Γιατι η Κινα ειναι ετη φωτος μπροστα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Re: Γιατι η Κινα ειναι ετη φωτος μπροστα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 19 Απρ 2022, 09:30

Συγχαρητήρια στην Κίνα για την οργάνωση και τον επαγγελματισμό στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Αν κάποιοι αρχίζουν και θυμούνται νήματα ας θυμηθούν και κάτι σχόλια για κάτι τρισεκατομμύρια νεκρούς που απέκρυβαν οι Κινέζοι.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 19 Απρ 2022, 09:52

nyxtovios έγραψε:
19 Απρ 2022, 00:23
να βγείς βόλτα μετά τις 6 στην καραντίνα και να πέσεις σε αστυνομία;
Μου έτυχε αυτό, μου έκαναν σήμα κ δε σταμάτησα :oops:

Δεν το ήθελα, αλλά βγήκε στη μέση του δρόμου ο τσεος, παραλίγο να τον πατήσω, στο δρόμο πριν τα λιμανακια. Άδειοι οι δρόμοι εντωμεταξύ, αυτοκτονικος ο μπάτσος. Έφτασα Βάρκιζα όπου είχε άλλους μπάτσους οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν, δλδ ο άλλος δεν ενημέρωσε καν ότι ένας μαλακας δε σταμάτησε σε σήμα

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 19 Απρ 2022, 10:35

EKPLIKTIKOS έγραψε:
19 Απρ 2022, 09:52
nyxtovios έγραψε:
19 Απρ 2022, 00:23
να βγείς βόλτα μετά τις 6 στην καραντίνα και να πέσεις σε αστυνομία;
Μου έτυχε αυτό, μου έκαναν σήμα κ δε σταμάτησα :oops:

Δεν το ήθελα, αλλά βγήκε στη μέση του δρόμου ο τσεος, παραλίγο να τον πατήσω, στο δρόμο πριν τα λιμανακια. Άδειοι οι δρόμοι εντωμεταξύ, αυτοκτονικος ο μπάτσος. Έφτασα Βάρκιζα όπου είχε άλλους μπάτσους οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν, δλδ ο άλλος δεν ενημέρωσε καν ότι ένας μαλακας δε σταμάτησε σε σήμα
Εδώ που είμαι εγώ κάναν εφόδους εκεί που έπινα το φρέντο εσπρέσσο μου στα όρθια.

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 19 Απρ 2022, 11:13

Εικόνα
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 19 Απρ 2022, 11:40

ST48410 έγραψε:
19 Απρ 2022, 04:54
sharp έγραψε:
19 Απρ 2022, 03:40
Δεν είναι σχετικό το θέμα, δηλ. τι θεωρεί κανείς παράλογο, άλλος το λοκντάουν και άλλος τον Ενφια, οπότε δεν βγάζουμε ποτέ άκρη...

Η όλη διαφορά είναι η δυνατότητα να επιλέγεις τον άρχοντα, μέσα από το πολιτικό σύστημα. Και ναι μεν, μπορεί να λέμε καλά όλοι ίδιοι είναι, έχεις όμως τη δυνατότητα να βγάλεις το Λεβέντη ή το ΚΚΕ που αν ακούσεις πόσοι μιλάνε πολλές φορές γι' αυτό θετικά, θα νομίσεις ότι θα πάρει 50% στις εκλογές. Και όμως τελικά παίρνει 5% που σημαίνει ότι στο λαό αρέσει να γκρινιάζει, αλλά στις σοβαρές επιλογές θέλει κάτι άλλο και ας το βρίζει.

Σε ένα Κινεζικό πολίτευμα όμως θα είχες το Λεβέντη ή το ΚΚΕ στο σβέρκο σου και δεν θα μπορούσες μετά από 4 χρόνια να τον αλλάξεις. Αυτό κάνει την πολύ μεγάλη διαφορά. Φυσικά πρέπει να συνοδεύεται και από ανεξάρτητο δικαστικό σώμα, ελευθερία του τύπου και βέβαια καλό είναι οι πολίτες να έχουν στοιχειώδη καλλιέργεια, οπότε έχεις πιο στιβαρή δημοκρατία.
Θεωρητικά συμφωνώ μαζί σου. Είναι πολύ πιο αξιοπρεπές να έχεις τη δυνατότητα να επιλέγεις τους αντιπροσώπους σου κατά τη βούλησή σου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και να μην τρως στο κεφάλι την κρατική προπαγάνδα που έχουν εκεί, την ασφυκτική παρακολούθηση, ούτε ως μαθητής να χρειάζεται να αποστηθίζεις τα λεγόμενα του μεγάλου ηγέτη από το κόκκινο βιβλιαράκι και άλλες τέτοιες τρίχες.

Αλλά ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Προ της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, ας πούμε μετά τη χούντα, είχες τη δυνατότητα να ψηφίσεις ΚΚΕ Εσωτερικού ή Εξωτερικού. Ωστόσο αν ο λαός ήθελε να τους βγάλει κυβέρνηση θα γινόταν αυτό; Θα γινόταν σεβαστό ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα ή προτού διεξαχθούν εκλογές θα είχες ξενόφερτη παρέμβαση; Η χώρα βρισκόταν σε συγκεκριμένη σφαίρα επιρροής και δεν είμαι σίγουρος ότι εκείνη την εποχή θα μπορούσες έτσι εύκολα να αλλάξεις πόλο.

Πρακτικά επίσης ούτε καν ο Λεβέντης δεν θα είχε ποτέ τη δυνατότητα να κυβερνήσει. Χρειάζεται ένας τεράστιος μηχανισμός για να γίνει κάποιος κόμμα εξουσίας και συνεπάγεται χρήματα και στήριξη από τζάκια, πρεσβείες, τύπο, επιχειρηματίες κλπ κλπ. Το ότι θα εκλεγεί αυτός που επιθυμεί ο λαός είναι αλήθεια εντός κάποιου πλαισίου και με αρκετούς αστερίσκους. Όχι αφηρημένα και γενικά.

Εγώ δεν ξέρω τι καθεστώς θα ήταν καλύτερο για την Κίνα. Αισθάνομαι ότι δεν είναι έτοιμοι για δημοκρατία δυτικού τύπου. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα απελευθέρωνε πολλές φυγόκεντρες δυνάμεις και θα έσπαγαν σε μικρότερα κομμάτια. Δεν είναι οι Κινέζοι ένα ομοιογενές πράγμα όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Δες επίσης ότι πήγαμε με το στανιό και ανατρέψαμε τα καθεστώτα σε Ιράκ και τη Λιβύη. Δεν μπόρεσες την άλλη μέρα να έχεις ομαλότητα και τα όποια αγαθά της δημοκρατίας εκεί. Εμφύλιο είχες και σύγκρουση φατριών και δεν είμαι σίγουρος αν ο μέσος Ιρακινός και Λίβυος είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα.
Δεν μπορώ να απαντήσω σε υποθετικά σενάρια τι θα γινόταν εάν ψηφίζαμε το 1981 ΚΚΕ αντί για ΠΑΣΟΚ πχ και αν θα "μάς αφήνανε". Γιατί όχι, πώς το ξέρεις; Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος δεν το ψήφισε, γιατί δεν το ήθελε. Γνωρίζω κόσμο που όλο έλεγε καλά λόγια για το ΚΚΕ, σοβαρό κόμμα, λέει την αλήθεια κλπ. αλλά ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ΝΔ. Οι λόγοι είναι γνωστοί, ελπίζει σε ρουσφέτια, διορισμούς, βολικά νομοσχέδια. Έτσι είναι οι Έλληνες, κακά τα ψέμματα. Οι συνομωσιολογίες είναι μία ακόμη προσπάθεια αποποίησης ευθυνών. Ενώ έχει την εξουσία στα χέρια του, δεν την κάνει πράξη και μετά κλαίγεται ότι δεν θα τον άφηναν.

Δεν το λέω για τους Κινέζους, ούτε ξέρω τι ισχύει , εδώ μέσα ωστόσο υπάρχουν άτομα που δηλώνουν ότι οι Κινέζοι είναι έτη φωτός μπροστά και ότι αυτό θα ήταν το σύστημα που θα ήθελαν για τους ίδιους. Γι' αυτούς που ένα μπαν στο πχόρουμ τους κάνει να ωρύονται ότι αδικούνται... αστεία πράγματα.

Η χώρα κατά την γνώμη μου θα ταλανίζεται όσο ο λαός της παραμένει ανώριμος. Όσο δεν βλέπει ότι το πρόβλημα είναι ο ίδιος και δεν τους φταίνε άλλοι.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 19 Απρ 2022, 11:41

Spiros252 έγραψε:
19 Απρ 2022, 11:13
Εικόνα
Ούτε στα μπαλκόνια τους λένε να μην βγαίνουν!

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 19 Απρ 2022, 11:43

sharp έγραψε:
19 Απρ 2022, 11:41
Spiros252 έγραψε:
19 Απρ 2022, 11:13
Εικόνα
Ούτε στα μπαλκόνια τους λένε να μην βγαίνουν!
Άλλοι Έλληνες που μίλησαν από εκεί είπαν ότι προαυλίζονται στους κοινούς χώρους. Μπορεί να είναι αυστηρότερη η κατάσταση σε πολυκατοικίες με πολλά κρούσματα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 19 Απρ 2022, 11:54

sharp έγραψε:
19 Απρ 2022, 11:40
Δεν το λέω για τους Κινέζους, ούτε ξέρω τι ισχύει , εδώ μέσα ωστόσο υπάρχουν άτομα που δηλώνουν ότι οι Κινέζοι είναι έτη φωτός μπροστά και ότι αυτό θα ήταν το σύστημα που θα ήθελαν για τους ίδιους. Γι' αυτούς που ένα μπαν στο πχόρουμ τους κάνει να ωρύονται ότι αδικούνται... αστεία πράγματα.
Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές με τα έτη φωτός κλπ. Σε πολλά πράγματα έχουν κάνει σημαντικά βήματα μέσα σε μερικές δεκαετίες. Αυτή τους την πρόοδο την ζηλεύω. Φυσικά θα ήθελα να την είχα εδώ χωρίς τα αρνητικά τους. Αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή.

Επειδή όμως εδώ συζητάμε για την πανδημία, θεωρώ ότι αυτού του τύπου η περιοριστική και αυστηρή διαχείριση είναι αναγκαία στις περιοχές που αποκλείστηκαν και πιο αποτελεσματική από την δική μας διαχείριση για τον συγκεκριμένο τύπο πληθυσμιακής πυκνότητας που έχουν εκεί. Ίσως και για πόλεις όπως η Αθήνα. Δεν θα ήταν απαραίτητο να κάνεις κάτι τέτοιο στην Ικαρία ή τους Παξούς.

Σκέψου επίσης ότι Κίνα δεν είναι μόνο η Σανγκάη. Δεν πήγαν σε απομακρυσμένα χωριά λίγων κατοίκων στα Δυτικά και τα Βόρεια της χώρας να εφαρμόσουν τέτοια μέτρα αλλά σε περιοχές με μεγάλα αστικά κέντρα, πολλούς ξένους να πηγαινοέρχονται και πολλές εγκαταστάσεις όπου δουλεύουν εκατοντάδες ή χιλιάδες άτομα σε κλειστούς χώρους.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Απρ 2022, 11:59

ST48410 έγραψε:
19 Απρ 2022, 00:17
Κάποιοι από εσάς ήσασταν υπέρμαχοι της τήρησης αυστηρών μέτρων στην Ελλάδα ενώ τώρα έγιναν όλα αυτά "απάνθρωπα", "δικτατορικά" κλπ.
Το ερώτημα είναι ποιοι από αυτούς που θεωρούσαν "απάνθρωπα" και "δικτατορικά" τα μέτρα στην Ελλάδα, βρίσκουν ανθρώπινα και θεμιτά τα μέτρα στην Κίνα. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 19 Απρ 2022, 12:01

πατησιωτης έγραψε:
19 Απρ 2022, 09:23
ST48410 έγραψε:
Κάποιοι από εσάς ήσασταν υπέρμαχοι της τήρησης αυστηρών μέτρων στην Ελλάδα ενώ τώρα έγιναν όλα αυτά "απάνθρωπα", "δικτατορικά" κλπ.
Εάν πάντως αλλάξουν και αυτοί,έστω μετά το συνέδριο του κόμματος,θα δικαιωθούν οι Άγγλοι σε όσα είπαν από την αρχή.
Θυμάμαι ένα νήμα με τίτλο "η Αγγλία υπέρ του ιού" :lol: για την ανοσία αγέλης.
Δεν το βλέπω έτσι. Άλλωστε ακόμα κι αν φοβηθούν μαζικές διαμαρτυρίες και χαλαρώσουν σε αυτές τις περιοχές, το θεωρώ απίθανο να αφήσουν ανεξέλεγκτη τη μετάδοση στην υπόλοιπη χώρα. Η Κίνα παλιότερα είχε εσωτερικό διαβατήριο. Δεν μπορούσες να πας οπουδήποτε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει σήμερα.

Για την ανοσία. Κι εδώ αν είχαμε ξεκάνει όλους τους γέρους και τους ευπαθείς από το πρώτο κύμα (που θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες δικαιολογίες), θα είχαμε περάσει τα επόμενα πιο ήπια. Ωστόσο κι εχθές διάβαζα Έλληνα γιατρό του εξωτερικού που έλεγε να μην ποντάρουμε στην ανοσία της αγέλης ως λύση στο πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 19 Απρ 2022, 12:04

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Απρ 2022, 11:59
ST48410 έγραψε:
Το ερώτημα είναι ποιοι από αυτούς που θεωρούσαν "απάνθρωπα" και "δικτατορικά" τα μέτρα στην Ελλάδα, βρίσκουν ανθρώπινα και θεμιτά τα μέτρα στην Κίνα. :)
Δεν με απασχολεί. Αν ήταν η Ινδία ή η Βραζιλία στη θέση της Κίνας οι αντιδράσεις θα ήταν πιο εξισορροπημένες. Τώρα ενεργοποιούνται πολιτικά αντανακλαστικά και δεν μπορεί να γίνει ψύχραιμη συζήτηση.
Προσωπικά δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει πολύ η θέση μου τα τελευταία δύο χρόνια αν και έχω κουραστεί εξίσου με τους υπόλοιπους από αυτή την κατάσταση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Απρ 2022, 12:06

ST48410 έγραψε:
19 Απρ 2022, 12:01
πατησιωτης έγραψε:
19 Απρ 2022, 09:23
ST48410 έγραψε:
Εάν πάντως αλλάξουν και αυτοί,έστω μετά το συνέδριο του κόμματος,θα δικαιωθούν οι Άγγλοι σε όσα είπαν από την αρχή.
Θυμάμαι ένα νήμα με τίτλο "η Αγγλία υπέρ του ιού" :lol: για την ανοσία αγέλης.
Δεν το βλέπω έτσι. Άλλωστε ακόμα κι αν φοβηθούν μαζικές διαμαρτυρίες και χαλαρώσουν σε αυτές τις περιοχές, το θεωρώ απίθανο να αφήσουν ανεξέλεγκτη τη μετάδοση στην υπόλοιπη χώρα. Η Κίνα παλιότερα είχε εσωτερικό διαβατήριο. Δεν μπορούσες να πας οπουδήποτε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει σήμερα.

Για την ανοσία. Κι εδώ αν είχαμε ξεκάνει όλους τους γέρους και τους ευπαθείς από το πρώτο κύμα (που θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες δικαιολογίες), θα είχαμε περάσει τα επόμενα πιο ήπια. Ωστόσο κι εχθές διάβαζα Έλληνα γιατρό του εξωτερικού που έλεγε να μην ποντάρουμε στην ανοσία της αγέλης ως λύση στο πρόβλημα.
Μα η ανοσία της αγέλης, συνεπάγεται και τις "παράπλευρες απώλειες" των ευπαθών από την αγέλη.

Το ότι κάποιοι θεωρούν ότι συνεπάγεται σωτηρία όλης της αγέλης, είναι άλλο θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 19 Απρ 2022, 12:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
ST48410 έγραψε:
Πολλοί.Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια με τους αντιπάλους του "αυταρχισμού" εντοπίως και τους θαυμαστές του έξω.
ST48410 έγραψε:
19 Απρ 2022, 12:01
Ωστόσο κι εχθές διάβαζα Έλληνα γιατρό του εξωτερικού που έλεγε να μην ποντάρουμε στην ανοσία της αγέλης ως λύση στο πρόβλημα.
Από τη στιγμή που ο ιός δεν εξαφανίζεται αυτή θα είναι η τελική κατάληξη.Το θέμα είναι πότε και με ποιές συνθήκες.
Από το φθινόπωρο θα είναι σε αφθονία τα αντιικά φάρμακα αλλά δεν είναι η τελική λύση διότι πολλοί που τα έχουν ανάγκη δεν θα μπορούν να τα πάρουν καθώς έρχονται σε αντίθεση με άλλα φάρμακα που παίρνουν ειδικά αυτοί που τα έχουν ανάγκη επειδή πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.
Αλλά για τον μέσο άνθρωπο η κατάσταση θα είναι μόλις αρρωστήσει πάει στο φαρμακείο ,κάνει το τεστ και αν βγει θετικό παίρνει το φάρμακο.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Απρ 2022, 12:16

ST48410 έγραψε:
19 Απρ 2022, 12:04
ΓΑΛΗ έγραψε:
ST48410 έγραψε:
Δεν με απασχολεί. Αν ήταν η Ινδία ή η Βραζιλία στη θέση της Κίνας οι αντιδράσεις θα ήταν πιο εξισορροπημένες. Τώρα ενεργοποιούνται πολιτικά αντανακλαστικά και δεν μπορεί να γίνει ψύχραιμη συζήτηση.
Προσωπικά δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει πολύ η θέση μου τα τελευταία δύο χρόνια αν και έχω κουραστεί εξίσου με τους υπόλοιπους από αυτή την κατάσταση.
Αυτή η κατάσταση, είναι αμιγώς πολιτική και όχι ιατρική προσέγγιση των πραγμάτων. Και ακριβώς γι' αυτό, εγώ τουλάχιστον, δεν βρίσκω καθόλου τυχαίο το ότι όσοι υποστηρίζουν τα κινέζικα σωτήρια μέτρα, είναι όλως τυχαίως :) όσοι υποστηρίζουν και την εισβολή στην Ουκρανία αλλά στα εσωτερικά τεκταινόμενα δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί αναφορικά με τα δικαιώματα στη λέφτερη έκφραση κλπ κλπ :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 19 Απρ 2022, 12:19

ST48410 έγραψε:

Υπέρ των ελληνικών μέτρων ήμασταν υπέρμαχοι. Οχι να κυνηγάνε τους κατοίκους με τις δαγκάνες, να μεταφέρουν τους ασθενείς σε στρατόπεδα και να σκοτώνουν τα κατοικίδια.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών