Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Τσουνάμις

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τσουνάμις » 30 Ιαν 2020, 15:19

:smt005: γαμάτο :smt005::smt005::smt005: Δεν ξέρω αν έχει ανέβει ξανά αλλά είναι σούπερ όποιος το εμπνεύστηκε. :smt023

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 30 Ιαν 2020, 15:21

nostromos έγραψε:
29 Ιαν 2020, 00:06
μεχρι τα μεσα Φεβρουαριου. μπορει να εχουμε και μισο εκ. φορεις του ιου...
αυτο συμφωνα με τα μοντελα προβλεψης που βασιζονται στα επισημα στοιχεια...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nostromos την 30 Ιαν 2020, 15:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 30 Ιαν 2020, 15:23

OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:12
Leporello έγραψε:
30 Ιαν 2020, 13:22
OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 13:16
Για να μην αναφέρω πόσους νεκρούς έχουμε κάθε χρόνο από τα αυτοκινητιστικά ή τα ναρκωτικά και εσείς απλά κάνετε την πάπια...
Για να μην αναφέρω πόσους νεκρούς έχουμε κάθε χρόνο από απλές ιώσεις και πνευμονία - ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους - αλλά εσείς και πάλι κάνετε την πάπια.. Και όχι, τα ποσοστά που ανέφερες πιο πάνω για άνω των 65 ετών για την γρίπη, δεν προσμετρώνται στα θύματα από ιώσεις και πνευμονία!!!
Ούτε τα αυτοκινητιστικά, ούτε τα ναρκωτικά μεταδίδονται και επομένως δεν μπορούν να εξελιχθούν σε πανδημία. Αυτή είναι η ανησυχία και όχι αν πέθαναν 130 άτομα στην Κίνα.
Ααααα...
Πιστεύεις ότι είσαι άτρωτος στα αυτοκινητιστικά ή δεν πρόκειται ποτέ τα ναρκωτικά να έρθουν κοντά σου, ΑΛΛΑ!!! φοβάσαι την μετάδοση ενός ιού...

Αλήθεια, θυμάσαι πόσο είχες σοκαριστεί από τον αριθμό των νεκρών του AIDS;;;;
Αλλά προφανώς ακόμα πιστεύεις ότι ο ιός του AIDS δεν έχει καμία σχέση με εσένα για να φοβάσαι...
Όπως πίστευαν και όσοι έτρωγαν χιμπατζήδες, πριν το AIDS περάσει στους ανθρώπους....

.
To ότι υπάρχουν χίλιοι τρόποι να πεθάνει κανείς δεν σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσεις όλους τους κινδύνους παρόμοια.
Δεν ξέρω κατά πόσο ο θόρυβος των δημοσιογράφων έχει συμβάλει στο κλίμα αλλά δεν θυμάμαι πολλές φορές χώρες να σταματούν πτήσεις ή να κλείνουν σύνορα. Αν πρόκειται για μία επιδημία σας όλες τις άλλες γιατί τέτοια μέτρα τώρα; Άντε πες εμείς είμαστε φοβητσιάρηδες και φερόμαστε έτσι. Οι Ρώσοι γιατί έκλεισαν τα σύνορα;

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 15:27

hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 13:53
OANNHSEA έγραψε:
Πες μου μία πανδημία τα τελευταία 50 χρόνια στην οποία έγινε κάτι τέτοιο... ΜΙΑ!!!
Ακόμα και στην ασιατική γρίπη στα τέλη του 70 οι νεκροί δεν ξεπέρασαν στην Ελλάδα το 1%!!!

Το ξαναγράφω για να το πιάσεις: Για νέο ιό, για τον οποίο δεν υπάρχουν εμβόλια, ακόμα και το 6% θνησιμότητας είναι πολύ καλό ποσοστό!!!
Για τους άλλους ιούς είναι απόλυτα λογικά τα ποσοστά που αναφέρεις!!!
Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε βασικά μαθήματα ιολογίας για να μην σας κοροϊδεύουν!!!
Μαλακίες λες. Για τον ιό της γρίπης εμβολιάζεται μικρό ποσοστό του πληθυσμού. Τόσο μικρό που δεν δουλεύει καθόλου η ανοσία αγέλης και δεν έχει καν νόημα να το συζητάμε. 2% θνησιμότητα για έναν ιό που μεταδίδεται όπως η γρίπη είναι εξαιρετικά υψηλό και επικίνδυνο ποσοστό.

Α) Μαλακίες λέω εγώ που εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να βρεις μία πανδημία τα τελευταία 50 χρόνια;;;
Λογικό είναι!!!
Γιατί όσο παπαρολόγος και να είσαι, η τελευταία πανδημία ήταν το 1917!!! Η γρίπη της Ισπανίας, η οποία είχε μεταφερθεί - ω έκπληξη!!! - από την Κίνα!!! Μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία και η ασιατική γρίπη των τελών του 1970, αλλά το ποσοστό θανάτου ήταν σχετικά μικρό...
Β) Δεν έγραψα τίποτα για εμβολιασμό του πληθυσμού για τα στελέχη της γρίπης. Θα πρέπει να ξέρεις ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν κάθε Σεπτέμβρη είναι ειδικά για τον ιό που θα χτυπήσει το χειμώνα - ή καλύτερα για τον ιό που περιμένουν να χτυπήσει το χειμώνα!!! Πως λες να γίνεται αυτό; Βάζουν καφετζούδες, βάζουν χαρτορίχτρες να το κάνουν;;;
Γ) Για έναν νέο ιό, για τον οποίο δεν υπάρχουν εμβόλια, το ποσοστό 2% είναι πάρα πολύ μικρό!!! Δεν έχει σχέση πως μεταδίδεται!!! Σχέση έχει το πόσους νεκρούς αφήνει πίσω του και ποιούς χτυπάει!!! Για παράδειγμα ο ιός που προκαλούσε τις εφιδρώσεις της Πικαρδίας δεν χτυπούσε κυρίως ηλικιωμένους ή παιδιά. Χτυπούσε κυρίως μέσης ηλικίας άτομα, τα οποία είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την Αγγλία!!!

OANNHSEA έγραψε:
Για να μην αναφέρω πόσους νεκρούς έχουμε κάθε χρόνο από τα αυτοκινητιστικά ή τα ναρκωτικά και εσείς απλά κάνετε την πάπια...
Για να μην αναφέρω πόσους νεκρούς έχουμε κάθε χρόνο από απλές ιώσεις και πνευμονία - ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους - αλλά εσείς και πάλι κάνετε την πάπια.. Και όχι, τα ποσοστά που ανέφερες πιο πάνω για άνω των 65 ετών για την γρίπη, δεν προσμετρώνται στα θύματα από ιώσεις και πνευμονία!!!
Σε λίγο θα μας αναφέρεις και τον αριθμό των νεκρών δεινοσαύρων από τον αστεροειδή που έπεσε στο Γιουκατάν.

Και ναι, τα ποσοστά που ανέφερα αφορούν το σύνολο των θανάτων από γρίπη και των επιπλοκών της.
Από γρίπη ρε!!! ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ ΡΕ!!!
Άλλο η γρίπη, άλλο οι ιώσεις, άλλο οι πνευμονίες!!! Διαφορετικά μεταξύ τους όλα - από διαφορετικούς ιούς!!!
Και υπάρχουν και ένα σωρό άλλοι ιοί που δεν ξέρεις, όπως π.χ. ο ιός εξανθηματικού πυρετού - και αυτός γρίπη είναι;;;;

Πάρτε κάνα βιβλίο εκλαϊκευμένης ιατρικής να ξεστραβωθείτε, αντί να ασχολείστε με ξεράσματα που κλωτσάνε τόπια!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 15:41

ST48410 έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:23
To ότι υπάρχουν χίλιοι τρόποι να πεθάνει κανείς δεν σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσεις όλους τους κινδύνους παρόμοια.
Δεν ξέρω κατά πόσο ο θόρυβος των δημοσιογράφων έχει συμβάλει στο κλίμα αλλά δεν θυμάμαι πολλές φορές χώρες να σταματούν πτήσεις ή να κλείνουν σύνορα. Αν πρόκειται για μία επιδημία σας όλες τις άλλες γιατί τέτοια μέτρα τώρα; Άντε πες εμείς είμαστε φοβητσιάρηδες και φερόμαστε έτσι. Οι Ρώσοι γιατί έκλεισαν τα σύνορα;
Ειλικρινά τώρα... Έκλεισαν σύνορα κοντά 4750 χιλιομέτρων;;; Όχι, ειλικρινά τώρα....

Στην ερώτηση σου, η απάντηση είναι η εξής: πριν από λίγες μέρες πέθανε σε ατύχημα ένας παίκτης του MBA. Τα κωλοκάναλα το έκαναν πρώτο θέμα. Γιατί; Ποιός χέστηκε εάν πέθανε ή εάν ζούσε ακόμα ο εν λόγω παίκτης;;; Πιστεύεις ότι τον ήξερε πάνω από το 1% του ελληνικού λαού; Πιστεύεις ότι είχε κάνει κάτι τρομερό για έχει αυτή την αντιμετώπιση από τα κανάλια;

Οι άνθρωποι είναι άσχετοι και αμόρφωτοι και πάρα πολύ επιρρεπείς. Το είδαμε εδώ μέσα... Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν εάν τα τσογλάνια οι δημοσιογράφοι άρχιζαν να χτυπιούνται για 10.000 νεκρούς στην Ασία - 10.000 νεκροί οι οποίοι είναι τίποτα από άποψη μίας ίωσης; Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν από πλευράς πανικού των αμόρφωτων υποκειμένων οι οποίοι θα τα άκουγαν αυτά;;;
Έχουμε για παράδειγμα την γρίπη των πτηνών πριν από λίγα χρόνια...

Αυτό είναι που φοβούνται κυρίως οι κυβερνήσεις: τον πανικό που θα πέσει πάνω στα αμόρφωτα σκατά που έχουν για πολίτες!!!
Το είδες στις περιοχές που έχουν μπει στην καραντίνα στην Κίνα...

ΥΓ
Δεν σκέφτηκες ποτέ να κάνεις μία γύρα στα νεκροτομεία της Αττικής να δεις πόσοι ηλικιωμένοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ιώσεις και πνευμονίες - το έχουν ψάξει άλλοι για εσένα και είναι χιλιάδες... Αλλά... Ο εν λόγω θάνατος είναι φυσιολογικός για εσάς...

.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Ιαν 2020, 15:43

Μη δίνετε σημασία στο ψυχακι.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιαν 2020, 15:46

OANNHSEA έγραψε:
Αλλά προφανώς ακόμα πιστεύεις ότι ο ιός του AIDS δεν έχει καμία σχέση με εσένα για να φοβάσαι...
Όπως πίστευαν και όσοι έτρωγαν χιμπατζήδες, πριν το AIDS περάσει στους ανθρώπους....
Ναι, το ίδιο είναι να κολλάς ασθένεια επειδή κάποιος βρίσκεται τρία μέτρα μακριά σου και απλώς αναπνέει με το να πρέπει να πηδηχτείς μαζί του και ίσως κολλήσεις. :lol:

OANNHSEA έγραψε:
Ααααα...
Πιστεύεις ότι είσαι άτρωτος στα αυτοκινητιστικά ή δεν πρόκειται ποτέ τα ναρκωτικά να έρθουν κοντά σου, ΑΛΛΑ!!! φοβάσαι την μετάδοση ενός ιού...
Ναι, η αλήθεια είναι ότι το να ρίξουν ναρκωτικά στο ποτό μου και να γίνω πρεζάκι έχει περίπου ίσες πιθανότητες με το να ανασαίνει κάποιος κοντά μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 15:47

Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:43
Μπα... Μην μου δίνετε...
Έτσι και αλλιώς θα πεθάνετε τώρα με τον κοροναϊο και έχετε τόσα να κάνετε... :smt005:

ΥΓ
Όταν στο τέλος αποδειχτεί το όλο θέμα μία φούσκα του κερατά που θα κρυφτείτε όλοι σας ρε αμόρφωτοι χέστηδες;;;;

.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 15:50

hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:46
OANNHSEA έγραψε:
Ναι, το ίδιο είναι να κολλάς ασθένεια επειδή κάποιος βρίσκεται τρία μέτρα μακριά σου και απλώς αναπνέει με το να πρέπει να πηδηχτείς μαζί του και ίσως κολλήσεις. :lol:

Είδες που σου λέω ότι είσαι άσχετος;;; :003:
Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα με τα νέα στελέχη του ιού...

OANNHSEA έγραψε:
Ααααα...
Ναι, η αλήθεια είναι ότι το να ρίξουν ναρκωτικά στο ποτό μου και να γίνω πρεζάκι έχει περίπου ίσες πιθανότητες με το να ανασαίνει κάποιος κοντά μου.

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, τις ίδιες πιθανότητες έχεις!!! :smt005:
Θα το συζητήσουμε αυτό μετά το τέλος επιδημίας, όταν θα μου "καταμετράς τους χιλιάδες Έλληνες που θα έχουν πεθάνει από τον ιό"... :c020:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιαν 2020, 15:52

Το πρόβλημα είναι ότι μεταδίδει παραπληροφόρηση. Έχει γράψει ένα κάρο μαλακίες σ' αυτό το νήμα. 2% είναι εξαιρετικά υψηλή θνησιμότητα για έναν ιό που μεταδίδεται όπως όλοι οι ιοί του αναπνευστικού συστήματος.

Φέτος αρρώστησαν από γρίπη σχεδόν όλοι μου οι γνωστοί (και ξέρω πάρα πολύ κόσμο, λόγω δουλειάς). Σχεδόν κανένας φυσικά δεν ήταν εμβολιασμένος. Με 2% θνησιμότητα θα είχε πεθάνει διψήφιος αριθμός γνωστών μου φέτος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 30 Ιαν 2020, 15:57

hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:52
Το πρόβλημα είναι ότι μεταδίδει παραπληροφόρηση. Έχει γράψει ένα κάρο μαλακίες σ' αυτό το νήμα. 2% είναι εξαιρετικά υψηλή θνησιμότητα για έναν ιό που μεταδίδεται όπως όλοι οι ιοί του αναπνευστικού συστήματος.

Φέτος αρρώστησαν από γρίπη σχεδόν όλοι μου οι γνωστοί (και ξέρω πάρα πολύ κόσμο, λόγω δουλειάς). Σχεδόν κανένας φυσικά δεν ήταν εμβολιασμένος. Με 2% θνησιμότητα θα είχε πεθάνει διψήφιος αριθμός γνωστών μου φέτος.
Απο την λεγομενη κοινη γριπη τι ποσοστο θνησιμοτητας εχουμε; δεν παρακολουθησα ολοκληρο το νημα.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 30 Ιαν 2020, 16:01

Στην Ρωσια παντως το θεμα εχει οντως παρει επικες διαστασεις. Ελαβα μηνυμα απο φιλη που με ρωτουσε τι ακριβως γινεται για τον συγκεκριμενο ιο στην Ελλαδα και τι λενε, διοτι στην Μοσχα οπου κατοικει τα μεσα εχουν τρελαθει και γενικα γινεται χαμος.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιαν 2020, 16:02

Nostalgia έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:57
hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:52

Απο την λεγομενη κοινη γριπη τι ποσοστο θνησιμοτητας εχουμε; δεν παρακολουθησα ολοκληρο το νημα.
Πέρυσι, που ήταν ασυνήθιστα υψηλό το ποσοστό θνησιμότητας, εκτιμάται σε 0,05-0,1%. Πρόπερσι ήταν σχεδόν το μισό απ' αυτό, δηλαδή 0,025-0,05%.

Edit: να προσθέσω όμως ότι εξαρτάται από τον κυρίαρχο τύπο γρίπης κάθε χρονιάς. Πέρυσι ήταν ο Β, που έχει χαμηλή θνησιμότητα. Ο ΑΗ3Ν2 έχει πολύ υψηλότερη θνησιμότητα, που ίσως φτάνει το 0,2%. Φυσικά 2% είναι δεκαπλάσια θνησιμότητα και συνεπάγεται περίπου 50.000 θανάτους για την Ελλάδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 30 Ιαν 2020, 16:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy » 30 Ιαν 2020, 16:03

Nostalgia έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:01
Στην Ρωσια παντως το θεμα εχει οντως παρει επικες διαστασεις. Ελαβα μηνυμα απο φιλη που με ρωτουσε τι ακριβως γινεται για τον συγκεκριμενο ιο στην Ελλαδα και τι λενε, διοτι στην Μοσχα οπου κατοικει τα μεσα εχουν τρελαθει και γενικα γινεται χαμος.
Μνημη χρυσοψαρου ο κοσμος.Ακριβως ο ιδιος πανικος υπηρχε τις πρωτες εβδομαδες του swine flu..Ακριβως οι ιδιες συζητησεις.Ειδαμε ποσο αφανιστηκε ο μισος πλανητης οπως ελεγαν οι doomsayers

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 30 Ιαν 2020, 16:05

OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:47
Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:43
Μπα... Μην μου δίνετε...
Έτσι και αλλιώς θα πεθάνετε τώρα με τον κοροναϊο και έχετε τόσα να κάνετε... :smt005:

ΥΓ
Όταν στο τέλος αποδειχτεί το όλο θέμα μία φούσκα του κερατά που θα κρυφτείτε όλοι σας ρε αμόρφωτοι χέστηδες;;;;

.
δεν βλεπω να υπαρχει το κλιμα που περιγραφεις ... ουτε πανικος υπαρχει ... αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα γραφουμε την πραγματικοτητα ...το νημα εχει συγκεκριμενο θεμα και με το να κοροιδευεις τις αποριες αλλων δεν βοηθας
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών