Ομοιοπαθητική = Απάτη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 18 Οκτ 2018, 02:48

ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:38
enaon έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:28
μην τσακώνεστε ρε παιδιά, όλοι συμφωνούμε οτι τα καλύτερα γιατροσόφια που δεν ξέρουμε γιατί δουλεύουν και τι χαλάνε είναι πρώτα τα φάρμακα, μετά τα θαύματα, μετά το γάλα γαιδούρας του αρχηγού της φυλής και μετά η ομοιοπαθητική, και όλοι ελπίζουμε οτι κάποτε θα γνωρίζουμε για να μην υπάρχουν νήματα σαν αυτό.
Ποιος τα χέζει τα γιατροσόφια, φίλε μου;

Εδώ μιλάμε ότι υπάρχει χοντρό προβλημα συνεννόησης με τους συνανθρώπους μας.

Θυμάσαι κάτι παιδάκια στο σχολειο που έλεγε η δασκάλα να μας πει μάθημα η Ελενιτσα.
Και αρχιζε η Ελενίτσα
"Εεεεε, εεεεε, εεεεε"

Έχεις διαβάσει παιδί μου, ρωταγε η δασκάλα.
"Εεεεε, εεεεε, εεεεε"

Παιδί μου σε ρωτάω, έχεις διαβάσει το μάθημα
"Εεεεε, εεεεεεεεεεεε, εεε"

Απάντησε μου κορίτσι μου, έχεις διαβάσει ; Ναι ή όχι;
"Εεε, εεε, εεεεε, εεεεε ,εεεεε"

Και μεις οι αλήτες τα κοροϊδεύαμε...
Τα μικρά παιδάκια...
Που να φανταζόμασταν τι θα συναντούσαμε στην ενήλικη ζωή....
Aν καταλαβαίνω καλά η Cecily σου απαντάει. Σου λέει ότι προκειμένου να γίνει μία έρευνα προς απόδειξη της αποτελεσματικότητας ενός φαρμάκου υπάρχει μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ως εκ τούτου δεν δέχεται το αποτέλεσμα κάποιας έρευνας που θα αποκλίνει από την διαδικασία αυτή. Αν κάνει κάποιος ένα πείραμα και φτάσει σε κάποια συμπεράσματα μπορούμε να το διαβάσουμε και να εκτιμήσουμε την αξία τους. Ωστόσο σε ένα χώρο τόσο ευαίσθητο όσο αυτόν του φαρμάκου δεν θεωρείς ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες οριοθετημένες διαδικασίες για το πως γίνονται τα πειράματα ώστε να αποφεύγονται λάθη;

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 02:48

Kάτσε να τα συνοψίσουμε, για να μην μένουν ιδέες στον κόσμο.
1/2
Μέθοδος σε 30 ψάρια.

http://nexusacademicpublishers.com/tabl ... 2/964/html

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 00:34
Θα σου πω τι λέει με ελληνικά. Λέει ότι οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα τους είναι γτπκ. Λολζ
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:11
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:08
Δεν παχαινει, ομορφαίνει

https://jamanetwork.com/journals/jamafa ... cle/480929

Objectives To design a model for performing reproducible, objective analyses of skin color changes and to apply this model to evaluate the efficacy of homeopathic Arnica montana as an antiecchymotic agent when taken perioperatively.

Conclusions
This computer model provides an efficient, objective, and reproducible means with which to assess perioperative color changes, both in terms of area and degree.

:smt005:

Προγραμματισμό βρε αθεόφοβε.
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:15
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:14
Συνεχίζουμε δυνατά από το νησί

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11892685
CONCLUSIONS:
The role of homeopathic and herbal agents for recovery after surgery merits further investigation.
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:17
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:12
Κι από Αγγλία έχω, λέγετε...

https://docs.google.com/file/d/0B0b69Jq ... dhZW8/edit
The primary outcome measure was the change in pain scores (visual analogue
scale) recorded by the patient on a questionnaire over 14 days post-operatively;

The Arnica
group had a significantly larger drop in pain score from day 1 to day 14 (28.3) compared to
the placebo group (23.8)
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:20
An ‘indication score’ was allotted to each prescription. The results were analyzed by non-parametric statistical methods, showing that homœopathy produced a statistically significant improvement, but only when the prescribed remedy was well indicated.
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:21
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:20
Οι μαραθωνοδρόμοι αποφάνθηκαν : δεν είναι πλασιμπο

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14587684
Muscle enzymes, electrolytes and creatinine were measured before and after the marathon.

CONCLUSION:
These pooled results suggest that Arnica D30 has a positive effect on muscle soreness after marathon running, but not on cell damage measured by enzymes.

:smt005:

Αυτό πρέπει να ήταν πολύ καλό, γιατί έκανες έντιτ και το έβαλες ξανά από άλλο λινκ. :102:
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:26
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:24
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12539881

Ρε τι κάνει το σκέτο νεράκι

Topical application of Arnica montana gel for 6 weeks was a safe, well-tolerated, and effective treatment of mild to moderate OA of the knee.
This open multicenter trial investigated the safety and efficacy of an Arnica montana fresh plant gel

:smt005: Έχασε τα λόγια και μπέρδεψε το φυτό με το διάλυμα.

conclusion

Sixty-nine patients (87%) rated the tolerability of the gel as "good" or "fairly good," and 76% would use it again.
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:29

Ärztezeitschrift für Naturheilverfahren

Aυτό είναι από εφημερίδα :smt005:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 02:49

2/2
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:31
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:29
Γουαου, και στο dna επιδρά το σκέτο νεράκι

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22409925
OBJECTIVE:
To examine to what degree an ultra-highly diluted homeopathic remedy, Arnica Montana 30C (AM-30C), used in the treatment of shock and injury, can modulate the expression of nucleotide excision repair genes in Escherichia coli exposed to ultraviolet (UV) irradiation.
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:39
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 01:27
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1 ... .2007.0560

Conclusions: After foot operations, Arnica D4 can be used instead of diclofenac to reduce wound irritation

Σπουδαία νέα, ίδια απόδοση με τα κλασσικά φάρμακα
Το συγκεκριμένο είναι "πηγή" από

The Journal of Alternative and Complementary Medicine coverage includes:

Botanical Medicine
Acupuncture and Traditional Chinese Medicine
Other Traditional Medicine Practices
Mind-Body Medicine
Nutrition and Dietary Supplements
Integrative Health / Medicine
Yoga
Ayurveda
Naturopathy
Integrative Whole Systems / Whole Practices
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 02:51

ST48410 έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:48
ritzeri έγραψε:
enaon έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:28
μην τσακώνεστε ρε παιδιά, όλοι συμφωνούμε οτι τα καλύτερα γιατροσόφια που δεν ξέρουμε γιατί δουλεύουν και τι χαλάνε είναι πρώτα τα φάρμακα, μετά τα θαύματα, μετά το γάλα γαιδούρας του αρχηγού της φυλής και μετά η ομοιοπαθητική, και όλοι ελπίζουμε οτι κάποτε θα γνωρίζουμε για να μην υπάρχουν νήματα σαν αυτό.

Θυμάσαι κάτι παιδάκια στο σχολειο που έλεγε η δασκάλα να μας πει μάθημα η Ελενιτσα.
Και αρχιζε η Ελενίτσα
"Εεεεε, εεεεε, εεεεε"

"Εεεεε, εεεεε, εεεεε"

Τα μικρά παιδάκια...
Aν καταλαβαίνω καλά η Cecily σου απαντάει. Σου λέει ότι προκειμένου να γίνει μία έρευνα προς απόδειξη της αποτελεσματικότητας ενός φαρμάκου υπάρχει μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ως εκ τούτου δεν δέχεται το αποτέλεσμα κάποιας έρευνας που θα αποκλίνει από την διαδικασία αυτή. Αν κάνει κάποιος ένα πείραμα και φτάσει σε κάποια συμπεράσματα μπορούμε να το διαβάσουμε και να εκτιμήσουμε την αξία τους. Ωστόσο σε ένα χώρο τόσο ευαίσθητο όσο αυτόν του φαρμάκου δεν θεωρείς ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες οριοθετημένες διαδικασίες για το πως γίνονται τα πειράματα ώστε να αποφεύγονται λάθη;
Μα την προκάλεσα να πει ότι αμφισβητεί την έρευνα και δεν το έκανε.
Για την ακρίβεια την παρακάλεσα.

Αντιθέτως, κοίτα τι κάνει τώρα.....
Παθετικ...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 18 Οκτ 2018, 02:53

ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:51
ST48410 έγραψε:
ritzeri έγραψε:

Και αρχιζε η Ελενίτσα
"Εεεεε, εεεεε, εεεεε"

"Εεεεε, εεεεε, εεεεε"

Τα μικρά παιδάκια...
Ναι το είδα αυτό που λες. Ωστόσο σου είπε ότι τέτοιες έρευνες δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από την πόρτα. Το ίδιο δεν είναι;

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 02:54

Σου αρέσει η Ελενίτσα;
Έχει μαύρα μάτια

Ναι, αλλά σου αρέσει η Ελενίτσα;
Έχει μαύρα μάτια

Δλδ.δε σου αρέσει η Ελενιτσα.;
Έχει μαύρα μάτια.

Βρε θα μου πεις αν σου αρέσει;
Έχει μαύρα μάτια.
Α, και η Κατερίνα έχει κοντά μαλλια

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 02:55

ST48410 έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:53
ritzeri έγραψε:
ST48410 έγραψε:

Ναι το είδα αυτό που λες. Ωστόσο σου είπε ότι τέτοιες έρευνες δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από την πόρτα. Το ίδιο δεν είναι;
Όχι.

Δεν θα πέρναγαν έξω από την πόρτα για να πάρει έγκριση το σκεύασμα είναι εντελώς άλλο πράγμα από το αμφισβητώ ότι παρατηρήθηκε αλλαγή στα επίπεδα της κορτιζόλης, μαλακίες γράφουν, εγώ ξέρω καλυτερα

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Οκτ 2018, 02:57

ritzeri έγραψε:
17 Οκτ 2018, 19:17
ritzeri έγραψε:
17 Οκτ 2018, 16:22
Ασέβαστος έγραψε:
17 Οκτ 2018, 14:19
πειτε του ρε ενα νουμερο να συνεχισουμε την πλακα.

οριστε, λεω εγω.

68.5% να το αφησω;
Καλό είναι, άστο.

Αν σου φέρω λοιπόν έρευνα για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα με ποσοστό αποτελεσματικότητας πάνω από 68,6% θα παραδεχτείς ότι αποτελεί αποδεδειγμένη θεραπεία.

Όπως επίσης αν σου φέρω έρευνα για τα κλασσικά φάρμακα με ποσοστό επιτυχίας κάτω από 68,4% θα συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για τσαρλατάνους και λαμόγια.

Είμαστε σύμφωνοι;
Λοιπόν, με μια γρήγορη ματιά αυτή η έρευνα δείχνει 87% επιτυχία με ομοιοπαθητική

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/16569621/

Όσον αφορά την κλασσική ιατρική, από εδώ μπορούμε να εξάγουμε αβίαστα το συμπέρασμα πως όσοι καρκίνοι έχουν ποσοστό επιβίωσης κάτω από 68,6% δεν αντιμετωπίζονται με φάρμακα όπως θα μας διαβεβαίωνε το παρεάκι αλλά μάλλον με μαντζουνια.
Δεν νοείται να μιλάμε για φάρμακα που θεραπεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα όταν θεραπεύουν μόνο το 10%.

https://www.onmed.gr/ygeia/story/344360 ... s-karkinou
Ριτζ, είσαι δυνατός κτλ, αλλά αυτό που κάνεις λέγεται τσέρυ πίκινγκ, είναι παλιό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 02:58

ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:55
ST48410 έγραψε:
ritzeri έγραψε:

Όχι.

Δεν θα πέρναγαν έξω από την πόρτα για να πάρει έγκριση το σκεύασμα είναι εντελώς άλλο πράγμα από το αμφισβητώ ότι παρατηρήθηκε αλλαγή στα επίπεδα της κορτιζόλης, μαλακίες γράφουν, εγώ ξέρω καλυτερα
Μα αφού δεν μπορεί κανείς να τη χρησιμοποιήσει σα μελέτη :smt005: Τι να κάνουμε τώρα; Υποτίθεται διάβασες την ανάλυση που κάνουν και τη βρήκες πώς το είπες; Ανεπαρκή :smt005::hebit:

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 18 Οκτ 2018, 02:59

ST48410 έγραψε:

Είναι στά όρια νομίζω, έχουν και οι δύο δίκιο. Απαντάει με τους κανόνες του σήμερα, αλλά πολλά σκευάσματα στα οποία ορκιζόμαστε σήμερα, πέρασαν με κανόνες πολύ διαφορετικούς. Έστω λοιπόν οτι την έρευνα την έκαναν το 1979, μια χαρά έρευνα, τι έχει να πεί η σέσιλη, ειναι δυνατόν να συμβαίνει ή τα ξέρουμε αυτά όλα και αποκλείεται; :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 18 Οκτ 2018, 02:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 18 Οκτ 2018, 02:59

ritzeri έγραψε:
ST48410 έγραψε:
ritzeri έγραψε:

Όχι.

Δεν διάβασα την έρευνα αλλά αν δεν τηρούνται οι αναγνωρισμένες διαδικασίες μια χαρά μπορεί να έχει παρατηρηθεί η όποια αλλαγή αλλά να μην συνδέεται με το φάρμακο. Δεν το ξέρω, προφανώς υποθέτω. Όταν δεν ακολουθείς τις διαδικασίες δεν αφήνεις την ευκαιρία σε όποιον θέλει να αμφισβητήσει την μεθοδολογία ή τα αποτελέσματά σου;

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 03:00

sys3x έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:57
ritzeri έγραψε:
17 Οκτ 2018, 19:17
ritzeri έγραψε:
17 Οκτ 2018, 16:22

Καλό είναι, άστο.

Αν σου φέρω λοιπόν έρευνα για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα με ποσοστό αποτελεσματικότητας πάνω από 68,6% θα παραδεχτείς ότι αποτελεί αποδεδειγμένη θεραπεία.

Όπως επίσης αν σου φέρω έρευνα για τα κλασσικά φάρμακα με ποσοστό επιτυχίας κάτω από 68,4% θα συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για τσαρλατάνους και λαμόγια.

Είμαστε σύμφωνοι;
Λοιπόν, με μια γρήγορη ματιά αυτή η έρευνα δείχνει 87% επιτυχία με ομοιοπαθητική

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/16569621/

Όσον αφορά την κλασσική ιατρική, από εδώ μπορούμε να εξάγουμε αβίαστα το συμπέρασμα πως όσοι καρκίνοι έχουν ποσοστό επιβίωσης κάτω από 68,6% δεν αντιμετωπίζονται με φάρμακα όπως θα μας διαβεβαίωνε το παρεάκι αλλά μάλλον με μαντζουνια.
Δεν νοείται να μιλάμε για φάρμακα που θεραπεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα όταν θεραπεύουν μόνο το 10%.

https://www.onmed.gr/ygeia/story/344360 ... s-karkinou
Ριτζ, είσαι δυνατός κτλ, αλλά αυτό που κάνεις λέγεται τσέρυ πίκινγκ, είναι παλιό.
Για να μην κατηγορηθώ για αυτό ακριβώς ζήτησα να μου ορίσουν οι ίδιοι τι θεωρούν αποτελεσματική θεραπεία.
Όπως είδες, κανείς δε το έκανε.
Ή για να είμαι δίκαιος, μόνο ο Ασεβαστο, έστω κι αν νομιζε ότι κάνει πλάκα μαζί μου εκείνη την ώρα.

Δεν μπορείς λοιπόν να με κατηγορείς για αυτό, τους παρακαλαγα μια ολόκληρη μέρα να θέσουν εκείνοι τα ορια

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 03:00

enaon έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:59

Είναι στά όρια νομίζω, έχουν και οι δύο δίκιο. Απαντάει με τους κανόνες του σήμερα, αλλά πολλά σκευάσματα στα οποία ορκιζόμαστε σήμερα, πέρασαν με κανόνες πολύ διαφορετικούς. Έστω λοιπόν οτι την έρευνα την έκαναν το 1979, μια χαρά έρευνα, τι έχει να πεί η σέσιλη, ειναι δυνατόν να συμβαίνει ή τα ξέρουμε αυτά όλα και απολύεται; :003:
Εγώ απαντάω; :o:o Πας καλά καλε; Εϊδες τα άρθρα τα αρχικά; Οι απαντήσεις είναι επίσημες, δεν απαντάω εγώ.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 03:01

ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:00

Για να μην κατηγορηθώ για αυτό ακριβώς ζήτησα να μου ορίσουν οι ίδιοι τι θεωρούν αποτελεσματική θεραπεία.
Όπως είδες, κανείς δε το έκανε.
Ή για να είμαι δίκαιος, μόνο ο Ασεβαστο, έστω κι αν νομιζε ότι κάνει πλάκα μαζί μου εκείνη την ώρα.

Δεν μπορείς λοιπόν να με κατηγορείς για αυτό, τους παρακαλαγα μια ολόκληρη μέρα να θέσουν εκείνοι τα ορια
ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ, ΡΩΤΑΓΕΣ ΠΟΣΟΣΤΑ :smt005:
Μόλις καταλάβαμε ότι δεν ξέρεις, σου ανέβασα παράδειγμα επι τόπου να δεις πώς γίνονται.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 03:01

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:58
ritzeri έγραψε:
ST48410 έγραψε:

Όχι.

Μα αφού δεν μπορεί κανείς να τη χρησιμοποιήσει σα μελέτη :smt005: Τι να κάνουμε τώρα; Υποτίθεται διάβασες την ανάλυση που κάνουν και τη βρήκες πώς το είπες; Ανεπαρκή :smt005::hebit:
Ανεπαρκή βρήκα τη στάση σου, να σε ρωτάω να απαντήσεις με ναι ή όχι και εσύ να μου δίνεις λινκ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών