενείς των νεκρών από covid και αυτούς που νοσούν.
Οι συγγενείς των νεκρών προσβάλλονται περισσότερο από το ότι δεν τους επιτρέπεται να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους τους και η κηδεία γίνεται με ένα επτάκλειστο φέρετρο ωσαν ο αποθανών να είχε πανούκλα.

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla » 15 Οκτ 2020, 18:39

Planis έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:36
Arisvilla έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Παραπάνω έβαλα γράφημα με τους θανάτους στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα. Κοίτα την θέση μας και έχε τα αρχίδια να μου πεις κατάματα ότι το γράφημα δείχνει ότι η κατάσταση είναι τραγική και τα θαλασσώσαμε.
Τι γράφημα έβαλες σαν και αυτό που έδειχνε οτι είχαμε 1000 θανάτους από γρίπη πριν 2 χρόνια? 12 νεκροί σήμερα. Ξέρεις στη Γαλλία που έχουν 10 βαθμούς κάτω θερμοκρασία είχαν 100 και κάτι χθες. Δεν είναι και πολύ περισσότεροι αναλογικά. Και έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας πια. Σε ένα μήνα θα είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση λόγω καιρού. Κατά τα άλλα δεν συνεχίζω αυτήν την ηλίθια κουβέντα που προσβάλλει τους συγγενείς των νεκρών από covid και αυτούς που νοσούν.
Οι συγγενείς των νεκρών προσβάλλονται περισσότερο από το ότι δεν τους επιτρέπεται να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους τους και η κηδεία γίνεται με ένα επτάκλειστο φέρετρο ωσαν ο αποθανών να είχε πανούκλα.
Δεν νομίζω. Προσβάλλονται από αυτούς που θεωρούν οτι οι ζωές 80χρονων δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, από αυτούς που κάνουν συγκρίσεις και λένε οτι το να πεθαίνουν κάθε μέρα δεκάδες συνάνθρωποι μας από τον covid είναι φυσιολογικό και δεν τρέχει τίποτε γιατί σε άλλες χώρες πεθαίνουν περισσότεροι.

Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis » 15 Οκτ 2020, 18:41

Arisvilla έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:39
Planis έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:36
Arisvilla έγραψε:

Δεν νομίζω. Προσβάλλονται από αυτούς που θεωρούν οτι οι ζωές 80χρονων δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, από αυτούς που κάνουν συγκρίσεις και λένε οτι το να πεθαίνουν κάθε μέρα δεκάδες συνάνθρωποι μας από τον covid είναι φυσιολογικό και δεν τρέχει τίποτε γιατί σε άλλες χώρες πεθαίνουν περισσότεροι.
Άντε γεια... Τράβα να ρωτήσεις τους συγγενείς του 97χρονου με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή και δηλώθηκε νεκρός του ιού και δεν θα μπορέσουν να δώσουν τον «τελευταίον ασπασμόν» στον πατέρα/παππού/θείο να δεις τί θα σου πουν. Είσαι αθεράπευτη περίπτωση.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 15 Οκτ 2020, 18:43

Τοτε
hellegennes έγραψε:
25 Ιαν 2020, 22:14
Εντελώς εκτός του πεδίου μου. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα.
τωρα

Εικόνα
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 15 Οκτ 2020, 18:46

kameron έγραψε:
15 Οκτ 2020, 17:41
Και με τα δεδομένα του δεύτερου κύματος η Ελλάδα τα πάει αρκετά καλά, όχι βέβαια τόσο καλά όσο στο πρώτο κύμα αλλά για να υπήρχε η ίδια επιτυχία έπρεπε να υπάρξει καραντίνα την οποία για ευνόητους λόγους οι πάντες θέλουν να αποφύγουν.
Οι κυβέρνηση πρέπει να κρατά τον αριθμό των τεστ χαμηλό ώστε να διατηρείται μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά όχι υπερβολικά χαμηλό γιατί θα καταλήξουμε να έχουμε 98% θετικούς στο τέλος. Είναι μια άσκηση για γερούς αλήτες εεε λύτες.

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 15 Οκτ 2020, 18:46

GoBack έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:43
Τοτε
hellegennes έγραψε:
τωρα

Εικόνα

:003::smt005: Το ποστ του μήνα αν όχι της χρονιάς
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 15 Οκτ 2020, 18:51

GoBack έγραψε:
Τοτε
hellegennes έγραψε:
τωρα

Εικόνα
:smt005::smt005::smt005:

ως πρωην οικονομολογος και νυν οικονομολογος-επιδημιολογος (epi-macro subject matter expert) δεν θα έπρεπε ίσως να κάνω χωρατα
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 15 Οκτ 2020, 18:55

foscilis έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:46

Οι κυβέρνηση πρέπει να κρατά τον αριθμό των τεστ χαμηλό ώστε να διατηρείται μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά όχι υπερβολικά χαμηλό γιατί θα καταλήξουμε να έχουμε 98% θετικούς στο τέλος. Είναι μια άσκηση για γερούς αλήτες εεε λύτες.
Τα τεστ έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, για την ακρίβεια την τρέχουσα εβδομάδα γίνονται κατά μ.ο. 15 φορές περισσότερα σε σχέση με την άνοιξη.

Αλλά ο δείκτης που έχει σημασία είναι ο αριθμός των θανάτων/εκατομμύριο κατοίκους. Και εκεί η Ελλάδα τα πάει καλά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Αν βέβαια απομονώσεις την Ελλάδα και δηλώσεις αδιάφορος για το τι συμβαίνει έξω από αυτήν, εννοείται sky is the limit, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, τα μποτ του σύριζα ότι ο Πολάκης θα τα κατάφερνε καλύτερα κλπ.

Για να έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να πας σε φουλ καραντίνα ή να κόψεις σε πολύ μεγάλο βαθμό την όποια οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Ή εναλλακτικά, να έχεις ως κοινωνία ψυχοσύνθεση Κορεατών, κάτι αδύνατο στην Ευρώπη και γενικά στο δυτικό κόσμο όπως διαπιστώνουμε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 15 Οκτ 2020, 20:10

GoBack έγραψε:
Τοτε
hellegennes έγραψε:
τωρα

Εικόνα
Μου πάει πολύ η στολή. :lol:

Τώρα, κοίτα την διαφορά. Αυτό που παραθέτεις είναι από ερώτηση που μου έγινε για την πορεία ενός νέου ιού με βάση το R0. Εξακολουθώ να μην έχω κάποια άποψη και να είναι εκτός του πεδίου μου. Γενικά μόνο μία ή δύο φορές έκανα κάποια εκτίμηση, με επιφυλάξεις, για την συνέχεια και αυτό μετά από μήνες πανδημίας. Στην αρχή, που κάποιοι Άρηδες και Γιαννόπουλοι είχαν γαμηθεί στις προβλέψεις και τα μοντέλα, εγώ δεν έκανα απολύτως καμμιά εκτίμηση και ούτε και τώρα θα έκανα για έναν άλλον ιό.

Ούτε πρόκειται ποτέ να δώσω απάντηση σε ερώτηση τύπου «πώς βλέπεις να πηγαίνει φέτος ο έμπολα;».

Το μόνο που κάνω είναι συγκρίσεις με καταγεγραμμένα στοιχεία και παράθεση απόψεων επιστημόνων και οργανισμών. Ούτε προβλέψεις ούτε τίποτα άλλο που να απαιτεί προσωπική επιστημονική άποψη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 15 Οκτ 2020, 20:15

Arisvilla έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Arisvilla έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:14
Συνεχίζουν οι ημίτρελοι και τα μποτ της κυβέρνησης τον κατήφορο. Βάζουν και αυτά που έγραφα τον Μάρτιο, όταν δεν υπήρχαν και πολλά δεδομένα για την πανδημία. Και δεν βάζουν βέβαια τι έγραφαν οι ίδιοι. Και σήμερα 11 νεκροί. Μπορεί σε ένα μήνα να είναι 20 την ημέρα. Και σε 2 παραπάνω. Αλλά οι κολλημένοι και οι καμμένοι θα λένε οτι είμαστε καλά γιατί πχ στην Ισπανία έχει 200 νεκρούς την ημέρα.
Γιατί με ρωτάς και δεν το βλέπεις; Δυο ποστ πάνω από το δικό σου είναι και δείχνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά σε αναλογία θανάτων / πληθυσμό, ακόμη και αν αγνοήσουμε τελείως το πρώτο κύμα.

Ακριβέστερα, το γράφημα δείχνει μόνο την τελευταία εβδομάδα και η Ελλάδα είναι στις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη. Τράβα λοιπόν να δεις ότι στην Γαλλία οι θάνατοι είναι αναλογικά διπλάσιοι (13 φορές περισσότεροι σε απόλυτους αριθμού), που δεν είναι και πολύ περισσότεροι.

Έχε λίγη αξιοπρέπεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 15 Οκτ 2020, 20:35

foscilis έγραψε:
kameron έγραψε:
15 Οκτ 2020, 17:41
Και με τα δεδομένα του δεύτερου κύματος η Ελλάδα τα πάει αρκετά καλά, όχι βέβαια τόσο καλά όσο στο πρώτο κύμα αλλά για να υπήρχε η ίδια επιτυχία έπρεπε να υπάρξει καραντίνα την οποία για ευνόητους λόγους οι πάντες θέλουν να αποφύγουν.
Πόσο μικρός είναι ο αριθμός των τεστ, έχεις κάποια στοιχεία;
Ρωτάω γιατί πριν από καμιά εβδομάδα πήρε το μάτι μου ότι σε μια μέρα έγιναν περί τις 20.000 τεστ και οι ανακοινώσεις που έχω δει λένε για 100νταδες χιλιάδες από την αρχή της πανδημίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chainis την 15 Οκτ 2020, 21:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 15 Οκτ 2020, 20:40

Chainis έγραψε:
15 Οκτ 2020, 20:35

Ρωτάω γιατί πριν από καμιά εβδομάδα πήρε το μάτι μου ότι σε μια μέρα έγιναν περί τις 20.000 τεστ και οι ανακοινώσεις που έχω δει λένε για 100νταδες χιλιάδες από την αρχή της πανδημίας.
Τις 3 τελευταίες ημέρες έχουμε περί τα 20.000 τεστ/ημέρα, τον προηγούμενο μήνα ο μ.ο. ήταν γύρω στις 12.000. Συγκριτικά, την άνοιξη γίνονταν 1.000-2.5000/ημέρα.
Σε αυτά πρέπει πλέον να προστεθούν και περίπου 1.500-2.000 rapid/ημέρα.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 15 Οκτ 2020, 20:54

kameron έγραψε:
15 Οκτ 2020, 18:55
foscilis έγραψε:

Τα τεστ έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, για την ακρίβεια την τρέχουσα εβδομάδα γίνονται κατά μ.ο. 15 φορές περισσότερα σε σχέση με την άνοιξη.

Αλλά ο δείκτης που έχει σημασία είναι ο αριθμός των θανάτων/εκατομμύριο κατοίκους. Και εκεί η Ελλάδα τα πάει καλά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Αν βέβαια απομονώσεις την Ελλάδα και δηλώσεις αδιάφορος για το τι συμβαίνει έξω από αυτήν, εννοείται sky is the limit, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, τα μποτ του σύριζα ότι ο Πολάκης θα τα κατάφερνε καλύτερα κλπ.

Για να έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να πας σε φουλ καραντίνα ή να κόψεις σε πολύ μεγάλο βαθμό την όποια οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Ή εναλλακτικά, να έχεις ως κοινωνία ψυχοσύνθεση Κορεατών, κάτι αδύνατο στην Ευρώπη και γενικά στο δυτικό κόσμο όπως διαπιστώνουμε.
Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί σε άλλα νήματα η επίδραση του τουρισμού στην τωρινή κατάσταση.

Υπάρχουν τα παρακάτω δεδομενα:

Ενώ τον Ιούνιο είχαμε σχεδόν μηδενίσει τότε άνοιξε και ο τουρισμός από το εξωτερικό.

Η πορεία των κρουσμάτων ήταν ανάλογη του αριθμού των αφίξεων, όσο αυτές αυξάνονταν αυξάνονταν και τα εγχώρια κρουσματα.
Επίσης αυτή η πορεία ως ήταν αναμενομενο ξεκίνησε από τα νησιά και μεταφέρθηκε από τον ντόπιο τουρισμό ο ιος σε όλη την χώρα.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλει την υποχρέωση του τεστ στους εισερχόμενος αλλά δεν το δέχτηκαν οι μεγάλοι τουρ οπερειτορς και είχε να επιλέξει ή καθόλου τουρισμός και έσοδα από αυτόν ή δειγματοληπτικοι έλεγχοι εδώ και ρίσκο για έξαρση και επέλεξε το δεύτερο.

Ακόμα και τώρα στο τέλος της σεζόν έρχονται κάθε μέρα 30-50 εισαγωμενα κρουσματα.
Στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα γιατί τεσταρουν μικρό ποσοστό των αφίξεων.

Που καταληγουμε:
Για μία χώρα που άνοιξε τα σύνορα σε χώρες με μεγάλο επιδημικο φορτίο και επί 4 μήνες δέχεται κάθε μέρα δεκάδες εισαγωμενα κρουσματα, το πάμε από καλά έως πολύ καλά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chainis την 15 Οκτ 2020, 21:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών