Αυστηρό λοκντάουν στην Δυτική Αττική!

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Αυστηρό λοκντάουν στην Δυτική Αττική!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 23 Δεκ 2020, 10:46

Cecily Anne έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:45
Εν τω μεταξύ στις λαϊκές άνοιγαν εναλλάξ οι έμποροι άνα βδομάδα. Δηλαδή αντικειμενικά ήταν από μόνοι τους καλύτερα οργανωμενοι. Και μένα πατάτα μου φαίνεται που τους έκλεισαν.
Έχεις δει λαϊκή;

Εγώ ναι και απλά έκανα μεταβολή.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 23 Δεκ 2020, 10:50

Αρίστος έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:46
Ο Στουρναρας παντως το ξεκαθαρισε.

Αν δεν ανοιξουν τα καταστηματα τον Ιανουαριο μην περιμενετε αναπτυξη για το 2021.

.
Δεν υπάρχει θέμα για ανάπτυξη το 21. Το ερώτημα είναι αν θα είναι διψήφια πάλι η ύφεση

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 23 Δεκ 2020, 10:53

Υδράργυρος έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:50
Αρίστος έγραψε:
Ο Στουρναρας παντως το ξεκαθαρισε.

Αν δεν ανοιξουν τα καταστηματα τον Ιανουαριο μην περιμενετε αναπτυξη για το 2021.

.
Δεν υπάρχει θέμα για ανάπτυξη το 21. Το ερώτημα είναι αν θα είναι διψήφια πάλι η ύφεση

Υποτιθεται οτι οταν εχεις διψηφια υφεση μια χρονια, η επομενη οσο σκατα και να παει θα εχει αναπτυξη. Ε αν παει τωρα χειροτερα απο την προηγουμενη μιλαμε για κανονικη χρεοκοπια και ανθρωπιστικη κριση.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 23 Δεκ 2020, 10:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 23 Δεκ 2020, 10:54

foscilis έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:
Εν τω μεταξύ στις λαϊκές άνοιγαν εναλλάξ οι έμποροι άνα βδομάδα. Δηλαδή αντικειμενικά ήταν από μόνοι τους καλύτερα οργανωμενοι. Και μένα πατάτα μου φαίνεται που τους έκλεισαν.
Έχεις δει λαϊκή;

Aυτή που έχω κοντά μου στον Πειραιά είναι ΟΚ. Άνοιγαν πάγκο παρά πάγκο και δεν ήταν συνωστισμένη χαβούζα.. Σε αντίθεση με το σούπερ μάρκετ που πήγα μία φορά στον Σκλαβενίτη τις προάλλες, που με εξυπηρετεί και δεν ξαναπάτησα, παραγγέλνω on-line κάθε δύο βδομάδες και στοιβάζω αναγκαστικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 23 Δεκ 2020, 10:54

Αρίστος έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:53

Υποτιθεται οτι οταν εχεις διψηφια υφεση μια χρονια, η επομενη οσο σκατα και να πας θα εχει αναπτυξη. Ε αν πας τωρα χειροτερα απο την προηγουμενη μιλαμε για κανονικη χρεοκοπια και ανθρωπιστικη κριση.

.
Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το φθινόπωρο του 21 δε θα έχουμε νέο κύμα πανδημίας;

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 23 Δεκ 2020, 10:55

Υδράργυρος έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:54
Αρίστος έγραψε:

Υποτιθεται οτι οταν εχεις διψηφια υφεση μια χρονια, η επομενη οσο σκατα και να πας θα εχει αναπτυξη. Ε αν πας τωρα χειροτερα απο την προηγουμενη μιλαμε για κανονικη χρεοκοπια και ανθρωπιστικη κριση.

.
Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το φθινόπωρο του 21 δε θα έχουμε νέο κύμα πανδημίας;
Το ότι θα έχουμε σοβαρά στοιχεία από το pharmacovigilance για το εμβόλιο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 23 Δεκ 2020, 10:56

Υδράργυρος έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

.

Και πανδημια θα εχουμε και νεες πανδημιες θα εχουμε τα επομενα χρονια απο αλλες αιτιες. Η λυση ειναι τα μαζικα τεστ και η ιχνηλατηση, οχι να ζουμε σαν ποντικια στα σπιτια με επιδοματα.

Και η αναπτυξη της Πρωτοβαθμιας Φροντιδας Υγειας για να μην στοιβαζεται ο κοσμος στις ΜΕΘ.
.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 23 Δεκ 2020, 10:58

Cecily Anne έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:55
Υδράργυρος έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

.
Θα έχουν γίνει ένα εκατομμύριο εμβόλια μέχρι τότε; Και θα χρειάζονται και τη δεύτερη δόση. Δεν είναι απλά τα πράματα. Με ένα Μάτι την ημέρα και με το πρότζεκτ των εμβολιασμών αμφίβολο, είναι ηλίθιο να μιλάμε για ανάπτυξη σε 6-10 μήνες

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 23 Δεκ 2020, 10:59

Αρίστος έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:56
Υδράργυρος έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

.

Και πανδημια θα εχουμε και νεες πανδημιες θα εχουμε τα επομενα χρονια απο αλλες αιτιες. Η λυση ειναι τα μαζικα τεστ και η ιχνηλατηση, οχι να ζουμε σαν ποντικια στα σπιτια με επιδοματα.

Και η αναπτυξη της Πρωτοβαθμιας Φροντιδας Υγειας για να μην στοιβαζεται ο κοσμος στις ΜΕΘ.
.
Η κυβέρνηση Κούλη λέει οτι αυτά είναι λεφτά για πέταμα

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 23 Δεκ 2020, 10:59

Υδράργυρος έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:58
Cecily Anne έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:55
Υδράργυρος έγραψε:

Θα έχουν γίνει ένα εκατομμύριο εμβόλια μέχρι τότε; Και θα χρειάζονται και τη δεύτερη δόση. Δεν είναι απλά τα πράματα. Με ένα Μάτι την ημέρα και με το πρότζεκτ των εμβολιασμών αμφίβολο, είναι ηλίθιο να μιλάμε για ανάπτυξη σε 6-10 μήνες
Πας καλά παιδί μου; Παγκόσμιο είναι το pharmacovigilance. Εννοείται θα έχουν γίνει εκατομμύρια εμβόλια μέχρι τότε.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 23 Δεκ 2020, 11:03

Cecily Anne έγραψε:
23 Δεκ 2020, 10:59

Πας καλά παιδί μου; Παγκόσμιο είναι το pharmacovigilance.
ΚΑι τι έγινε; Θα σωθείς από την πανδημία με αυτό; Ή μήπως θα φέρει ανάπτυξη;
Cecily Anne έγραψε:

Εννοείται θα έχουν γίνει εκατομμύρια εμβόλια μέχρι τότε.
Στην Ελλάδα; Ξύπνα.
ΚΑι αυτοί που θα κάνουν θα πρέπει τότε να κάνουν τη δεύτερη δόση. Πόσοι θα την κάνουν; Πόσοι θα την ξεχάσουν; Πιασε το αυγό και κούρεφτο

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 23 Δεκ 2020, 11:07

Υδράργυρος έγραψε:
23 Δεκ 2020, 11:03
Cecily Anne έγραψε:

Πας καλά παιδί μου; Παγκόσμιο είναι το pharmacovigilance.
ΚΑι τι έγινε; Θα σωθείς από την πανδημία με αυτό; Ή μήπως θα φέρει ανάπτυξη;
Cecily Anne έγραψε:

Εννοείται θα έχουν γίνει εκατομμύρια εμβόλια μέχρι τότε.
Στην Ελλάδα; Ξύπνα.
ΚΑι αυτοί που θα κάνουν θα πρέπει τότε να κάνουν τη δεύτερη δόση. Πόσοι θα την κάνουν; Πόσοι θα την ξεχάσουν; Πιασε το αυγό και κούρεφτο
1. Όσο έχεις στοιχεία, θα σοβαρευτείς και θα πας.
2. Είσαι γελασμένος, αν νομίζεις ότι αν δεν εμβολιάζονται, δε θα μας αναγκάσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο άμεσο ή έμμεσο.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 23 Δεκ 2020, 11:09

Cecily Anne έγραψε:
foscilis έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:
Έχεις δει λαϊκή;

Aυτή που έχω κοντά μου στον Πειραιά είναι ΟΚ. Άνοιγαν πάγκο παρά πάγκο και δεν ήταν συνωστισμένη χαβούζα.. Σε αντίθεση με το σούπερ μάρκετ που πήγα μία φορά στον Σκλαβενίτη τις προάλλες, που με εξυπηρετεί και δεν ξαναπάτησα, παραγγέλνω on-line κάθε δύο βδομάδες και στοιβάζω αναγκαστικά.
Ο Σκλαβενίτης έχει σαν εταιρία προφίλ λαϊκού παιδιού. Γι' αυτό και μόνο το λόγο είναι γελοίο να πατάς εκεί. Επιδιώκει να μοιάζει σαν τη χειρότερη εκδοχή της λαϊκης.

Στη λαϊκή τώρα το θέμα δεν είναι τοσο ο συνωστισμός (άλλωστε είναι εξωτερικός χώρος) αλλά ότι οι μάσκες είναι πηγουνατες, όλοι γκαριζουν, όλοι πιάνουν τα πάντα από εκατό φορές και όλοι γλείφουν το δαχτυλο τους για να πιάσουν τις σακούλες και τα μετρητά που ανταλλασσουν. Είναι μια χρονοκαψουλα που ο κόσμος και ειδικά οι γεροι συμπεριφερεται όχι σα να μην έχουμε κορωνοϊο αλλά σα να μην ηρθε ποτέ το ετος 1960.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 23 Δεκ 2020, 11:19

foscilis έγραψε:
23 Δεκ 2020, 11:09
Cecily Anne έγραψε:
foscilis έγραψε:

Έχεις δει λαϊκή;

Ο Σκλαβενίτης έχει σαν εταιρία προφίλ λαϊκού παιδιού. Γι' αυτό και μόνο το λόγο είναι γελοίο να πατάς εκεί. Επιδιώκει να μοιάζει σαν τη χειρότερη εκδοχή της λαϊκης.

Στη λαϊκή τώρα το θέμα δεν είναι τοσο ο συνωστισμός (άλλωστε είναι εξωτερικός χώρος) αλλά ότι οι μάσκες είναι πηγουνατες, όλοι γκαριζουν, όλοι πιάνουν τα πάντα από εκατό φορές και όλοι γλείφουν το δαχτυλο τους για να πιάσουν τις σακούλες και τα μετρητά που ανταλλασσουν. Είναι μια χρονοκαψουλα που ο κόσμος και ειδικά οι γεροι συμπεριφερεται όχι σα να μην έχουμε κορωνοϊο αλλά σα να μην ηρθε ποτέ το ετος 1960.
Κοίτα, αντικειμενικά δεν ψωνίζω επειδή είναι ο Σκλαβενίτης, απλά επειδή αυτόν έχω κοντά και δεν χρειάζομαι αυτοκίνητο. Στο ονλάιν πχ προτιμώ τον Κρητικό, γιατί τα φέρνει πιο γρήγορα.

Από εκεί και πέρα στη λαϊκή χρειάζεσαι 2-3 πραγματάκια, μάσκα ΚΝ95 και αν δεν αντέχεις την προσωπίδα, πάρε εργαστηριακά γυαλιά (εκτός αν έχεις γυαλιά ηλίου μεγάλα/τύπου μάσκα και για μένα οπωσδήποτε βάλε και γάντια, κυρίως για τα χρήματα που ανταλλάσεις, διότι θα το κάνεις πολλές φορές και όχι μία, όπως στο σούπερ μάρκετ. Τα ψώνια πραγματικά δεν έχουν καμία σχέση με το σούπερ μάρκετ, που με την μάσκα θα ταλαιπωρηθείς, λόγω θερμοκρασίας, ενώ στη λαϊκή που είναι εξωτερικά είναι πιο εύκολα τα ψώνια και έχεις λιγότερες πιθανότητες να κάνεις μαλακία.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 23 Δεκ 2020, 11:37

Σιγά μην παρω και εξοπλισμό ειδικών δυνάμεων για να τα ακουμπήσω στους βρωμυλους που θα με φάνε στην ποσότητα στο ζυγι και στα ρεστα. Ούτε στις καλές εποχές δεν παίζει αυτο. Έχω μανάβικο στα εκατο μετρα. Πιο φθηνά πιο καλά παίρνει κάρτα και η γκόμενα στο ταμείο τρέφει ένα υγιές μίσος για όλους τους πελάτες.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών