Είναι σφάξιμο, δεν το συζητώ και σε τραβάει για πολύ καιρό μετά δλδ μπορεί να κάνεις και χρόνο για να συνέλθεις. Και μετά είναι μονόδρομος. Δεν μπορείς να επιστρέψεις στον φυσιολογικό τοκετό. Ευτυχώς δεν το έζησα.Πασιφάη έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 09:49Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι να έχω πάρα πολύ αίμα, αλλά πονούσα αφόρητα, ιδίως στην πρώτη. Έκανα να σηκωθώ απ'το κρεββάτι 5 μέρες. Μου φώναζαν οι γιατροί.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Νοέμ 2023, 23:55Ευτυχώς δεν πέρασα καισαρική. Πολύ αίμα λένε. Πάρα πολύ.Πασιφάη έγραψε: ↑20 Νοέμ 2023, 22:14
Εγώ πάλι στη δεύτερη καισαρική, έλεγα τις απίστευτες μαλακίες, σε γιατρούς, συγγενείς, καλά ήταν.
Στην πρώτη ήμουν άμαθη και χέστηκα πάνω μου.
Ρε Kappa , μη φοβάσαι. Όσο κι αν αναβάλλεις το χειρουργείο, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει. Οπότε, πάνε εκεί χάμω να ξεμπερδεύεις. Καλή επιτυχία.
Στη δεύτερη που είχα πάρει το ''κολάι'', το είδα πιο ψύχραιμα. Σηκώθηκα και περπάτησα το ίδιο βράδυ.
Νάρκωση
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Νάρκωση
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Όντως.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 10:06Είναι σφάξιμο, δεν το συζητώ και σε τραβάει για πολύ καιρό μετά δλδ μπορεί να κάνεις και χρόνο για να συνέλθεις. Και μετά είναι μονόδρομος. Δεν μπορείς να επιστρέψεις στον φυσιολογικό τοκετό. Ευτυχώς δεν το έζησα.
Σκέψου οτι εγώ επειδή τα έκανα κοντά - κοντά, δεν υπήρχε περίπτωση να γεννήσω τη δεύτερη φορά φυσιολογικά. Δηλαδή σε διάστημα 18 μηνών, ήταν ρίσκο. Αν ασπούμε ήταν μια διαφορά 4- 5 ετών το συζητούσαμε με τον γιατρό μου.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δυστυχώς αυτού του είδους οι συζητήσεις καταλήγουν στη γνωστή ατάκα, ναι οκ γίνεται με φ.τ. αλλά για καλό και για κακό, ας κάνουμε καισαρική.Πασιφάη έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 10:09Όντως.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 10:06Είναι σφάξιμο, δεν το συζητώ και σε τραβάει για πολύ καιρό μετά δλδ μπορεί να κάνεις και χρόνο για να συνέλθεις. Και μετά είναι μονόδρομος. Δεν μπορείς να επιστρέψεις στον φυσιολογικό τοκετό. Ευτυχώς δεν το έζησα.
Σκέψου οτι εγώ επειδή τα έκανα κοντά - κοντά, δεν υπήρχε περίπτωση να γεννήσω τη δεύτερη φορά φυσιολογικά. Δηλαδή σε διάστημα 18 μηνών, ήταν ρίσκο. Αν ασπούμε ήταν μια διαφορά 4- 5 ετών το συζητούσαμε με τον γιατρό μου.
Εγώ τους καταλαβαίνω απόλυτα τους μαιευτήρες να θέλουν να κάνουν καισαρική. Έχουμε πολύ μικρά ποσοστά θανατικού σε μωρά και επίτοκους. Εμένα το δικό μου έβγαινε με το χέρι κολλημένο στο κεφάλι. Υπήρχε ο κίνδυνος να σκαλώσει οπουδήποτε το χέρι του και να μου ξεριζώσει τα σωθικά. Και πάλι είχα άπειρα ράμματα και πέρασαν 7 μήνες μέχρι να πω πως είμαι καλά και πήγα στη γυναικολόγο να με δει μερικές φορές γιατί ήταν κάτι παραπάνω από ενόχληση αλλά ήταν και η αϋπνία που δεν βοηθούσε και η κούραση και όλα.
Παρόλα αυτά, ξέρω τι μανίκι είναι το σφάξιμο της καισαρικής και λέω ευτυχώς. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή να γίνεσαι μάνα και να έχεις να διαχειριστείς και ένα χειρουργείο.
Εμένα ο πρώτος ήταν σε ισχιακή προβολή και τυλιγμένος με τον λώρο, οπότε ήταν μονόδρομος το μαχαίρι.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 11:35Δυστυχώς αυτού του είδους οι συζητήσεις καταλήγουν στη γνωστή ατάκα, ναι οκ γίνεται με φ.τ. αλλά για καλό και για κακό, ας κάνουμε καισαρική.Πασιφάη έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 10:09Όντως.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 10:06
Είναι σφάξιμο, δεν το συζητώ και σε τραβάει για πολύ καιρό μετά δλδ μπορεί να κάνεις και χρόνο για να συνέλθεις. Και μετά είναι μονόδρομος. Δεν μπορείς να επιστρέψεις στον φυσιολογικό τοκετό. Ευτυχώς δεν το έζησα.
Εγώ τους καταλαβαίνω απόλυτα τους μαιευτήρες να θέλουν να κάνουν καισαρική. Έχουμε πολύ μικρά ποσοστά θανατικού σε μωρά και επίτοκους. Εμένα το δικό μου έβγαινε με το χέρι κολλημένο στο κεφάλι. Υπήρχε ο κίνδυνος να σκαλώσει οπουδήποτε το χέρι του και να μου ξεριζώσει τα σωθικά. Και πάλι είχα άπειρα ράμματα και πέρασαν 7 μήνες μέχρι να πω πως είμαι καλά και πήγα στη γυναικολόγο να με δει μερικές φορές γιατί ήταν κάτι παραπάνω από ενόχληση αλλά ήταν και η αϋπνία που δεν βοηθούσε και η κούραση και όλα.
Παρόλα αυτά, ξέρω τι μανίκι είναι το σφάξιμο της καισαρικής και λέω ευτυχώς. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή να γίνεσαι μάνα και να έχεις να διαχειριστείς και ένα χειρουργείο.
Ο δεύτερος, επίσης ερχόταν με ισχιακή, αλλά η πλάκα είναι πως η μήτρα δεν είχε τον απαιτούμενο χώρο για να γυρίσουν τα μωρά εξ'αρχής. Επειδή άλλαξα γυναικολόγο στο πρώτο τελευταία στιγμή και πήγα εσπευσμένα στο Ριο, δεν ήξερα και δεν μου είχε πει ο μαλάκας τι παιζόταν. Ο γιατρός που με ανέλαβε μετά, μου εξήγησε. Εξαίρετος πάντως σαν επιστήμονας. Και καλός άνθρωπος.
Mπορεί κάποιος ψυχοτέτοιος να μου εξηγήσει γιατί ενώ διαβάζω στο νετ για καισαρικές και κομμενοραμμένους κόλπους, μαζεύονται τας μπόλας και το πλιμ μέσα στο σώμα μου;
Να μαζεύονται ρε. Έτσι για να βλέπετε τι τραβάμε για να σας γεννήσουμε.

- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τι περιμένεις όταν διαβάζεις για σφαξίματα;
Ο εσωμπαλισμός γίνεται πάντοτε όταν διαβάζω για σφαξίματα κόλπων όμως, όχι γενικά και αόριστα.

- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Αυτές οι ισχιακές προβολές έχουν καταστρέψει κόσμο. Όχι ότι η μλκ με τον λώρο πάει πίσω. Ξέρω για προωράκι που γεννήθηκε με κόμπο στον λώρο και ευτυχώς που δεν είχε σφίξει, θα είχε πεθάνει στη μήτρα.Πασιφάη έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 11:53Εμένα ο πρώτος ήταν σε ισχιακή προβολή και τυλιγμένος με τον λώρο, οπότε ήταν μονόδρομος το μαχαίρι.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 11:35Δυστυχώς αυτού του είδους οι συζητήσεις καταλήγουν στη γνωστή ατάκα, ναι οκ γίνεται με φ.τ. αλλά για καλό και για κακό, ας κάνουμε καισαρική.
Ο δεύτερος, επίσης ερχόταν με ισχιακή, αλλά η πλάκα είναι πως η μήτρα δεν είχε τον απαιτούμενο χώρο για να γυρίσουν τα μωρά εξ'αρχής. Επειδή άλλαξα γυναικολόγο στο πρώτο τελευταία στιγμή και πήγα εσπευσμένα στο Ριο, δεν ήξερα και δεν μου είχε πει ο μαλάκας τι παιζόταν. Ο γιατρός που με ανέλαβε μετά, μου εξήγησε. Εξαίρετος πάντως σαν επιστήμονας. Και καλός άνθρωπος.
Οι μαιευτήρες-γυναικολόγοι έτσι πρέπει να είναι. Μπράβο του.
Ένα θα σου πω Ο άνθρωπος με έσωσε. Και ήμουν κοριτσάκι 21 ετών.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:02Αυτές οι ισχιακές προβολές έχουν καταστρέψει κόσμο. Όχι ότι η μλκ με τον λώρο πάει πίσω. Ξέρω για προωράκι που γεννήθηκε με κόμπο στον λώρο και ευτυχώς που δεν είχε σφίξει, θα είχε πεθάνει στη μήτρα.Πασιφάη έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 11:53Εμένα ο πρώτος ήταν σε ισχιακή προβολή και τυλιγμένος με τον λώρο, οπότε ήταν μονόδρομος το μαχαίρι.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 11:35
Δυστυχώς αυτού του είδους οι συζητήσεις καταλήγουν στη γνωστή ατάκα, ναι οκ γίνεται με φ.τ. αλλά για καλό και για κακό, ας κάνουμε καισαρική.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εγώ να δεις πως ένιωσα όταν μου είπαν για γνωστή μου που της έξυσαν το εσωτερικό της μήτρας γιατί είχε ένα πρόβλημα με το ενδομήτριο. Επίσης έχω ξενυχτίσει κολλητή σε κλινική γιατί είχε ινομύωμα στο μέγεθος μανταρινιού.Bazoomba έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:01Ο εσωμπαλισμός γίνεται πάντοτε όταν διαβάζω για σφαξίματα κόλπων όμως, όχι γενικά και αόριστα.
Πώς θα ένιωθες αν σου έλεγα πως η γιαγιά μου έλεγε πως παλιά έδεναν τον ομφάλιο λώρο στην καλτσοδέτα για να ξεραθεί και να πέσει ο πλακούντας γιατί αυτό ήταν το σύνηθες και όχι να τον βγάζουν στη γέννα. Αν δεν τον έδεναν στην καλτσοδέτα, υπήρχε κίνδυνο να τραβηχτεί μέσα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας φυσικά.
Γκερ, έτσι όπως το πας θα καταλήξω ευνούχος.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:11Εγώ να δεις πως ένιωσα όταν μου είπαν για γνωστή μου που της έξυσαν το εσωτερικό της μήτρας γιατί είχε ένα πρόβλημα με το ενδομήτριο. Επίσης έχω ξενυχτίσει κολλητή σε κλινική γιατί είχε ινομύωμα στο μέγεθος μανταρινιού.
Πώς θα ένιωθες αν σου έλεγα πως η γιαγιά μου έλεγε πως παλιά έδεναν τον ομφάλιο λώρο στην καλτσοδέτα για να ξεραθεί και να πέσει ο πλακούντας γιατί αυτό ήταν το σύνηθες και όχι να τον βγάζουν στη γέννα. Αν δεν τον έδεναν στην καλτσοδέτα, υπήρχε κίνδυνο να τραβηχτεί μέσα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας φυσικά.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πω ρε συ.Πασιφάη έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:08Ένα θα σου πω Ο άνθρωπος με έσωσε. Και ήμουν κοριτσάκι 21 ετών.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:02Αυτές οι ισχιακές προβολές έχουν καταστρέψει κόσμο. Όχι ότι η μλκ με τον λώρο πάει πίσω. Ξέρω για προωράκι που γεννήθηκε με κόμπο στον λώρο και ευτυχώς που δεν είχε σφίξει, θα είχε πεθάνει στη μήτρα.Πασιφάη έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 11:53
Εμένα ο πρώτος ήταν σε ισχιακή προβολή και τυλιγμένος με τον λώρο, οπότε ήταν μονόδρομος το μαχαίρι.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εγώ που λες είχα 16 ράμματα. Το ένα ήταν από την περιτοναιοτομή. Όταν είδαμε κι απόειδαμε και έσπρωχνα και δεν έβγαινε, πήρε το ψαλίδι και έκοψε τον κόλπο. Την άκουγα που με έκοβε. Της είπα πως τη μισώ για αυτό που κάνει αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ήμουν ανάγλυφη για 40 μέρες.Bazoomba έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:15Γκερ, έτσι όπως το πας θα καταλήξω ευνούχος.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:11Εγώ να δεις πως ένιωσα όταν μου είπαν για γνωστή μου που της έξυσαν το εσωτερικό της μήτρας γιατί είχε ένα πρόβλημα με το ενδομήτριο. Επίσης έχω ξενυχτίσει κολλητή σε κλινική γιατί είχε ινομύωμα στο μέγεθος μανταρινιού.
Κανένα αρωματάκι αγόρασες;
Περιμένω δείγμα του Vanagloria από Laboratorio Olfattivo. Ρητίνες και βανίλια.

Ο τύπος έβαζε το βοηθό του να κάνει τον υπέρηχο, ούτε καν κοιτούσε και όταν κάποια στιγμή τον ρώτησα, ''γιατρέ το παιδί γιατί δεν έχει πάρει θέση ενώ είμαι ήδη στις μέρες μου.'', μου απάντησε ''άστο και βλέπουμε.''Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:15Πω ρε συ.Πασιφάη έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:08Ένα θα σου πω Ο άνθρωπος με έσωσε. Και ήμουν κοριτσάκι 21 ετών.Gherschaagk έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 14:02
Αυτές οι ισχιακές προβολές έχουν καταστρέψει κόσμο. Όχι ότι η μλκ με τον λώρο πάει πίσω. Ξέρω για προωράκι που γεννήθηκε με κόμπο στον λώρο και ευτυχώς που δεν είχε σφίξει, θα είχε πεθάνει στη μήτρα.
Ε, την έκανα κι εγώ με ελαφρά για Ριο. Τονε θυμάμαι ακόμη τον ξεφτίλα.